QUOTE(ast_alaus @ 2007 12 05, 18:44)
Na, as po vieno vienintelio straipsnelio apie alkoholio 'nauda' vaikeliui...nutariau tapti abstinente... Nematau tame dideles bedos, juk stengiuosi del vaikelio.
gal gali paskyt, kur skaitei
(aš veiną buvau skaičius, bet dabar nebeatgaminu
)
QUOTE(Atėnė @ 2007 12 06, 13:59)
Mamos, kurios išmanote kūdikių žindymą, patarkite. Kiek ilgai turi trukti maitinimas ir kas kiek laiko? Nes aš jau nieko nebesuprantu. Manoji mažė pradžioje valgė kas 2 val. po kokias 20 min. Kaip suprantu iš literatūros, paaugęs vaikas turėtų valgyti kas 3-4 val. ir iki 30 min. Bet manoji 4 mėn. amžiaus valgo kas 2 val. ir ilgai ilgai po 30-45 min. Jei neatimčiau papo, tai valgytų ir dar ilgiau. Tai kas bus toliau? Gal bėda ta, kad aš jos visai visai neprimaitinu. Neduodu jokių arbatų, vandens ar mišinukų? Bet gi nieko iki 6 mėn. papildomai duoti ir nereikia. Beje, pieno turiu daug.
Viskas normaliai
Literatūra parašo statistiką
- o kiekvienas vaikelis yra individualus, tad jis/ji ir maitinasi nebūtinai taip, kaip knygose rašo.
Iš tiesų, jei nėra Jums dėl tokio valgymo jokių nepatogumų ar problemų - maiitnkit kaip maitinote.
O iš tiesų ir nereikia primaitinti niekuo iki 6 mėn. Tuo labaiu, akd vandenukas ar arbatos tik užpildo skaranduką, kuriame nelika vietos labai reikalingam MP..
Papildyta:
QUOTE(tiekto @ 2007 12 04, 12:54)
labas mamytes,
gal kuriai teko aptureti kokia nors operacija kol maitinot vaikuti. Man siandien priimamajam pasake kad kol matinu negali duoti narkozes tai dabar visai susimeciau, vadinasi iki sausio turiu nutraukt maitinima, o gal galima kaip kitaip prasisukt, pvz kokia savaite nusitraukinet ir ispilt ta pieneli ar kaip, na net nezinau, bet dar norejau nors per ziema maitinti. Parasykit jei kas susiduret su tokia situacija.
manau, akd jie neturi tinkamos ir išsamios info šiuo kalusimu, todėl taip sako. Tieisog, kad apsidraustų ar dar dėl kokių priežasčių.
Mano dvynukėm buvo gal 4mėn, kai turėjau nesudėtingą operaciją. labai norėjau tęsti žindymą, tad klausinėjau ir daktarų, ir sesučių atlikusių operaciją
(čia buvo onkologinis Santariškėse) , dar ir pažįstamų, kuriais pasitikėjau - tad praėjus operacijai tiesiog kellias valandas nemaitinau, o pienelį išpyliau. Toliau žindžiau kaip žindžiusi.
Jei tikrai nori maitinti toliau - išsamiai išsiaiškink, kokią narkozę tau ketina skirti, keik ji veiks ir kada pasišalina....O tada susirask žindymo profesionalę (pvz. Eglė Markūnienė Kaune arba Daiva Šniukaitė Vilniuje, arba Živilė Baltrušaitienė) - jos patars dėl konkrečių vaistų ir jų poveikio.
O kokio amžiaus tavo mažylis? gal pavyks jam palikti pakankamai nutraukto MP, o kol tavęs nebus juo besirūpinantis galės pamaiitnti taurele, šaukšteliu ar iš puoduko.
Sėkmės Tau
Mano siūlai unt dietos nuo 2010-01-01: jau -4128gr. Viso sumegzta -6224 g.
Nežadinkite manyje žvėries, jis ir taip neišsimiega...