Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

Pagal pageidavima, dedu Tiramisu receptus:

Tiramisu
10 porcijų



450 g mascarpone sūrio
75 g persijotos cukraus pudros
125 ml kavos likerio
90 g šokolado, sutarkuoti
450 ml plakamos grietinėlės
2 šaukšteliai kavos esencijos
18 biskvitinių sausainėlių (lady fingers)


1. Dideliame inde plakite mascarpone mikseriu su 60 g cukraus pudros., 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado (likusią dalį šokolado atidėkite papuošimui).
2. Kitame inde išplakite 300 ml plakamos grietinėlės. Sudėkite į sūrio mišinį ir išmaišykite.
3. Sumaišykite kavos esenciją, likusį kavos likerį ir 2 šaukštus vandens (1 šaukštas=15 ml).
4. Serviravimo dubenyje (čia toks gilus pusapvalis dubuo...), ant dugno dėkite 4 sausainėlius, juos palaistykite 2 šaukštais kavos esencijos mišinio. Sudėkite 1/3 sūrio masės. Vėl dėkite sausainius, patepkite ir vėl sūrio masę. Ir taip sudėliokite viską sluoksniais, kad ant viršaus būtų sausainiai, juos patepkite, barstykite šokoladu (išskyrus 1 šauštą)
5. Išplakite likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuoškite grietinėle deserto viršų naudodami konditerini švirkštą. Tada ant grietinėlės suberkite likusį šaukštą šokolado.
6. Šaldykite desertą min. 4 val.

Šaltinis: Mary Berry, Best Desserts
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 18 sausio 2004 - 11:01
Tiramisu
8 porcijos

1 šaukštas su kaupu granuliuotos kavos
125 ml verdančio vandens
3 šaukštai brendžio
2 kiaušiniai
65 g cukraus pudros
250 g mascarpone sūrio
300 ml plakamos grietinėlės, išplakti
1 pakuotė biskvitukų (originale matau atrodo kaip mūsų forminė balta sumuštinių duona, tai net nežinau kas pas mus parduotuvėse yra. Turbūt būtų geriausia pirkti biskvitą ir jį pjaustyti plonais griežinėliais)
60 g tamsaus šokolado, sutarkuoti
30 g balto šokolado, sutarkuoti


1. Ištirpinkite kavą vandenyje ir sumaišykite su brendžiu.
2. Sumaišykite kiaušinius su cukraus pudra ir sukite juos tol, kol pasidarys tiršta masė.
3. Sudėkite mascarpone sūrį į indą, į jį įmaišykite iš pradžių trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.
4. Serviravimo indą išklokite biskvitu, supilkite ant jo pusę paruoštos kavos, tada sudėkite pusę mascarpone mišinio ir pusę tarkuoto tamsaus šokolado.
5. Vėl dėkite biskvito gabalėlius, pilkite likusią dalį kavos, dėkite mascarpone mišinį. Viršų puoškite likusiu tamsiu ir visu baltu šokoladu (paveikslėlyje tai juostom pabarstyta).
6. Šaldykite desertą min. 4 val.

Šaltinis: Mary Berry, Complete Cookbook
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 18 sausio 2004 - 11:02
aciu, bandysiu pagaminti smile.gif
Atsakyti
Tiramisu

12 porciju
Gaminimas 45 minutes

6 kiaushiniai
450 g mascarpone surio
36 sausainiukai (lady fingers)
2-1/2 puodelio stiprios kavos
13 shaukshtu cukraus
3 saukstai kakavos



1. Mikseriu ishsukite trynius su cukrumi.
2. Idekite mascarpone suri ir ishmaishykite.
3. Ishplakite baltymus iki standziu putu ir imaishykite i mascarpone mishini.
4. I 1/3 mascarpone misinio idekite kakava ir gerai ishmaishykitel.
5. Puse mascarpone mishinio be kakavos supilkite i serviravimo inda.
6. Greit pamirkykite sausainius i kava ir dekite ant to mishinio.
7. Ant sausainiu dekite ascarpone mishini su kakava.
8. Vel dekite sausainiukus pamirkytus kavoje ir ant ju sudekite likusi mascarpone mishini.
9. Pabarstykite virshu kakavos milteliais
10. Shaldykite 24 val.

Saltinis: www.cookingwithpatty.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 18 sausio 2004 - 01:11
del lady fingers sausainiuku- jei desit biskvita ta pirktini, tai nelabai skanu buna (bent jau man) -jis labai susigeria ir tokia biski kosyte gaunasi rolleyes.gif nelabai patraukli. labiausiai kas man panasu i tuos lady fingers , tai issikept biskvita pagal "saldaus vyniotinio" (nzn kaip vadinas) recepta, tada ji tokia guminesne gaunasi biggrin.gif paaiskinau zodziu smile.gif (beja, cia ne mano ismone, recepta nusiziurejau is vienos laidos, kur musu su Taure megstamiausias virejukas dare (Oliveris) wub.gif )
Atsakyti
Taip skaniai priraset, bet dar teks be tiramisu pagyventi: nesciosioms jo negalima del dedamu "zaliu" kiausiniu... sad.gif
Atsakyti
QUOTE (pavasarine @ 2004 01 18, 01:38)
Taip skaniai priraset, bet dar teks be tiramisu pagyventi: nesciosioms jo negalima del dedamu "zaliu" kiausiniu...  sad.gif

taigi pirmas receptas be zaliu kiausiniu.. taigi daryk ir kapok!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 18 sausio 2004 - 11:04
TRADICINIS TIRAMISU

(ruosti 30 min + 3 val saldytuve)

2 arbatiniai sauksteliai kakao,
4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu),
3 sauksteliai cukraus,
250g Maskarpone,
30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis),
kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava.

1. Trynius gerai iki baltumo isplakti su cukrumi, tada po sauksteli sudeti Maskarpone ir sumaisyti su jau isplaktais baltymais.
2. Puse sausainiu sudrekinti likeriu ar kava ir padengti formos dugna.
3. Ant virsaus deti Maskarpones mase.
4. Pabarstyti kakava.
5. Pakartoti.
ant virsaus butinai kakava.
Atsaldyti smile.gif
Atsakyti
BRASKINIS TIRAMISU

600g braskiu,
200g zemuogiu,
100g cukraus,
400g sausainiu (lady fingers),
1 stiklinaite konjako ar brendzio,
1/2 l vandens.

Kremui:
500g Maskarpone,
100g cukraus,
4 kiausiniai,
trinta citrinos zievute,
ziupsnelis druskos.

Vandeni, trintas braskes ir cukru apie 40 min verdame ant mazos ugnies, ipilame konjaka ir dar 20 min verdame. Atvesiname.

Krema ruosiame kaip ankstesniame recepte.

Sausainius ismirkome brakiu maseje ir dedame i forma. Sausainiai, kremas... virsu puosiame zemuogemis smile.gif Nakti laikome saldytuve.
Skanaus!
Atsakyti
Ananasinis Tiramisu

8-10 porciju
Gaminimas. 1 val.

4 kiaushiniai
2 stiklines Mascarpone surio (turbut apie 450 g)
36 lady fingers
1 skardine ananasu griezineliu
3/4 stiklines cukraus
3 stiklines ananasu sulciu


1. Isplakite kiaushiniu baltymus iki standziu putu.
2. Ishsukite trynius su cukrumi iki tirshtos mases (gogelmogel). Geriausia mixeriu
3. I trynius sudekite mascarpone ir gerai ishmaishykite.
4. Tada atsargiai imaishykite baltymus.
5. Pamirkykite puse sausainiuku ananasu sultyse ir dekite viena sluoksni i serviravimo inda.
6. Sudekite puse mascarpone kremo ant sausainiuku, tada sudekite likusius sausainius pamirke juos.
7. Ant virsaus dekite mascarpone krema.
8. Papuoskite ananasu gabaleliais ir shaldykite min 4 val.

Saltinis: www.cookingwithpatty.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 18 sausio 2004 - 21:29
Citrininis tiramisu

4 porcijos


400 g mascarpone surio
100ml grietineles, ishplakti
4 shaukshtai cukraus pudros (100 g)
3 citrinos, sultys ir zieveles
8 biskvitukai ar 16 sausainiuku
Citrininiam sirupui:
2 citrinos, tik sultys
2 shaukshtai cukraus (50 g)
skrudinti migdolu griezineliai papuoshimui


1. Paruoshkite sirupa: visus ingridientus sudekit i puoda + 200 ml vandens ir uzvirkite, kol cukrus ishtirps. Ataushinkite.
2. Sudekite biskvito griezinelius ar sausainiukus ant serviravimo indo dugno, arba i keturias ledaines. ant ju pilkite citrinu sirupa.
3. Sumaishykite mascarpone su plakta grietinele, cukraus pudra, citrinu sultim ir tarkuota citrinu zievele.
4. Ant sausainiuku sudekite padaryti maskarpone krema.
5. Shaldykite shaldytuve.
6. Priesh patiekiant pabarstykite paskrudintais migdolu griezineliais.

Saltinis: http://www.bbc.co.uk/food/


As kazkajp pagalvojau kad tu triju citrinu i mascarpone mishini gerooookai perdauk.. hm. gal uztektu vienos?? itariu reik darant idet 1 ir ragaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 19 sausio 2004 - 10:22
Bea, as dar ir melynini tiramisu recepta turiu wink.gif
Bet dar jo nesu bandziusi, o va braskinis skanus smile.gif
Tiesa niekada Maskarpones nebandziau keisti kuo nors kitu, nors esu girdejusi, kad ir saldzius varskes surelius bando ir kremine varske, idomu gal kuri nors is jusu bandet?
Atsakyti