QUOTE(gvidaa @ 2007 10 13, 17:10)
1. as irgi noriu mamyciu patarimu ,perskaiciau visus 45puslapius.mano sunui 2.7metukai,i darzely bandziau vesti beveik nuo dveju metuku,vaikui liudna namuose,bendravimo norejo,man i darba,bet iki siol ir neisejau,iki pat vasaros(kai pradejo lankyt praeita gruodi)sirgo panasiai kaip ir kitos mamos rase,dvi serga,dvi eina,dvi serga dvi eina,antibiotikai,inhaliacijos,vaistai.., pirma sloga,kosulys,temperatura ir tada jau vartojam antibiotikus ,paparasti vaistai mum nepadejo....atejus vasarai nevedziau i darzely,tai visa vasara ir nesirgo,maniau sustiprejo vaikas ,gal nebesirgs..(beje bandem ir visokius vitmainus,imuniteta stiprinancius,loivaka,bronhominali,ribomunili)...atejus rugsejau savaite darzely,tris savaites namuose,ir dabar tris dienas paejo vel sloga+kosylys,tik pasikeite is po vasaros ,kad temperatura nesukyla....
kiek as pavargau nuo tuu liigu sunelio,tiek man sunku tiek jam,jau tik atsiranda sloga man stresas,ir vel serga,atrodo,ka as ne taip darau,pradedu save kaltint....
2. beje buvom klaipedoje pas pavel Skrut Lorista (gal kas turi kokius atsiliepimu),tai nustate adenoidus
3laipsnio,ir tonziles 1-2,sako reiktu operuot,bet sake pabandyt vienus vaistus dabar pavadinimo nepamenu jei pades nesirgs lauksim iki 5metu(geriam 2savaite bet vistiek susirgo),bet jei vel taip sirgs ir tik antibiotikai tepadeda tai butinai operuot,nes adenoidai silnpinina imuniteta,gali prasidet ausu uzdegimai,vystimasi stabdo,raidizu balsius sunkiai tars ir t.t,tik perspejo ,kad gali ataugti iki 5metu,tai va dabar ir neapsisprendziu
3. ar geriau neiti i darba palaukt iki 3metu,jam dabar 2.7,bet gal daugiau turiu galvoje pavasario,ir tada operuot,bet pagalvojus laiko tarpas nedelis tai kazin ar ka keis
arba tiesiog issioperuot ir neit i darzely kokius du menesius,arba eiti tik pavasary nerizikuojant ziema
esu kazkokia passimetus
4. beje tai ar reikia is venos kraujo grupei,ar nedaro tokiu tyrimu<>?ir ar tyrimus daro pas savo daktare,ar ten kur Lor gydytojas<>?
5. ar vaikas turi buti sveikas<>?
6. kiek laiko po to nerekomenduoja eit i darzely<>?
7. ir taip ir nebesupratau,tai jei gerai isoperupja adenoidai nebeatauga<>?bet dakataras sake,kad yra galimybe ,kad ataugs,tai dabar zinok kaip cia is tikro
8. ir dar ne i tema klausimas,jei nuspresciau nebevest vaiko i darzely iki pavasario,ar galima darzely islaikyt ,ar nepasalins ,paskui dideles eiles jei vel,o ir aukletojos nenoreciau keist...
Labas vakaras!
1 Istorija laaaabai panasi i mano, tik i darzeli eijom 3d, 2 sav namuose!
2 3 laipsnio adenoidus operuotike nemascius ilgai, mano sunaus buvo 2, tai gyd sake beveik nekvepavo vaikas, ak jau apie 3 kalbeti? maziukas negauna deguones!
3 pora menesiu dideles reiksmes neturi, tik vaiko kankinimas ir savo nervu sistemos isderinimas. operuokite.
4 bendroj praktikoj, poliklinikoje jums turi buti padaryti visi tyrimai: bendras kraujas, kresejimas. kraujo grupe, jeigu buvo daroma anksciau - nedarome, jeigu ne, ligonine pasidaro. Tiesa ligonineje visi tyrimai bus paimti pakartotinai. mes taremes poliklinikoje
nedaryti, kad netraumuoti vaiko, bet tai nusizengimas. jeigu lankote privaciai, pasirinkite kur pigiau ar patogiau.
5 vaikas turi buti sveikas, be t-ros, ryskiu katariniu susirgimu, krauajs turi buti geras. buna, kad vaikas istisai serga ir jo kraujas visada "blogas", tuomet daro isimti, bet tik gyd leidus.
6 Mum sake kita sav galima vesti i darzeli, as palauksiu 2 sav. geriau pora men. bet kas kaip sugeba.
7 operuokite per
delcia (patirusio chirurgo zodziai), maziau tikimybe kad ataugs, bet visada galima paakrtotinai isoperuoti po poros metu. per menesi-kita tikrai neataugs.
8 parasote darzelio vedejai prasyma, kad paliktu vieta, nes nelankote del sveikatos. pediatrai duoda
pazyma i darzeli, kur rekomenduoja
namu rezima iki vasaros ar pan (mes tokia turejome pernai). tuomet nereikia moketi uz darzeli, vieta islaikoma.
sekmes!