Pirmiausia norėčiau paklausti, ar tikrai jums tas adenoidų šalinimas reikalingas? Maniškei prieš pora mėnesių operaciją darė, bet ji jau šešerių. Reikėtų pasikonsultuoti su gerais gydytojais, ar verta skubėti, nes palatoje mamyte su panašus kaip jūsų amžiaus mergaite gulėjo, tai jiems antrą kartą adenoidus šalino, nes ataugo. O operacija yra operacija, kad ir kokia paprasta ji būtų. jei jau operuositės, darykite bendrą nejautrą, vien dėl to, kad vaikas nieko neprisimena. maniškė net nesuprato, kas jai ten buvo, nes as jai buvau pasakų prikūrus (kitaip is viso būtų isteriką iškėlus). Kadangi maniškė jautri, tai po bendros nejautros jai teko net raminančių suleisti, nes aš jos ant lovos net nenulaikiau, tiek pradėjo isterikuoti, kad jai gerklę skauda. bet kai atėjo gydytojas, jis ramiai paaiškino, kad čia mat tokias dujas,į kurias vaikai labiau reaguoja užvežė, tai jauresni ir šėlioja Bet po raminamųjų maniškė aprimo ir jau po poros vlalandų gavo laižyt skanių ledų, tai labai džiaugėsi Kad suprastėtų atmintis nepastebėjau, bet kad jautresnė, tai tiesa (pora naktų po ligoninės dar blaškėsi per miegus).
QUOTE(Mamyteee @ 2005 06 06, 08:54)
man salins adenoidus , ar juos ispjauna pro burna ar po to labai skauda?
Taip, juos šalina pro burną. Bet po to tai neskauda labai, bent jau dukra visai skausmu nesiskundė (jai tada buvo 8m.)
TAi va, čia slidus klausimas - ar reikia šalinti. Ausų uždegimai kartojasi - LOR sako reikia šalinti. LOR homeopatė sako, kad galima bandyti homeopatiniais vaistais. Tik jau žinoma būtų ilgesnis gydymas. Ir nėra garantijos, kad eilinė sloga vėl nesibaigs ausų uždegimu.
QUOTE(Rela @ 2005 06 05, 16:13)
Kai operavo mano dukrą ir loristas ir pediatras patarė pilną karkozę, nes mergaitė be galo jautri. Dar sakė, kad tokia dozė kokios reikia adenoidų pašalinimui, įtakos sveikatai nedaro. Po operacijos žaizdos užgijo greitai ir jokių negerumų nepastebėjau. Kai operavo kaimynų berniuką, jam tada buvo penkeri. Taikė vietinę nejautrą. Mama Sakė, kad jis visą operacijos laiką klykė. Nors prieš tai buvo nusiteikęs bet kokia kaina atsikratyti tų nelemtų adenoidų. Po to berniukas emė šlapintis į kelnaites ir dažnai nevalymai išsižiodavo. Tai tesėsi apie metus. Man atrodo, kad daug priklauso nuo pačio vaiko, kaip jis perneš operacija. Tikrai pažystu vaikų kurie ir dantis plombuojant klykia.
Šiaip tai teisingai. Gali būti, kad priklauso nuo vaiko. Gal galima orientuotis į tai kaip jis elgiasi kai skiepija arba kai atliekamos nemalonios procedūros? Iš tiesų tą operaciją atlieka gana greitai, tai gali būti, kad organizmas užteršiamas trumpam laikui. Nors vistiek labiau užteršiamas... O gal yra variantas bandyt su daline nejautra, o jeigu labai įsibaugins, tai užmigdyti? Nes ten gi ta pilna narkozė pradeda veikti per 1-2 minutes?
QUOTE(skruzdeda @ 2005 06 07, 10:57)
Šiaip tai teisingai. Gali būti, kad priklauso nuo vaiko. Gal galima orientuotis į tai kaip jis elgiasi kai skiepija arba kai atliekamos nemalonios procedūros? Iš tiesų tą operaciją atlieka gana greitai, tai gali būti, kad organizmas užteršiamas trumpam laikui. Nors vistiek labiau užteršiamas... O gal yra variantas bandyt su daline nejautra, o jeigu labai įsibaugins, tai užmigdyti? Nes ten gi ta pilna narkozė pradeda veikti per 1-2 minutes?
Tai čia jau dvigubai blogai gausis- iš pradžių vaiką išgąsdinti, o po to pilna narkoze daryt Kažkaip keistai sugalvojai. Be to įtariu niekas taip ir nežais, jei sutarsi be narkozės, tai be jos ir padarys.. Nelabai kas aiškinsis ar jau labai įsibaugino vaikas ar dar nelabai... Tėvų į operacinę gi neįleidžia
Aš tai siūlau tik pilną nejautrą, nėra ta narkozė tokia baisi kaip čia pasakoja - labai gi ji trumpa. O pati procedūra pakankamai nemaloni
QUOTE(andre @ 2005 06 06, 20:59)
TAi va, čia slidus klausimas - ar reikia šalinti. Ausų uždegimai kartojasi - LOR sako reikia šalinti. LOR homeopatė sako, kad galima bandyti homeopatiniais vaistais. Tik jau žinoma būtų ilgesnis gydymas. Ir nėra garantijos, kad eilinė sloga vėl nesibaigs ausų uždegimu.
Tokiu atveju reikėtų bent jau su keliais LOR'istais pasikonsultuot kad įsitikint būtina šalint ar ne. Ausų uždegimų priežastis gali būti ir kita..
Aš irgi manau, kad niekas operacinėj nesiaiškins, ar ten vaikas išigando, ar ne. Aišku, kad bendroj narkozėj nebus nervų, streso ir vėlesnės daktarų baimės. Mūsų loristė sako, kad vaikai po adenoidų šalinimo su daline nejautra nesileidžia prie gerklės net prisiliesti, tike yra įgąsdinti.
Dėl bendros narkozės - man tik neramu, ar neturės ji įtakos vaiko raidai, imunitetui, atminčiai. Na bet gal tikrai čia labai trumpa ir negili ta narkozė?
Dėl bendros narkozės - man tik neramu, ar neturės ji įtakos vaiko raidai, imunitetui, atminčiai. Na bet gal tikrai čia labai trumpa ir negili ta narkozė?
Adenoidų šalinimo operacija ir mums problema Nr. 1. Jau paskirta diena - birželio 21 -oji. Jau su gydytoja aptarėme ir tai, jog renkamės vietinę nejautrą. Be to, ir su merguče (jai šiuo metu pusšeštų) kalbėjome, ką darys gydytoja ir kodėl ji tą darys. Apie kokoią nors baimę ("nebijok, nieko ten nebus...") net nekalbame. Stengiuosi neparodyti kokio nors perdėto susirūpinimo. Žiūrime kol kas į visa tai labai ramiai.
Mano 5,5 m sunui pries 6 dienas isoperavo ir adenoidus, ir tonziles bendrinej nejautroj. Po operacijos nepykino, nebuvo sujaudintas, tik labai prase gerti. Siaip as visom keturiom uz narkoze, nes labai jau vaikas turetu buti stabilios psichikos, kad reaguotu adekvaciai i vietini nuskausminima ir procedura(adenoidektomija).
Maniskis labai jautrus (bijo kraujo emimu is pirsto ar venos), nors siaip gydytoju nebijo ir neskausmingu medicininiu proceduru (kaip echoskopija ar pan.) taip pat nebijo.
As pati esu medike, todel dar galiu pridurti, kad, kai vaikutis verkia, nori tu to ar nenori, pradedi skubeti ir kartais nepadarai taip gerai, kaip kad butu bendrineje nejautroje (tiesiog nesamoningai pagaili vaiko).
Manau, kad nereikia taip baisiai bijoti narkozes, nes neaisku, kokios pasekmes baisesnes- psichologines po vietines nejautros, ar laikinos fizines (pvz. pykinimas) po bendrines.
Maniskis labai jautrus (bijo kraujo emimu is pirsto ar venos), nors siaip gydytoju nebijo ir neskausmingu medicininiu proceduru (kaip echoskopija ar pan.) taip pat nebijo.
As pati esu medike, todel dar galiu pridurti, kad, kai vaikutis verkia, nori tu to ar nenori, pradedi skubeti ir kartais nepadarai taip gerai, kaip kad butu bendrineje nejautroje (tiesiog nesamoningai pagaili vaiko).
Manau, kad nereikia taip baisiai bijoti narkozes, nes neaisku, kokios pasekmes baisesnes- psichologines po vietines nejautros, ar laikinos fizines (pvz. pykinimas) po bendrines.
Aist, kodėl jums šalino ir adenoidus, ir tonsiles? Kiek laiko išbuvot ligoninėje?
andre,
musiskis toks labai jau sirgalius buvo. Kaip pradedavo sirgti rudeni, tai baigdavo pavasari. Vis ta pati istorija- sloga, gerkle, kosulys. O pastaraja ziema, pastebejom, kad sloga ir lyg ir uzsikimsusi nosis tesesi kokius 3 men. , kalba tapo lyg per nosi (ypac jautesi, kai telefonu snekedavom), sakandis pradejo keistis i blogaja puse (budinga adeinodus turintiems), tai iskilo klausimas, ar cia alergija, ar adenoidai. Loristas pasake, kad butina operuoti adenoidus. O del tonziliu ilgai svarstem kartu su gydytoju, nes siaip jau niekas neskuba be reikalo salinti tonziliu (jos-organizmo pirmasis barjeras), bet daugiau argumentu nusvere salinimo link: pulingi tonzilitai budavo 3 kart per sezona, kardiologe rado triburio voztuvo nesandaruma ir perspejo, kad , jei tonziles yra nuolatinis infekcijos zidinys, tai gal geriau ju atsisakyt. Musu loristas narkozeje , kai salino adenoidus, apziurejo gerai ir tonziles, ir nusprende, kad bus geresnis efektas, jei pasalins ir jas.
O be to, as pati maza l. sirgdavau, o, kai man pasalino tonziles, visos ligos baigesi.
Ligoninej pirma para, kai tik uzpilde dokumentus, mes issiprasem i namus. Antra para atvaziavom pries operacija, po jos nakvojo 1 nakti ligoninej, kita diena paleido namo. Jei salina tik adenoidus, gali paleisti 7 val. po operacijos (jei viskas gerai).
Tiesa, pats pooperacinis periodas buvo sunkokas- pora dienu nieko nevalge, nekalbejo, gulejo, nezaide. Po to valgydamas l. springo, kol iprato kitaip ryti, 8 dienas buvo neauksta temp. Zodziu, tikejausi, kad bus lengviau.
Bet dabar jau viskas o'key.
Gal ziema maziau sirgs.
musiskis toks labai jau sirgalius buvo. Kaip pradedavo sirgti rudeni, tai baigdavo pavasari. Vis ta pati istorija- sloga, gerkle, kosulys. O pastaraja ziema, pastebejom, kad sloga ir lyg ir uzsikimsusi nosis tesesi kokius 3 men. , kalba tapo lyg per nosi (ypac jautesi, kai telefonu snekedavom), sakandis pradejo keistis i blogaja puse (budinga adeinodus turintiems), tai iskilo klausimas, ar cia alergija, ar adenoidai. Loristas pasake, kad butina operuoti adenoidus. O del tonziliu ilgai svarstem kartu su gydytoju, nes siaip jau niekas neskuba be reikalo salinti tonziliu (jos-organizmo pirmasis barjeras), bet daugiau argumentu nusvere salinimo link: pulingi tonzilitai budavo 3 kart per sezona, kardiologe rado triburio voztuvo nesandaruma ir perspejo, kad , jei tonziles yra nuolatinis infekcijos zidinys, tai gal geriau ju atsisakyt. Musu loristas narkozeje , kai salino adenoidus, apziurejo gerai ir tonziles, ir nusprende, kad bus geresnis efektas, jei pasalins ir jas.
O be to, as pati maza l. sirgdavau, o, kai man pasalino tonziles, visos ligos baigesi.
Ligoninej pirma para, kai tik uzpilde dokumentus, mes issiprasem i namus. Antra para atvaziavom pries operacija, po jos nakvojo 1 nakti ligoninej, kita diena paleido namo. Jei salina tik adenoidus, gali paleisti 7 val. po operacijos (jei viskas gerai).
Tiesa, pats pooperacinis periodas buvo sunkokas- pora dienu nieko nevalge, nekalbejo, gulejo, nezaide. Po to valgydamas l. springo, kol iprato kitaip ryti, 8 dienas buvo neauksta temp. Zodziu, tikejausi, kad bus lengviau.
Bet dabar jau viskas o'key.
Gal ziema maziau sirgs.