Sveikutes mamytes. Mano panelei si ketvirtadieni irgi operuoja adenoidus Santariskese. Tai noreciau jusu patarimu poros ir informacijos: vokeli anestiziologui paduoti treciadieni per apziura, ar pries operacija?
Gal galit pasidalint : koki maista, gerimus duoti po operacijos tas 4 dienas ir paskui, kol pilnai uzgis , ka galima , ko ne? Ir kiek laiko daugmaz ta operacija vyksta. Ir kada jau leidot saviskius i lauka, ar darzeli?
Is anksto dekoju .
Papildyta:
Sveikutes mamytes. Mano panelei si ketvirtadieni irgi operuoja adenoidus Santariskese. Tai noreciau jusu patarimu poros ir informacijos: vokeli anestiziologui paduoti treciadieni per apziura, ar pries operacija?
Gal galit pasidalint : koki maista, gerimus duoti po operacijos tas 4 dienas ir paskui, kol pilnai uzgis , ka galima , ko ne? Ir kiek laiko daugmaz ta operacija vyksta. Ir kada jau leidot saviskius i lauka, ar darzeli?
Is anksto dekoju .
nors neturiu as vaiku,bet manau kad galiu pasisakyt cia,nes kai buvau maza operavo man tuos adenoidus,plove sinusus ir man atrodo net ausis...is tiesu tai nieko baisaus tuos adenoidus operuojant.kiek pamenu nelabai skaudejo-daugiau buvo idomu,nes daktaras parode ka ispjoves.kur kas nemalonesnis jausmas buvo kad su tom zirklem siek tiek gumuri pabraize.po tos operacijos gerai ismiegojau,o po pietu jau parveze namo (operavo ryte).gerkle siek tiek skaudejo, bet nepasakyciau kad skausmas butu nepakeliamas...tada man buvo gal 12 metu...
Mamytes pasidalinkit informacija prasau......
QUOTE(Melitukas @ 2006 04 04, 11:02)
Mamytes pasidalinkit informacija prasau......
Dėl vokelio tai net ir nežinau, bet manau, kad trečiadienį per anksti. Gal sakyčiau prieš operaciją. beje yra daktarų, kurie ima tik po operacijos ar narkozės. O maistą reiktų duoti nekarštą, skystą: sultiniai, skystos košės. negalima aštraus, kieto maisto, tiesiog kad nedirgintų ir būtų lengva ryti, nes nors maistas per operuotą vietą neina, tačiau aplinkinaii audiniai kelias dienas bus patinę. O po košių ir sultinio, pereikit ant daržovių trintų, maltos žuvies, mėsos ir t.t.
Kada eiti į lauką? Ogi 1-2 paros po temperatūros nukritimo. ramiai lauke pavaikšččioti, be didelių bėgiojimų
O dėl darželio, tai sunku pasakyti, nes priklausys nuo gyjimo eigos, komplikacijų(tikiuosi nebus) ir bendros vaiko būklės. Kuo ilgiau pabus namie, tuo geriau. Galų gale, vistiek reiks dar ir pasirodyti medikams, tai jie ir patarts
Sėkmės
QUOTE(Saule100 @ 2006 04 04, 18:26)
Kada eiti į lauką? Ogi 1-2 paros po temperatūros nukritimo. ramiai lauke pavaikšččioti, be didelių bėgiojimų
O dėl darželio, tai sunku pasakyti, nes priklausys nuo gyjimo eigos, komplikacijų(tikiuosi nebus) ir bendros vaiko būklės. Kuo ilgiau pabus namie, tuo geriau. Galų gale, vistiek reiks dar ir pasirodyti medikams, tai jie ir patarts
Sėkmės
Labas, visoms, mes tai ir vėl čia:) Ilgą laiką tikėjau, kad "radom kokus", kad ne dėl adenoidų sergame, kad jų galim ir nešalinti... bet štai vėl pavasaris, vėl nuolatinės slogos, iš jų iškart ausų uždegimai ir apatinis žandikaulis keliaujantis į priekį nuo nuolatinio kvėpavimo per burną ir... galiausiai adenoidų operacija. užsirašėme Santariškėse balandžio 26 dienai...
Tai ne dukra, o aš jau naktimis sapnuoju, kad atiduodu savo vaiką į medikų rankas ir laukiu palatoje, laukiu ilgai, baisiai nervuojuosi... Siaubas. gerai, kad tik sapna,s gal nebus taip baisu
Konsultacinėje poliklinikoje lor'ė išsakė, kad vieną labai įdomią mintį apie dukros slogos kilmę. Noriu ir su jumis pasidalinti, gal kas pritaikysit ir saviesiems arba bent jau ten bandysit ieškot kitų priežasčių.
Pirmiausia paklausė ar neelergiška kam nors - pasakiau kad nea, nes prieš savaitę darėmės inumoglobulino tyrimą, kuris parodė, kad jokios reakcijos nėra... tada paklausė ar negali būti kad jūsų vaikui sloga nerviniu pagrindu... Apšalau... nu tikrai.... sakau, kad žinokit, kad gali būti, dažniausiai susloguoja darzelyje (į jį eina su dideliu nenoru)... Tai va, vadinasi sloga gydysimės su psichologų pagalba:) Juokingai biški atrodo, bet ta mintis mane labai suintrigavo...
P.S. Saule100, beje mano mergytė gimus 4 dienomis anskčiau nei Tavoji ir irgi Eglė
QUOTE(Melitukas @ 2006 04 03, 13:56)
Is anksto dekoju .
[
Is anksto dekoju .
[
Jei dar nevėlu, pasidalinsiu patirtimi.
Vasario mėnesį vaikui darė adenoidų operaciją. Operavo Ališauskas. Išoperavo gerai ir greitai.
Kadangi mus operavo pirmus, ligoninėje turėjom būti 7.30. Apie 8.00 atėjo sesutė ir davė kažkokią raminančią tabletę išgerti. Maniškiui nespėjo suveikti. Kitam berniukui labai ėmė juokas po jos, dar kitam - jokios reakcijos. Po 10 minučių atvažiavo sesutės ir išsivežė vaiką. MAn neleido lydėti iki operacinės, nes maniškis labai jautriai reagavo į išsiskyrimą su manimi. 9 val. jau buvo parvežtas iš opercinės. Sunkaiusia vaikam būna tas pooperacinis pusvalandis. Kol baigia lašėti lašelinės, jie labai blaškosi, muistosi, nenori ramiai gulėti. Po to, užmiega. Miega 2-3 val. Miego metu gali tekėti gleivės iš burnos ar nosies. TAi nėra baisu.
Po operacijos negalima nieko valgyti, nieko gerti. Ir šiaip būna gulimas režimas. Deja, maniškis atsigavęs po 2 val. jau veržėsi vaikščioti, žaisti. O ir vakare valgė, nes 4 m. vaikui išbūti nevalgius tikrai nelengva. Antrą dieną galima jogurtų, actimel, vandens. Kitos dienos rytą davė normalų maistą, tik skystą, kad nedraskytų gerklės. Ališauskas palieka ligoninėj per naktį, dėl visa ko. Kartais pakyla temperatūra, atsiranda komplikacijų. Jei viskas gerai, kitą dieną apžiūri ir paleidžia namo. Į darželį mūsų neleido 3 savaites. Taigi, visą vasario mėnesį prabuvom namuose. Pirmas dienas skundėsi, kad skauda gerklę, trukdo ka-kas. Daba ir viskas gerai.
Pastebėjau, kad kuo vyresnis vaikas, tuo sunkaiu pakelia operaciją ir pooperacinį laikotarpį. Su maniškiu buvo operuota 5 ir 8 metų berniukai. Tai jie sunkiau atsigavo, tokie flegmatiški. O 16 m. mergina net be tėvų pagalbos negalėjo eiti į tualetą.
Dėl vokelio, tai nelabai suprantu, kodėl reikia duoti? Kas nuo to pasikeis? Juk narkozę duoda pagal amžių, svorį. Mes nieko nedavėm ir operacija pavyko puikiai. Tik sakė, kad mes retas egzempliorius, nes adenoidai trukdė klausai, o nesukeldavo slogas, anginas. Tokių atvejų nėra labai daug.
Sėkmės.
Labai dekui uz informacija ir patarimus, operuoja rytoj
QUOTE(Gilele @ 2006 04 05, 10:56)
Labas, visoms, mes tai ir vėl čia:) Ilgą laiką tikėjau, kad "radom kokus", kad ne dėl adenoidų sergame, kad jų galim ir nešalinti... bet štai vėl pavasaris, vėl nuolatinės slogos, iš jų iškart ausų uždegimai ir apatinis žandikaulis keliaujantis į priekį nuo nuolatinio kvėpavimo per burną ir... galiausiai adenoidų operacija. užsirašėme Santariškėse balandžio 26 dienai...
Tai ne dukra, o aš jau naktimis sapnuoju, kad atiduodu savo vaiką į medikų rankas ir laukiu palatoje, laukiu ilgai, baisiai nervuojuosi... Siaubas. gerai, kad tik sapna,s gal nebus taip baisu
Konsultacinėje poliklinikoje lor'ė išsakė, kad vieną labai įdomią mintį apie dukros slogos kilmę. Noriu ir su jumis pasidalinti, gal kas pritaikysit ir saviesiems arba bent jau ten bandysit ieškot kitų priežasčių.
Pirmiausia paklausė ar neelergiška kam nors - pasakiau kad nea, nes prieš savaitę darėmės inumoglobulino tyrimą, kuris parodė, kad jokios reakcijos nėra... tada paklausė ar negali būti kad jūsų vaikui sloga nerviniu pagrindu... Apšalau... nu tikrai.... sakau, kad žinokit, kad gali būti, dažniausiai susloguoja darzelyje (į jį eina su dideliu nenoru)... Tai va, vadinasi sloga gydysimės su psichologų pagalba:) Juokingai biški atrodo, bet ta mintis mane labai suintrigavo...
P.S. Saule100, beje mano mergytė gimus 4 dienomis anskčiau nei Tavoji ir irgi Eglė
Tiksliai Liuks O sloga nervinė gali būti, tikrai gali.
Mes su dukra buvom pas Sakalinską privačiai.
Tai patarė tuos nelemtus adenoidus ,,susitvarkyti"(operuoti).Labai tikiuosi,kad padės...Vaikas gal pagaliau patirs,ką reiškia normaliai kvėpuoti.Siūlė ne dalinę,bet bendrą narkozę (užmigdyti).Ir žadėjo,kad po operacijos praėjus 6-7 valandoms,išleis namo.Dar sakė,kad po operacijos ,,privalomi" ledai - tipo ir vaikui kaip prizas,ir dėl to,kad reikia ko nors šalto.Tik va pasiskaičiau,kad vyresni sunkiau pakelia,tai biškį išsigandau Dukrai 9 metai.Iki 6 metų iš vis ,,šlamštė" antibiotikus pastoviai,o vėliau jau apsieidavom ir be jų,bet sloga tai nuolatinė,ištisus metus trunkanti.kai šnypščiasi nosį,tai nosinės vienos neužtenka...Ir dar knarkimas nerealus.Labai tikimės viso to atsikratyt.
Papildyta:
melitukai,sėkmės jums.
Tai patarė tuos nelemtus adenoidus ,,susitvarkyti"(operuoti).Labai tikiuosi,kad padės...Vaikas gal pagaliau patirs,ką reiškia normaliai kvėpuoti.Siūlė ne dalinę,bet bendrą narkozę (užmigdyti).Ir žadėjo,kad po operacijos praėjus 6-7 valandoms,išleis namo.Dar sakė,kad po operacijos ,,privalomi" ledai - tipo ir vaikui kaip prizas,ir dėl to,kad reikia ko nors šalto.Tik va pasiskaičiau,kad vyresni sunkiau pakelia,tai biškį išsigandau Dukrai 9 metai.Iki 6 metų iš vis ,,šlamštė" antibiotikus pastoviai,o vėliau jau apsieidavom ir be jų,bet sloga tai nuolatinė,ištisus metus trunkanti.kai šnypščiasi nosį,tai nosinės vienos neužtenka...Ir dar knarkimas nerealus.Labai tikimės viso to atsikratyt.
Papildyta:
melitukai,sėkmės jums.
Rasiau pries pusantro menesio, kaip sauniai pavyko adenoidu operacija. Sugyjo ausytes irgi atrodo tvarkingai, bet uzteko po 4 sav. iskeliauti i darzeli ir vel nepabegom nuo tradicines slogos su komplikacijom - ausu uzdegimas
Tai kaip ir jokios itakos operacija nepadare nuolatiniams sirgimams, liudnoka. Vienintelis pliusas, kad nebeknarkia naktimis.
Zodziu buna ir taip.
Tai kaip ir jokios itakos operacija nepadare nuolatiniams sirgimams, liudnoka. Vienintelis pliusas, kad nebeknarkia naktimis.
Zodziu buna ir taip.
pas mus lygiai tas pats buvo.sunui buvo treji kaip isoperavo adenoidus,ir niekas nepasikeite,nes jie ataugo.ir toliau slogos ir knarkimas.sake gyd.iki sesiu metu didele tikimybe kad jie atauga ir geriausia operuoti sesiu metu.tad lauksim dar gerus metus ir jei neisaugs tai operuosim adenoidus ir tonziles nes ir jos labainegrazios.gydau kuom paprastesniais vaistais,kad tik maziau antibiotiku gautu.tai va liudna musu operacijos pabaiga,nu tikekimes kag kada nors pasibaigs viskas
Nelinksma, jei taip...Mes pirmadieni gulames operacijai ir vis tik labai tikiuosi kad pades...
Papildyta:
Man paciai irgi neisoperuotos tonziles trukdo gyvent,vargstu vis su puliuojanciom anginom,ir kartais juokais sakau,kad ir man reikia ispjaut tonziles.Tik sakau,kazin,kaip cia be tevu pagalbos reiktu issiversti tokiai dideliai merginai,kaip as:kaip i tulika nueiciau D vyra veztis kartu
Papildyta:
QUOTE(pupa @ 2006 04 05, 09:56)
Pastebėjau, kad kuo vyresnis vaikas, tuo sunkaiu pakelia operaciją ir pooperacinį laikotarpį.
16 m. mergina net be tėvų pagalbos negalėjo eiti į tualetą.
16 m. mergina net be tėvų pagalbos negalėjo eiti į tualetą.
Man paciai irgi neisoperuotos tonziles trukdo gyvent,vargstu vis su puliuojanciom anginom,ir kartais juokais sakau,kad ir man reikia ispjaut tonziles.Tik sakau,kazin,kaip cia be tevu pagalbos reiktu issiversti tokiai dideliai merginai,kaip as:kaip i tulika nueiciau D vyra veztis kartu