Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2007 11 08, 13:56)
na va, pagaliau  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif . o nuo komentarų susilaikyt neverta  smile.gif .. Puikiai suvokiu prasmę fotografavimo, mokėjimo komponuot ir tt.. dėl to čia ir esu .. tik va , kad kitaip jūsų neišjudinsi  smile.gif

Jei rimtai turiu kalną idėjų , bet neturiu tam įgūdžių..
įdedu kelias foto.. fotografuota paprastu fotiku, dabar šiaip matau nemažai klaidų, tiek kompozicijoj tiek technikoj.. bet visgi tai pirmieji mano bandymai  smile.gif

tai sakai nori demesio biggrin.gif
as cia irgi prie naujokiu mirksiukas.gif
visu pirma net mano milziniskam monitoriui tavo nuotraukeles kiek per dideles...sudetinga vertinti bendra vaizda mirksiukas.gif
su arkliukais visai blogai, arkliai per pati centra, taip susiglaude, kad atrodo jog ten siamo arklys su astuoniom kanopom biggrin.gif kaip suauge kuno dalimis, reikejo palaukti kol jie atsiklijuos vienas nuo kito mirksiukas.gif

peizazas man atrodo neblogas...stenkis darydama nuotraukas, kuriose yra horizonto linija necentruoti horizontaliai kadre nes visuose kompozicijos pradziamokslio zinynuose rasoma, kad taip vizualiai kadras dalinamas pusiau o tai yra blogai blink.gif
zodziu dalini kadra i tris dalis ir 2 treciasias turi uzimti arbe dangus arbe sausuma...arbe arklys blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 08 lapkričio 2007 - 14:49
QUOTE(peppi @ 2007 11 08, 14:36)
tai sakai nori demesio biggrin.gif
as cia irgi prie naujokiu mirksiukas.gif
visu pirma net mano milziniskam monitoriui tavo nuotraukeles kiek per dideles...sudetinga vertinti bendra vaizda mirksiukas.gif
su arkliukais visai blogai, arkliai per pati centra, taip susiglaude, kad atrodo jog ten siamo arklys su astuonio kanopom biggrin.gif kaip suauge kuno dalimis, reikejo palaukti kol jie atsiklijuos vienas nuo kito mirksiukas.gif

peizazas man atrodo neblogas...stenkis darydama nuotraukas, kuriose yra horizonto linija necentruoti horizontaliai kadre nes visuose kompozicijos pradziamokslio zinynuose rasoma, kad taip vizualiai kadras dalinamas pusiau o tai yra blogai blink.gif
zodziu dalini kadra i tris dalis ir 2 treciasias turi uzimti arbe dangus arbe sausuma...arbe arklys blink.gif  lotuliukas.gif

va būtent, apie horizonto liniją ir spėjau pasiskaityt.. aišku, vertinant, iš kokios vietos tą vaizdelį fotkinau, tai ten šiaip pajudėt baisu buvo, kad nenukrist smile.gif
O dėl arklių.. traukčiau juos šiek tiek dešiniau, kirpčiau šiek tiek apačią, aukštinčiau viršų, galbūt, kad net medžiai pilnai tilptų.. o dėl susiglaudimo.. va čiq man pats šarmas buvo wub.gif .. tas susglaudimas mane ir sužavėjo... čia iš tos serijos - cinkelį tik aš žinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 11 08, 13:32)
įdedu mūsų šeimos fotosesiją, manau daug kam žinomo speco darbai.. O ir kompiuterio prisilietimas turi savo žavesio  smile.gif ČIA .. beje, ten ne aš foto, daba aš ilgais tamsiais plaukais   smile.gif

na taip, pazistamas Dinos braizas. bet ka tuo norejai pasakyti? smile.gif ar tik pasidziaugti?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 11 08, 14:44)
va būtent, apie horizonto liniją ir spėjau pasiskaityt.. aišku, vertinant, iš kokios vietos tą vaizdelį fotkinau, tai ten šiaip pajudėt baisu buvo, kad nenukrist  smile.gif
O dėl arklių.. traukčiau juos šiek tiek dešiniau, kirpčiau šiek tiek apačią, aukštinčiau viršų, galbūt, kad net medžiai pilnai tilptų.. o dėl susiglaudimo.. va čiq man pats šarmas buvo  wub.gif .. tas susglaudimas mane ir sužavėjo... čia iš tos serijos - cinkelį tik aš žinau  smile.gif

galejai nejudet, butu uzteke fotika pasukti zemiau arbe jau veliau apkirpti mirksiukas.gif
del arkliuku tai gal reikejo arciau prieiti...is kitu pusiu pafotkinti...dabar atrodo, kad praeidama viena kadra pykstelejai ir tipo "ai, bus gerai" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 08, 14:50)
na taip, pazistamas Dinos braizas. bet ka tuo norejai pasakyti? smile.gif ar tik pasidziaugti?

tą ir norėjau pasakyt.. kad kokia natūralistė besistengtum būt, visgi apdirbimas foto turi savotiško šarmo smile.gif .. Labai džiaugiuos šita fotosesija ir būtent dėl Daivos stiliaus važiavom nemažai km šitai fotosesijai .

peppi, aha arčiau prieit .. A mažu gausi iš kanopos į bliuską smile.gif . Nors, kita vertus, čia ir slypi profo fotografo esmė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 11 08, 14:03)
tą ir norėjau pasakyt.. kad kokia natūralistė besistengtum būt, visgi apdirbimas foto turi savotiško šarmo  smile.gif

savotiško šarmo turi ir neapdirbtos nuotraukos. Priklauso nuo to ką, kur ir kaip nori fotografuoti, bei kokie rezultatai domina. Aš tarkim esu šitame skyrelyje su viltimi, kad pasieksiu tą lygį, kai PS man bus reikalingas tik nuotraukų mažinimui.
Kiekvienas turim savų tikslų, o čia labai tinkama vieta igyti žinių.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 08, 15:07)
savotiško šarmo turi ir neapdirbtos nuotraukos. Priklauso nuo to ką, kur ir kaip nori fotografuoti, bei kokie rezultatai domina. Aš tarkim esu šitame skyrelyje su viltimi, kad pasieksiu tą lygį, kai PS man bus reikalingas tik nuotraukų mažinimui.

ir aš to paties noriu.. kad PS reikėtų pakarpymui..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 08, 15:07)

dėl neapdirbtų nuotraukų aš ir nesiginčijau smile.gif .. šiaip norėčiau įvaldyt visokias technikas.. Maksimaliai, kiek tai įmanoma. Visos jos gali būt naudingos ir šarmingos smile.gif kol kas man labiausiai sekasi (aišku čia man taip atrodo), būtent gamtos vaizdai.. Visiškai neperprantu fotografavimo namuose..Taip pat makro fotografavimo.. oi dar daug ko išmokt reik
Atsakyti
Mane tai čia stebina vienas dalykas. Visi tiek "užsiparinę" nuotraukų karpymu ir jų "tobulinimu" kompoziciškai ir nei vieno žodelio niekas nekalba apie apšvietimą. O juk fotografija pirmiausiai yra "piešimas šviesa".
Va dėjo čia visi portretus, karpė juos ir pan. O apšvietimas pas visus vienodas, viskas plokščia. O juk šiame žanre kaip ir kituose apšvietimo neišsenkami klodai.

Ir dar betobulinant visas nuotraukas karpymu ir detalių atsisakymu, jos praranda visą šarmą. Jos tampa nuobodžios nuo savo taisyklingumo.
Čia kaip muzikoje labai gerai išmoktas kūrinys, be jokios autoriaus interpretacijos tampa nuobodus. Tik pažėrus "perliukų" (būtent tų atsitiktinių detalių), kurios čia taip ignoruojamos, kūrinys tampa įdomus ir individualus...

Čia ir yra interneto liga, kad PS pradedamas naudoti kur reikia ir kur nereikia, vystosi tam tikras internetinis skonis. Bet nueikit į parodą ir ar jums bus svarbu kažkokios nežymios detalės? Pirmiausia jus jaudins turinys. Jei foto patiko, niekas nebesikabinės, kad kažkur ne vietoje koks stulpas išlindo, ar kad kojos nupjautos. Kartais kokia fotografija taip įstrigs, kad ją prisiminsit visą gyvenimą. ir ne dėl to kad buvo tobulai iškadruota smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 08, 14:57)
Mane tai čia stebina vienas dalykas. Visi tiek "užsiparinę" nuotraukų karpymu ir jų "tobulinimu" kompoziciškai ir nei vieno žodelio niekas nekalba apie apšvietimą. O juk fotografija pirmiausiai yra "piešimas šviesa".
Va dėjo čia visi portretus, karpė juos ir pan. O apšvietimas pas visus vienodas, viskas plokščia.  O juk šiame žanre kaip ir kituose apšvietimo neišsenkami klodai.

Ir dar betobulinant visas nuotraukas karpymu ir detalių atsisakymu, jos praranda visą šarmą. Jos tampa nuobodžios nuo savo taisyklingumo.
Čia kaip muzikoje labai gerai išmoktas kūrinys, be jokios autoriaus interpretacijos tampa nuobodus. Tik pažėrus "perliukų" (būtent tų atsitiktinių detalių), kurios čia taip ignoruojamos, kūrinys tampa įdomus ir individualus...

Čia ir yra interneto liga, kad PS pradedamas naudoti kur reikia ir kur nereikia, vystosi tam tikras internetinis skonis. Bet nueikit į parodą ir ar jums bus svarbu kažkokios nežymios detalės? Pirmiausia jus jaudins turinys. Jei foto patiko, niekas nebesikabinės, kad kažkur ne vietoje koks stulpas išlindo, ar kad kojos nupjautos. Kartais kokia fotografija taip įstrigs, kad ją prisiminsit visą gyvenimą. ir ne dėl to kad buvo tobulai iškadruota smile.gif

jei tai butu menines fotografijos skyrelis as pilnai sutikciau su siuo pasisakymu, bet cia mokomes fotografuoti. O besimokant viskas vyksta palaipsniui. Visko is karto negalima tobulai atlikti. Sviesos ivaldymas yra gan sudetingas dalykas... Jei pradedantieji, pradetu butent nuo to - manau po kiek laiko dingtu noras mokytis. Mano nuomone tai turetu buti paskutine pamoka.... Kai jau viskas pavyksta tiesiog puikiai, tada ir noras ivaldyti sviesa atsiras.
Juolab - toks kategoriskumas... Juk kiekvienam savo. Man patinka Mapplethorpe, kitam nepatiks, man patinka Loretta Lux, kitam nepatiks. Tas pat ir cia: vieniems patinka studijinis apsvietimas, kitiems naturalus... Ir abiem atvejais galima kurti mena... Bet viskam juk savas laikas.

P.S. i parodas vaikstau gan daznai. Po apsilankymu jose dingsta nors fotografuoti, paskui vel atsiranda noras tobuleti.... Fotografiniu albumu namuose nestinga. Kazkoki sava supratima turiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 08 lapkričio 2007 - 16:18
QUOTE(Narajana @ 2007 11 08, 15:57)
Va dėjo čia visi portretus, karpė juos ir pan. O apšvietimas pas visus vienodas, viskas plokščia.  O juk šiame žanre kaip ir kituose apšvietimo neišsenkami klodai.

drinks_cheers.gif
pvz., leni riefenstahl.. daug kadrų netgi ne fokuse, apie šiuolaikinę kompoziciją net kalba neina, bet ta jos afrika toooookia....... žiūri ir žiūri.... ri jauti.... kita vertus, fotografija yra taip subjektyvu...
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 11 08, 16:08)
jei tai butu menines fotografijos skyrelis as pilnai sutikciau su siuo pasisakymu, bet cia mokomes fotografuoti. O besimokant viskas vyksta palaipsniui. Visko is karto negalima tobulai atlikti. Sviesos ivaldymas yra gan sudetingas dalykas... Jei pradedantieji, pradetu butent nuo to - manau po kiek laiko dingtu noras mokytis. Mano nuomone tai turetu buti paskutine pamoka.... Kai jau viskas pavyksta tiesiog puikiai, tada ir noras ivaldyti sviesa atsiras.
Juolab - toks kategoriskumas... Juk kiekvienam savo. Man patinka Mappwlthorpe, kitam nepatiks, man patinka Loretta Lux, kitam nepatiks. Tas pat ir cia: vieniems patinka studijinis apsvietimas, kitiems naturalus... Ir abiem atvejais galima kurti mena... Bet viskam juk savas laikas.

nu bet irgi turiu sutikti..biggrin.gif nors ir teoriškai kol kas..smile.gif
nors mano naminiai bandymai tai labai stipriai susiję su apšvietimo eksperimentais.. primityviais kol kas, bet vis tiek..
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 11 08, 15:03)
A mažu gausi iš kanopos į bliuską  smile.gif . Nors, kita vertus, čia ir slypi profo fotografo esmė  biggrin.gif

taip, drasa - fotografo sesuo biggrin.gif

Narajana, visiskai su tavim sutinku ir esu apie nuotraukos "islaizyma" gincyjusis gan arsiai bet kazkodel visas masiskai uzvaldes tas svaros ir idealumo virusas...reiketu zmogaus, kuris butu pazenges "neislaizytoje" fotografijoje pamokytu mus...bet gal cia jau reiketu skaityti menines fotografijos skyreli g.gif
kogero sis skyrelis tiems, kurie apskritai nori ismokti pagrindus na o toliau jau kiekvieno fantazija...tik kai kada naujokams gali pernelyg stipriai uzsifiksuoti tas sterilumo siekimas...et ka as cia smile.gif
Atsakyti