Gal kuri susidurete su tokia situacija kai maitindama turejote gerti vaistus?As maitinu savo suneli pati. Jam dabar 3men. Susirgau puline angina, turiugerti antibiotiku.Gyd prirase Biodroksili (priklauso cefalosporinu grupei). Sake nenutraukti maitinimo. Atseit mazai jo patenka i piena. Bet informaciniam lapeli raso kad nemaitinti krutimi ji vartojant. O gal nusitraukti piena ir ji pavirinti? Esu pasimetusi
Visuomet zindymo nutraukimas yra blogiau, nei maitinimas naudojant antibiotikus. Siaip keista, kad butent siu israse...O tu perspejai, kad zindai?
p.s. itariu, kad ir as keliu dienu laikotarpyje gausiu antibiotiku doze del tos pacios priezasties, nes visa seimyna 'iskritus'...
p.s. itariu, kad ir as keliu dienu laikotarpyje gausiu antibiotiku doze del tos pacios priezasties, nes visa seimyna 'iskritus'...
Kodel keista kad butent siu israse? Informaciniam lapelyje raso kad jie tinka anginai gydyti.
Siu antibiotiku israse maziuko pediatre, kazkaip savo seimos gyd nepasitikejau. Butent su ja kalbejau ir del maitinimo. Aisku ji zino kad maitinu pati, patare toliau maitinti, nebent isryskes alergines reakcijos (ne duok Dieve)
Siu antibiotiku israse maziuko pediatre, kazkaip savo seimos gyd nepasitikejau. Butent su ja kalbejau ir del maitinimo. Aisku ji zino kad maitinu pati, patare toliau maitinti, nebent isryskes alergines reakcijos (ne duok Dieve)
QUOTE(rence25 @ 2007 12 29, 10:36)
As maitinu savo suneli pati. Jam dabar 3men. Susirgau puline angina, turiugerti antibiotiku.Gyd prirase Biodroksili (priklauso cefalosporinu grupei). Sake nenutraukti maitinimo. Atseit mazai jo patenka i piena. Bet informaciniam lapeli raso kad nemaitinti krutimi ji vartojant. O gal nusitraukti piena ir ji pavirinti? Esu pasimetusi
Paskaitinėjau, kad geriant šiuos antibiotikus maitinti galima. Informaciniame lapelyje taip parašyta turbūt todėl, kad jie nebūtų geriame savavališkai. Visada reikia pasikonsultuoti su gydytoju, ir jei jis nusprendžia, kad liga pavojingesnė už medikamentus, tuomet juos ir paskiria. Jūsų atveju taip ir yra. Sveikit.
QUOTE(Ode @ 2007 12 29, 22:14)
Paskaitinėjau, kad geriant šiuos antibiotikus maitinti galima. Informaciniame lapelyje taip parašyta turbūt todėl, kad jie nebūtų geriame savavališkai. Visada reikia pasikonsultuoti su gydytoju, ir jei jis nusprendžia, kad liga pavojingesnė už medikamentus, tuomet juos ir paskiria. Jūsų atveju taip ir yra. Sveikit.
Aciu tau
QUOTE(rence25 @ 2007 12 29, 21:11)
Aisku ji zino kad maitinu pati, patare toliau maitinti, nebent isryskes alergines reakcijos (ne duok Dieve)
Maitink ramia sazine ir sveikatytes Svarbiausia, kad mazylis liktu sveikas
Sveikos mamytės
Pasitikrinti kokių vaistų negalima vartoti žindant, galima Pradžių pradžios puslapyje:
http://www.pradzia.o...ent/vaistai.htm
Sėkmės
Pasitikrinti kokių vaistų negalima vartoti žindant, galima Pradžių pradžios puslapyje:
http://www.pradzia.o...ent/vaistai.htm
Sėkmės
nu va, dar pries savaite svaigau kaip nutraukti pieno, o dabar nebezinau kas pasidare...gerai kad pries tai visa sita temele perskaiciau...mano mergaite pradejo istisai valgyti...tai ir duodu ta papyti, bet vistiek ji per visa vakara neprivalgo..7nakti uzmiega 3-4val tiktai ir blogai miega (pries tai po 6-5val ismiegodavo). KAS NUTIKO? ir per septynias dienas manau jau turejo to pienuko pasigaminti kiek jai reikia?
is ko sprendziu kad neprivalgo - siaip tai pikta labai ir verkia, kumsuka i burnyte kisa, nebetaip daznai kakina (nors nuo vakar kazkaip pagausejo), pyksta papyti beciulpdama kai jau ten beveik nieko nera. nebezinau..ir miega daug maziau nei yprastai, gaila lelyes. jei ne sis forumas jau buciau misinuka davus, bet laikauji. pas gydytoja 11diena eisim, labai to sverimo laukiu, per pirmas 3savaiteles tai 1200 priaugom...
taip liudna man, nebezinau
is ko sprendziu kad neprivalgo - siaip tai pikta labai ir verkia, kumsuka i burnyte kisa, nebetaip daznai kakina (nors nuo vakar kazkaip pagausejo), pyksta papyti beciulpdama kai jau ten beveik nieko nera. nebezinau..ir miega daug maziau nei yprastai, gaila lelyes. jei ne sis forumas jau buciau misinuka davus, bet laikauji. pas gydytoja 11diena eisim, labai to sverimo laukiu, per pirmas 3savaiteles tai 1200 priaugom...
QUOTE(wijyte @ 2008 01 03, 16:10)
wijyte, nusisypsok per pirmas tris savaites priaugo tavo pupa nerealiai daug - paprastai tik gimes vaikelis praranda iki 10 proc. savo gimimo svorio ir gimimo svori turetu pasiekti per 2 savaites. tarkim, kad tavo mazoji prarado nedaug svorio ir ji atgavo per pirmaja savaite nuo gimimo, tai reiskia, kad ji priaugo daugiau kaip 0.5 kg per savaite o tu dar leidi sau pergyvent, kad vaikui maisto truksta
dabar toliau: laikas nuo laiko kudikiams pasitaiko vadinamieji "augimo suoliai", per kuriuos vaikelis dazniau praso kruties ir gali pasirodyti, kad pieno sumazejo. nieko panasaus: is tiesu, tai ne pieno mazeja, o vaikelis sparciau auga ir dazniau praso maisto. jei maisto gauna dazniau, pieno gamyba padideja ir valgymo daznumas dazniausiai gryzta i iprasta ritma. svarbiausia tokiu metu nesupanikuoti, duoti kruti, kai tik nori ir kiek tik nori, ir viskas susitvarkys.
beje, nenustebk ir neissigask, jei per antraji menesi dukryte bus priaugusi maziau svorio. tai normalu. krutimi maitinami kudikiai sparciau auga pirmaisiais menesiais, o kas menesi augimas pastebimai leteja. pvz., mano vyriausias sunus 1 men. priaugo 1.5 kg, 2 men. - 1 kg, 3 men - 800 gr., o veliau priaugdavo maziau kaip 0.5 kg per menesi... jei neklystu, tokio amziaus vaikelis kaip tavo dukryte turetu priaugti apie 140-200 gr per savaite, ty apie 600-800 gr per menesi butu normalu.
jei vaikelis atrodo sveikas, guvus, gerai vystosi, vadinasi, maisto netruksta. suretejes tustinimasis irgi nerodo maisto trukumo: tiesiog MP labai gerai isisavinamas ir nebelieka "atlieku"... pvz., mano vidurinelis 2 men amziaus kakodavo 1 karta per 7-10 dienu
del miego: kadangi naujagimis labai greitai auga ne tik fiziskai, bet ir bresta psichologiskai, jo miego rimtas taip pat daznai keiciasi. is pradziu kudikiai miega ilgiau, paskui miegas trumpeja. 3-4 val. ismiegoti nakti yra normalu. vaikui augant miego rezimas dar keisis daug kartu.
be to, yra "pilvelio diegliai", kuriu tikruju priezasciu niekas nezino, ir net nera zinoma, ar tai is tiesu diegliai.... jau buvo rasyta, kad vakarinis neramumas yra tipiskas 3 sav - 3 men amziaus kudikiu elgesys ir nera susijes su maisto trukumu.
jei ji taip nerimauja ne visa laika, jei nera kokiu nors ligos pozymiu (pvz., temperaturos ar pan.), tai reikia si laika tiesiog islaukti... o belaukiant stengtis kuo daugiau myluoti vaikeli, nesioti, mankstinti, plukdyti vonioje ar baseine ir tt.
sekmes, nepasiduok liudnoms mintims
Sveikos, mano kudikeliui jau 2 menesiai. Pirma menesi turejom bedu su bonkom, bet issisprendem. Visa si menesi niekaip nesusireguliuoja pieno gamyba - kokias 5 dienas gerai, pieno vis daugeja, krutys pilnos ,po to - staiga pradeda mazeti, mazdaug 3 paru begyje truksta, krutys tuscios, kudikis nervinasi, tampo, ir vel po truputi pradeda daugeti. Taip per menesi buvo jau 3 kartus, dabar vel sumazejimas, Kol kas viska "nurasau" sventinei itampai. Bet gal cia normalu? Kol kas laikausi ir misinuko neduodu, nes vaikelis priauga gerai. Vis tikiuosi, kad tai laikina ir kad susitvarkys. Gal turit ka patarti?
sveikos,
patarkit arba nuraminkit
Mano suniui menuo ir savaite, gydytoja mus priims tik kita pirmadieni,Tad nezinau kiek priaugo, nors pagal rubelius ir besivystancius mano ranku raumenis speju, kad apie kilograma. I vakara man atrodo kad truksta pieno, nes sunus ramus tampa tik pavalges apie valanda (dienos metu max. pusvalandi jam uztenka) ir daazniausiai neatpila pavalges (o pirmoje dienos puseje beveik visada atpila)
Patarkit ar valanda ta pacia kruti vis duoti, kad valgytu ar duoti ir kita?
O kaip jus maitinat?Kiekviena karta kita kruti duodat ar abi?
Beje dar ir kita problema: valgydamas prisiryja labai daug oro.Tai kelis kartus nutraukiu maitinima, kai tik matau kad jam jau skauda ir palaikau ant peties, kad atsirugtu (o kaip tada dudas paleidzia )ir tada vel maitinu, gal dar ka galit patarti?
patarkit arba nuraminkit
Mano suniui menuo ir savaite, gydytoja mus priims tik kita pirmadieni,Tad nezinau kiek priaugo, nors pagal rubelius ir besivystancius mano ranku raumenis speju, kad apie kilograma. I vakara man atrodo kad truksta pieno, nes sunus ramus tampa tik pavalges apie valanda (dienos metu max. pusvalandi jam uztenka) ir daazniausiai neatpila pavalges (o pirmoje dienos puseje beveik visada atpila)
Patarkit ar valanda ta pacia kruti vis duoti, kad valgytu ar duoti ir kita?
O kaip jus maitinat?Kiekviena karta kita kruti duodat ar abi?
Beje dar ir kita problema: valgydamas prisiryja labai daug oro.Tai kelis kartus nutraukiu maitinima, kai tik matau kad jam jau skauda ir palaikau ant peties, kad atsirugtu (o kaip tada dudas paleidzia )ir tada vel maitinu, gal dar ka galit patarti?
labai dziaugiuosi radusi tokia tema.dar leliuko neturiu bet jau ne uz kalnu,ir norejau is anksto pasidomet maitinimu,nes kazin ar paskui bus laiko sedet ir skaitinet internete.ir dabar zinosiu kad jokiu budu negalima klausyt tetu,mociuciu,nes jau dabar buvo primokinusios kad nakti jokiu budu neduociau pienuko o reikia arbateles,kad skrandukas pailsetu,ir kad pieno nutraukimas nera blogas dalykas.Tik gal dar kas galetu parasyt kokie maisto produktai ar gerimai skatina pieno gamyba,o gal yra tokiu kuriu negalima vartot?