Miela Japoska,
Mano vyriausias sunus(jam dabar 13m.) taip pat turi adenoidus,bet mes ju nesalinom,nes sirgo ne taip ir daug,ko gero imunitetas buvo stiprus.Taip ir issivertem,ausu uzdegimu daug nebuvo,gal tik pora,naktim neknarke,o ir sloga baigdavosi po poros savaiciu.Tiesa angina daznai vargino (beje ir dabar),bet kazkaip jam rimtesniu ligu ir nebuvo.
Na o mazasis (4,5m.)tai ligu kuodelis.Jau rasiau,kad 2 plauciu uzdegimai,bronchitai,tracheitai,pastoviai kosti,nes pastovi sloga,kuri nepraeina net po antibiotiku(na gal kokiom 3 dienom).Kita savaite vaziuojam pas Sakalinska KONSULTUOTIS,ir dar uzsirase pas gydytoja i Seimos medicinos centra Pylimo gatvej,kad galetume palyginti diagnozes. Jei atvirai,tai neskubesim operuotis.Mano nuomone,kuo vaikas didesnis,tuo lengviau susitvarko su ligom.Na zonoma jei adenoidai nesubujoje ar nesupuliave.Svarbiausia reikia pasidaryti audiograma,kad suzinoti ar adenoidai nekenkia klausai.
Tai kol kas tiek.
QUOTE(japoska @ 2007 06 07, 18:45)
mielos mamos prasiau atsiliepti tas, kurios uzaugino vaikus ir be tu adenoidiniu operaciju. Nejaugi visos be sito neissivere? Mano darbe kolegos isgirde, kad 1,5 vaika siulo man operuoti,(enoidu isves stadija 2)patare to nedaryti, o apie tas baisias pasekmes sake kalba sukasi tada kai vaikas ligu neislenda, pro nosi is viso nekvepuoja, naktimis knarkia. visu kolegu vaikai isaugo be operaciju nors buvo primygtinai rekomeduojama tai daryti.
AR YRA TOKIU,KURIOS ISSIVERTE BE OPERACIJU?
AR YRA TOKIU,KURIOS ISSIVERTE BE OPERACIJU?
savo zuikiui adenoidus nusprendziau operuoti, kai jam buvo 2.5 metu. mus kankino tos pacios problemos...
galvojau isaugs... bet vienos sekmadienio nakties neuzmirsiu niekad gyvenime: prasibudau neis sio ne is to ir pajutau kad negirdziu savo vaiko kvepavimo. (del suprantamu priezasciu, jis "knarkdavo"- o tada viespatavo mirtina tyla..).. pasokau...stveriau vaika ir puoliau purtyti..... jis net neprabudes vel pradejo kvepuoti .....iki ryto taip ir neuzmigau.....vis klausiausi, budejau. pirmadienio ryta nulekem i poliklinika, gavom siuntima i santariskes... po nepilnu triju savaiciu mano suneliui isoperavo trecio laipsnio adenoidus...dabar jam treji su puse.Jau metai po operacijos. nesirgom dar ne karto. net rimtos slogos neturejom....
nenoriu nieko gasdinti. tai tik mano patirtis. Prisiminus ta nakti man iki siol nugara pasiurpsta.....paskui tik suzinojau kad tokie kvepavimo sutrikimai, esant isvesejusiems adenoidams, yra labai pavojingi...
Ausmare,
o kaip mazius operacija pernese,t.y. narkoze?
o kaip mazius operacija pernese,t.y. narkoze?
QUOTE(BonaDona @ 2007 06 08, 11:03)
sakyciau labai gerai. atnese man ji jau rekianti. sake, kad prasibudo keliant nuo operacinio stalo. po valandos jau galejo geti, po dar keliu (tiksliai neatsimenu) ir valgyti...neskaudejo (kaip po anginos).. iki siol atsimena, kad jam dare "popa" rankytei (isiminejo kateteri)....o kad nosyte operavo tai net neirodysi......
mum sunkiausia buvo iki operacijos negerti keturias valandas: operacija zadejo daryti 8 val. tai jis prasibudo be penkiu ketvirta ryto.... taip ir pravaiksciojau su juo ant ranku iki ryto "gerti ieskodami"
[QUOTE]
O kada jums paskyre data,kada operuosites ir kokio laipsnio adenoidai?
Mes tai vaziuojam treciadieni , tai idomu kada mazdaug mums bus.
Mano pazistamos maziu tai pernai operavo ,tai Sakalinskui 100 lt,o anesteziologui 50 lt.
O uz konsultacija davet kiek ar ne?
Mano pazistamos maziu tai pernai operavo ,tai Sakalinskui 100 lt,o anesteziologui 50 lt.
QUOTE(Mojo @ 2007 06 08, 12:58)
Šiandien buvom pas Sakalinską, paskyrė operacijos datą.
Mergaitės, gal jau buvo rašyta, bet jei nesunku, parašykit tos, kurių vaikus operavo šis gydytojas - kiek mokėjot už operaciją?
Mergaitės, gal jau buvo rašyta, bet jei nesunku, parašykit tos, kurių vaikus operavo šis gydytojas - kiek mokėjot už operaciją?
Pernai daviau-200lt, anesteziologui-nieko. Pries tris metus, kai Sakalinskas vyresniji sunu operavo-mokejau 150lt. Bet pas mus buvo adenoidu+anginos operacijos, tai gal ir mokejau daugiau. Uz adenoidus, manau, pakaktu ir 100lt.
[quote=BonaDona,2007 06 08, 12:22]
[QUOTE]
[/quote]
Mūsų situacija kiek kitokia, nes mes pas jį vaikštom nuolat - kaip pas LOR gydytoją, tai į privačią kliniką, tai į Santariškes. Už vizitus mokam pagal situaciją, dažniausiai 50 litų, kartais nieko neima, šiandien irgi nieko nedavėm - atsiskaitysim per operaciją.
Operacija paskirta liepos 16 d., nes iki to laiko atostogausim.
O adenoidai net nežinau, greičiausiai II laipsnio, nes sakė, kad galim pjaut, galim dar laukt, atseit, mergaitėms kartais sumažėja. Bet kadangi ligos "užkniso juodai", nutarėm nelaukti
Sėkmės jums, gal susitiksim
Papildyta:
Ačiū, nebijau, panašiai ir galvoju. Kadangi greičiausiai ir po operacijos dar teks lankytis, nesinori pasiskūpinti
[QUOTE]
[/quote]
Mūsų situacija kiek kitokia, nes mes pas jį vaikštom nuolat - kaip pas LOR gydytoją, tai į privačią kliniką, tai į Santariškes. Už vizitus mokam pagal situaciją, dažniausiai 50 litų, kartais nieko neima, šiandien irgi nieko nedavėm - atsiskaitysim per operaciją.
Operacija paskirta liepos 16 d., nes iki to laiko atostogausim.
O adenoidai net nežinau, greičiausiai II laipsnio, nes sakė, kad galim pjaut, galim dar laukt, atseit, mergaitėms kartais sumažėja. Bet kadangi ligos "užkniso juodai", nutarėm nelaukti
Sėkmės jums, gal susitiksim
Papildyta:
QUOTE(nebijau @ 2007 06 08, 12:42)
Pernai daviau-200lt, anesteziologui-nieko. Pries tris metus, kai Sakalinskas vyresniji sunu operavo-mokejau 150lt. Bet pas mus buvo adenoidu+anginos operacijos, tai gal ir mokejau daugiau. Uz adenoidus, manau, pakaktu ir 100lt.
Ačiū, nebijau, panašiai ir galvoju. Kadangi greičiausiai ir po operacijos dar teks lankytis, nesinori pasiskūpinti
Laba diena
Ne viska cia perskaiciau, tai gal atsakymas i mano klausima yra parasytas. Mes sekmadieni persigande vaziavom i ligonine del to, kad ryte atsikele pajutom, kad musu 2.5 m vaikiukas negirdi Pagulde mus i ligonine, nieko normalaus nerado del ko negirdi tai sako gali buti kalti adenoidai... sako kai praeis slogyte (nuvaziavekita diena susirgom sloga), vaziuoti tirtis adenoidus... Kaip manat, ar gali del ju vaikas apkursti? Dabar jau girdi, bet dar neviska...
Ne viska cia perskaiciau, tai gal atsakymas i mano klausima yra parasytas. Mes sekmadieni persigande vaziavom i ligonine del to, kad ryte atsikele pajutom, kad musu 2.5 m vaikiukas negirdi Pagulde mus i ligonine, nieko normalaus nerado del ko negirdi tai sako gali buti kalti adenoidai... sako kai praeis slogyte (nuvaziavekita diena susirgom sloga), vaziuoti tirtis adenoidus... Kaip manat, ar gali del ju vaikas apkursti? Dabar jau girdi, bet dar neviska...
Sveika Kanareleee,
Kiek zinau tai gali buti kalti adenoidai. Mes irgi treciadieni prasysim audiogramos,kad patikrintu klausa,nes mazius vis perklausia kai ka nors pasakom. Siaip mums LOR sake jei pradeda vaikas neprigirdet,tai operuoti reik nedelsiant.
Kiek zinau tai gali buti kalti adenoidai. Mes irgi treciadieni prasysim audiogramos,kad patikrintu klausa,nes mazius vis perklausia kai ka nors pasakom. Siaip mums LOR sake jei pradeda vaikas neprigirdet,tai operuoti reik nedelsiant.
QUOTE(Kanareleee @ 2007 06 08, 13:43)
Laba diena
O tai gal elementariai ausų būgneliai įlinkę, reikia juos prapūsti?
MUms dažnai taip daro, kai vaikas negirdi
Mums sake kad ausu bugneliai igaubti. bet nieko niekas nedare... is vis, kol nepradejau bliauti kad mano vaikas negrdi i mane niekas demesio nekreipe. sako, tu pagalvok gerai, gal tau tik taip atrodo, kad negirdi. prisizyziau, kad darytu su kompu tyrima. padare ir tikrai rodo, kad negirdi. bet mums liepe dvi savaites laukti ir tada ateiti dar pasiziuret...