Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

As manau, kad cia labai individualu. Yra leliuku, kurie prie buteliuko greit pripranta ir kruties nebeikisi, o kitiems tas pats... Va, mano sesute susidure su kt. problema. Pirmom dienom po gimdymo sutrukinejo speneliai, tai pradejo maitinti su antspeniais. Speneliai sugijo, o lelius kruties be antspenio nebeima tongue.gif Man irgi teko isbandyti savo laiku antspenius, bet maniskis prie ju nepriprato ir iki siol valgo is kruties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2005 12 10, 16:46)
Tiesiog visi gasdina, kad po buteliuko nebeims kruties g.gif Tai ir vargstam su puoduku, kai reikia arbatyte sugirdyt doh.gif

o kam reikia tos arbatytės? juk mamos pienuko ir pavalgo, ir atsigeria. mes bandėm duot žinduką, bet nei jo, nei buteliuko nei į burną neima....taip, kad vėliau bandysim iš kart iš puoduko tikriausiai. o šiaip kiek girdėjau, kad kai kurie mažiukai pabandę buteliukę, nebeima papulio, nu bet čia individualiai smile.gif
Atsakyti
mano mažiukė sėkmingai valgo tiek iš krūties, tiek iš buteliuko. svarbiausia, kad skylutė būtų kuo mažesnė, nes jei per didelė pyksta smile.gif labiausiai avento tinka. teko ir su antspeniais kurį laiką maitint, tai truputį sunkiau buvo, nelabai norėjo imt
Atsakyti
kai gydziausi nukramtytus spenelius traukdsavau ir duodavau is avent buteliuko(apie savaite), po to vel daviau is kruties, trauke taip pat kaip ir pradzioj.ir dabar kartais duoda mano pienuko nutraukus, kai man reik kur nors iseit:)
Atsakyti
Mes nuo 1 men pradejom gerti arbatite is avento ir neatsisakem papo,jau 7 men greit bus! thumbup.gif
Siaip noreciau pasakyti kad visiems leliukams ateina toks momentas kai jie pradeda zirzti,atsisako kruties ir atrodo,kad arba jiems pienuko neuztenka arba jo jau nebera,tai vat butent to momentu reikia daug kantribes ir nepasiduoti,kist papa jei reikia net kas 30 min(cia aisku jei nori maitinti!),Tai nepriklauso ar duodi ciulptuka ar gert is buteluko,vis tiek ateina toks momentas! blink.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2005 12 11, 00:51)
Bandem siandien gert is buteliuko doh.gif  doh.gif  doh.gif Nepavyksta maziui... Kramto jis ta soske, viskas lauk bega ir tik pyktis ima doh.gif  doh.gif  doh.gif Bandysim mokytis ax.gif

Mano irgi tas pats, nesupranta buteliuko soskės, o jau beveik 6,5 mėn, sultis geriam su šaukšteliu.
Atsakyti
Ale gerai tavo sesutei, kad anspeniai padejo...
Man vistiek be proto skaudejo, net kai su anspeniais buvau,... maitinau su nutrauktu pienu is buteliuko. Tiesa, soskes as taip labai nesureiksmiau... buvo labai maziuke, gere is Avent 1 nr. paaugo Nr. 2, paskui ir kitokiu (nefirminu) duodavau. Kai krutis sugijo daviau. Vaikas ciupo kruti, kad net grazu buvo ziureti... Dabar vat nebeima jokio buteliuko.... doh.gif
Atsakyti
Maziems vaikuciams(naujagimiams), kurie dar gerai neismoke valgyti is kruties, buteliuko ir ciulptuko duoti nereiketu,kad nesusidarytu netaisyklingi ciulpimo igudziai. Veliau gal jau ne taip pavojinga, bet duodant papildomus skyscius krutimi maitinamiems vaikams iki puses metu, pieno sumazes.
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 12 11, 00:14)
Galima, bet jei nori ilgai maitinti krūtimi, geriau neduoti buteliukų ir čiulptukų.  ax.gif Dar svarbus kūdikėlio amžius - kuo mažesnis tuo greičiau pripranta prie buteliuko ir atsisako žysti krūtį. Savo vyresniajam (nuo 1 mėn) daviau iš buteliuko arbatėlę gerti (čia rekomendavo tada gydytoja dėl pilvuko pūtimo  doh.gif ), labai greitai jau ir savo pienuką turėjau iš buteliuko duoti, dar po kelių savaičių sumažėjo MP, ir mišinuko prireikė. Taip pienelis mažėjo ir mažėjo - už 2mėn ir visai pasibaigė.  verysad.gif Kai gimė dukra, net žinduko neaviau. Va jau 8,5 mėn bet dar vis sėkmingai žindau. Aišku, bandžiau ją nuo 6 mėn pratinti prie buteliukų, bet kad nė pro kur neįsiūlysi. Turiu sukaupusi gražią įvairių firmų buteliukų ir žindukų kolekciją. biggrin.gif

o mes duodam iš buteliuko, bet mažius sėkmingai žindžia ir toliau. Kiek turėjau pienuko, tiek ir turiu. Tik pas mane jo per mažai, tai tenka primaitinti.
Atsakyti
QUOTE(Maxima @ 2005 12 11, 16:44)
Maziems vaikuciams(naujagimiams), kurie dar gerai neismoke valgyti is kruties, buteliuko ir ciulptuko duoti nereiketu,kad nesusidarytu netaisyklingi ciulpimo igudziai. Veliau gal jau ne taip pavojinga, bet duodant papildomus skyscius krutimi maitinamiems vaikams iki puses metu, pieno sumazes.

Pieno pas mane tai doh.gif "visos upes teka" doh.gif
Atsakyti
O maniskes uzaugo BE.
Atsakyti
O musu dukryte soske pradejo imti nuo menesiuko ir dabar dar ciulpia. blush2.gif Nemanau,kad labai jau blogai jos schmoll.gif Iki metuku daznai turedavo burnoj,o dabar kuo toliau tuo pati maziau pati nori mirksiukas.gif Kai eina miegot,ar kai labai irzli.Ir jai nusiraminimas,ir mums mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti