QUOTE(Atėnė @ 2007 12 09, 01:40)
Tiesa, ji aktyviai be perstojo čiulpia kokias min., o paskui su mažomis pertraukėlėmis. Patraukia patraukia ir ilsisi. Paskui vėl traukia. Ir taip visą pusvalandį. Nežinau ar kitoms irgi taip būna, bet man maitinimo metu kelis kartus skausmingai pritvinksa krūtys ir pienas pats pradeda tekėti. Man juokingiausia kai taip atsitinka per jos pertraukėlę. Tada, pajutusi, kad pieno padavė, kad pradeda traukti
. O šiaip gali būti, kad ji mano papą naudoja ir savo čiulpimo refleksui patenkinti, nes soskės taip ir nesugebėjau įsiūlyti.
Pienukas gaminasi ir maitinimo metu. Pirmiausia mažoji išvalgo tai, kas susikaupę, o po to laukia, kol pagamins. kuo toliau į maitinimą, tuo riebesnis pienukas.
Papildyta:
QUOTE(Vaidulia77 @ 2007 12 12, 18:04)
na, pas mus toks maratonas iki siandienos buvo apie 11-13val. dienos. Gal cia pas mazaji siek tiek diena su naktim pasimaisius... O siandien tai toks jausmas, kad visai uo kruties nenulipa. Uzmigdyti pavyko tik lauke
na, as duodu abi krutis, manau, kad taip daugiau privalgys. bet daznai dar pabaigai pakartoju pirmaja, kad to riebiojo pienuko gautu.Neduoti vienos nelabai iseina, nes daznai jau buna labai pilna
Na, tikiuosi, iskesim sita valgymo etapa. Pirmadieni matysim pas gyd , kiek priaugom per men
pamenu, su maniškiu vieną dieną - kaip tik buvo suėjęs mėnuo - buvo maratonas nuo penkių vakaro iki dvylikos su pertrauka išsimaudyti. Tai augimo šuoliai - vieno ir trijų mėn - pieno yra, bet reikia jau daugiau, tai vaikas ir žinda, kol padidėja pieno kiekis.
Papildyta:
QUOTE(Favorite @ 2007 12 13, 20:22)
O ka daryti tokiu atveju kai pieno truksta vakarais? Vaikas bando zysti bet tuoj pat susinervina ir pradeda rekti ir taip visada vakare. Pradejau vakarais duoti misinio,( pries tai stengiuosi kad istustintu krutis) tai pasidare ramesne, ir suvalgo 60- 90 gramu.
Bijau kad pas mane mazai pieno, nors maitinu kas 2h-2.5h , bet 3 men priaugo tik 190 g.
Vakarais šiaip pienas liesesnis ir vaikučiui daug dažniau reikia žįsti. Reikia žiūrėti, kiek iš viso priaugo per tuos tris mėn. Sudėjus visą priaugtą svorį padalinti iš mėn skaičiaus, norma MP valgantiems - puse kg per mėn. bendrai paskaičiavus.
Papildyta:
QUOTE(anaoj @ 2007 12 14, 22:09)
Mano sūneliui 2,5 sav.,o jis nuo grįžimo iš ligoninės naktimis miega nuo 12val. iki 4,30; 5, o kartais net 6 val. Kelias naktis net pienelį nutraukinėjau, kad jis neišnyktų. Įklotai liemėnėlese buna net šlapi, kai jis tiek ilgai miega.
Pas mus jau yra du pieno trūkumo požymiai. Vaikelis nekakojo 5 paras, nors praėjusią savaitę tuštindavosi du kartus per parą. Siusioja lyg ir normaliai. Ir dar vakar pas gyd (turėjom šiokių tokių prolemyčių) pasisakiau, kad nekakoja, tai ji pasakė, kad čia pienelio jam trūksta. Pasvėrė, tai nuo išrašymo iš ligoninės (per 2sav) priaugo 200g. Sako, kad mažai. Liepė nebijot primaitinimo.
Vakar vakare taip gavosi, kad jau buvo išvalgęs abi krūtis ir dar vis norėjo (sukiojo galvytę ir ieškojo papuko), tai, kad nekankintume vaiko davėm mišinuko. Suvalgė apie 35ml.
Aš gyd sakiau, kad jis naktim miega gerai, o dienom valgo kas 1 ar kas 1,5 val.
O šiandien, tai iš viso: visus maitinimus maitinu iš abiejų krūtų: pavalgo iš vienos, o už kelių minučių jau vėl reikalauja, tai duodu kitą. Valgymai gal ir paretėjo... Dieną išmiegojo 3,5 val. Taip ir nesuprantu ar pas mane pienelio trūksta ar ne
. Kai jau baiginėja valgyti iš krūties, tai taip stipriai pradeda čiulpti, kad net skauda, ir man atrodo, kad jis dar nori ištraukti, bet jau nieko nėra.
Po maitinimų man krūtyse taip įdomiai tvinksi. Ar čia aš taip jaučiu pienuko gaminimąsi?
Ir dar kai bandau nutraukti su pientraukiu (šeštadieniais man paskaitos, tai turiu palikti pienelio namuose) ištraukiu apie 40ml (čia naktį), kartais ir mažiau... O sako, kad tokio laiko vaikučiai jau 70 ml iš karto turi suvalgyti.
MP maitinami leliukai gali nesituštinti iki savaitės, ir tai normalu, jei nesimato, kad jam dėl to kiltų nepatogumų. Iš tikrųjų geriau pabudinti, nes tada tolygiau vystosi pieno gamyba ir nebus rizikos, kad tau susidarys kokie guziukai. Jei duosit mišinuką, pieno gamyba nesusisreguliuos ir pienuko vis mažės. Iš tiesų nusiteik, kad maitinsi pati, ir nežaisk su mišinukais. Jei vėl ieško, tai ir duok (tuo ir gerai, kad pas mamytes dvi krūtys
). Jis toks mažiukas, tai dar tik reguliuojasi pieno poreikį. Kai krūtyse nieko nėra, o vaikutis dar žinda, jis užsako smegenims, kad pasiųstų signalą gaminti daugiau pienuko.