Tiramisu
10 porcijų
450 g mascarpone sūrio
75 g persijotos cukraus pudros
125 ml kavos likerio
90 g šokolado, sutarkuoti
450 ml plakamos grietinėlės
2 šaukšteliai kavos esencijos
18 biskvitinių sausainėlių (lady fingers)
1. Dideliame inde plakite mascarpone mikseriu su 60 g cukraus pudros., 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado (likusią dalį šokolado atidėkite papuošimui).
2. Kitame inde išplakite 300 ml plakamos grietinėlės. Sudėkite į sūrio mišinį ir išmaišykite.
3. Sumaišykite kavos esenciją, likusį kavos likerį ir 2 šaukštus vandens (1 šaukštas=15 ml).
4. Serviravimo dubenyje (čia toks gilus pusapvalis dubuo...), ant dugno dėkite 4 sausainėlius, juos palaistykite 2 šaukštais kavos esencijos mišinio. Sudėkite 1/3 sūrio masės. Vėl dėkite sausainius, patepkite ir vėl sūrio masę. Ir taip sudėliokite viską sluoksniais, kad ant viršaus būtų sausainiai, juos patepkite, barstykite šokoladu (išskyrus 1 šauštą)
5. Išplakite likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuoškite grietinėle deserto viršų naudodami konditerini švirkštą. Tada ant grietinėlės suberkite likusį šaukštą šokolado.
6. Šaldykite desertą min. 4 val.
Šaltinis: Mary Berry, Best Desserts
10 porcijų
450 g mascarpone sūrio
75 g persijotos cukraus pudros
125 ml kavos likerio
90 g šokolado, sutarkuoti
450 ml plakamos grietinėlės
2 šaukšteliai kavos esencijos
18 biskvitinių sausainėlių (lady fingers)
1. Dideliame inde plakite mascarpone mikseriu su 60 g cukraus pudros., 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado (likusią dalį šokolado atidėkite papuošimui).
2. Kitame inde išplakite 300 ml plakamos grietinėlės. Sudėkite į sūrio mišinį ir išmaišykite.
3. Sumaišykite kavos esenciją, likusį kavos likerį ir 2 šaukštus vandens (1 šaukštas=15 ml).
4. Serviravimo dubenyje (čia toks gilus pusapvalis dubuo...), ant dugno dėkite 4 sausainėlius, juos palaistykite 2 šaukštais kavos esencijos mišinio. Sudėkite 1/3 sūrio masės. Vėl dėkite sausainius, patepkite ir vėl sūrio masę. Ir taip sudėliokite viską sluoksniais, kad ant viršaus būtų sausainiai, juos patepkite, barstykite šokoladu (išskyrus 1 šauštą)
5. Išplakite likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuoškite grietinėle deserto viršų naudodami konditerini švirkštą. Tada ant grietinėlės suberkite likusį šaukštą šokolado.
6. Šaldykite desertą min. 4 val.
Šaltinis: Mary Berry, Best Desserts