Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

QUOTE(aushrikita @ 2006 01 27, 00:22)
Apie žindukus kalbėjausi su savo stomatologu. Jis išsakė šiuos kontrargumentus:
- infekcijų šaltinis;
- kenkia sąkandžiui;
- kenkia dantukams - nuolat išsiskiria seilės, gaminasi skrandžio rūgštys;
- ramina tik pirmą mėnesį, paskui tampa tik blogu įpročiu (plg. su rūkymu);
- papildomas klapatas sterilizuojant;
- 1-ą žindymo mėnesį turi įtakos nepakankamai pieno gamybai;
- sunku atpratinti; pvz., virš metų vaikas gali nemiegoti be žinduko.

Sėkmės mamytėms neįpratinti kūdikėlių prie žinduko  4u.gif

Sveikos!
Mano mazoji naudojasi ciulptuku ir as del to jauciu sioki toki sazines priekaista unsure.gif Bet ji nuo gimimo tokia nerami - ciulpimo refleksas padidejes, o ji dar vargsale nuolat su Freiko pagalvele, kuri tikrai nedaro jos ramesnes - nuolat pravirksta kai ja risu verysad.gif
Noretusi man tos gumos neduoti, bet .. tada reiketu nuolat ja laikyti su papuku dantyse. O taip ir buvo pirmasaias dvi savaites, bet as taip pavargau, kad bijojau dings pienas nuo nuovargio ir nervu.. Tai teko pirkti ciulptuka blink.gif
Kai rami, nieko neskauda, tai tu jo neigrusi, bet kai ka skauda ar tiesiog nori zisti - duodu...
Bet dabar atrado kumstuka, tai ciulptuko vis maziau reikia, o ir aplink pradeda dometis.. Manau, kad imsimes tuoj ja atpratinti is vis nuo ciulptuko blush2.gif
Atsakyti
Žindukui - TAIP thumbup.gif Manoji neėmė žinduko, bet pripratinau. Dabar ir naktį ramiau miega ir pirštuko burnoj nėra. Iš dviejų blogybių, žindukas ar pirštukas, tai geriau rinktis žinduką. Daug mamų kankinasi, kai leliukas naktį keliasi nepavalgyti, o pažįsti ir taip n kartų, o čia žinduką įkišai ir ramu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2006 01 29, 21:15)
Žindukui - TAIP thumbup.gif  Manoji neėmė žinduko, bet pripratinau. Dabar ir naktį ramiau miega ir pirštuko burnoj nėra. Iš dviejų blogybių, žindukas ar pirštukas, tai geriau rinktis žinduką. Daug mamų kankinasi, kai leliukas naktį keliasi nepavalgyti, o pažįsti ir taip n kartų, o čia žinduką įkišai ir ramu biggrin.gif

Sutinku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dianadov @ 2005 12 11, 16:49)
Mano irgi tas pats, nesupranta buteliuko soskės, o jau beveik 6,5 mėn, sultis geriam su šaukšteliu.

Mes irgi tokio amžiaus vargom su šaukšteliu,bet po truputį pratinau prie buteliuko,tai dabar,jau geriam ir iš buteliuko. biggrin.gif
Atsakyti
as visa diena maitinu pati.Kartais duodu arbatyte,arba ismelsto pienuko buteliuke.Ir nieko viskas ok thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus irgi rankytė nuolat burnoj, bet žinduko neįkišu nė per kur, net žiaukčioja, o iš tikrųjų net norėtųsi, kad imtų, gal nors nakčiai, tai greičiau užmigtų...
Atsakyti
QUOTE(aushrikita @ 2006 01 26, 23:22)
Apie žindukus kalbėjausi su savo stomatologu. Jis išsakė šiuos kontrargumentus:
- infekcijų šaltinis;
- kenkia sąkandžiui;
- kenkia dantukams - nuolat išsiskiria seilės, gaminasi skrandžio rūgštys;
- ramina tik pirmą mėnesį, paskui tampa tik blogu įpročiu (plg. su rūkymu);
- papildomas klapatas sterilizuojant;
- 1-ą žindymo mėnesį turi įtakos nepakankamai pieno gamybai;
- sunku atpratinti; pvz., virš metų vaikas gali nemiegoti be žinduko.

Sėkmės mamytėms neįpratinti kūdikėlių prie žinduko  4u.gif

Matyt mano maziuke dar pries gimdama siuos argumentus suzinojo ir su ciulptuku kategoriskai atsisake draugauti!
Atsakyti
QUOTE(mercedes @ 2006 01 31, 22:21)
Matyt mano maziuke dar pries gimdama siuos argumentus suzinojo ir su ciulptuku kategoriskai atsisake draugauti!

manoji irgi smile.gif nors buvau kelis nusipirkus, nes mama ir uošvė patarė, bet ji iš tolo žinduko nenorėjo, o kai pasidomėjau, kad jie gali pakenkti naturaliam žindymui tai ir aš ištariau jiems ,,sudie" thumbup.gif
Atsakyti
Kelis kartus daviau arbatėlės ir dabar viskas mano mažylė nebeima krūties, turiu nusitraukinėti.. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zvygla: 02 vasario 2006 - 23:34
QUOTE(-simona- @ 2006 02 02, 22:41)
manoji irgi  smile.gif  nors buvau kelis nusipirkus, nes mama ir uošvė patarė, bet ji iš tolo žinduko nenorėjo, o kai pasidomėjau, kad jie gali pakenkti naturaliam žindymui tai ir aš ištariau jiems ,,sudie"  thumbup.gif

Nemanau, bent jau iš praktikos, kad žindukas pakenks natūraliam maitinimui. Pirmąjį maitinau iki 9mėn., ir dar būčiau maitinus, bet man pačiai pradėjo sausėti oda, o štai antrąją iki šiol sėkmingai maitinu thumbup.gif ir pienelis net nemano baigtis, nors su žindukais "intensyviai" vienas draugavo, o kita draugauja dabar. Pas sūnų tiesūs, gražūs, balti dantukai, negenda. O vat jei kumštukas ar pirštukai būtų buvę burnoj, nežinau kaip būtų pasibaigę g.gif

Atsakyti
QUOTE(zvygla @ 2006 02 02, 23:30)
Kelis kartus daviau arbatėlės ir dabar viskas mano mažylė nebeima krūties, turiu nusitraukinėti.. verysad.gif  verysad.gif

oj, mamyte, nepavydžiu...tokia mažytė tavo lėlytė, o jau nebeima krūties blush2.gif Jei planuoji ilgai maitinti bus labai sunku nuolat nusitraukinėti, na tikiuosi tavo mažoji dar pamils krūtį ir viskas bus liuks thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veitė: 03 vasario 2006 - 11:50
QUOTE(zvygla @ 2006 02 02, 23:30)
Kelis kartus daviau arbatėlės ir dabar viskas mano mažylė nebeima krūties, turiu nusitraukinėti.. verysad.gif  verysad.gif

Neprarask kantrybės smile.gif , mesk nusitraukinėjimą į šalį (tik extra atvejais jis) ir viskas susitvarkys. Tik siūlyk krūtį labai dažnai, ypač, kai vaikutis gerai nusiteikęs ir tikrai galėsi pamiršti pientraukį. O kad truputėlį pazys, tai normalu, mažylei reikia irgi savo nepasitenkinimą išreikšti wub.gif, tuo labiau, kad jos toks amžius, kad ji netekus buteliuko, po poros dienų net neatsimins apie jo egzistavimą. Kuo ilgiau uždelsi "žaidimus" su pientraukiu, tuo labiau situacija prastės verysad.gif Linkiu sėkmės 4u.gif

Patarimai iš mano patirties :ax. Maitinu iki šiol pati. mirksiukas.gif
Atsakyti