DĖMĖSIO TIRAMISŲ GERBĖJOMS
RIMI parduotuvėje Mascarpons sūris 500 g. kainuoja 9,98 Lt
Išbandžiau ir aš šį skanėstą.Tiesiog užsistovėjo šaldytuve mascarpone sūris,buvo nupirkta visai kitam reikalui Tai dariau iš to,ką turėjau.Pagrindui paėmiau užsistovėjusius džiūvėsėlius,juos sulaužiau,sulaisčiau kava.O kiaušinių baltymų nedėjau,tik trynius su cukrum išplakiau,nes pagalvojau,kad bus per skysta Ant viršaus užbarščiau kakavos su cukrum,nugi,skanu,bet man per riebu(bet aš ir daug sukirtau vienu kartu... ) šeimyna liko sužavėta netikėtu eilinio penktadienio desertu
Aš padariau tiramisu su kriaušėm dabar stovi šaldytuve, lauksim vakaro...
tikiuosi bus skanu
tikiuosi bus skanu
kažkokia anomalija - šiandien bvau 2 IKI ir 2 MAXIMOSE IR... nė vienoje nebuvo maskarpones surio :/ keistenybe. kai nereikia - visada yra.
kažkur turiu tiramisu light receptą dar mano iš Vokietijos parvežtą reikės pasidalinti
QUOTE(Larissa @ 2008 04 23, 14:42)
kažkur turiu tiramisu light receptą dar mano iš Vokietijos parvežtą reikės pasidalinti
Laukiam laukiam :
ir kuo greiciau
QUOTE(alexxandra @ 2008 04 23, 14:49)
kad ten jokios Amerikos neatrasit tai tikrai pati tik vieną (pirmą ir paskutinį kartą ) dariau tą light variantą.puikiai gavosi,kiek atsimenu,tiesiog dalis mascarpone pakeista kremine varške.nesu amareto megėja,tad ir nebedariau kažkaip reikės gal vėl pabandyti
aš tikiu,kad tradicinis yra geriausias,bet pagalvojus apie mascarpone riebumą norisi nusišauti iš nevilties šiandien vakare išsitrauksiu savo užrašus ir rytoj įmesiu
tai va, mano turimas ir asmeniškai išbandytas receptas :
TIRAMISU LIGHT
Lady fingers biskvitais iškloti formą ir apšlakstyti 1/2 puodelio stiprios kavos ir 6 valg.šaukštų Amareto mišiniu.
KREMAS:
3 trynius, 80 g cukraus pudros ir truputį pieno (nedaug,kokius 20-30 ml)-pašildyti,bet žiūrėti,kad neužvirtų.
Įmaišyti į masę išbrinkytą ir ištirpintą (tik ne per daug karštą) želatiną (10 g įprastos arba 6 lapelius)
atskitai gerai sumaišyti 500 g mascarpone ir 250 g kreminės varškės -sujungti su trynių-želatinos mase.
atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus 3 kiaušinių baltymus
kremą paskirstyti formoje ant paruoštų biskvitų,apibarstyti kakava arba trintu šokoladu
palaikyti kelias valandas šaldytuve.geriausia išvis daryti iš vakaro
TIRAMISU LIGHT
Lady fingers biskvitais iškloti formą ir apšlakstyti 1/2 puodelio stiprios kavos ir 6 valg.šaukštų Amareto mišiniu.
KREMAS:
3 trynius, 80 g cukraus pudros ir truputį pieno (nedaug,kokius 20-30 ml)-pašildyti,bet žiūrėti,kad neužvirtų.
Įmaišyti į masę išbrinkytą ir ištirpintą (tik ne per daug karštą) želatiną (10 g įprastos arba 6 lapelius)
atskitai gerai sumaišyti 500 g mascarpone ir 250 g kreminės varškės -sujungti su trynių-želatinos mase.
kremą paskirstyti formoje ant paruoštų biskvitų,apibarstyti kakava arba trintu šokoladu
QUOTE(Larissa @ 2008 04 24, 08:24)
tai va, mano turimas ir asmeniškai išbandytas receptas :
TIRAMISU LIGHT
KREMAS:
TIRAMISU LIGHT
KREMAS:
Aciu
is esmes tikrai skiriasi tik tuo, kad dar kremine varske dedasi. reiks kada pabandyt
beda - ka tik padariau ta Tiramisu. Tik va kažkaip susišvietė, kad Lady Fingerius ne mirkyt reikia, o tiesiog apšlakstyti. Tai vat aš ant kiekvienos lazdelės po arbatini šaukštelį kavos užpyliau. dbr neramu, kad bus per mazai - ir liks sausi mano Fingeriai ir visas tiramisu :// susinervinau. na, rytojus parodys.
Sveikos, praėjusį sekmadienį žiurėjau oliverio laida , ten jis darė šokoladinį tiramisu. Nu tai ir as bandžiau, tik nedėjau jokių likeriu , bet dėjau amareto skonio sirupo tai išėjo pasakiškai, tikrai pakilėjo...
QUOTE(GOLD @ 2008 05 31, 11:10)
Sveikos, praėjusį sekmadienį žiurėjau oliverio laida , ten jis darė šokoladinį tiramisu. Nu tai ir as bandžiau, tik nedėjau jokių likeriu , bet dėjau amareto skonio sirupo tai išėjo pasakiškai, tikrai pakilėjo...
Kadangi nemaciau laidos, o esu didele tiramisu gerbeja, labai prasau idek receptuka, gal ir kitoms bus naudinga