Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

Aš tai savo vyresnėlio taip ir nesugebėjau priprapinti gerti iš buteliuko. Maitinau pati iki 1,3 m. Tai beveik iki to laiko buvo sotus tik mano pienu, nes kt. maisto galima sakyti ir nevalgė. schmoll.gif
O ką galėčiau patarti, tai retinti maitinimą krūtimi, pvz. duoti pienelio ryte ir vakare, dar naktį jei prašosi. O kt, kartus nemaitinti. Jei nenori buteliuko gal pasiūlyti puodelį su snapeliu ar be jo. ax.gif
O jri neišeis, tai manau jokia bėda, kai nustosi maitinti savo pieneliu, tai viskas ir atsistos į savo vėžias. smile.gif
Sėkmės bandant ir kantrybės bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Musu pupyyte nedraugauja su zinduku schmoll.gif Pirma menesi nedaviau, nes nenorejau, kad atsisakytu kruties. O po to ji niekaip. Kazkoks svetimkunis. Net juokemes, kad ji naturaliste. Ir gerti is buteliuko neismoko. Nesupranta, kad reikia traukti, todel palikti mazyles iki puses metuku negalejau niekaip. Dabar jau valgo kosytes, tai thumbup.gif Kazkada bandziau pasiulyti, kai jai labai nieztejo dantukai. Tai ji pakramte, tada issitrauke ir, apkramciusi visas plastmases, numete, kaip eilini kramtuka.
Kartais tikrai sunku budavo nuraminti svetimoje aplinkoje, nes ji noredavo papuko. Bet dabar dziaugiuosi, kad neturesim kitos problemos - kaip atpratinti.
Atsakyti
blink.gif o aš ir nežinojau kad žindukas kažkuom su pieneliu susijęs. Tai gerai kad ir nežinojau, nes turbūt ir būtų sumažėję jei būčiau žinojus...
Manau svarbiausia neperlenkt lazdos. Aš saviškei tik prieš miegelį duodu, jei į lauką einam, visai neiimam. Ir pazyst gauna, ir pasišneka, o kai žinduką pamato, tai žino kad miegot laikas bigsmile.gif
Atsakyti
TIKRAI SMAGU KAI PASIDALINOT SAVA PATIRTIM, KIEKVIENAS VAIKAS KITOKS IR KITAIP REIKIA ELGTIS, JEI MANIŠKIUI PADIDĖJĘS POREIKIS ŽĮSTI, AŠ NEUŽGNIAUŠIU JO, PARAMINA KAI PILVUKĄ PUČIA IR KAI EINAM Į LAUKĄ, AŠ MANAU KAD KAI DAUGIAU BENDRAUSIM, IR ŽINDUKO GAL TAIP DAUG NEREIKS rolleyes.gif
Atsakyti
na ačiū, paguodėt kad ne man vienai taip, tik va retinti maitinimus krūtimi, nelabai galiu - pati sprogstu, iš puoduko bandžiau girdyti, bet taip pat nieko neišėjo. ką gi bandysiu toliau. Blogiausia tai, kad jau 9 mėn kaip pririšta esu...

Atsakyti
aišku, kiekvienas vaikutis individualus ir nežinau kas būtų buve su pirmagimiu be soskės, labai jau neramus buvo, bet kai iki 8 mėn 4 kartus per naktį tekdavo atsibusti vien tik dėl to, kad tą gumą paduoti, ir neduok die kur nors nuvažiuoti be jos ir t.t. doh.gif be to PSO (Pasaulinė Sveikatos Organizacija) yra atlikus šimtus tyrimu šiuo klausimu ir atradus tik dauk soskės minusų, kad aš tikrai nepatariu mamytėms jos grūsti kūdikiui per prievarta. Mano mažylė irgi 7 mėn. užmigdavo tik su mano papu ir migdydavosi po porą valandu ir t.t. bet dabar jau viskas normalu - nuo papo atpranta natūraliai, ne taip kaip nuo tos gumos.
Atsakyti
Mano vaikas žinduko neima, nors kartais taip norėtųsi įsiūlyti blush2.gif
Auga kuo puikiausiai, nu pirmą mėnesį tai aš žinduko funkciją atlikdavau, o dabar rankas valgo, bet man tai kažkaip viskas tvarkoj atrodo, ir visai nesunku kol kas be soskės auginti tongue.gif Gal dėl to, kad nežinau kaip būtų, jei būtų... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievius @ 2005 12 18, 18:57)
Mano vaikas žinduko neima, nors kartais taip norėtųsi įsiūlyti blush2.gif
Auga kuo puikiausiai, nu pirmą mėnesį tai aš žinduko funkciją atlikdavau, o dabar rankas valgo, bet man tai kažkaip viskas tvarkoj atrodo, ir visai nesunku kol kas be soskės auginti tongue.gif Gal dėl to, kad nežinau kaip būtų, jei būtų... smile.gif

LABAS,MANOMAŽILĘ NEGALI UŽMIGTI BE SOSKES g.gif TAI REIŠKIA JOG DRAUGAS 2.gif ,MUS PRIPRATINO DAR LIGONINĖJĘ AKUŠĖRĖS NES PAS MAŽILĘ BUVO LABAI PADIDINTAS ČULPIMO REFLEKSAS,KOL NETURĖJOMĖ TAI BUVO NET NUGRAUŽUS MAN SPENELIUS,TAI GYD.LĖPĖ NEKANKINTIS IR DUOT ŽINDUKĄ,BET BUVO NUMĖRIS KOL PARINKOM KURIS TIKS,JAU DABAR NEPRISIMĖNU KIĖK FIRMŲ PAKEITĖM BET ATITIKO TIK PUSSIKET FIRMOS FRANCUZIŠKAS,TAI IR IKI ŠIOL TIK TOKĮ NAUDUOJAME doctor.gif soske.gif
Atsakyti
mano situacija tokia pat, as negaliu vaiko pripratinti prie buteliuko. o pas mane mazai pieno, tai dvi naktis tuscias krutis vaikas ciulpe, ir dabar dar ciulpia, nazinau ka bedaryti doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgutiene @ 2005 12 27, 15:56)
mano situacija tokia pat, as negaliu vaiko pripratinti prie buteliuko. o pas mane mazai pieno, tai dvi naktis tuscias krutis vaikas ciulpe, ir dabar dar ciulpia, nazinau ka bedaryti doh.gif  doh.gif

o pagal ka sprendi kad mazai pieno??? g.gif
Atsakyti
Kiekvienas mažylis pats nusprendžia, kada jam papildomai valgyti. Manasis tik 9-ių mėnesių sulaukęs pradėjo daugiau niamniuoti, iki tol tik po kelis šaukštelius pavykdavo įsiūlyti.

Dėl puodelio. Mums pavyko su Avent Magic puodeliu, tik nuėmus tą guminį skridinuką [jis apsaugo nuo išsilaistymo, kai vaikas pats imasi iniciatyvos gerti]. Davėm jam skiestų obuolių sulčių - sudomino naujas skonis, ir po truputį įprato prie puodelio. Aišku, pradžioje nežinodavo, ką su juo daryti - tik kramtydavo snapelį.
Atsakyti
Apie žindukus kalbėjausi su savo stomatologu. Jis išsakė šiuos kontrargumentus:
- infekcijų šaltinis;
- kenkia sąkandžiui;
- kenkia dantukams - nuolat išsiskiria seilės, gaminasi skrandžio rūgštys;
- ramina tik pirmą mėnesį, paskui tampa tik blogu įpročiu (plg. su rūkymu);
- papildomas klapatas sterilizuojant;
- 1-ą žindymo mėnesį turi įtakos nepakankamai pieno gamybai;
- sunku atpratinti; pvz., virš metų vaikas gali nemiegoti be žinduko.

Sėkmės mamytėms neįpratinti kūdikėlių prie žinduko 4u.gif
Atsakyti