Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai

Sveikos, mamytės, aš galiu pasidžiaugti, kad mano sūnui nereikės operuoti adenoidų thumbup.gif
Istorija tokia, kad nuo trijų metų sūnelis, šaltuoju metų periodu sirgo nuolat, sloguodavo, kosėdavo. Vasara buvo viskas gerai, tik atėjus rudenėliui prasidėdavo...Savaitė darželyje, tris - namie ir taip visą žiemą ir pavasarį.
Penkių metų diagnozavo adenoidus, nes pradėjo miegodamas kvėpuoti pro burną. Liepė nieko nelaukti ir tuoj operuoti, bet...buvo birželio mėnuo, išvažiavom prie jūros, kad sustiprėti prieš operaciją, o ir mūsų gydytoja tuo metu atostogavo. Nuo pajūrio oro dingo sloga, vaikas pradėjo geriau kvėpuoti.
Kadangi aš labai nepatikli, nutariau parodyti vaiką gyd. Drozdovai. Gydytoja patvirtino, kad adenoidai nemaži, bet patarė neskubėti operuoti, o geriau kiek tai įmanoma grūdinti vaiką ir stebėti, jei tik pradės knarkti ar miegodamas kvėpuoti pro burną, ar dažnai sirgti, tik tada operuoti.
Kaip tik tuo metu aš laukiausi, tai galėjau sūnų pasaugoti, rečiau vedžiau į darželį. Mano dideliam džiaugsmui, po dviejų metų nuvykome pas gyd. Drozdovą ir gydytoja pasakė, kad adenoidų nėra, išaugo thumbup.gif, nors kita gydytoja sakė, kad geriausiu atveju adenoidus išauga tik kokių 12 metų.
Taigi, tikiuosi, kad mano pirmokėlis bus sveikas, tikiuosi...
Sveikatos visiems 4u.gif
Atsakyti
tai va sendien gryzom is lygonines atrodo operacija praejo sekmingai. Gyditoja sake kad adenoidai didziulei isveseja o tonziles pulingos ir buvo musu lygu zidinys tai dabar vaikutis turetu buti sveikutis. Kvepavimas jau ir dabar susitvarke ne garselio o priestai tai snarpavo ne tik miegodamas bet ir diena. Tai dabar tikiuos kad baigsis ligos.
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2007 08 13, 10:20)
mus gydytoja iškart įspėjo, kad pradžioj po operacijos temperatūra gali laikytis maždaug 37.0 - 37.4 Ir tai bus normalu. Sakė jei stipriai karščiuos, tuomet skirs antibiotikus, bet neprireikė. Temperatūra 37.0 laikėsi dar kokias 5 dienas po operacijos, bet aukščiau nekilo.

O mums po operacijos sake, kad gali pakilti net iki 38. Jei bus iki 38, tai nieko nedaryti, tokia reakcija, o jei virs 38, tada tik su paracetamoliu musti. O antibiotiku nereikia, nes ne infekcinis susirgimas. Keista, siaip po operaciju daznai skiria antibiotikus, kad kokia bacila neprikibtu.
Mano suneliui isoperavo adenoidus pries pora dienu ir jam dabar tokia lyg sloga atsiradusi ir siek tiek per nosi kalba. Kazin ar cia taip turi buti? Gal paburkimas po operacijos? Temperaturps neturi, valgo ir geria normaliai.
Atsakyti
QUOTE(rasa289 @ 2007 08 23, 16:27)
tai va sendien gryzom is lygonines atrodo operacija praejo sekmingai. Gyditoja sake kad adenoidai didziulei isveseja o tonziles pulingos ir buvo musu lygu zidinys tai dabar vaikutis turetu buti sveikutis. Kvepavimas jau ir dabar susitvarke ne garselio o priestai tai snarpavo ne tik miegodamas bet ir diena. Tai dabar tikiuos kad baigsis ligos.

sveikatytės jums smile.gif
turėtu viskas su ligomis susitvarkyti, nes maniškiui tas pats buvo - išsioperavom ir baigėsi sirgimai kas antrą savaitę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jobukas @ 2007 08 23, 21:58)
O mums po operacijos sake, kad gali pakilti net iki 38. Jei bus iki 38, tai nieko nedaryti, tokia reakcija, o jei virs 38, tada tik su paracetamoliu musti. O antibiotiku nereikia, nes ne infekcinis susirgimas. Keista, siaip po operaciju daznai skiria antibiotikus, kad kokia bacila neprikibtu.
Mano suneliui isoperavo adenoidus pries pora dienu ir jam dabar tokia lyg sloga atsiradusi ir siek tiek per nosi kalba. Kazin ar cia taip turi buti? Gal paburkimas po operacijos? Temperaturps neturi, valgo ir geria normaliai.

Mums po operacijos sekancia diena pakilo temperatura iki 38, tai gyd. liepe gerti antibjotikus. Temperatura laikesi 3-4 dienas po operacijos, nors ta pacia diena buvo tik 37 4u.gif Apart temperaturos viskas gijo gerai, tik visi pooperaciniai simptomai buvo nemalonus: kvapas is burnos, sunkus ryjimas, kaklo skaudejimas lenkiant ir pan. Kantrybes ir stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jobukas @ 2007 08 23, 21:58)

O mums paaiskejo nuo ko ta sloga ir sunkus kvepavimas - vakar vaikis issnirpste diziausiai tampona, likusi nosies landoje po operacijos blink.gif . Po operacijos jam buvo ikista vatyte i snerve, kuria jis issnirpste, bet kad ten giliai, kur is isores nieko nematyti, didziausias gniuzulas, tai net i galva neatejo. Tris dienas su "siurprizu" vaiksciojo. O gydytoja pries isleidziant tai paziurejo tik is isores - a, vatos jau nera- ir viskas. Tai laimei, kad issnirpste, nes galejo liudnai baigtis. Dabar jau zymiai lengviau kvepuoja, bet sloga dar siek tiek yra. Na, matyt turi issivalyti.
Tai va kaip kartais su tom gydytojom buna, komanduoti tai sugeba, o iki galo savo darba padaryti, deja - ne visada.
Atsakyti
Mamytes,

Gal galite pasakyti kiek laiko trunka adenoidu operacija???Ir kaip reikia aprengti vaika???Ar jie ten rengia savais rubeliai ar kaip???Aciuuuuuuuu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SDFVBN @ 2007 08 27, 14:08)
Mamytes,

Gal galite pasakyti kiek laiko trunka adenoidu operacija???Ir kaip reikia aprengti vaika???Ar jie ten rengia savais rubeliai ar kaip???Aciuuuuuuuu 4u.gif

mes nusivezem savo pizamyte ( tiksliau naktinukus) jais ir apvilko, o operacija truko gal 15 min. ir dar tiek pat laukem kol atveze i palata, tai visumoj vaikucio nematem pusvalanduka ax.gif
tiesa, kai buvom ligoninej mum dave informacini lapeli ka siulytu atsivezti, tai tokio kaip jogurto buvo irasytas tik 1 indelis, mes isidejom 4, kai del kazkokiu techniniu kliuciu operacija atidejo keliom valandom, tai po operacijos, kai atsigavo pirmi zodziai - noriu valgyt :bigsmile labai pagelbejo, kad daugiau isimetem mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SDFVBN @ 2007 08 27, 14:08)
Mamytes,

Mums tai atnese pizamyte pries operacija. Paklausiau gal galim savo tai atsake, aprengti lygonines nes gali apsitaskyti operacijos metu o savo apsimovem kai parveze po operacijos.
Atsakyti
QUOTE(rasa289 @ 2007 08 28, 17:45)
Mums tai atnese pizamyte pries operacija. Paklausiau gal galim savo tai atsake, aprengti lygonines nes gali apsitaskyti operacijos metu o savo apsimovem kai parveze po operacijos.

Mes buvome su savo rubeliais.
Atsakyti
šiandien prasitampėm puse dienos poliklinikoi, nuėjome pasitikrinti ar praėjo ausies uždegimas, dar nepilnai pasakė gyd, liepė toliau gerti antibiotikus silpnus doh.gif
po to pasake kad reikia patikrinti adenoidus, zinojau kas tai, bet nezinojau nieko kaip atliekama ta procedura, pasake nemaloni, laikykit sunu, daugiau nieko nepaaiškino g.gif jo procedura is ties nemaloni verysad.gif vaikas verke, o po to pamaciau krauja burnyteje blink.gif isigandau, puoliau gyditoja, sakau kas tai kodel nieko nepaaiskinot, na ji atreze kad taip turi buti, sujudejo ir adenoidai pradejo kraujuoti blink.gif ji pamate kad as suirzusi, nz ka ir te pasakyti, sesele istrauke lapeli informacini paaiskino viska, kaip atliekama a procedura, tik gaila kad neparode pies atliekant procedura unsure.gif
rezultatas:
na adenoidai didoki, reiktu operuotis, palaukiam kol pasveiks ir atveskit unsure.gif
bet jug maniskis tik karta sirgo ausu uzdegimo nuo slogos, ir siaip palygint mazai serga, nesuprantu.
iskart puoliau prie neto, ieskoti infoo, adenoidai atauga...va tai man ir nepatiko, kodel???
be to maniskis miega nuo pat mazens isiziojes, kvepuoja per nosyte, neknarkia, nebent ki sloga?
patarkit, kaip manot ar verta operuoti taip staigiai?
pasikonsultavau pas savo gyd, liepe nueiti pas kita LOR GYD, ATLIKTI TA PACIA PROCEDURA, zinau kad mano maziui geriau bus, bet cia tokie nesamoninga procedura, jis gyvenime nebenores eiti i poliklinika, ir taip nemegsta ju verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zana4 @ 2007 09 03, 22:37)
patarkit, kaip manot ar verta operuoti taip staigiai?
pasikonsultavau pas savo gyd, liepe nueiti pas kita LOR GYD, ATLIKTI TA PACIA PROCEDURA, zinau kad mano maziui geriau bus, bet cia tokie nesamoninga procedura, jis gyvenime nebenores eiti i poliklinika, ir taip nemegsta ju  verysad.gif

Na,jei mazai serga,tai gal neverta,nes jei adenoidai butu dideli,tai tikrai daznai sirgtumete...
O kas ten per procedura g.gif ?Maniskiui jau keli Lor'ai ziurejo tuos adenoidus,tai tik praplecia nosies snerves ir paziuri,daugiau nieko.Jokio skausmo-nieko schmoll.gif
P.s.Kokio amziaus taviskis?
Atsakyti