O kaip jums toks vaizdelis? cgcdtšc,fv , Mažis čiulpia soskę, paskui pameta, mamytė pakelia, aplaižo ir vėl jam į burną kyšt...
Mano abu čulptuko atsisakė. Tiesą sakant, aš ir nesistengiau įsiūlyti. Duktė pirmus du mėnesius nuolat buvo prie manęs prisisiurbusi, kai tik nemiegojo, ir aš jaučiausi kaip gyvas čiulptukas. Sūnus tik porą dienų buvo toks alkanas, pasui valgė labai dažnai, bet ne nuolat, o maždaug nuo 2 mėn. pradėjo valgyti rečiau. Rankas į burnytę kiša, bet juk vaikas taip tyrinėja pasaulį. Mokės tvirčiau laikyti žaisliukus, tai ir juos nuolat laižys. O kai burna užkimšta čiulptuku, tai ir tyrinėti nėra kuo.
QUOTE(Isila @ 2005 12 11, 15:51)
o mes duodam iš buteliuko, bet mažius sėkmingai žindžia ir toliau. Kiek turėjau pienuko, tiek ir turiu. Tik pas mane jo per mažai, tai tenka primaitinti.
Nenoriu pasirodyti visažinė , bet jeigu kūdikėliui neduotum papildomai mišinuko iš buteliukio, o dažniau krūtį pasiūlytum, tai ir pienelio daugiau pradėtų gamintis. Juk vienas iš laktaciją skatinačių faktorių ir yra dažnas kūdikio dėjimas prie krūties.
Mes jau 3 mėnesius gyvenam be soskės Iki šiol neragavo tokio skanumyno
Pirma vaikuti auginau su zinduku. Bet aisku ne nuolat, duodavau pries miegiuka (greiciau uzmigdavo, o po to pati isspjaudavo), bunant lauka (kad nekvepuotu pro burnyte) ir kai budavo labai irzli ir niekaip niedavo nuraminti. Mazdaug nuo 7men nebeduodavau pries miegiuka, o nuo 8men visiskai nebeeme
Asmeniskai as neturiu nieko pries zindukus. Bet nekaip atrodo 2 metu vaikutis ir su zinduku
Asmeniskai as neturiu nieko pries zindukus. Bet nekaip atrodo 2 metu vaikutis ir su zinduku
O cia matau amzina tema! Kai pirma karta daviau zinduka saviskei, jauciausi tarsi darydama nusikaltima, bet dabar kai jai jau 1 metai ir 2 men. visai nesigailiu. Tikrai pienelio nesumazejo, maitinau iki 10 menesiu, o galejau ir dar ilgiau, tik del susiklosciusiu aplinkybiu teko nutraukt. Prie zinduko ir dabar ji nera smarkiai prisirisusi, tiesiog kartais ir mums ir jai patogu, kai norisi greiciau nuramint staiga uzsigavusia ar supykusia. Taip pat nakciai dar reikia, bet jau pradedu mastyt, kad reikia atpratint. Be to, zindukas siek tiek ramina, kai dygsta dantukai. Zodziu, as uz zinduka, jei tai netampa pernelyg daznu iprociu.
Porą kart teko palikti mamai dukrytę, nutraukdavau pienuką. Ir jau po kelių kartų mažylė nebenorėjo imti mano krutinės Dar bandžiau naktį duoti, bet ji pabusdavo ir verkdavo Nuo to laiko pradėjau maitinti iš buteliuko
Drauge va turi maziuli 3 savaiciu tai jau duoda misinuka. sakiau jai kad buna jog pienas gali netryksti fontanais, bet ji sako kad jai net lasas tik lasa vos ir jau duoda is buteliuko primaitinima.Vaikutis ramesnis, aisku, ilgiau miega, didesni maitinimu tarpai bet va jau siandien nebedave visai savo pienuko. Jai atrodo kad neuztenka vaikui ir fsio. gaila.
Pritariu Dynai, gryna teisybe.
Daug pas mane to pieno. Tikrai sociai. Bet arbatyte nuo pilvuko labai padeda. Geria jau 3d ir is buteliuko, ir kruti puikiausiai zindzia. Manau, kad maziuliukui negalima duot buteliuko, o jau ismokusiam zist ikruti "vyresneniam" nebesumaisys "kortu".
Pripratinam patys prie zinduko, o paskui visiems stresas, kai reikia atpratinti - ir tevams, ir vaikui. Man tai bjauru, kai kokiu triju metu vaikai su zindukais vaiksto. Dar ir sukandima pablogina, ir nosiarykles anatomija, todel paskui dazniau otitais serga. As pries zindukus.
turiu tokia problemėlę - mano mažylei skaniausias tik pienas. Kietą maistą valgo labai išrankiai - tik iš rankų, nes labai nemėgsta šaukštuko. Niekaip neįsiūlau nieko, kas yra košės konsistencijos.Valgo tik ,,galkutes", bulves, morkas, kartais porą šaukštelių jogurto ar varškytės. Ir visiškai negeria jokių kitų skysčių išskyrus mano pieną, nes tik pamačius buteliuką - - užrakina lūpytes ir viskas. gal pasidalintumėte patirtimi, jei kas susidūrėte su tokiomis bėdomis
ash irgi savishkiams tokio amzhiaus nelabai isiulydavau kitu skyschiu.
gal jai nepatinka chiulptuko gumos kvapas? gal bandyti priesh duodama uzhalishinti kelis lashus savo pieno ar to gerimo, kuri siulai.
nors apskritai sakychiau, kad jei ji nenori - tai ir nepratink. paskui nereiks atpratint pasiulyk gerti ish paprasto puodelio (be snapelio) arba ish buteliuko be chiulptuko
gal jai nepatinka chiulptuko gumos kvapas? gal bandyti priesh duodama uzhalishinti kelis lashus savo pieno ar to gerimo, kuri siulai.
nors apskritai sakychiau, kad jei ji nenori - tai ir nepratink. paskui nereiks atpratint pasiulyk gerti ish paprasto puodelio (be snapelio) arba ish buteliuko be chiulptuko