Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

QUOTE(ssanta @ 2008 03 21, 01:51)
viliuosi nes jau beveik padariau unsure.gif

Bus skanus skanus essen.gif

Aš tai, kai pirmą kartą dariau ir nebuvau tikra, kad pasiseks, dariau mažomis porcijomis. Kiekvienam atskirai, kad nereiktų pjaustyti ir dėlioti į lėkštutes. Tai gavosi šiek tiek per minkštas. Bet kadangi atskiros porcijos, viskas buvo super. O svečiams taip patiko, kad sakė skaniau, nei vietiniame itališkame restorane. Paglostė mane kaip niekad toks įvertinimas tongue.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir susigundžiau, šiandien viską supirksiu, rytoj padarysiu vaiko gimtadieniui.
Tik niekaip dabar negaliu apsispresti, daryti su grietinėle ar su kiaušiniais doh.gif
Atsakyti
Nusižiūrėjus ir aš tiramisu.. Jau kalėdoms buvau, dabarVelykoms nebeišsisuksiu, atsiminė, kad žadėjau, teks gaminti... blush2.gif Viską jau turiu, tik pasiskaičiau apie tai kad jis labai minkštas gali gautis ir šiaip.. baisoka dabar truputį. :> Na žiūrėsim kas gausis, mama sakė, kaip bebūtų vistiek suvalgys lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu va, viską supirkau, neradau tik grietinėlės standiklio.
Dabar klausimas dariusioms Tiramisu ne vieną kartą, sakykit jei grietinėlės bus daugiau nei maskarponės, nupirkau 250 g. maskarponės ir 450 g. grietinėlės, ar nepagadinsiu tiramisu?
Ir dar nupirkau tuos sausainiukus, tik jie atrodo kaip Lady fingers, bet vadinasi kitaip Biscuits.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miledi.N: 21 kovo 2008 - 13:05
tai jie ir turi atrodyti kaip lady fingers, gal tik biscuit šiaip pavadino. bet va aš girdėjau kad jie turi būt itališki, nes aš pirkau prancūziškus ir ššš gavos, per minkšti, nereikia tada tiek merkt į kavą bent jau pirmo sluoksnio
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 03 21, 15:33)
tai jie ir turi atrodyti kaip lady fingers, gal tik biscuit šiaip pavadino. bet va aš girdėjau kad jie turi būt itališki, nes aš pirkau prancūziškus ir ššš gavos, per minkšti, nereikia tada tiek merkt į kavą bent jau pirmo sluoksnio

Pasižiūrėjau, vienoj vietoj France kitoj Fabrique en Italie, tai norisi tikėt kad Itališki ax.gif , o kaip dėl maskarponės ir grietinėlės santykio? g.gif
Atsakyti
šiandien ragavom gavosi tikrai skanus tik aš tuos sausainiukus tai pirkau vokiečių gamybos bet atrodo kad nepagadinau tik vyras sako dar kondencuoto būtų gerai (bet jis valgo kad tik kuo saldžiau gali vieną cukrų valgyt lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2008 03 21, 14:42)
Pasižiūrėjau, vienoj vietoj France kitoj Fabrique en Italie, tai norisi tikėt kad Itališki  ax.gif , o kaip dėl maskarponės ir grietinėlės santykio?  g.gif

nu tai gal tada bus itališki.
O dėl grietinėlės nežinau, nes niekada nedėjau, man jau per riuebu gaunas kai sūrios ir dar grietinėlė aš darau su kiaušiniais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2008 03 21, 14:04)
Nu va, viską supirkau, neradau tik grietinėlės standiklio.
Dabar klausimas dariusioms Tiramisu ne vieną kartą, sakykit jei grietinėlės bus daugiau nei maskarponės, nupirkau 250 g. maskarponės ir 450 g. grietinėlės, ar nepagadinsiu tiramisu?
Ir dar nupirkau tuos sausainiukus, tik jie atrodo kaip Lady fingers, bet vadinasi kitaip Biscuits.


Sausainiukai tai tiks. Bet dėl grietinėlės, tai negaliu patarti, nes aš darau visada su kiaušiniais. Man su jais receptas atrodo gerokai paprastesnis tongue.gif
Atsakyti
Su Šventom Velykom... wub.gif
Gerumu ir ramybe kvepiančių namų šilmos Jums...


O mes va kaip ir žadėjau prie pusryčių stalo ragavom maniškį tiramisu. :} Gavosi tikrai skanus ne tik man bet kaip suprtau iš šypsenų ir visiems namiškiams. Gaminsiu dar kartelį tai tikrai, mamukas gimimo dienos proga sau tokio tik didesnio užsisakė biggrin.gif
Gaminta pagal tradicinio tiramisu receptą iš čia pat. Tik kaip kažkas ir rekomendavo, tik su 3kiaušiniais. Na ir žinoma prie prekinės išvaizdos dar reikėtų padirbėt blush2.gif
user posted image

Pastebėjimai. Bijodama kad nesigautų tešla, ar nereikėtų su šaukštu kabinti, kaip kažkas užsiminė, pirštelius ne mirkiau, o tik šlakščiau jau sudėtus į formą. Man atrodo, kad truputį per mažai, tačiau kiti sakė, kad pats tas.
Kaip kažkas patarė, kad greičiau sustingtų norėjau dėti želatinos, dėja, jos neužtikau ir įbėriau grietinėlės standiklio. Kitą kartą nepatingėsiu ir želatiną pasiruošti, nes nors formą ir laikė, bet ne taip kaip norėtųsi.
ir galiausiai, buvo nuspręstą, kad skonį praturtintų truputis citrinos rūgštelės.

Xe, atrodo tiek :}
Atsakyti
Dariau per šventes Tiramisu, įvertinimas buvo toks: jo akimirksniu neliko biggrin.gif

Dabar ruošiuos kitam gimtadieniui, iškilo toks klausimas:
Rikotos sūris ir Maskarpones čia tas pats ar ne? g.gif pastebėjau kad Rikotos pigesnis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2008 03 26, 15:01)
Rikotos sūris ir Maskarpones čia tas pats ar ne?  g.gif  pastebėjau kad Rikotos pigesnis  ax.gif

Deja ne tas pats schmoll.gif
Atsakyti