Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ciburaska @ 2007 11 07, 12:28)
del J/B sutinku... kazkaip ne taip...
g.gif paaiskinkit man. tik dabar pastebejau... PS tvarkyta nuotrauka yra zymiai spalvingesne uz issaugota g.gif  Issaugota pilkesne zymiai atrodo. Va sedziu abi salia pasidejus. Nu tikrai blankesne  g.gif  Kas cia yra? Kas man galit paaiskinti? PS-e spalvinga, grazu, o issaugau JPG... verysad.gif
Gal koks spalvu rezimo neatitikimas... Bandziau si kart su RAW zaisti... Gal del to? Kur man tada ieskoti kaip ji perjungti?

Va Prin Scrn padariau kaip viskas atrodo:
Kaireje PS-e, desineje  - issaugota g.gif
HELP blink.gif

Ciburaska, jeigu monitorius nesukalibruotas ir nesuderintos spalvos su PS, tada tas skirtumas ir atsiranda. Reikia vieną varnelę uždėti, bet dabar darbe, kol neturiu prieš akis PS, niekaip neprisimenu kur. Jei niekas nepasakys, galėsiu vakare pažiūrėti.
Man irgi panašiai būdavo, tik ne spalvų ryškumas keisdavosi, o geltonas atspalvis atsirasdavo. Vieną vakarą bandžiau pareguliuoti monitorių per Adobe gamma. Nzn kiek dabar realios spalvos, bent jau su PS tokių problemų nebeiškyla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 07 lapkričio 2007 - 12:53
Labukas 4u.gif

Wyshnia, kuo nuoširdžiausiai sveikinu su gimimo diena happybday.gif Linkiu, kad pačios gražiausios akimirkos, patys įdomiausi vaizdai nepraslystų pro tavo akį ir būtų užfiksuoti 4u.gif

Merginos, nejuokaukit, prisėdau extra paskaityti, o jos - skelbk temą doh.gif
Nepasiruošus esu visai. Be to, kokia aš nugalėtoja?? Na, bet jei dauguma nuspręs, tai pasistengsiu ką nors sugalvoti, gerai?
Atsakyti
Wyshnia, daug tortu ir vienos zvakutes gimtadienio proga 4u.gif mirksiukas.gif
Sveikinu labai..

Layota, o jau berniuko grozis wub.gif
Del katino, o tikrai, kaip padaryti, kad abi akys butu sufokusuotos? is arti fotografuojant apskritai tai imanoma?
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2007 11 07, 12:44)
o jeigu bandytum is toliau ir abi akytes i fokusa suatlpint?  g.gif nes dbr man jis toks piratas vienaakis  blush2.gif

tai bandau bandau, ale kad neinasi..biggrin.gif

Sapokliaka, kiek dariau iš arti, man asmeniškai neišėjo.. reikės bandyt keist nustatymus..
mano katinas miegalius, be to, mėgėjas įlįsti į kadrą ir užsimerkti, murkti pradeda, gana dėkingas modelis, skirtingai nuo sūnaus, kuris fotiką iš rankų plėšia.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 07 lapkričio 2007 - 13:34
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 07, 13:16)
Wyshnia, daug tortu ir vienos zvakutes gimtadienio proga  4u.gif  mirksiukas.gif
Sveikinu labai..

Layota, o jau  berniuko grozis  wub.gif
Del katino, o tikrai, kaip padaryti, kad abi akys butu sufokusuotos? is arti fotografuojant apskritai tai imanoma?

nagi elementariai didinant ryškumo zoną, t.y. diafragmą pridarant. g.gif
Atsakyti
Sansara aciu...po to taip ir pabandziau, matyt per daug uzsizaidziau mazindama, sviesindama ir tamsindama kad belekas liko doh.gif
QUOTE(Desiree @ 2007 11 07, 13:06)
Latoyaaaaaaaaaa, įdėk ir čia tą grožį. Nuostabi foto. Eina sau. Nu šaunuole, nereali!!!

oi jei tik jums grazu idesiu biggrin.gif aisku biggrin.gif aciu
user posted image

QUOTE(ciburaska @ 2007 11 07, 13:28)
Fainutis wub.gif  thumbup.gif

man tas pats buna jei mazindama nesharpinu po truputi... Jei paprastai mazinu, dingsta ryskumas.

Labai svelnus vaiko veidas. Gal koki efekta taikei?Labai grazus svytejimo efektas.

aciu...ta pati glow efekta ir dariau smile.gif bet siaip jis ir taip sviesiaodis blondinas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 07, 13:52)
Ciburaska, jeigu monitorius nesukalibruotas ir nesuderintos spalvos su PS, tada tas skirtumas ir atsiranda. Reikia vieną varnelę uždėti, bet dabar darbe, kol neturiu prieš akis PS, niekaip neprisimenu kur. Jei niekas nepasakys, galėsiu vakare pažiūrėti.

na jus merginos ir viska zinot..... blink.gif
pagarba 4u.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 07, 13:53)
Labukas 4u.gif

Merginos, nejuokaukit, prisėdau extra paskaityti, o jos - skelbk temą doh.gif
Nepasiruošus esu visai. Be to, kokia aš nugalėtoja??  Na, bet jei dauguma nuspręs, tai pasistengsiu ką nors sugalvoti, gerai?

galvok galvok, kol as neisvaziavau smile.gif o tai liksiu neatlikusi namu darbu bigsmile.gif

QUOTE(latoya @ 2007 11 07, 15:02)
Sansara aciu...po to taip ir pabandziau, matyt per daug uzsizaidziau mazindama, sviesindama ir tamsindama kad belekas liko doh.gif

oi jei tik jums grazu idesiu biggrin.gif aisku  biggrin.gif aciu
user posted image
aciu...ta pati glow efekta ir dariau smile.gif bet siaip jis ir taip sviesiaodis blondinas smile.gif

grazi akyte smile.gif , tik man kiekper sviesi
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 11 07, 14:02)
jei tik jums grazu idesiu biggrin.gif aisku  biggrin.gif aciu

Na ir akyte thumbup.gif Net fotikas lango fone matosi thumbup.gif Saunuole, tikras irodymas, kad pati fotkinai i prieki rankas istiesus biggrin.gif thumbup.gif Akis tikras veidrodukas biggrin.gif

glow efekta? Kur ji rasti? Nezinau tokio ax.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 11 07, 12:52)
Man irgi panašiai būdavo, tik ne spalvų ryškumas keisdavosi, o geltonas atspalvis atsirasdavo. Vieną vakarą bandžiau pareguliuoti monitorių per Adobe gamma. Nzn kiek dabar realios spalvos, bent jau su PS tokių problemų nebeiškyla.

lauksiu ziniu...
Anksciau dirbau su kt kompu, tai viskas buvo gerai, dabar pakeiciau kompa, nauja PS instaliavau, sakau gal ko nedainstaliavau ar kazkokiu nustatymu nerandu...
Sitas monitorius irgi nekalibruotas. Stipriai per sviesus... Gal yra kokia spec programulka monitoriaus kalibravimui? Ar butinas irenginukas? Kazkada diskutavom, neprisimenu (neaktualu buvo), gal nuoroda imestumet apie tai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 07 lapkričio 2007 - 14:35
Aš eilinį karta smarkiai apšalęs nuo tempų smile.gif Suspėti viską perskaityti — nėr jokių šansų.

QUOTE(ciburaska @ 2007 11 07, 12:28)
g.gif paaiskinkit man. tik dabar pastebejau... PS tvarkyta nuotrauka yra zymiai spalvingesne uz issaugota g.gif  Issaugota pilkesne zymiai atrodo. Va sedziu abi salia pasidejus. Nu tikrai blankesne  g.gif  Kas cia yra? Kas man galit paaiskinti? PS-e spalvinga, grazu, o issaugau JPG... verysad.gif
Gal koks spalvu rezimo neatitikimas... Bandziau si kart su RAW zaisti... Gal del to? Kur man tada ieskoti kaip ji perjungti?

Viskas labai paprasta. Greičiausiai su fotošopu išsaugojai tą JPEG su Adobe RGB spalvų erdvėje. O po to JPEG žiūri su programa, kuri nepalaiko spalvų erdvių ir rodo tavo foto kaip sRGB. Kokia programa jpeg peržiūrai naudoji?

Sprendimas paprastas: saugok JPEG sRGB spalvu erdvėje.

Monitoriaus kalibravimas čia niekuo dėtas.

Papildyta:
QUOTE(de Nada @ 2007 11 07, 10:22)
Jei dar kas kokiu patarimu del fotiko turit - labai lauksiu (noreciau tilpti i 3.000-4.000Lt)

Mažiau išleisk pinigų kūnui ir daugiau pinigų objektyvams, nes objektyvų kokybė daug svarbesnė smile.gif Nusipirkusi fotiką už 1500Lt ir su 1500Lt kainuojančiu objektyvu darysi tikrai techniškai kokybiškesnes nuotraukas, nei su fotoaparatu už 2700Lt ir objektyvu už 300Lt smile.gif

Išorinė blykstė irgi labai gerai, jei ją galima valdyti per atstumą tai išvis puiku.

Su tokiu biudžetu gali dairytis į daugelį fotoaparatų, pradedant Nikon D40 ir Pentax K100D bei baigiant Canon 30D, Nikon D80 bei Pentax K10D.

Dar matau, kad labai įdomi namų darbų tema buvo, spėju, kad daug įdomiu foto pridarėt tik matau, kad nebeleidžiat pašaliniu namų darbu žiūrėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 07 lapkričio 2007 - 14:46
QUOTE(fotolama @ 2007 11 07, 14:31)
Viskas labai paprasta. Greičiausiai su fotošopu išsaugojai tą JPEG su Adobe RGB spalvų erdvėje. O po to JPEG žiūri su programa, kuri nepalaiko spalvų erdvių ir rodo tavo foto kaip sRGB. Kokia programa jpeg peržiūrai naudoji?

Sprendimas paprastas: saugok JPEG sRGB spalvu erdvėje.

Monitoriaus kalibravimas čia niekuo dėtas.

Cia Save As lange ziureti?Ziurim... Prie Color parasyta Adobe RGB (1998), o koks turi buti? Nuejau i parametru keitima Edit-> Color settings ten skyrelyje Warking spacs RGB bent 6 variantai unsure.gif Kuri naudoti?

Foto ziuriu su IrfanView
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 07, 14:47)
Cia Save As lange ziureti?Ziurim... Prie Color parasyta Adobe RGB (1998), o koks turi buti? Nuejau i parametru keitima Edit-> Color settings ten skyrelyje Warking spacs RGB bent 6 variantai unsure.gif  Kuri naudoti?

Hmm, o "Save As..." neleidzia pakeisti spalvų erdvės? Reikia rinktis sRGB.

Neturiu čia fotošopo, negaliu pasakyti kaip tiksliai tą padaryti.

Beje, Irfanview lyg ir palaiko spalvų erdves. Paieškok nustatymuose "Enable Colour management" ar kažką panašaus.

Bet bendrai paėmus, tai reikia JPEG saugoti kaip sRGB, nes jei išsaugosi kitoj spalvų erdvėj, tai garantuotai kokie 9 iš 10, žiūrintys tavo nuotrauką, matys blogas spalvas smile.gif Jei išsaugosi sRGB, geras spalvas matys 10 iš 10 smile.gif
Atsakyti
Sansara, norejau pasiteirauti del to distancinio pultelio. Su juo jau nereikia fokusuoti ant meskino, sedi priesais fotika ir spaudi mygtuka? Noriu fotografuoti papuosalus ant modelio (tiksliau ant saves nes paprasta susitarti su modeliu biggrin.gif ). Idomu kiek tas daikciukas kainuoja... ax.gif
Atsakyti