Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Nuotraukos įvertinimas aplamai labai subjektyvus reikalas. Ne kartą ND parodė, kad nuomonės gali labai išsiskirti. Į ką tuomet orientuotis? Balai manęs absoliučiai nejaudina, nes iš jų realios naudos nelabai gausi. Geriau paskaityti vertinimus, kritiką, patarimus. Pasidalinti patirtimi, kaip buvo fotografuota, kaip tvarkyta su PS ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 06 lapkričio 2007 - 14:57
oi mergytes, nu jau tikrai atsibodo skaityti jusu ''apsisaudymus'' sad.gif gana jau!
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 11 06, 14:52)
pagaliau, pagaliau mano smalsumas patenkintas ploja.gif  friends.gif man patiko ta nuotrauka labai, labai doh.gif
ramu jau  biggrin.gif

Labai ačiū, kad patiko 4u.gif Vis tik medalį galiu skirti Photoshopui. Jei ne tas filtras, tai nuotrauka būtų visai kitokia schmoll.gif
Atsakyti
gal tuomet isvis nebebus vertinami ND?

beje, tiems, kurie visgi nori balsuoti, kada galima pradeti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 11 06, 15:57)
gal tuomet isvis nebebus vertinami ND?

beje, tiems, kurie visgi nori balsuoti, kada galima pradeti? ax.gif

manau kad nuo 20:00 nes gal kas nors ikels foto...
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 06, 14:21)
Ciburaska turiu sketukus ir dar 2 vyro gamybos "soft box". Bet pasikeite poziuriai, pomegiai... Atradau naturalios sviesos grozi, mokausi ja panaudoti ir rezultatai man patinka. Su studijinem sviesom prarandama daug detaliu. O dar - man nelabai patinka foto prie tolygaus, vienspalvio fono. Gerai suzaidus su diafragma ir aplinka - "namu betvarkele" priduoda nuotraukai savo sarmo.

Aisku... Stebiu tavo nuotraukas. Tikrai faina ka sugebi su naturaliu apsvietimu isspausti. wub.gif Man dar augti iki tavo lygio reikia.. tongue.gif
Na as jau halogenu is samadielnu soft box'u bei atsvaitu etapa praejau... (gal kam reikia halogenu? biggrin.gif ) dabar bandau lempas, ziuresim kas gausis... Gal su laiku sugebesiu subtelisnesnius dalykus isspausti... rolleyes.gif
Lauke nelabai turiu galimybiu fotografuoti, o butuko kambariukas tamsus, taigi eksperimentams lieka lempos...
Apie poziurius ir pomegius... Anksciau labai patiko makro fotografija, dabar labiau sirdis linksta prie portreto...
Siaip labai dziugu, kad yra si tema SM'e, kur pasiziuri i kitus ir bandai daryti kazka naujo... thumbup.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 11 06, 14:26)
As dar vakar vakare pasiskaiciau uzdaryta tema, o siandien 12psl ohmy.gif privaret smile.gif Nu tiek neperskaitysiu biggrin.gif

Jooo... siandien varom gerai.... gathering.gif gossip.gif friends.gif 000164.gif karsta.gif hihihi.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 06, 14:27)
"National photographic" hi.gif

"Scary Movie" - ciburaska sokiai.gif

Merginos, baikit parintis pomidorai2.gif
friends.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 11 06, 14:46)
Pasielgsiu "kvailai", nes nepritariu tavo nuomonei smile.gif O ir man dzin tie balai namu darbuose. Ne del ju juk dalyvavau. Man patinka zaisti fotoaparatu pagal temas. Jei ne ND - tokiu nuotrauku, kokias turiu nebutu mano archyve. Tiesiog nebuciau saves fotografavusi, arba ir praeita tema - atspindziai. Man i atspindziu buvo visada idomu paziureti, bet pati nefotografuodavau. Kol neatsirado ND. Fainai priimti issukius - tema. Paziureti ka ir kiek sugebi, ar gims kokia ideja, ar pavyks save sudominti tuo, kas isties nedomina... Ir dar - patinka toks bendras darbas pagal viena tema. Patinka ziureti kokios idejos gimsta kitiems, kaip jos realizuojamos... Isaugau as is vertinimo balais poreikio smile.gif

Labai graziai parase. Pilnai sutinku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 06 lapkričio 2007 - 15:37
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 06, 15:31)
Lauke nelabai turiu galimybiu fotografuoti, o butuko kambariukas tamsus, taigi eksperimentams lieka lempos...

man irgi baisingai apšvietimo trūksta, nes jau dienos trumpos ir taip šviesos stinga. Dabar ir mąstau, ko šiuo metu labiau reikia - lempų komplekto (nors ir "samadielnu") ar blykstės. Sillwio savo blykste labai džiaugėsi kiek pamenu, o lempos daug vietos užima...
Ciburaska, o tu išorinę blykstę bandei?

gal kas neskaitet straipsnelis apie paprasčiausią namų fotostudiją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 06 lapkričio 2007 - 15:56
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 06, 15:31)

"Scary Movie" - ciburaska sokiai.gif

hi.gif smagus darbas. patiko irgi mirksiukas.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 11 06, 15:40)
man irgi baisingai apšvietimo trūksta, nes jau dienos trumpos ir taip šviesos stinga. Dabar ir mąstau, ko šiuo metu labiau reikia - lempų komplekto (nors ir "samadielnu") ar blykstės. Sillwio savo blykste labai džiaugėsi kiek pamenu, o lempos daug vietos užima...

esu, kaip ten Sansara sako, lamerių lamerė blyksčių srityje hihihi.gif dabar man pasakykit - jei fotografuosiu gyvūną su blykste, jis neapžlibs nuo tos blykstės unsure.gif blush2.gif tik nesijuokit iš mano tokio klausimo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 06, 15:40)
gal kas neskaitet  straipsnelis apie paprasčiausią namų fotostudiją smile.gif

Zinok po halogenu ir kitu samadielnu irengimu, profesionali lempute labai miela. Galimybe reguliuoti sviesos intesnyvuma, sviesos impulso stiprumas ir spalva (na dar reikia meno ta suvaldyti tinkamai. Siandien ateis drauge - kankinsiu :P ), pagaliau kita temperatura patalpoj befotografuojant... biggrin.gif Kol kas smagu.

Isorine blykste irgi po truputi bandau, pazystamas vis paskolina. Zinok faina, labai patinka ir norisi savos. biggrin.gif (ech tie norai begaliniai... doh.gif ) Buvau i gimines susitikima nusivezus kur veiksmas tai lauke, tai baznycioj, tai tamsokoj grycioj, prietamsei pirtelej. Nu liuks. Visi stebejos spalvomis, kad visi ryskus, grazus, nepamele, neraudonom akim, nevaiduokliski. Nors pasakysiu... Gera isorine blykste - antras fotikas, antras kompiuteris, tiek niuansu, nustatymu, poziciju, visokie niuansai (kai pirmame plane baltas objektas, kai fotkini lauke, kai blykste nukteipi i lubas ir pan...) mokytis ir mokytis.
Blykstes privalumas pries lempas, kad ji mobili, visur gali tampytis, visur naudoti. Studijines lemputes daugiau stacionarios, daugiau vietos reikalauja. Cia jau kam ko reikia, kokie norai ir prioritetai...

Atsakyti
Jėėėėė, koks paskutinis autoportretas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Niekur neišėjau, nes miegot nuėjau su vaiku.. doh.gif

tai kaip supratau čia pradedat prisipažint - ašei tarp lovytės virbų įsispraudus hi.gif

Man irgi ne baluose esmė, o kometaruose. MAno šio ND nuotraukose man žiauriai trūksta fokuso, nors gavosi nuotraukos, kur jis nesuper būtina, bet žiauriai prašoviau doh.gif o taip stengiausi, lipau į vaiko lovą lotuliukas.gif vien dėl to, kad maniau bus lengviau fokusą nustatyt... namie tamsu buvo, tai negalėjau siauresnės diafragmos užstatyt, nu bet gavosi kas gavosi smile.gif

Puriena thumbup.gif liux "Photografic"

Drumbacele - visgi apsišoviau su tavo nuotraukom, galvojau kad Užuolaidos 4u.gif labai patiko, tik žinai ko man norėtųsi jose? ypač pirmoj ir antroj - didesnio kontrasto - iššviesinti pilkumą iki baltos - kaip Desiree sako - kad būtu ne juodai pilka, o juodai balta, bet labai liux thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 11 06, 16:16)
Jėėėėė, koks paskutinis  autoportretas  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

aha lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 06, 16:22)
Man irgi ne baluose esmė, o kometaruose. MAno šio ND nuotraukose man žiauriai trūksta fokuso, nors gavosi nuotraukos, kur jis nesuper būtina, bet žiauriai prašoviau doh.gif o taip stengiausi, lipau į vaiko lovą lotuliukas.gif vien dėl to, kad maniau bus lengviau fokusą nustatyt... namie tamsu buvo, tai negalėjau siauresnės diafragmos užstatyt, nu bet gavosi kas gavosi smile.gif

kai parašei, kad lipai į vaiko lovelę, kažkodėl mintis apie tave šovė biggrin.gif
Atsakyti