Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys 3

QUOTE(tiekto @ 2007 12 04, 12:54)
labas mamytes,
gal kuriai teko aptureti kokia nors operacija kol maitinot vaikuti. Man siandien priimamajam pasake kad kol matinu negali duoti narkozes tai dabar visai susimeciau, vadinasi iki sausio turiu nutraukt maitinima, o gal galima kaip kitaip prasisukt, pvz kokia savaite nusitraukinet ir ispilt ta pieneli ar kaip, na net nezinau, bet dar norejau nors per ziema maitinti. Parasykit jei kas susiduret su tokia situacija.

Kai dukrai buvo 5,5 mėnesio man su narkoze operavo tulžies akmenligę. O aš ją maitinau tik savo pienu ir jokių buteliukų ji nepripažino. Kadangi operavo po priepolio sekančią dieną, nebuvo kada mokinti iš buteliuko gerti. Pamaitinau prieš operaciją, o po to ir dar sekančią dieną nutraukiau pieną ir išpyliau. Grįžus namo sėkmingai toliau maitinau dukrą pati.
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2007 12 05, 18:44)
Na, as po vieno vienintelio straipsnelio apie alkoholio 'nauda' vaikeliui...nutariau tapti abstinente... Nematau tame dideles bedos, juk stengiuosi del vaikelio.

bigsmile.gif gal gali paskyt, kur skaitei ax.gif
(aš veiną buvau skaičius, bet dabar nebeatgaminu doh.gif )

QUOTE(Atėnė @ 2007 12 06, 13:59)
Mamos, kurios išmanote kūdikių žindymą, patarkite. Kiek ilgai turi trukti maitinimas ir kas kiek laiko? Nes aš jau nieko nebesuprantu. Manoji mažė pradžioje valgė kas 2 val. po kokias 20 min. Kaip suprantu iš literatūros, paaugęs vaikas turėtų valgyti kas 3-4 val. ir iki 30 min. Bet manoji 4 mėn. amžiaus valgo kas 2 val. ir ilgai ilgai po 30-45 min. Jei neatimčiau papo, tai valgytų ir dar ilgiau. Tai kas bus toliau? Gal bėda ta, kad aš jos visai visai neprimaitinu. Neduodu jokių arbatų, vandens ar mišinukų? Bet gi nieko iki 6 mėn. papildomai duoti ir nereikia. Beje, pieno turiu daug.

Viskas normaliai 4u.gif
Literatūra parašo statistiką rolleyes.gif - o kiekvienas vaikelis yra individualus, tad jis/ji ir maitinasi nebūtinai taip, kaip knygose rašo.
Iš tiesų, jei nėra Jums dėl tokio valgymo jokių nepatogumų ar problemų - maiitnkit kaip maitinote.
O iš tiesų ir nereikia primaitinti niekuo iki 6 mėn. Tuo labaiu, akd vandenukas ar arbatos tik užpildo skaranduką, kuriame nelika vietos labai reikalingam MP..

Papildyta:
QUOTE(tiekto @ 2007 12 04, 12:54)
labas mamytes,
gal kuriai teko aptureti kokia nors operacija kol maitinot vaikuti. Man siandien priimamajam pasake kad kol matinu negali duoti narkozes tai dabar visai susimeciau, vadinasi iki sausio turiu nutraukt maitinima, o gal galima kaip kitaip prasisukt, pvz kokia savaite nusitraukinet ir ispilt ta pieneli ar kaip, na net nezinau, bet dar norejau nors per ziema maitinti. Parasykit jei kas susiduret su tokia situacija.

g.gif
manau, akd jie neturi tinkamos ir išsamios info šiuo kalusimu, todėl taip sako. Tieisog, kad apsidraustų ar dar dėl kokių priežasčių.
Mano dvynukėm buvo gal 4mėn, kai turėjau nesudėtingą operaciją. labai norėjau tęsti žindymą, tad klausinėjau ir daktarų, ir sesučių atlikusių operaciją (čia buvo onkologinis Santariškėse) , dar ir pažįstamų, kuriais pasitikėjau - tad praėjus operacijai tiesiog kellias valandas nemaitinau, o pienelį išpyliau. Toliau žindžiau kaip žindžiusi.

Jei tikrai nori maitinti toliau - išsamiai išsiaiškink, kokią narkozę tau ketina skirti, keik ji veiks ir kada pasišalina....O tada susirask žindymo profesionalę (pvz. Eglė Markūnienė Kaune arba Daiva Šniukaitė Vilniuje, arba Živilė Baltrušaitienė) - jos patars dėl konkrečių vaistų ir jų poveikio.
O kokio amžiaus tavo mažylis? gal pavyks jam palikti pakankamai nutraukto MP, o kol tavęs nebus juo besirūpinantis galės pamaiitnti taurele, šaukšteliu ar iš puoduko.

Sėkmės Tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 12 06, 15:40)
Man atrodo, mažylei reikia papapsėti, nes abejoju, ar ji daugiau nei pusvalandį geria. smile.gif Šiaip turėtumėt girdėti, matyti, ar ji ryja pienuką, ar tik šiaip čiulpia. Čia visai ne bėda, jei tik jums abiems gerai. Ir primaitint tikrai nereikia. (beje, kaip ji reaguoja, kai atitraukiat ją nuo krūties?)

Tiesa, ji aktyviai be perstojo čiulpia kokias min., o paskui su mažomis pertraukėlėmis. Patraukia patraukia ir ilsisi. Paskui vėl traukia. Ir taip visą pusvalandį. Nežinau ar kitoms irgi taip būna, bet man maitinimo metu kelis kartus skausmingai pritvinksa krūtys ir pienas pats pradeda tekėti. Man juokingiausia kai taip atsitinka per jos pertraukėlę. Tada, pajutusi, kad pieno padavė, kad pradeda traukti biggrin.gif. O šiaip gali būti, kad ji mano papą naudoja ir savo čiulpimo refleksui patenkinti, nes soskės taip ir nesugebėjau įsiūlyti.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė @ 2007 12 09, 00:40)
Tiesa, ji aktyviai be perstojo čiulpia kokias  min., o paskui su mažomis pertraukėlėmis. Patraukia patraukia ir ilsisi. Paskui vėl traukia. Ir taip visą pusvalandį. Nežinau ar kitoms irgi taip būna, bet man maitinimo metu kelis kartus skausmingai pritvinksa krūtys ir pienas pats pradeda tekėti. Man juokingiausia kai taip atsitinka per jos pertraukėlę. Tada, pajutusi, kad pieno padavė, kad pradeda traukti biggrin.gif. O šiaip gali būti, kad ji mano papą naudoja ir savo čiulpimo refleksui patenkinti, nes soskės taip ir nesugebėjau įsiūlyti.

Tu labai teisi thumbup.gif
greičiausiai mažylė naudojasi visais žindymo privalumais. Ir tai gerai thumbup.gif

labai smagiai nuskambėjo, net nusijuokiau biggrin.gif
Sėkmės ir skanaus MP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė @ 2007 12 09, 00:40)
Tiesa, ji aktyviai be perstojo čiulpia kokias  min., o paskui su mažomis pertraukėlėmis.

Norėjau parašyti "kokias 10-15 min." lotuliukas.gif .

Ačiū, mamytės 4u.gif . Aš esu už natūralų ir ilgą maitinimą. Todėl darysiu viską, kad tik nereiktų mišinukų. Mano mama mus su sese maitino ilgai, tai ir aš noriu. Tuo labiau, kad akivaizdžiai matau gerąsias to pasekmes smile.gif
Atsakyti
mielos mamos, gal kas turi patirimo i mano beda. dukrai tik 2 men bet jau pieno beturiu tik 1 maitinimui. aisku turiu problemu, nes gyvenu viena su 2 vaikuciais. noriu maitinti, bet nebeturiu pieno verysad.gif padekit kas zinot!! is anksto dekoju
Atsakyti
QUOTE(mirasevindik @ 2007 12 10, 12:14)
mielos mamos, gal kas turi patirimo i mano beda. dukrai tik 2 men bet jau pieno beturiu tik 1 maitinimui. aisku turiu problemu, nes gyvenu viena su 2 vaikuciais.  noriu maitinti, bet nebeturiu pieno verysad.gif  padekit kas zinot!! is anksto dekoju

o iš ko tu nusprendei, kad nebeturi pieno? g.gif
Atsakyti
tai kad tuscia krutine ir bandydama valgyti verkia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirasevindik: 10 gruodžio 2007 - 13:09
QUOTE(mirasevindik @ 2007 12 10, 13:07)
tai kad tuscia krutine ir bandydama valgyti verkia

tai kad čia dar ne pieno trūkumo požymiai schmoll.gif . pieno trūkumą rodo:
1. neaugantis kūdikio svoris
2. suglebusi oda
3. apatiškumas
4. šlapinimasis mažiau kaip 6 kartus per parą
5. labai retas tuštinimasis
ir .t.t

jei šių požymių nebuvo, tai to pieno gal visai ir netrūko, tik tu pradėdama primaitinti jo kiekį sumažinai. o minkštos tarsi "tuščios" krūtys rodo, kad pieno gamyba susireguliavo ir jo nebesigamina perteklius, o gaminasi tiek, kiek vaikas suvalgo vienu metu - t.y. labai nedaug, nes skrandukas tai dar mažas.

parašyk AŽ supermamytei Raideles , ji tau gali patart kaip pilnai atstayt pieno gamybą ir maitinimą tik krūtimi.
Atsakyti
tokia pas mus su suneliu situacija: jis paprastai zindzia apie 15-20min viena kruti, tuomet duodu kita, is viso valgymas iseina apie 40-45min. Na, kaip ir nieko, pripratau ax.gif Bet vat siek tiek beda su tuo, kad zisdamas jis dar ir numiega partija. Ir karta per diena man istato tokias dudas - kad mazai valgyt!!! Mat, kai atitraukiu nuo kruties, po keliu min jau ir vel ciapsi ir iesko ka paciulpti. Vel duodu kruti, o jis patraukia kelis kartus ir snaudzia, vis pazaisdamas. Suprantu, kad gal ir ciulpimo poreiki patenkina, bet kai atitraukiu-vel praso, verkia. Taip ir neprivalgo. Tuomet duodu misinuko, jis suvalgo 60, 70, siandien -net 100 ml... Tada nurimsta ir uzmiega. Na, ir nezinau, kaip cia ji bezadinti, kad privalgytu mano pienuko, nes kaip ir turiu jo. Ir labai nenoriu , kad jo imtu mazeti. Bet ir maitinti kokias 2val. nesinori...
Gal kas turit koki patarima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidulia77 @ 2007 12 10, 16:50)
tokia pas mus su suneliu situacija: jis paprastai zindzia apie 15-20min viena kruti, tuomet duodu kita, is viso valgymas iseina apie 40-45min. Na, kaip ir nieko, pripratau  ax.gif Bet vat siek tiek beda su tuo, kad zisdamas jis dar ir numiega partija. Ir karta per diena man istato tokias dudas - kad mazai valgyt!!! Mat, kai atitraukiu nuo kruties, po keliu min jau ir vel ciapsi ir iesko ka paciulpti. Vel duodu kruti, o jis patraukia kelis kartus ir snaudzia, vis pazaisdamas. Suprantu, kad gal ir ciulpimo poreiki patenkina, bet kai atitraukiu-vel praso, verkia. Taip ir neprivalgo. Tuomet duodu misinuko, jis suvalgo 60, 70, siandien -net 100 ml... Tada nurimsta ir uzmiega.  Na, ir nezinau, kaip cia ji bezadinti, kad privalgytu mano pienuko, nes kaip ir turiu jo. Ir labai nenoriu , kad jo imtu mazeti. Bet ir maitinti kokias 2val. nesinori...
Gal kas turit koki patarima?  g.gif

"kabojimas" ant krūties tokiam mažam leliukui kone ištisai yra visiškai normalu. nereikia jam jokio mišinio. mp labai greit virškinamas, tuo tarpu mišinukas - sunkiai. tu tik be reikalo jam skranduką užkiši. na pakentėt reikia dar kurį laiką, maitinti ilgai ir dažnai (nors ir kas valandą). ir susitvarkys viskas tiesiog reikia išlaukt. o duodama mišinuką, tu sutrikdai savo pienelio gamybą ir jo ims mažėti, mažėti, tol kol gali ir visai nelikt. aš tą pačią klaidą padariau su savo pirmagimiu. to rezultatas - 3 mėn pieno nebeliko. su antru vaiku taip nebedariau. jis irgi kone ištisai žindo 1 mėn, o 2 ir 3 mėn irgi labai dažnai ir po pusvalandį - valandą valgydavo. na ir po truputį pradėjo valgyt vis trumpiau ir trumpiau, tarpai irgi ilgėjo tarp maitinimų, nors vistiek visada valgė kas 2 val, tik naktį rečiau. nors dabar jau beveik 1 m ir 2 mėn, vistiek dieną dar kokius 4-5 kartus žinda, o ir naktį kelis kartus keliasi. bet aišku pavalgo greitai - maximum 5 min beužtrunka.
todėl galiu tik palinkėt kantrybės ir pasiūlyt išmest visus buteliukus ir mišinukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidulia77 @ 2007 12 10, 16:50)
Bet vat siek tiek beda su tuo, kad zisdamas jis dar ir numiega partija.

pamirsk misinius, butelius, zindukus ir ciulptukus. tiesiog neturek tokiu dalyku namie, kad abejones akimirka net nekiltu noras paduot vaikui.
duok tik kruti - tegul zinda, kiek tik nori.

jeigu toks "zindimo maratonas" buna tik viena karta per diena (dazniausiai tur but - vakare, tiesa?), tai zinok, kad naujagimiui tai normalu...
jei matai, kad bevalgydamas apsnudo ir manai, kad dar nepasisotino, zadink - valganciam pajudink smakriuka, pamasazuok delniuka arba basa pedyte.
mano vyresnelis irgi megdavo snausti prie kruties - kiek as romanu perskaiciau, kol jis valgydavo rolleyes.gif geri laikai buvo, tyla ramybe thumbup.gif

beje, as visada duodavau tik viena kruti - nors ir pusvalandi ta pacia, bet per maitinima krutu nekeisdavau g.gif man atrode, kad taip vaikas turi daugiau sansu gauti to riebesniojo galinio pienelio, o jei kaitaliociau krutis - suvalgytu tik liesaji, kuris pirmas atiteka. g.gif

Atsakyti