Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai

QUOTE(laurra @ 2006 05 01, 13:33)
Mano kleckui 4,5m. Bijau as ir narkozes, ir operacijos unsure.gif , mano vaikas labai jautrus, nublusiu iki savaites pabaigos verysad.gif

Ei, mamyte, tu turi būt stipresnė - čia gi viskas tik sveikatėlei. Mes irgi va trečiadienį važiuojame, aš tai laukiu, kaip išganymo pilna ta žodžio prasme... mirksiukas.gif

Ar jums reikia kraują iš venos imt? Tada planuokitės keliese laikyti... kitaip sunkiai seksis, manau, musiškę tai tryse laikė, bet ji vyresnė ir stipresnė.

Viskas bus gerai, tikrai... Oparacija gi visai nepavojinga, labai paprasta, tik mažiau nervinkis, dar vaikutis pastebės, kad Tau sunku ir jam sunku pasidarys.
Man ją pačiai du kartus darė, tiesa, tada dar su vietine nejauta, tai labai skaudėjo, o dabar jokio skausmelio nejaus.
Ok, stiprybės, susirašysim, kaip sekėsi:)
Atsakyti
Gilele, papasakosi kaip sekėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurra @ 2006 05 03, 19:56)
Gilele, papasakosi kaip sekėsi  mirksiukas.gif

nu va pasakoju:

Pirmiausia žinokit, ką perkaičiau čia forume, tikra beveik viskas taip ir buvo...
Paguldė trečiadienį ryte... bet trumpam... Tik apžiūrėjo gydytojas ir anesteziologas ir "nepaleido" namo... (tipo neišleido, bet nepastebėjo, kad išvažiavome į namučius). Tai va, ketvirtadienio rytą nuvažiavome septintai valandai, nes suplanuota operacija buvo aštuntai... Visada vaikučiams pirmiausia padaro, kad mažiau kankintųsi ir liūdėtų, bijotų...
Tai va, mums jokios tabletės prieš operaciją nedavė... Aš net čia prisiskaičius nuėjau klaust kodėl neduoda... mirksiukas.gif
Kelios minutėlės po aštuonių atėjo sesutė ir pakvietė eit... leido abiems tėveliams lydėt, bet dukra kažkaip panoro su mama... Palydėjau į pačią operacinę, ten uždėjo nykštuko batelius ir kepurytę ir tada jau atsisveikinome doh.gif

Operacija truko tikrai neilgiau nei dvidešimt minučių... Kai išoperacinės išėjo operavęs gydytojas, priėjo, pasakė, kad viskas gerai, po 10 minutėlių turi pabusti... Sako išgirsite kaip pradės verkti ir jus įleis...
Taip ir buvo... suverkė... sesutė iškart pakvietė - dukra buvo ką tik pabudusi iš narkozės... Sakė, kad skauda gerklytę...
Tada reikia, kad nerytų kraujuko, o jį spjautų lauk... kitaip gali supykinti...
Operacinėje prabuvome gal kokias penkias minutėles... tada nuvežė į palatą...

Pasakė, kad paguoskite, kad kuo mažiau blaškytųsi... Bet tokia savijauta trukdo gal tikrai kokį pusvalanduką, tikrai ne daugiau... Ir kuo toliau, tuo paprasčiau.
Po valandos, jau sėdėjo lovoje ir piešė... mirksiukas.gif
gerti galima duoti tik po valandos, valgyti tik po keturių... bet bent jau mūsų mergaičiukė pirmą kartą gėrė po dviejų valandų...
Po keturių valandų... kai visiems kitiems buvo pietų metas ir pakvipo sriuba... užsinorėjo ir ji... atidariau indelį jogurto, bet suvalgė tik vieną šaukštelį... Sakė, kad skauda gerklytę...
Tai va, viskas praėjo taip greit... kad belieka tikėtis, kad nuo šiol bus visai kitaip...
Tiesa, išleido tą patį vakarėlį namo (tuo metu temperatūra buvo 37.4, bet sakė, kad tai normalu...) ir va... istorijos pabaiga:)
Šiandien jau antra diena - ir jokių operacijos žymių neliko. Tiesa, buvo paliktas po operacijos kateteriukas, tai jį išleidžiant turėjo ištraukti... Biški teko pavargti... nedavė rankytės, cypė rėkė... schmoll.gif

Šiandien nosis švarut švarutėlė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif net stebiuosi, kad šitaip greit:ax: Tiesa, mes operavomės visiškai sveikos... Gal todėl taip gerai viskas praėjo thumbup.gif

Atsakyti
sveikos
noeciau paklauti,kaip susisiekti su gyd.Sakalinsku su kuriuo butu galima susitarti del operacijos,nes eiles kosmines ,o vasara ant noses norisi greiciau atlikti ta nemalonu reikala
aciu
Atsakyti
Na,kaip gyvuojat visi išsioperavę?Aš tai nesigailiu,kad operavom,nes nustojo knarktt.Bet nosis VISTIEK BĖGA. doh.gif schmoll.gif verysad.gif Supratau,kad deja,mūsų didžioji bėda-alerginė sloga,trunkanti visą sezoną.Reiktų eiti tirtis,kas ją sukelia,bet jau taip atsibodo tie lakstymai per daktarus... doh.gif bloga darosi.Galvoju,gal reikia tiesiog nusipirkt antialerginių vaistų?...
Papildyta:
P.S.Jurgelizz,o Sakalinsko koordinatės yra šioje temoje,pasiskaityk nuo pradžios,kažkuri mama telefona rašė.Aš turėjau,bet ištryniau.
Atsakyti
g.gif Maniškiui jau šeši ir jis amžinas sirgalius.Šią žiemą taip išsisirgo,kad net atibijotikai neveikė .Teko pagulėti ligoninėje,pasigavom dar porą virusų.Jau taip buvau išsigandusi ,kad visai nugydys, sūnelį net į tuoletą nešiojau.Gydytojas liepė pavasarį operuoti adenoidus,o po metų anginą.Kentėjom iki dabar kol vėl susirgo:vėl temoeratūra,skauda gerklę.Užsiregistravau KMUK.Gal kuri žinote gero gydytojo pavardę Klinikose.Čia daug rašo apie Santariškių klinikų gydytoją Sakalinską,įdomu ar iš kito rajono jis priimtų.
Atsakyti
Sveikos,
mes irgi planuojame dukrai adenoidu šalinimo operacija liepos vidury.
perskaičiau visa tema, ačiū jums už informacija, tikrai daug kas aiškiau pasidarė,
ir dabar nebekyla abejonių ar reikia operuoti.
o gal kas galėtų parašyti ką reikia pasiimti su savimi į ligoninę? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramonė @ 2006 05 28, 20:01)
g.gif Maniškiui jau šeši ir jis amžinas sirgalius.Šią žiemą taip išsisirgo,kad net atibijotikai neveikė .Teko pagulėti ligoninėje,pasigavom dar porą virusų.Jau taip buvau išsigandusi ,kad visai nugydys, sūnelį net į tuoletą nešiojau.Gydytojas liepė pavasarį operuoti adenoidus,o po metų anginą.Kentėjom iki dabar kol vėl susirgo:vėl temoeratūra,skauda gerklę.Užsiregistravau KMUK.Gal kuri žinote gero gydytojo pavardę Klinikose.Čia daug rašo apie Santariškių klinikų gydytoją Sakalinską,įdomu ar iš kito rajono jis priimtų.

Jei jau salinsi adenoidus, salink tuo paciu ir angina-vis tiek viena narkoze, kam dar viena narkoze po metu? g.gif Sakalinskas-skyriaus vedejas, ir manau, priims is bet kokio rajono. Pries kelis metus Vilniuje jis turejo Kalinausko gatvej (prie Centro poliklinikos Pylimo gatvej) privacia LOR klinika, ten vaika pirma ir vedziau, nors konsultacija kainuoja 60 lt, bet apziurejo nemokamai, o pinigus sumokejau po operacijos. Butent jis ir patare, kad operuociau is karto ir adenoidus, ir angina, sako, vaikui viena narkoze, tai pasinaudokit ja, vis tiek vaikas bloguos paskui, bet vargus pamirsit veliau, nereikes sukti galvos, kad po metu vel gulti i ligonine, vel vaikui asaros, o mamai stresas doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Na mes irgi buvom susidure su sia beda;adenoidais.... unsure.gif
mano mergica labai daznai sirgdavo,vis gerkle,sloga,ausu uzdegimai... verysad.gif
bet kiek gydytoju ,tiek nuomoniu,lor gyd.(Kalnieciu pol.)patare operuotis,o kai nuvaziavom pas patyrusia gyd.i KMUK,ji apziurejus pasake kad dar nebutina ju operuoti,nes netokie jau jie dideli(adenoidai) .....Man asmeniskai jie isoperuoti buvo vaikysteje...,bet po to vis tiek nesibaige gerkles ligos....na daug sia tema nuomoniu,bet as savo vaiko -tai neskubu "kisti chirurgams po peiliu"... schmoll.gif taigi,cia kiekvieno asmeninis reikalas...... mirksiukas.gif
doh.gif
Atsakyti
Mūsų bernužėlis irgi vargsta su slogom, knarkimais, išsižiojusia burna, ir,.... antibiotikais. Man tas ir didžiausias absurdas, kad eilinę slogą gydom antibiotikais. Kartą nesudaviau, tai iki plaučių komplikavosi. Gal operacija ir padėtų, bet nesinori tokiom priemonėm eksperimentuoti.
O gal kas hemeopatija issigydė, gal galit parekomenduot gydytojus, vaistus. Čia kažkuri hemeopatinius žirniukus minėjo, kokie, nuo ko? Ačiū.
Atsakyti

Mano mergaitė taip pat varo dėl mėnesį užsitesiančios slogos, dažnai pasitaikančių ausyčių uždegimų, miegojimo išsižiojus. Prieš metus išsioperavom adenoidus ir visos problemos baigėsi. Tikrai nebijokit tos operacijos - vardan vaiko sveikatos.
Atsakyti
ax.gif Jei norisi greičiau išsioperuoti,reikia važiuoti į Sakalinsko privačią kliniką,ojis operuoja Santariškėse.Mes taip ir susitarėme.
Atsakyti