Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai

Siryt isoperavo Santariskese gyd. Lesinskas vyresneli( 5 m). Pasalino ir adenoidus, ir tonziles. Dabar guli toks vargsiukas liudnas su teciu. sad.gif
Bet gydytojas ir prieziura l. patiko. thumbup.gif
Tikiuosi, kad dabar sirgs maziau, nes siaip jau pradedavo sloguoti ir koseti rugseji, o baigdavo balandi. verysad.gif
Atsakyti
Sūneliui 3metai 11mėn, ruošiamės adenoidų šalinimui. Neapsisprendžiam, ar pasirinkti dalinę, ar bendrą nejautrą. Gal galėtumėt, mamytės, pasidalinti patirtimi?
Atsakyti
LOR gydytojas rekomenduoja šalinti adenoidus, nes sūnui dažnai kartojasi ausų uždegimai. Mes, tėvai, turim nuspręsti, kokią nejautrą - dalinę ar bendrą, renkamės. GAlvočiau, kad dalinė nejautra ne tokia kenksminga mažam vaikui (sūnui beveik 4 metukai). Be to, gydytojas sako, kad po dalinės nejautros geriau gyja žaizda. Tačiau baisu, kad būdamas sąmoningas, vaikas patirs didesnį stresą. Mamytės, prašau pasidalinti patirtim, jei susidūrėt. Kaip vaikučiai pakelia bendrą narkozę ir kaip perneša operaciją su daline narkoze?
Atsakyti
Aš tai siūlyčiau bendrąją, ypač kai toks mažas vaikas. Visų pirma, jis nenusėdės ramiai, gali negerai atlikti operaciją. Visų antra, jei jis matys ką jam daro, tai gali labai jį išgąsdinti ir ateityje tai gali turėti įvairiausių pasekmių (nuo daktarų bijojimo iki mikčiojimo ir pan.). Aišku, bendroji nejautra irgi kenksmingas dalykas, ypač kenkia atminčiai. Gal dar ir kitokių ne taip matomų pašalinių poveikių sukelia. Mes sūnui prieš pora metų darėm adenoidų ir tonzilių šalinimo operaciją su bendra nejautra. Viskas praėjo labai gerai, tik atmintis, bent jau man taip atrodo, suprastėjo.
Atsakyti
Darykit bendrąja, kam gąsdint vaiką.Turiu draugę, kuriai vaikystėje "gyvai" darė, tai ji iki šiol su siaubu atsimena kaip tuos adenoidus per gerklę lupo blink.gif .
Be to ta narkozė ten gi labai lengva, operacija trumpa. Bent jau aš jokių pasekmių nepastebėjau. Ir atmintis dukros liko tokia pat
Atsakyti
Atmintis tai mano po dviejų narkozių labai suprastėjo, dėl vaiko tai nesu visiškai įsitikinusi, gal šiaip labiau išsiblaškęs pasidarė.
Atsakyti
Siūlyčiau bendrą. Kam vaiką gąsdint 4u.gif
Atsakyti
Šiame forume radau kažkieno parašyta, kad jeigu naudojama dalinė nejautra, tai didesnė tikimybė, kad ataugs ar kažką panašaus. Kas tokias keistenybes gali sugalvoti. Tai visiška neteisybė. Apskritai operacijos sėkmė priklauso nuo chirurgo
ir šiek tiek nuo organizmo. Pas kitus tikrai atauga. bet dažnai vaikas jau būna paaugęs ir nesukelia tiek problemų kiek mažiukui. Na kai kam tenka operuoti dar kartą, bet čia tikrai ne nejautros reikalas.

Andre, aš patariu darykite su vietine nejautra. Iš savo patirties prisimenu, kad man darė su vietine nejautra, tačiau jokio streso nepatyriau, nes neskaudėjo. (Ar skauda kai plombuoja gerai nuskausmintą dantį??)
Viską mačiau kaip operavo ir kaip iškrito du gabalėliai mėsyčių iš burnos, bet nieko gąsdinančio čia nematau. O 4 metų vaikas, tai gali ir nesusigaudyti. Čia gal suaugusieji tik labiau bijo. O vaiko nereikia gąsdinti, reikia jam papasakoti, kas bus: pasakyti, kad po to kai išpoeruos anginą, jis galės daug valgyti ledų, daug maudytis ežeruose, juroje, ir daug daryti, to ką vaikas mėgzta, o liga trukdydavo, ir kad tai padaręs jis nebesirgs, nebereikės gerti vaistų, dažnai gulėti lovoje, etc.. Ir tikrai daugelis tėvelių po operacijos atnešdavo vaikams ledų jeigu iki tol ledų suvalgę jie sirgdavo. Tuomet vaikas lauks tų gražių dienų ir jokio streso nepatirs. Jeigu jus patys tėveliai jaudinatės, tai jokiu būdu negalima parodyti to vaikui. Atsimenu man pasakė, kad anginos šalinimas bus kažkas panašaus kaip nagų karpymas smile.gif))
Aš niekada nesiūlyčiau vaikui pilnos narkozės jeigu galima be jos apsieiti. Daugelis net suagusiųjų sunkiai ją pakelia. Vat man pačiai prieš 4 metus atliko operaciją su pilna narkoze ir sakė, kad dabar yra gerų, nuo kurių nevemia. Nusipirkau aš tą, juo kurios nevemia... Nieko panašaus. vėmiau, dar ir kaip... ir dar 3 mėnesius buvo bloga imti į burną bet kokį maistą. Matyt smarkiai apnuodytas organizmas buvo. Aš nesakau, kad visi taip reaguoja, tikrai ne, bet...
Atsakyti
Manau gydytoja galėjo būti teisi, kad greičiau gyja po vietinės, nes orgaznimas tuojau po to visas jėgas skiria žaizdai gydyti, o ne apsivalyti nuo apnuodijimo, kurį sukelia pilna narkozė.
Atsakyti
Aš irgi siųlyčiau tik dalinę mirksiukas.gif
Atsakyti
Sunui uzgijo greitai ir gerai ir po pilnos narkozes. Jokiu pasaliniu poveikiu, tokiu kaip pykinimas ir pan., nebuvo. Gal siek tiek atmintis suprastejo, o ir kitu budu gal kada ir atsilieps gyvenime. Bet niekas neirode ir neirodys, kad nuo narkozes.
Atsakyti
Kai operavo mano dukrą ir loristas ir pediatras patarė pilną karkozę, nes mergaitė be galo jautri. Dar sakė, kad tokia dozė kokios reikia adenoidų pašalinimui, įtakos sveikatai nedaro. Po operacijos žaizdos užgijo greitai ir jokių negerumų nepastebėjau. Kai operavo kaimynų berniuką, jam tada buvo penkeri. Taikė vietinę nejautrą. Mama Sakė, kad jis visą operacijos laiką klykė. Nors prieš tai buvo nusiteikęs bet kokia kaina atsikratyti tų nelemtų adenoidų. Po to berniukas emė šlapintis į kelnaites ir dažnai nevalymai išsižiodavo. Tai tesėsi apie metus. Man atrodo, kad daug priklauso nuo pačio vaiko, kaip jis perneš operacija. Tikrai pažystu vaikų kurie ir dantis plombuojant klykia.
Atsakyti