QUOTE(irina @ 2007 09 24, 19:49)
net nezinau, gal paapsakokite, kaip geriau ir greiciau issitirti? kodel darete tepinelius ir kokie buvo simptomai? supratau teko 2 kart operuotis?
mums po 2 sav operacija, tonziliu salinti gyd nepatare, nors, suprantu, kai pasiziures is arciau, tai ir nuspres ar reiks apmazynti, apie visiska salinima kalbos nera, nes problema ne tonzilese, o adenoidose. nuo ju ausyse. sakandis negeras - kreivi dantukai, bet pas mane ir teveli taip pat kreivoki, gal del to?
mano abiem vaikam operavo adenoidus. si operacija-nieko baisaus. simptomai buvo panasus- daznos slogos, pereinancios i pulingus sinusitus, dazni kosuliukai, virusines ligos. tik ausu uzdegimu mums pavyko isvengti. tyrima pasidarem tiesiog netycia. nusiveziau dukryte pas gydytoja, kartu pasiemiau ir sunu ir tiesiog isdrysau paprasyti gydytojos, kad paziuretu, ar mano sunui neataugo adenoidai. gydytoja net issiziojo, kad man rupi visai ne tai, kas yra blogiausia. o musu pediatre niekada nesiunte tirtis tonziliu, nes mane, kad isaugs(sakydavo, kad jo tokios tonziles ir tiek)o del tonziliu- tai mums nedare jokiu tepineliu, dare kazkoki kraujo tyrima, kurio pagalba nustate, kad jose yra labai padidejes streptokoku kiekis. jei ju randa, labai rekomenduoja operuotis, nes nieko nedarant veliau vystosi sanariu artritas ir sirdies nepakankamumas. sios bakterijos tonzilese isgydyti vaistais neimanoma, tik operacinis gydymas. kas daroma, kai randamas stafilokokas, as nezinau. zinau tik tai, kad stafilokokas taip pat labai kenksminga bakterija, nes ji turi mano anyta.
del sakandzio, tai tikrai didele dalim gali buti kalti adenoidai. blogiausia tai, kad nepasalinus adenoidu, gali deformuotis zandikaulis apatinis gana stipriai. o mes, mamos, labai norim, kad musu vaikuciai butu grazus.
taigi, patarciau paprasyti istirti krauja del streptokoku. si tyrima Kauno klinikose daro tik pora metu, kitur dar jo net nedaro(taip minejo musu gydytoja). bet ji galima pasidaryti susimokejus. gydytoja minejo, kad jis gali kainuoti apie 20-30 lt.
jei kils dar klausimu, rasykit. nesu medike, bet labai domiuosi visom savo vaiku ligom. kiek galesiu, patarsiu. bet visada rekomenduoju tartis su gydytojais. is patirties galiu pasakyti, kad einant pas gydytoja, jau pacios mamos turi labai daug zinoti apie savo vaikuciu galimas diagnozes ir siulyti savo gydymo ir tyrimo variantus.
linkiu jums greitai pasveikti ir niekada daugiau nesirgi.