Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

iš tikro, kiekvienas iš tokių eksperimentų ir skyrelių tikriausiai kiekvienai duoda, ko jai reikia - atsirenki, mokaisi, atrandi save, supranti geriau, ko nori, ko sieki. pradžioje gal daugiau techninė pusė, paskui - jau ir nuotaika, idėja, emocija, lydinti vaizdą..
Atsakyti
kiekvienas žmogus turi savo suvokimą, kas jam gražu, kas ne.. Kaip ir fotografai.. kiekvienas tur isavo braižą.. vieni dirba, laikydamiesi tam tikrų taisyklių, kiti ne.. Realiai teko susidurt tik su vienu fotografu ir jo darbais.. turiu kelis albumus su dedikacijomis smile.gif .. tai E. Jurčys.. Lietuvis, gyvenantis Amerikoje. Man jo darbai labai prie širdies.. tokie natūralūs, neįpareigojantys ..kam įdomu ČIA . Kaip tik šiandien varčiau jo albumą ,,Gijos" .. toks savas albumas.. galbūt dėl to, kad daugiausia foto Lietuvoj daryta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 11 08, 16:12)
taip, drasa - fotografo sesuo biggrin.gif

Narajana, visiskai su tavim sutinku ir esu apie nuotraukos "islaizyma" gincyjusis gan arsiai bet kazkodel visas masiskai uzvaldes tas svaros ir idealumo virusas...reiketu zmogaus, kuris butu pazenges "neislaizytoje" fotografijoje pamokytu mus...bet gal cia jau reiketu skaityti menines fotografijos skyreli g.gif
kogero sis skyrelis tiems, kurie apskritai nori ismokti pagrindus na o toliau jau kiekvieno fantazija...tik kai kada naujokams gali pernelyg stipriai uzsifiksuoti tas sterilumo siekimas...et ka as cia smile.gif

Tai kad aš apie meną dabar ir nekalbu, apie maną kalbu meniniame skyrelyje :0 kalbu apie elementariausius dalykus nuo ko reikia pradėti.

Knygose apie kompozicija apšvietimas yra pirmame puslapyje, tai yra pagrindų pagrindas.
Ir nereikia manyti, kad gali būti įvairus tik studijinis apšvietimas. Aš apie jį net neužsiminiau, kalbėjau apie natūralų, o jo taip pat yra begalės.

Efektyvusis apšvietimas - kai saulė dar neišlindusi arba, kai tik nusileido.
Apšvietimas kai saulė pakilusi 15 laipsnių kampu, po to 45-60 - pats populiariausias.
Saulė zenite 90 laipsnių - mirties taškas, netinkamas apšvietimas fotografuoti...
Na ir taip toliau pvz. išnaudojamas šviesos akcentas ir pan.
Apšvietimas iš šono ar iš viršaus, apšvietimas panaudojant reflektorių ir be jo...
Čia galima būtų visą puslapį prirašyti vien apie natūralų apšvietimą...
Jei jau norit išmokti tikrai fotografuoti turėtumėt žiūrėti į visumą.
Fotografija nėra gera, jei joje vien gera kompozicija ir nėra gera jei joje vien geras apšvietimas. Turi būti visuma.

be to matosi, kaip kai kurie žmonės čia užstrigo vienoje vietoje, nustojo tobulėti. užsiciklino ir sustojo vienoje vietoje. Norėtųsi, kad išsijudintu, kad progresuotų toliau...

Atsakyti
Narajana, uzsuk dazniau, mazu isjudinsi mirksiukas.gif
as labai noreciau ismokti panaudoti naturalu apsvietima... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 08, 15:42)
Tai kad aš apie meną dabar ir nekalbu, apie maną kalbu meniniame skyrelyje :0 kalbu apie elementariausius dalykus nuo ko reikia pradėti.

Knygose apie kompozicija apšvietimas yra pirmame puslapyje, tai yra pagrindų pagrindas.
Ir nereikia manyti, kad gali būti įvairus tik studijinis  apšvietimas. Aš apie jį net neužsiminiau, kalbėjau apie natūralų, o jo taip pat yra begalės.

Efektyvusis apšvietimas - kai saulė dar neišlindusi arba, kai tik nusileido.
Apšvietimas kai saulė pakilusi 15 laipsnių kampu, po to 45-60 - pats populiariausias.
Saulė zenite 90 laipsnių - mirties taškas, netinkamas apšvietimas fotografuoti...
Na ir taip toliau pvz. išnaudojamas šviesos akcentas ir pan.
Apšvietimas iš šono ar iš viršaus, apšvietimas panaudojant reflektorių ir be jo...
Čia galima būtų visą puslapį prirašyti vien apie natūralų apšvietimą...
Jei jau norit išmokti tikrai fotografuoti turėtumėt žiūrėti į visumą.
Fotografija nėra gera, jei joje vien gera kompozicija ir nėra gera jei joje vien geras apšvietimas. Turi būti visuma.

be to matosi, kaip kai kurie žmonės čia užstrigo vienoje vietoje, nustojo tobulėti. užsiciklino ir sustojo vienoje vietoje. Norėtųsi, kad išsijudintu, kad progresuotų toliau...

as asmeniskai linkusi abejoti kai kuriu knygu sudarymo teisingumu smile.gif
Jei zmogui nesiseka fokusuoti, nesiseka islaikyti tiesaus horizonto ir t.t. - ar padetu tuo atveju apsvietimo ismanymas? Prie idealiausio apsvietimo, nuostabiausio - jei nuotrauka ne fokuse tai ji ir liks ne fokuse.. Bet aisku, kiekvienas ateidamas i si skyreli zino ko nori, to ir bando siekti...

Del uzsiciklinimo ar tobulejimo... Ne visada viskas vyksta taip kaip norisi.
Taigi esame Supermamos forume. Sitame skyrelyje lankosi mamos ir teciai, turintys namuose vaikuciu, dirbantis darba galbut net niekuo nesusijusi su fotografija, po darbu reikia ir namuose darbus nusidirbti, su seima pabendrauti, pailseti ir savo hobby laiko atrasti... Galbut todel ir buna tie "uzsiciklinimai"?
Nors mano nuomone, paskutiniais namu darbais buvo labai gerai irodyta, kad mokanciu fotografuoti siame skyrelyje netruksta. ir prie naturalaus apsvietimo.

bet tai cia tik mano asmenine nuomone. Jos niekam nepersu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 08 lapkričio 2007 - 17:08
QUOTE(Desiree @ 2007 11 08, 16:54)
as asmeniskai linkusi abejoti kai kuriu knygu sudarymo teisingumu smile.gif
Jei zmogui nesiseka fokusuoti, nesiseka islaikyti tiesaus horizonto ir t.t. - ar padetu tuo atveju apsvietimo ismanymas? Prie idealiausio apsvietimo, nuostabiausio - jei nuotrauka ne fokuse tai ji ir liks ne fokuse.. Bet aisku, kiekvienas ateidamas i si skyreli zino ko nori, to ir bando siekti...

Del uzsiciklinimo ar tobulejimo... Ne visada viskas vyksta taip kaip norisi.
Taigi esame Supermamos forume. Sitame skyrelyje lankosi mamos ir teciai, turintys namuose vaikuciu, dirbantis darba galbut net niekuo nesusijusi su fotografija, po darbu reikia ir namuose darbus nusidirbti, su seima pabendrauti, pailseti ir savo hobby laiko atrasti... Galbut todel ir buna tie "uzsiciklinimai"?
Nors mano nuomone, paskutiniais namu darbais buvo labai gerai irodyta, kad mokanciu fotografuoti siame skyrelyje netruksta. ir prie naturalaus apsvietimo.

Man tai čia nereikia tesintis dėl to laiko, aš nieko nekaltinu. Gal būt kam nors bus naudinga dar ir kitaip į savo foto pažvelgti, čia dėl tobulėjimo, nesvarbu greito ar ne. Gal būt kam nors kils noras ir įdėjų išbandyti save ir kitoje erdvėje...

O dėl taisyklių ir knygų, tai yra tam tikra klasika. Taip jau yra, kad piešti pradedam mokyti nuo kubo, nesvarbu po to pieši žmogų ar buitinį natiurmortą ar abstrakciją. Pradėti reikia nuo kūbo. Todėl,kad po to viskas susideda iš kūbo.
Lygiai taip ir su fotografija yra klasikinis mokymas, kuris prasideda nuo natūralaus apšvietimo, linijinės ir taškinės kompozicijos.
Tai pirmųjų paskaitų temos, pradžių pradžia, pagrindų pagrindas.
Po to ant jo galima dėlioti visą kitą...
Atsakyti
Kadangi esu savamoksle, tik turinti diploma, tai todel ir nepaisau pagrindu smile.gif I fotografijos aukstumas netaikau, esu patenkinta tuo ka darau, zinau kur galiu tobuleti ir kaip. Kai ateis tam laikas turesiu ir rezultatus. Pasieksiu tai, ko gali pasiekti Desiree, nei daugiau nei maziau. per save juk nepersoksi smile.gif Juolab - gyvenimas juk nera vien fotografija. Pirmenybe teikiu kam kitam.

Teisintis tikrai nesiteisinu.Tiesog manau skirtingai suprantam sio skyrelio paskirti. Kiek zmoniu tiek nuomoniu, ir visos jos teisingos.
Atsakyti
Narajana, jeigu Jūs turėjote priėjimą prie namų darbų fotografijų, kodėl ten neparašėte nei vieno patarimo. Visi čia mes savamoksliai, nuotraukas ir dedame tam, kad kas padėtų pamatyti savo klaidas.
"sausa" teorija, be pavyzdžių tikrai nėra tokia naudinga. Gal jūs kokių straipsnelių apie naturalų apšvietimą turite?

Atleiskit mergaitės, bet aš nusivyliau paskutiniais namų darbais - tikėjaus pastabų nuotraukai, o ne pagyrimų, juo labiau savo išvaizdai ar pan. Juk skyrelis skirtas fotografijai o ne "kaip mes atrodome" Ir šiaip skyrelis jau vėl panešėja "į fotografuojame viską kas gražu". Ar visos paskutiniu metu dėtos nuotraukos tokios tobulos, be priekaištų? Gal aš kažko nebesuprantu (arba per ilgai photosige užsisėdėjau ir visur trūkumų ieškau).
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 08, 16:26)
Atleiskit mergaitės, bet aš nusivyliau paskutiniais namų darbais -  tikėjaus pastabų nuotraukai, o ne pagyrimų, juo labiau savo išvaizdai ar pan. Juk skyrelis skirtas fotografijai o ne "kaip mes atrodome"  Ir šiaip skyrelis jau vėl panešėja "į fotografuojame viską kas gražu". Ar visos paskutiniu metu dėtos nuotraukos tokios tobulos, be priekaištų? Gal aš kažko nebesuprantu (arba per  ilgai photosige užsisėdėjau ir visur trūkumų ieškau).

vel kalbu uz save - asmeniskai paskutiniuose ND stengiausi nerasyti nieko kritikuojancio. Vien todel, kad tai buvo autoportretai. Autoriu nepazistu - nepazistu tiek gerai nei virtualiai, juolab realybeje. Nenorejau rizikuoti, kad butu priimta kaip asmens, o ne nuotraukos kritika.

Gero vakarelio visiem.
Atsakyti
Chebra, is tiesu turime proga siame skyrelyje bendrauti su fotografijos destytoja (Narajana, neklystu, tiesa?), manau, kad tai yra puiki galimybe gauti konstruktyvios kritikos o ne vien liaupsiu...kuomet nezinai ar giria is mandagumo ar siaip is nezinojimo...nesvarbu doh.gif

as esu is tu, kurie nenori apsiriboti namu, vaiku ir gyvunu nuotraukomis... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 08, 17:26)
Narajana, jeigu Jūs turėjote priėjimą prie namų darbų fotografijų, kodėl ten neparašėte nei vieno patarimo. Visi čia mes savamoksliai, nuotraukas ir dedame tam, kad kas padėtų pamatyti savo klaidas.
"sausa" teorija, be pavyzdžių tikrai nėra tokia naudinga. Gal jūs kokių straipsnelių apie naturalų apšvietimą turite?

Atleiskit mergaitės, bet aš nusivyliau paskutiniais namų darbais -  tikėjaus pastabų nuotraukai, o ne pagyrimų, juo labiau savo išvaizdai ar pan. Juk skyrelis skirtas fotografijai o ne "kaip mes atrodome"  Ir šiaip skyrelis jau vėl panešėja "į fotografuojame viską kas gražu". Ar visos paskutiniu metu dėtos nuotraukos tokios tobulos, be priekaištų? Gal aš kažko nebesuprantu (arba per  ilgai photosige užsisėdėjau ir visur trūkumų ieškau).

Prie namų darbų priėjimo neturiu. Niekada jų nemačiau (gal ir būtų įdomu į juos pažiūrėti), kartais paskaitinėju diskusijas šiame skyrelyje, todėl dabar ir parašiau...
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 08, 17:35)
vel kalbu uz save - asmeniskai paskutiniuose ND stengiausi nerasyti nieko kritikuojancio. Vien todel, kad tai buvo autoportretai. Autoriu nepazistu - nepazistu tiek gerai nei virtualiai, juolab realybeje. Nenorejau rizikuoti, kad butu priimta kaip asmens, o ne nuotraukos kritika.
Gero vakarelio visiem.

Desiree, bet jei tu pameni, prie to portreto tavo užvadinto "Mona Liza" aš ir prašiau tos kritikos. Ir netikiu, kad ten viskas gerai. Tik visa problema, kad aš nematau savo klaidų, sėdžiu, žiūriu, lyg kažkas negerai, o kas - nesugalvoju...
Atsakyti