Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai

Taj musu viena didziausiu problemu, kuri aciliepia tiek kalbant apie ziemos ar salcio ligas, tiek kalbant apie knarkima miegant... Nuomoniu daug ir ivairiu. Turiu omenyje gydytojus. Tad kreipiuosi i jus, mamos, papasakokit kaip elgetes ir issisprende ar ne "visos" problemos?... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Nu, mano vyresnėliui operavo, kai jam buvo 3 metai. Reikėjo, nes kaip tik sloga - taip temperatūra..... ir be antibiotikų nesibaigdavo doh.gif
O va, mano draugė savo sūnų vedė pas homeopatę. Tai sako homeopatiniais vaistais išgydė ir problemos kaip ir neliko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shirshe @ 2005 05 24, 20:45)
Taj musu viena didziausiu problemu, kuri aciliepia tiek kalbant apie ziemos ar salcio ligas, tiek kalbant apie knarkima miegant... Nuomoniu daug ir ivairiu. Turiu omenyje gydytojus. Tad kreipiuosi i jus, mamos, papasakokit kaip elgetes ir issisprende ar ne "visos" problemos?...  doh.gif  verysad.gif

Dukrai buvo 8 m. kai operavom. Tikrai padėjo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dukrai operavo du kartus. Kankindavo nuolatiniai kosuliai, ypac naktimis. Buvo itariama net astma. Pakartotinis operavimas buvo reikalingas todel, kad pirma karta gydytojas ne viska ispjove (buna ir taip). Po operacijos vaiko bukle pasikeite tik i gera. Beveik nebepuola slogos, pasigauname tik karta metuose, kosuliukas nebenueina iki bronchu, buna lengvas ir lengvai "isvaromas". Taigi siulau apsispresti teigiamai.

Atsakyti
Mums viena gydytoja siūlė operuotis, tik rekomendavo palaukti iki 7 m., nes yra 1% tikimybė, kad iki to laiko operuoti adenoidai gali ataugti. "Belaukdamos" nuėjom dar pas vieną gydytoją, tai ji apžiūrėjusi pasakė, kad adenoidai nėra labai dideli, kvėpuoti nemaišo, o ir slogos nėra labai varginančios. Be to, mūsų mergaičiukė turi bronchinę astmą, tai aš net pabijojau, kad "atidarius" nosį, visi alergenai varys tiesiai į bronchus... Taip kad mes nesioperuosim schmoll.gif
Atsakyti
pasidalinsiu savo pacios patirtimi.
Kai buvau maza tikriausiai nebuvo menesio, kad buciau nesirgusi angina. bedos prasidejo kaip buvau 1 menesiuko. Karta tevas neapsikentes nuvede pas gydytoja ir tas pasake, kad geriausia operuoti. As issigandau, emiau verkti ir pan. Tevams pasidare gaila ir nieko nedare. Kai man buvo 11 metu eilini karta susirgusi angina pajutau stiprius sirdies permusimus. Prasidejo problemos, diege sirdi, stipriai permusinejo ir pan. O as vis sirgdavau, nors nebetaip daznai kaip budama visai maza. kai man buvo 13 pati pasakiau - uzteks. Nuejau pas gydytoja ir pasakiau, kad noriu operuoti. Ilgai netrukus tai buvo igyvendinta ir nuo tada visos mano ligos baigesi. Ir pagerejo sirdute. Nors uzesiai liko visam gyvenimui, taciau didelio diskomforto tai nekelia. Taigi jeigu vaikas daug serga ir tai jums ir jam trukdo gyventi mano patarimas - operuokite. Mus irgi visi gasdino - nebus tonziliu, dazniau sirgsite bronchitu, plauciu uzdegimu. Nieko panasaus neatsitiko. Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(Shirshe @ 2005 05 24, 22:45)
Taj musu viena didziausiu problemu, kuri aciliepia tiek kalbant apie ziemos ar salcio ligas, tiek kalbant apie knarkima miegant... Nuomoniu daug ir ivairiu. Turiu omenyje gydytojus. Tad kreipiuosi i jus, mamos, papasakokit kaip elgetes ir issisprende ar ne "visos" problemos?...  doh.gif  verysad.gif

Mano vyresniam Vidukui tas pats. Nuo naujų metų gal tik 3 savaites į darželį ėjo, nes pastoviai slogos, kosuliai ir t.t. O jau knarkimas blink.gif
Nuėjau pas gyd. Lesinską, liepė operuot. Taigi birželio 8 d. gulamės į ligoninę operuot tų nelemtų adenoidų. Tikiuosi viskas bus gerai.

P.s. man irgi išoperuota kai buvau 7 m., ir iki šiol viskas gerai.
Atsakyti
O mes pas gyd. Lesinska operuojames adenoidus birzelio 1 d. ax.gif
Jau atlikom visas baisiausias krauju emimo proceduras, susirinkom kruva gydytoju israsu. Dabar labiausiai bijau, kad nesusirgtu per tas likusias dieneles. Tpfu, tpfu, tpfu.
Atsakyti
Kai ausų uždegimas sūnui pasikratojo tris kartus per metus apsisprendžiau opreacijai. Tada buvo 4 metai sūnui. Dabar 7 metai, ausų uždegimo po operacijos nebebuvo.
Atsakyti
Sunui adenoidus operavom 4 metu ir nesigailejom po to. Ne spries taisirgo ir sirgo, bronchitas, ausu uzdegimas, aisku nesibaigiancios slogos doh.gif cry.gif

Na bet reikia daryti normalia opreacija su uzmigdymu, nes jeigu su vietine narkoze tai , kaip parode patirtis adenoidu neispjauna pilnai.

Todel, kai sunui sukako 8 metai, jie vel atsinaujino. Taciau gydytoju atsakymai labai priestaringi, g.gif viena gydytoja sako, kad jeigu vaikas nesloguoja, tai nereikia operuoti. rolleyes.gif O kito gydytojo nuomone reikia padaryti operacija ir su pilna narkoze sad.gif .

Bet mes kol kad nieko dar nedarem.
Atsakyti
Dukrai adenoidus išoperavo prieš tris savaites. Adenoidai buvo III laipsnio, negalėjo normaliai kvėpuoti, miegoti, labai blogas apetitas buvo , nesibaigiančios slogos ir visada blogi kraujo tyrimai - daug leukocitų. Taip kankinomės beveik du metus, nes laukėm kada pagerės kraujas ir pasibaigs sloga. Neapsikentusi nusivežiau dukra į Santariškes pas gyd. Justiną Ivašką, operavo sloguojančią ir su blogais kraujo tyrimais. Kitą dieną po operacijos slogos jau nebuvo, dukra kvėpavo taip tyliai, kad aš prikišusi ausį klausydavau ar iš vis kvėpuoja . O kraujas, kaip paaiškėjo, buvo blogas nuo adenoidų. O jau apetitas koks atsirado - burna neužsidaro, vis kramto ir kramto smile.gif
Operavo su pilna narkoze, todėl dukra net nesuprato kas jai buvo atsitikę. Net jei ir ataugs tie adenoidai, tikrai daugiau neleisiu savo vaikui taip kankintis - operuosim dar kartą. Tikėkimės, kad to nereikės thumbup.gif
Atsakyti
Musu dukrikei irgi neseniai nustate III lygio adenoidus, lyg ir ruosemes operacijai, truputuka bijau, kaip beja ir dukra, nors sakysim serga nelabai daznai tfu tfu tfu
(kategoriskai atsisakiau ir neduodu antibijotiku schmoll.gif ).
Veiksmas 3-oj ligoninej Kaune...
Atsakyti