Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Oho kas per aistros. Verdam ! Liuks mamytes ! Grizau tik 3 val nakties is VLN (ziurejau baleta pagal QUEEN muzikyte), taip norejau miego, bet pradejau skaityt , tai kaip ir pabudau biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 11 08, 13:33)
ne tiek svarbu gerai fotkint kiek mokėt gerai PS dirbt  rolleyes.gif .. Nu ką gi , reik sakyt vyrui, kad neštų namo PS kompanktą, reiks ir su ta programa išmokt dirbt  smile.gif

Neteisingas poziuris. Gera nuotrauka PS gali padaryti dar geresne, bet is blogos mazai ka padarysi, jei bus blogas apsvietimas, isdege spalvos, nuklydes fokusas ne ten, blogas rakursas ar is vis minties pateikimas netikes... Taigi pirmiau fotografavimas, o po to PS nedideli pataisymai... Idealu kai PS nuotraukai nereikia nieko daryti.
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 11 09, 10:18)
Oho kas per aistros. Verdam ! Liuks mamytes ! Grizau tik 3 val nakties is VLN (ziurejau baleta pagal QUEEN muzikyte), taip norejau miego, bet pradejau skaityt , tai kaip ir pabudau biggrin.gif thumbup.gif

Sveikinu pamačius legendinį Bežarą..biggrin.gif
Atsakyti
Kai turesiu laisva minutele (gal vakare ar sestadieni po pietu), siek tiek susisteminsiu as literatura ir jum siek tiek parasysiu apie sviesa ir jos sklidima. Kaip Narajana sake, tai yra nuotraukos pagrindas. Nebus labai idomu, bet informatyvu, kad suprasti kas tai yra ir kaip tai svarbu fotografijoje. O kiek kievienas galesit pritaikyt fotografuodami - jusu reikalas wink.gif kai kalba ejo apie tobulejima. Kad vieniem uztenka to ka jie pasieke, kiti iesko nauju saltiniu tobulet wink.gif
Dabar jau leksiu i paskaitas, tai nebespesiu parasyt, nes tai uzimtu keleta valandu.

Pradžiai, ka reiškia žodis "fotografija", iš graiku kalbos išvertus tai yra "šviesoraštis": photos - šviesa, grapho - rašau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 09 lapkričio 2007 - 10:34
QUOTE(Desiree @ 2007 11 08, 13:40)
O skaitmeniniu - visom nuotraukom be isimties pridedu kontrasto.

O kiek tu dadedi to kontrasto? As kazkaip prie jo bijau lysti, nes man visuomet persistengiu ir galiausiai trinu ta var.
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 09, 10:31)
O kiek tu dadedi to kontrasto? As kazkaip prie jo bijau lysti, nes man visuomet persistengiu ir galiausiai trinu ta var.

As atsakysiu apie save smile.gif
As dedu jo priklausomai nuo nuotraukos, vienoj iki +6 imanoma padidinti ir jau atrodo riba, kitur iki +65 ir vaizdas dar nera perkontrastintas. Priklausomai nuo to kiek pridesi sviesumo ar tamsumo ar is vis nieko nedesi. Bet man kontrastingumas - superine priemone pagerinti nuotraukos vaizda. Aisku proto ribose.
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 11 09, 10:02)
pati vargstu su kompozicijos nufotografavimu. neturiu fonui pakankamai audinio, o dar su tom lempom ir visais tais popieriais ... doh.gif
noriu pasiteiraut jūsų nuomonės keliais man rūpimais klausimais:
1) ar labai trūksta šonuose fono
2) ar neatrodo išdegę šonuose malkos
3) ar netrikdo blizgančios uogos ir ar raudonumo joms užtenka

1) jei kalbet apie erdve - man noretusi siek tiek daugiau g.gif
2) neatrodo smile.gif
3) gal as imciau maziau uogu g.gif gal smile.gif raudonumo uztenka smile.gif

Bandziau ir as kazkada su kompozicija zaist - kazkada ND turejom doh.gif atrodo viens viens, o kol sviesa susistatai, kol kampa reikiama randi - padirbet gerai reikia biggrin.gif

Del slaptazodzio davimo naujokems - Zuzu as pazistu, geras zmogeliukas, duodam jai slaptazodi biggrin.gif Ir Gaziulka atrodo rimtai nusiteikus g.gif biggrin.gif

Labradoriuke, lauksiu tavo uzrasu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 09 lapkričio 2007 - 10:46
labdien 4u.gif

QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 09, 10:04)
Nors as ji daugiau skaitau, nei reiskiuosi, bet si karta buvo virsune.... Ateina i skyreli profesionalas ir uzuot pamokes ar patares, suniekina ir sukirsina visus...
O kazkas, kas nemato tobulejimo, pritariamai linkcioja galva, ir nors retai, bet vistiek cia uzsuka... Ko, tuomet, jei cia viskas taip blogai??

drinks_cheers.gif taikliai cia 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2007 11 09, 10:20)
aš asmeniškai tai neturiu kuo skųstis, man dėmesio pakanka, jo negavusi išsikaulinu, jei vis tiek negaunu - einu skaityt ką nors kita, paskui vėl bandau. .smile.gif galų gale, pagalvoju, kad ne visada esu ir verta dėmesio, todėl susikaupiu ir einu toliau fotkinti, kol gausis tas stebuklingas 1000-asis kadras, kurį kaišiosiu visiems po nosimi ir didžiuosiuos smile.gif tongue.gif

patiko sita tavo pasakyta fraze...as irgi taip daznai darau...o jei ignoruoja mano fotkes reiskias jos neidomios, nevertos demesio, einu toliau fotografuoti...

o as asmeniskai cia labai daug ismokau, perskaiciau pirmas temas, ten tiek daug informacijos kad ohohoho! kai cia atejau buvau visiskai zalia...o su jusu visu pagalba randu fotkiu kurios net man patinka biggrin.gif aciu kad esat 4u.gif
Papildyta:
ai dar labai patiko ajas foto 4u.gif ir aplvos ir erdve viskas thumbup.gif
Atsakyti
išmokti čia tikrai yra ko ir iš ko..
ne viskas visiems vienodai tinka ar vienodai patinka, bet mokytis čia sąlygų pakanka..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 11 08, 18:43)
as tik norejau pasiteirauti sio skyrelio ikureju ir senbuviu...kiek zinau ju cia kelios...ar noretumet mokytis, tobuleti ir gilintis ar norintiems tobuleti reiketu atskira tema susikurti g.gif ?

As cia nuo pirmos temos. Tada su rsaulytes pagalba labai daug ismokau, tada fotografija mane uzkabino... Ji turi dovana labai paprastai viska paaiskinti... Kai ji dingo is sio skyrelio, atvirai sakant mano zingsniukai pirmyn suletejo... Ka as tuo norejau pasakyti... Mums reikia profesionalu, tikru fotografu, fotomeninku, kurie galetu pamokyti daugiau...
Manau, kad nereikalinga kita tema. Sitos temos juk pavadinimas "Mokausi fotografuoti".

Labai susimasciau po Narajanos pasisakymu... Mane asmeniskai labai uzkabino... Gal pritaikiau sau pasakymus apie plokscia fotografija, nemokejima "piesti sviesa". Zinau, kad tokios dabar mano nuotrauku bedos darytos su lempomis... Nu nemoku..., neiseina...tongue.gif
Bet as labai noreciau, kad mes sulauktume daugiau tokiu ramybes sudrumstimu, kitokio, profesionalaus poziurio... Tai padeda keistis, mokytis, tobuleti...
Kai kam gal nepatinka tokie nauji vejai, nes jie jau atrado save, savo mokymosi buda, nustate sau kazkokia krypti fotografijoje. Saunu! Bet, manau tokiu cia nedaug...
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 11 09, 11:28)
Sveikinu pamačius legendinį Bežarą..biggrin.gif

Aciu, bet jau nepasiseke su vietom. Nerekomenduoju niekam pirkti bilietu Siemens arenoj partery. Sedejau ir ziurejau i televizorius, n es scenoj matesi tik sokeju galvos , kazkoks marazmas. Visi ziurovai vienoj plokstumoj susodinti, nieko nematyt sad.gif susinervinau
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 11 09, 11:20)
Aciu, bet jau nepasiseke su vietom. Nerekomenduoju niekam pirkti bilietu Siemens arenoj partery. Sedejau ir ziurejau i televizorius, n es scenoj matesi tik sokeju galvos , kazkoks marazmas. Visi ziurovai vienoj plokstumoj susodinti, nieko nematyt sad.gif susinervinau

Užuojauta....... ką darysi.... bet užtat buvai TEN...smile.gif
Atsakyti