Mano mažylę operavo Santariškių klinikose. Nuostabi gydytoja Daina Šimulynienė. Mes nuolat lankomės, gydomės medicinos centre "Northway", čia ši gydytoja taip pat dirba. Mes nuolat kentėjom nuo peršalimo ligų, anginos, o ypač ausų uždegimų. Antibiotikus gerdavom maždaug 8 kartus per metus. Mažoji ėmė knarkti, kvėpuoti per burną. Kai kreipėmės į gydytoją Dainą, paaiškėjo, kad jau jai formuojasi "adenoidinis veidas"
Už ausyčių būgnelių kaupėsi skystis (serootitas), jį reikėjo atsiurbti, o esant sudėtingesnei situacijai ir statyt ventilaicinį vamzdelį.. Kartu pasiūlė pašalinti ir tonziles.
Sulaukėm operacijos dienos... Ryte atnešė jai tabletę, kurią išgėrus ji apsvaigo, ėmė matyt "burbulus", juokėsi kaip apgirtusi. Taip nuramino jai nervų sistemą. nunešiau į operacinę, kur gydytojas davė narkozę. Tik tuomet ją palikau vieną. Operacija truko nepilnai valandą. Kai ėmė atsigaut, mane pakvietė. Ji labai verkė nubudusi, drąskėsi, spardė mane, sakė, kad nemyli, liepė eit šalin. Ji pyko. Gydytoja sakė, kad vaikai jaučiasi nuskriausi, išduoti, jiems skauda. Kai kiek nurimo nusinešiau į palatą. Ji bevei ištisai miegojo... Antrą parą jau leido gerti, valgyti, bet jai sunku buvo ryti. Suvalgė ledų ir truputį makaronų. Skysčius kompensavo lašinėmis. Į vakarą pakilo temperatūra. Naktį pakilo virš normos, tad profilaktiškai gavom antibiotikų ir analgetikų nuo skausmo. Trečią parą po operacijos (šandien) mus išleido namo. Jau bandom valgyti. Visgi yra kiek nusilpusi, daugiau miega, bet sako kad jau neskauda... pas gydytoją eisim po 2 sav. Iki tol namų režimas
Tikiuosi, kad viskas pavyko (gydytoja sako, kad pavyko puikiai)ir sirgsime mažiau. Laikas parodys. Šiaip nebijokit tos operacijos, mažoji tikrai didvyriškai ją atlaikė. Aišku karščiai apsunkino jai pooperacinį laiką...
jeigu kas domina, klauskite. Padrąsinsiu.