Sveikos visos
Zodziu, perskaiciau visa tema ir nusprendziau pasidalint patirtimi. Is karto ispeju, kad nesu mamyte, tik laiminga jauna busima nuotaka...
Pries 4 metus ( man buvo 16) mokykloje muzikos mokytoja man patare nueiti pas gyd del to, kad "jei nori dainuoti, turi susitvarkyti sloga, nes balsa slopina ir kazkas gerklej gniauzia, as girdziu". Zinoma, as paisbaisejusi su tevais laksciau ir nieko gero man daktarai nezadejo...bet as tvirtai buvau pasiryzus del "karjeros" paaukot visas baimes..
QUOTE(Voverė @ 2006 01 29, 16:46)
Mes pavasarį operuosimės pas K.Šaulį , aš pati ieškojausi visokios info apie gydytojus ir apsistojau ties šiuo. Buvom pas jį ir apžiūrai, tai labai malonus žmogus....net neėmė pinigų už apžiūrą, nors jam visai nepriklausė tai daryti
Taip, pas ta pati ir as operavausi. Prie viso to man dar operavo ir nosies kriaukles (del kuriu manau ir kilo didziausios komplikacijos veliau sveikstant). Tiesa, ten yra tevas ir sunus gydytojai, mane nuvede kazkodel pas ta senesni.... Taciau per pirma apziura, dar pries operacija, mane tirkino (as maniau kad taip visus apziuri- i nosi kisa gelezini strypa, apsukta vata, pavilgo kazkokiam skystyje...)..vaikysteje turejusi sinusita ir prisiminusi, kokia alergine reakcija nuo to suvilgymo man pasidare, as PERSPEJAU gydytoja, kad nekistu man tos slapios vatos i nosi. Aisku, niekas manim nepatikejo, galiausiai teko atidet operacija, nes buvau teisi- po tos apziuros man pakilo temperatura ir ciaudejau ir asarojau ir net dusau, kokia alergine reakcija sukele tas nosies apziurejimas su "SPECIAL" vaistais...
Na paskui pats atsigulimas i ligonine neisgasdino, bet ir nesuzavejo- aplink buvo kenciantys paaugliai bendraamziai, studente, kuriai tiesino nosies pertvara (man irgi siule, bet kai paaiskino, kas per operacija- atsisakiau).. toliau viskas ejosi gan normaliai..
QUOTE(gluosnis @ 2006 02 24, 20:10)
Adenoidai auga tik vaikysteje iki 10-14 metu. Kam anksciau atrofuojasi, kam veliau. Jei vaikui apie 10, tikrai neverta operuoti.
as buvau 8-eriu, kai man nustate ir rekomendavo operuoti. Bet laukem ilgai, ir ne velnio jie neisaugo, nesumazejo. BEJE, man dabar 20m, ir turiu itarima, kad jie VEL ataugo. Taigi tikrai ne 10-14 metu...
QUOTE(Amazing @ 2006 04 07, 22:37)
teisybe, nors atrodo buvau didele- 16m- bet po narkozes 2 val tekancius skyscius pro visus galus mama su mociute sluoste, sunkiai atsigavau po narkozes. Beje, dabar jei operuosiuos, suzadetini imsiu kartu i palata, maza kas...
Reziume- nors ir isoperavo adenoidus, sutvarke nosies kraukles, bet praejus 2 metams pradejo rysketi atsinaujinantys pozymiai. Tiesa, praejus 3 metam po operacijos isigijom katina, kuriam neva as tureciau buti alergiska (pripazistu, gal ir sustiprejo sloga), bet faktas tas- kad net ir be alergenu nebepabegau nuo kvepavimo pro burna.
Paskutinis faktas: jau pusantru metu kaip nebeprakvepuoju pro nosi, kartais net seiles sunku ryt, sunku valgyt, nejauciu kvapu, paskutinem savaitem net pradejo gult ant ausu, istisai sirgdavau, nuolat vaikstau su 37.4, be nosines negaliu istvert ne 15min, nakti neramiai miegu- neissimiegu, o tai veda prie nusilpimo, visa diena universitete mieguista, grizusi miegu miegu ir miegu, ir vis tiek nusilpusi. Tai dar ne viskas- nors esu suagusi, ne vaikas,, bet per paskutinius pora menesiu pajutau, kad apatinis zandikaulis eina i prieki nuo nuolatinio issiziojimo
Galu gale, nebejauciu mylimo vyro kvapo, o nuo jo kvepalu - alergija
ir paskutinis dalykas- pradejau nebepasitiket savimi, nes bendraujant su zmonemis paprasciausiai renki zodzius, kuriuose nera "n", "m"...
Ar po viso to, jusu manymu, verta rizikuot ir darytis antra operacija? Nes beveik garantuoju, kad LOR pamaciusi mano "kam esu alergiska" lentele pirmiausia sakys uzsidaryk tarp 4 sienu, nevalyk dulkiu, nevalgyk ir t.t (ka jau ne karta patare), o ne siulys operacija.
Nepykit, kad issipleciau, labai aktuali tema, nebegaliu daugiau taip gyvent...suprantu kaip kencia jusu vaikuciai, to, ka patiriu as, niekam nelinkeciau...geriau gyvenime kazko atsisakyt, bet su normalia sveikata ir kvepavimu kaip ZMOGUS gyventi....