Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2007 11 08, 17:21)
Kadangi esu savamoksle, tik turinti diploma, tai todel ir nepaisau pagrindu smile.gif I fotografijos aukstumas netaikau, esu patenkinta tuo ka darau, zinau kur galiu tobuleti ir kaip. Kai ateis tam laikas turesiu ir rezultatus. Pasieksiu tai, ko gali pasiekti Desiree, nei daugiau nei maziau.  per save juk nepersoksi smile.gif Juolab - gyvenimas juk nera vien fotografija. Pirmenybe teikiu kam kitam.

Teisintis tikrai nesiteisinu.Tiesog manau skirtingai suprantam sio skyrelio paskirti. Kiek zmoniu tiek nuomoniu, ir visos jos teisingos.

Jūs labai save sureikšminate, toks susiameninimas nerealus, kad galima pagalvoti, kad tik Jūs viena šiame skyrelyje esate, kad daugiau nėra kam kalbėti...
Tai asmeniškai viską priimti... nesuprantu...
Viską žinau, viskuo patenkinta...joooo... Žinoma pasieksit tik tiek...laikot kumštį galvodama, kad kažkas jame jau yra, o kai atgniaušit tai pamatysit, kad ten tuščia...

Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 08, 16:45)
Jūs labai save sureikšminate, toks susiameninimas nerealus, kad galima pagalvoti, kad tik Jūs viena šiame skyrelyje esate, kad daugiau nėra kam kalbėti...
Tai asmeniškai viską priimti... nesuprantu...
Viską žinau, viskuo patenkinta...joooo... Žinoma pasieksit tik tiek...laikot kumštį galvodama, kad kažkas jame jau yra, o kai atgniaušit tai pamatysit, kad ten tuščia...

tai nera susireiksminimas.tiesiog kalbejimas uz save. O kad mano kumstyje dar nieko nera labai gerai zinau. Zinau, kad nieko ir nebus. Bet tai manes ne kiek neliudina. nesu juk fotografijos studente. Esu tik mama, uzsiregistravusi supermamos forume ir netycia rasanti i mokykimes fotografuoti skyreli.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 08, 16:42)
be to matosi, kaip kai kurie žmonės čia užstrigo vienoje vietoje, nustojo tobulėti. užsiciklino ir sustojo vienoje vietoje. Norėtųsi, kad išsijudintu, kad progresuotų toliau...

Del sios priezasties as cia vis reciau pasirodau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 11 08, 17:35)
Chebra, is tiesu turime proga siame skyrelyje bendrauti su fotografijos destytoja (Narajana, neklystu, tiesa?), manau, kad tai yra puiki galimybe gauti konstruktyvios kritikos o ne vien liaupsiu...kuomet nezinai ar giria is mandagumo ar siaip is nezinojimo...nesvarbu doh.gif

as esu is tu, kurie nenori apsiriboti namu, vaiku ir gyvunu nuotraukomis... drinks_cheers.gif

Taip tiesa smile.gif Kol nebuvau dekrete dėsčiau piešimo ir dizaino pagrindus, fotografijos kompoziciją, studijinį portretą, meninę ir reklaminė fotografiją, bei taikomąją fotografiją grafiniam bei interjero dizainui...

Žinių iš ties turiu pakankamai, bet kiek supratau iš Desiree pasisakymų čia ne tas skyrelis, kur žmonės nori mokytis. Čia savamoksliai nori pasiekti tiek kiek jie nori ir jiems to užtenka.

Beje aš pati fotografijos taip pat niekur nesimokiau lotuliukas.gif mokytis pradėjau, kai pradėjau dėstyti, nes neišvengiamai dėstytojas visada turi eiti vienu žingsniu priekyje studentų. Bet jau tada buvau Fotomenininkų sąjungos valdybos narė.
Ir man gyvenime yra ir svarbesnių dalykų nei fotografija. Beje 20 metų dirbau dizainere, o ne fotografe, o fotografija visada buvo hobi, sielos šauksmas ir pan...

Galiu tik vieną pavyzdį pasakyti. Va per rusijos kanalą eina tokia laida "lednikovyj period" vadinasi ar kaip ten.
Ten olimpiniai čempionai šoka su žvaigždėmis:aktoriais ir pan. Jie per tokį trumpą laiką pasiekia tokių aukštumų, kad sunku net įsivaizduoti. ir žinot kodėl, todėl, kad juos moko žmonės, kaip niekas kitas gerai nusimanantys apie čiuožimą. jie iš karto mokomi taisyklingai čiuožti, mokomi tam tikrų gudrybių. Todėl jie per trumpą laiką gali pasiekti labai daug.
o jei tie patys žmonės mokytųsi savarankiškai, per tą pati periodą, jie gal būt išmoktų tik čiuožti ratu ir viskas. Be to technika vis vien šlubuotų...
Atsakyti
Nori tie žmonės mokytis. Aš va dabar kaip tik ir esu "užstrigus" su apšvietimu. Nelabai daug informacijos internete randu, o norėtųsi su piešinukais ir pavyzdžiais...

Desiree suprantu. Ji jau turi savitą stilių, žino ko nori ir jai puikiai sekasi siekti norimo rezultato.

O dauguma mūsų vis dar blaškosi, ieško savęs. Informacija tikrai nepakenks.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 08, 18:13)
Nori tie  žmonės mokytis. Aš va dabar kaip tik ir esu "užstrigus" su apšvietimu. Nelabai daug informacijos internete randu, o norėtųsi su piešinukais ir pavyzdžiais...

Desiree suprantu. Ji jau turi savitą stilių, žino ko nori ir jai puikiai sekasi siekti norimo rezultato.

O dauguma mūsų vis dar blaškosi, ieško savęs. Informacija tikrai nepakenks.

Tai kaip gi tuos namų darbus galima pažiūrėti?
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 08, 18:21)

jei niekas neprieštarautų galiu slaptažodį išsiųsti. Tik deja aš savo ištryniau, o taip norėčiau Jūsų pastebėjimus išgirsti. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 08 lapkričio 2007 - 18:29
Beje, mes kaip tik ir pradejom mokintis nuo apsvietimo, jo reiksmes ir fotoparato sandaros daliu smile.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 11 08, 18:21)

As issiunciau. Ne ji ne tas zmogus, kuri galetu pakenkti. Jos nuomone mums visiems labai naudinga, vien del, kad pradet tobulet wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 11 08, 18:27)
Beje, mes kaip tik ir pradejom mokintis nuo apsvietimo, jo reiksmes ir fotoparato sandaros daliu smile.gif
As issiunciau. Ne ji ne tas zmogus, kuri galetu pakenkti. Jos nuomone mums visiems labai naudinga, vien del, kad pradet tobulet wink.gif

O gal tu galėtum kada kokiais užrašais pasidalinti?
Atsakyti
o aš vis dar nesuprantu šito skyrelio esmės.. netobulėjam, nesimokom.. Faktas, jei nėra, kad pamoko, taip greit neišmoksi .. Jei užsiimi tik tuo, be abejo, procesas vyksta sparčiau.. Šaunu, jei atsirastų, kas PAMOKINTŲ, o ne PAKRITIKUOTŲ... Neužtenka tik pasakyt, kad tai blogai, reikia ir pasakyt kaip daryt, kad būtų gerai.. Šiaip pati esu dėstytoja, taigis smile.gif

Va eisiu į kursus, galbūt kažkam jie pasirodys juokingi, bet visgi turėsiu už ko užsikabint ir papasakosiu, ką išgirdau.. gal kam pravers ...

O tokie pasisakymai, kad dėl to aš čia vis rečiau beužsuku man iš viso .... schmoll.gif
Atsakyti
Oho kokios aistros užvirė. O geras mokytojas manau mums visiems nepakenktų. Būtų smagu išgirsti Narajanos nuomonę apie mūsų foto, žinoma, jei ji gali mums skirti šiek tiek savo laiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 08, 18:28)
O gal tu galėtum kada kokiais užrašais pasidalinti?

Viska mes rasomes. Ten ne viskas taip paprasta kaip atrodo is pirmo zvilgsnio. Pagrinde kolkas eina fizika su formulem ir paskaiciavimais. Bet kolkas nieko, ka butu imanoma panaudot praktiskai fotografuojant.
O jei kalbet konkreciau apie tai koki naudot apsvietima vienu ar kitu atveju, kaip nustatyt ir kt. - mes dar nepriejom smile.gif

Jus perskaitykit bet 2 knygas is tu kur Abo leido atsisiuti ir jau busit 1 zingsneliu arciau, kai tai panaudosit fotografuojant, busit 2 zingsneliais pazenge i prieki.

As praktiskai perskaiciau visas knygas kurias turejau apie fotografija rusu kalba, nors uzgaisai dvigubai ilgiau, nei skaityciau lt. klb., bet gavau daug naudos.
Atsakyti