Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai

QUOTE(anerit @ 2007 09 22, 09:00)
Mano dukrytei irgi išrašė siuntimą operuotis adenoidus, bet jau praėjo pusė metų, vis neturiu laiko, išrašė tada kada buvo laikas jau gimdyti, o po gimdymo neturiu kur palikti savo mažylės. Neturiu kas su ja gultų į ligoninę, gal galite parašyti ar manreikėtų iš naujo ją tikrinti, ar galiu su tuo siuntimu užrašyti, ir dar kas jau darėtės kiek laiko reiktų gulėti ligoninėje, nes turėsiu ieškoti su kuo jinai gultų į ligoninę.

O gal nera butinybes operuoti? jeigu per puse metu nesusiruosete? po poros metu adenoidai anatomiskai turetu jau atrofuotis. jeigu nera didelio poveikio gyvenimo kokybei, gal palaukite?
siaip siuntymas galioja tik 10 dienu. naujai operacijai reiktu naujo, su visais tyrimais ir pan. su dukryte ligonineje gali paguleti ir tetis, jis gaus nedarbingumo lapeli 3 dienom (nors operacijai reiktu tik 1-2). manau jums su mazyte nereikia rizikuoti ir gultis i ligonine, nervuotis, kad pienukas liktu be streso. tai mano nuomone, jusu teise rinktis.
Atsakyti
QUOTE(irina @ 2007 09 22, 20:26)
O gal nera butinybes operuoti? jeigu per puse metu nesusiruosete? po poros metu adenoidai anatomiskai turetu jau atrofuotis. jeigu nera didelio poveikio gyvenimo kokybei, gal palaukite?
siaip siuntymas galioja tik 10 dienu. naujai operacijai reiktu naujo, su visais tyrimais ir pan. su dukryte ligonineje gali paguleti ir tetis, jis gaus nedarbingumo lapeli 3 dienom (nors operacijai reiktu tik 1-2). manau jums su mazyte nereikia rizikuoti ir gultis i ligonine, nervuotis, kad pienukas liktu be streso. tai mano nuomone, jusu teise rinktis.

Labai ačiū 4u.gif už paaiškinimą, tada eisim tikrintis dar kartą ir dar kito gydytojo nuomonę, nežinau ar čia dėl to, bet dukrai buna dažnai sloga ir būna , kad tęsiasi kokį mėnesį., jei galite parašykite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anerit: 23 rugsėjo 2007 - 14:33
QUOTE(anerit @ 2007 09 23, 15:33)
Labai ačiū 4u.gif  už paaiškinimą, tada eisim tikrintis dar kartą ir dar kito gydytojo nuomonę, nežinau ar čia dėl to, bet dukrai buna dažnai sloga ir būna , kad tęsiasi kokį mėnesį., jei galite parašykite.

Sveiki, mano parasymas nera autoretitingas. mums siulo operuotis taip pat turiem II adenoidus ir III tonziles. musu beda tame, kad palankius darzeli, po 2-3d ar keik ilgiau prasideda sloga ir aukstos t-ros, infekcija pereina i otitus, del to sergame daznai. kai nera kolektyvo, viskas gerai.

jusu atveju sakyciau, jeigu slogyte neuzsibaigia pulingais padariniais, kuriuos butina gydyti antibiotikais. tai gal nereikia tos operacijos, bet jeigu tai pasidaro sisteminiu susirgimu, ir buna kas pora menesiu, tai sakyciau neverta kankinti vaika su antibiotikais. ir dar jeigu atsiranga klausos problema, ar dantu sukandimo, augimo ir pan, tuomet taip pat operuokite. bet gydytoju nuomone turi buti isklausyta, ir gal ne vieno. apie 12 metu amziaus adenoidai atrofojasi.
Atsakyti
QUOTE(irina @ 2007 09 23, 19:41)
Sveiki, mano parasymas nera autoretitingas. mums siulo operuotis taip pat turiem II adenoidus ir III tonziles. musu beda tame, kad palankius darzeli, po 2-3d ar keik ilgiau prasideda sloga ir aukstos t-ros, infekcija pereina i otitus, del to sergame daznai. kai nera kolektyvo, viskas gerai.

jusu atveju sakyciau, jeigu slogyte neuzsibaigia pulingais padariniais, kuriuos butina gydyti antibiotikais. tai gal nereikia tos operacijos, bet jeigu tai pasidaro sisteminiu susirgimu, ir buna kas pora menesiu, tai sakyciau neverta kankinti vaika su antibiotikais.  ir dar jeigu atsiranga klausos problema, ar dantu sukandimo, augimo ir pan, tuomet taip pat operuokite. bet gydytoju nuomone turi buti isklausyta, ir gal ne vieno. apie 12 metu amziaus adenoidai atrofojasi.

Ačiū , 4u.gif
Na mums nebūna paprastai nei temperatūros, ir antibiotikų beveik niekada neprireikia, užtenka lašiukų nuo slogos. Jau tikrinau sąkandį tai sakė dar viskas gerai, bet sakė jei kvėpuos pro burną tai sąkandžiui gali pakenkti. O dukra kvėpuoja kaip tik pro burną.
Atsakyti
QUOTE(anerit @ 2007 09 23, 20:55)
Ačiū , 4u.gif
Na mums nebūna paprastai nei temperatūros, ir antibiotikų beveik niekada neprireikia, užtenka lašiukų nuo slogos. Jau tikrinau sąkandį tai sakė dar viskas gerai, bet sakė jei kvėpuos pro burną tai sąkandžiui gali pakenkti. O dukra kvėpuoja kaip tik pro burną.

mano abiem vaikam isoperavo adenoidus. buvo labai daznos virusines slogytes, o sunui net pulingos slogos ir amzini kosuliukai. as tu operaciju visai nebijojau, nes jos nera labai sudetingos. ansciau tai atlikinedavo su vietine nejautra. operaciaj trunka apie valanda. visas blogumas, kad vaikams skauda gerkles nuo kvepavimo vamzdeliu, bet paskirdavo zvakute i uzpakaliuka, issimiegodavo ir lakstydavo po visa skyriu. namo leidzia ta pacia diena po operacijos. su sunum truputi pavelavau, tai sakandis issikraipe, teks dabar plokstele ar kabes det. jei nustate II laipsnio adenoidus, tai tikrai busi laimingesne po operacijos. ir vaikutis taip pat.
Papildyta:
QUOTE(anerit @ 2007 09 23, 16:33)
Labai ačiū 4u.gif  už paaiškinimą, tada eisim tikrintis dar kartą ir dar kito gydytojo nuomonę, nežinau ar čia dėl to, bet dukrai buna dažnai sloga ir būna , kad tęsiasi kokį mėnesį., jei galite parašykite.

menesines slogos buvo ir mano sunui. po adenoidu operacijos jos tikrai sumazejo ir sirgdavom tik "sloginguoju" metu laiku. patarciau patikrinti ir tonziles(vadinamaja angina). jei mums butu is karto nustate visas ligas, tai gal ir visai nebutu sirges. mums is kraujo tyrimo po 8 metu nustate, kad labai didelis kiekis streptokokiniu bakteriju yra tonzilese, neaisku ar kitur ju dar nera. g.gif teko ir jas pasalinti. labai daug pasakoti. jei sudomins mano patirtis, parasyk, papasakosiu daugiau.
Atsakyti
QUOTE(magrema @ 2007 09 24, 00:58)
mano abiem vaikam isoperavo adenoidus. buvo labai daznos virusines slogytes, o sunui net pulingos slogos ir amzini kosuliukai. as tu operaciju visai nebijojau, nes jos nera labai sudetingos. ansciau tai atlikinedavo su vietine nejautra. operaciaj trunka apie valanda. visas blogumas, kad vaikams skauda gerkles nuo kvepavimo vamzdeliu, bet paskirdavo zvakute i uzpakaliuka, issimiegodavo ir lakstydavo po visa skyriu. namo leidzia ta pacia diena po operacijos. su sunum truputi pavelavau, tai sakandis issikraipe, teks dabar plokstele ar kabes det. jei nustate II laipsnio adenoidus, tai tikrai busi laimingesne po operacijos. ir vaikutis taip pat.
Papildyta:
menesines slogos buvo ir mano sunui. po adenoidu operacijos jos tikrai sumazejo ir sirgdavom tik "sloginguoju" metu laiku. patarciau patikrinti ir tonziles(vadinamaja angina). jei mums butu is karto nustate visas ligas, tai gal ir visai nebutu sirges. mums is kraujo tyrimo po 8 metu nustate, kad labai didelis kiekis streptokokiniu bakteriju yra tonzilese, neaisku ar kitur ju dar nera.    g.gif  teko ir jas pasalinti. labai daug pasakoti. jei sudomins mano patirtis, parasyk, papasakosiu daugiau.

patirtis sudomino, nes mums paselyje isaugo auksinis stafilakokas, be ne nuo tonziliu is priekio, o nuo galines sieneles, kur yra gleives, nussidarancios nuo adenoidu. jeigu as negrybauju. g.gif
Atsakyti
QUOTE(irina @ 2007 09 23, 19:41)

jusu atveju sakyciau, jeigu slogyte neuzsibaigia pulingais padariniais, kuriuos butina gydyti antibiotikais. tai gal nereikia tos operacijos, bet jeigu tai pasidaro sisteminiu susirgimu, ir buna kas pora menesiu, tai sakyciau neverta kankinti vaika su antibiotikais.  ir dar jeigu atsiranga klausos problema, ar dantu sukandimo, augimo ir pan, tuomet taip pat operuokite. bet gydytoju nuomone turi buti isklausyta, ir gal ne vieno. apie 12 metu amziaus adenoidai atrofojasi.

Pasakysiu is patirties! Ausu uzdegimai buvo didziausia beda.Kartodavosi ir kartodavosi vos tik prasidedavo sloga.Jau praejo metai kai isoperavom adenoidus ir ausytes uzdegimo nebuvo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Kad tik neprisikalbeciau....
Atsakyti
QUOTE(irina @ 2007 09 24, 10:40)
patirtis sudomino, nes mums paselyje isaugo auksinis stafilakokas, be ne nuo tonziliu is priekio, o nuo galines sieneles, kur yra gleives, nussidarancios nuo adenoidu. jeigu as negrybauju.  g.gif

kuo galiu padeti?
Atsakyti
QUOTE(magrema @ 2007 09 24, 17:42)
kuo galiu padeti?

net nezinau, gal paapsakokite, kaip geriau ir greiciau issitirti? kodel darete tepinelius ir kokie buvo simptomai? supratau teko 2 kart operuotis?
mums po 2 sav operacija, tonziliu salinti gyd nepatare, nors, suprantu, kai pasiziures is arciau, tai ir nuspres ar reiks apmazynti, apie visiska salinima kalbos nera, nes problema ne tonzilese, o adenoidose. nuo ju ausyse. sakandis negeras - kreivi dantukai, bet pas mane ir teveli taip pat kreivoki, gal del to? g.gif
Atsakyti
QUOTE(irina @ 2007 09 24, 19:49)
net nezinau, gal paapsakokite, kaip geriau ir greiciau issitirti? kodel darete tepinelius ir kokie buvo simptomai? supratau teko 2 kart operuotis?
mums po 2 sav operacija, tonziliu salinti gyd nepatare, nors, suprantu, kai pasiziures is arciau, tai ir nuspres ar reiks apmazynti, apie visiska salinima kalbos nera, nes problema ne tonzilese, o adenoidose. nuo ju ausyse. sakandis negeras - kreivi dantukai, bet pas mane ir teveli taip pat kreivoki, gal del to?  g.gif

mano abiem vaikam operavo adenoidus. si operacija-nieko baisaus. simptomai buvo panasus- daznos slogos, pereinancios i pulingus sinusitus, dazni kosuliukai, virusines ligos. tik ausu uzdegimu mums pavyko isvengti. tyrima pasidarem tiesiog netycia. nusiveziau dukryte pas gydytoja, kartu pasiemiau ir sunu ir tiesiog isdrysau paprasyti gydytojos, kad paziuretu, ar mano sunui neataugo adenoidai. gydytoja net issiziojo, kad man rupi visai ne tai, kas yra blogiausia. o musu pediatre niekada nesiunte tirtis tonziliu, nes mane, kad isaugs(sakydavo, kad jo tokios tonziles ir tiek)o del tonziliu- tai mums nedare jokiu tepineliu, dare kazkoki kraujo tyrima, kurio pagalba nustate, kad jose yra labai padidejes streptokoku kiekis. jei ju randa, labai rekomenduoja operuotis, nes nieko nedarant veliau vystosi sanariu artritas ir sirdies nepakankamumas. sios bakterijos tonzilese isgydyti vaistais neimanoma, tik operacinis gydymas. kas daroma, kai randamas stafilokokas, as nezinau. zinau tik tai, kad stafilokokas taip pat labai kenksminga bakterija, nes ji turi mano anyta.

del sakandzio, tai tikrai didele dalim gali buti kalti adenoidai. blogiausia tai, kad nepasalinus adenoidu, gali deformuotis zandikaulis apatinis gana stipriai. o mes, mamos, labai norim, kad musu vaikuciai butu grazus. ax.gif
taigi, patarciau paprasyti istirti krauja del streptokoku. si tyrima Kauno klinikose daro tik pora metu, kitur dar jo net nedaro(taip minejo musu gydytoja). bet ji galima pasidaryti susimokejus. gydytoja minejo, kad jis gali kainuoti apie 20-30 lt.
jei kils dar klausimu, rasykit. nesu medike, bet labai domiuosi visom savo vaiku ligom. kiek galesiu, patarsiu. bet visada rekomenduoju tartis su gydytojais. is patirties galiu pasakyti, kad einant pas gydytoja, jau pacios mamos turi labai daug zinoti apie savo vaikuciu galimas diagnozes ir siulyti savo gydymo ir tyrimo variantus.
linkiu jums greitai pasveikti ir niekada daugiau nesirgi. 4u.gif
Atsakyti
Vyresniajam salino adenoidus + tonziles kai buvo 3 metukai, nes pradejo neisimiegot naktim, spardyti siena prie lovos, prabusti, knarkti nakti.Visa tai del oro trukumo, uzkimstos nosies. Net ir veido israiska - nuotraukose vis budavo issiziojes.
Dziaugiuosi, kad ilgai nedelsem ir pasalinom, nors dabar kai kurie gyd. pamate pasalintas tonziles sako, kad "tokia vaiko gerkle, kaip sulinys be dangcio"....Taciau operaves gyd. pamate, kad tonziles buvo labai isveseje, pulingos, tai irgi pritare, kad ne dalinai salinti (galima ir dalinai tonziles pasalinti jas apipjaustant), o visiskai.
Odel adenoidu - nezinau, bet knarkimas praejo, sloga deja, netapo retesne ir po slogos visuomet kazkodel ausytes prasciau girdeti ima...
Atsakyti
Na,o mes jau po operacijos.Pasalino mums adenoidus ir apkirpo tonziles.Labai tikiuosi,kad visos ligos, jei nepradings visai,tai bent gerokai sumazes rolleyes.gif
Atsakyti