QUOTE(Vaidulia77 @ 2007 12 01, 15:38)
Mamos, paskaiciau as cia jusu visu padrasinimu ir galvoju irgi maitinsiu tik savo pienuku, nors jau daviau misinuko per sita laika (mano suneliui eina 3-ia savaite). Sianakt graziai maitinomes kas 2-2,5val. Zindzia jis ilgokai, kiekviena kruti duodu po 15-20min, tai uztrunkam siek tiek, o jis ir uzmiega gana greitai. Ryte pabudo, daviau abi krutis, lyg ir viskas, pavalge, o paskui ziuri i mane ir cepsi, pridejau pristuka - jis griebia, tai ir daviau misinuko, istrauke 40ml, ir uzmigo ramiai. Tai jus pasakykit, uztenka jam to mano pienuko, ar ne?
As vis nepasisprendziu, kaip daryti, jau imuosi be misinuko gyventi, bet neatlaikau, ir vis tiek primaitinu bent karta per diena....
O gal nepivalgo ir delto, kad greit uzmiega bezysdamas?..
As vis nepasisprendziu, kaip daryti, jau imuosi be misinuko gyventi, bet neatlaikau, ir vis tiek primaitinu bent karta per diena....
O gal nepivalgo ir delto, kad greit uzmiega bezysdamas?..
Iš tiesų primaitinimas mažins pienuką, nes jo pasiūla atitinka paklausą - kiek užsisako mažiukas, tiek jo gaminasi, o pirmosios savaitės yra labai svarbios jo gamyboje. Maniškis, kiek pamenu, kai mažiukas buvo, žįsdavo kiekvieną kartą apie pusvalandį ir daugiau. Jei pavalgęs iš abiejų vėl griebia - pasiūlyk vėl pirmą krūtį. Ir taip toliau, kol nebenorės. Pamenu, lygiai vieno mėnesio proga maniškis nuo 5 val. vakaro valgė iki 12 nakties, tik su pertrauka išsimaudyti. Tik vieną išvalgo ir jau prie kitos. Taigi jei maitinsi visada, kai jis nori, dažnai pasiūlysi, tai jei ir bus pieno krizė (kai pienuko gaminasi tiek pat, o mažiukui jau reikia daugiau), mažulis "užsisakys" pienuko ilgai žįsdamas ir krūtys jo gamins daugiau, svarbu tik turėti kantrybės tom dienom. Prasidėjus su mišinukais (jų maitinančiom krūtimi mamoms turėtų būti uždrausta turėti namie, mano nuomone, nes tai per didelė pagunda), labai greitas kelias gali būti į visišką nemaitinimą, nes vaikutis, prisivalgęs mišinuko, kuris sunkiai virškinamas, užmiega, ir pramiega savo įprastus valgymus iš krūties, pieno gaminasi mažiau, jo neužtenka, tada mamytė vėl primaitina, nes nepakanka pienuko, ir ratas sukasi toliau, taip gali pieno nelikti ir per 2 savaites, ypač tokiu ankstyvu laikotarpiu. mano patarimas būtų visiškai neduoti mišinuko ir dėti kuo dažniau prie krūties, bei sekti, kiek mažiukas šlapinasi, nes jau jis yra įpratęs gauti šiek tiek mišinuko, ir pieno gamyba gali neatitikti jo poreikių, taigi gali reikėti dažniau žindyti pirmomis dienomis, kai nebeduosi mišinuko. Linkiu kantrybės ir vis prisiminti, koks geras maistas vaikučiui yra mamos pienukas.