Bijočiau duoti žinduką.Bet va kaip lilijal pienuko nesumažėjo.Čia kaip kiekvienai moteriai skirtingai gali paveikti. jeigu yra laiko pakankamai pabūti su vaikiuku,tai geriau ir žindyt.Pirmais mėnesiais su savo kūdikiu išgulėdavau ir po porą valandų-niekaip negalėjo nuo krūties atsitraukti.
Aš irgi už tai, kad kuo mažiau duoti žinduką, nes su pirma irgi išgulėdavom po porą valandų žindydamos,bet baugu darosi kai po to pradeda vaikas atpylinėti ir žagsėti, o be to jau dabar ne visada turiu tam laiko, nes turiu pakankamai laiko ir vyresnėlei skirti, ten kitos problemos, už tai ir nepasirenku, kaip elgtis.Į sūnelį kartais kai pasižiuri, tai jam tik žįsti tik ir norisi
mums irgi ta pati problema, duodu papuka, valgo tiek kad net pradeda atpilinet, gali nors ir 10kart atsirugt, kartais net nespeju pakelt, jau jis atpila. poto visa rankute kiek gali susigruda i burna(net ziaukcioja),o zinduka paima ir iskart ispjauna, palaikau truputi, tai net su liezuviuku stume. nepririsi rankyciu, kad nedetu i burna.
Kad nuo žinduko pienuko sumažės čia tai jau nesąmonė .Tos mamytės kurios kankinasi "maitindamos" po valanda susigadins tik spenelius,atsiras žaizdelių Juk vaikelis pasisotina per 10-15 min., o jei čiulpimo refleksas labai didelis galima duoti čiulptuką, arba mažylis susigrūs pirštuką, ar kumštį.Tik va, kas yra didesnė blogybė čiulptukas ar pirštukas
As uz ciulptukus. Ypac jei kudikis turi padidejusi ciulpimo refleksa. Na pripras jis prie ciulptuko, bet patenkins savo nora ciulpti. O paaugus lengviau vaika atpratinti nuo ciulptuko negu nuo pirsto. Aisku, cia kiekvienos mamytes asmeninis reikalas, duot ar neduot
Maniske pirma karta paime ciulptuka kai suejo menuo. Paskui kuri laika nadojom, kai i lauka vezdavau, kad lengviau uzmigdyt budavo, bet po kurio laiko ir vel atsisake. Galiausiai uzmigdavo tik prie papo arba retkarciais su buteliuku. Bet pirsciuku niekad neciulpdavo... As tai esu uz ciulptuka, bet deja nuo musu nepriklauso, nes jeigu bus kaip mano maziuke, tai taip ir nepanaudosi
aš už čiulptuką, tik va, mano mažoji nė iš tolo į jį nežiūri galiu tik pavydėti mamoms, kurioms kyla toks klausimas: duoti čiulptuką ar ne? dukrytė be jokių svarstymų, nuo pirmųjų dienų nusprendė, kad čiulptukas jai ne draugas, tai tekdavo po 2 ar 3 valandas šalia pragulėti (yra buvę ir 4 val. ), kol mergelė atsižįsdavo ir teikdavosi užmigti. nuo čiulptuko naudojimo pieno neturėtų sumažėti - juk ir toliau maitinsi, tik tiek, kad pats procesas truks trumpiau.
o tai ka daro vaikučiai jei atimi papą, negi rėkia, nors yra sotūs Negi negalima kuo kitu sudominti
TAI VA BŪTENT, KAD VĖL IEŠKO PAPO, JEI GAUNA, TAI VALIO, BET PO TO IR ATPYLA, BANDAU IR NEŠIOT, IR KALBINT, NELABAI DAR KUO SUDOMINSI, DAR TIK 4 SAV, O JEI GAUNA ŽINDUKĄ, TAI NELABAI PATS IŠSPJAUNA, PO GEROS VALANDOS TENKA PAČIAI KONFISKUOTI, LAIMEI JEI NESUPYKSTA IR NEPABUNDA
QUOTE(REGIGINUKAS @ 2005 12 07, 17:11)
TAI VA BŪTENT, KAD VĖL IEŠKO PAPO, JEI GAUNA, TAI VALIO, BET PO TO IR ATPYLA, BANDAU IR NEŠIOT, IR KALBINT, NELABAI DAR KUO SUDOMINSI, DAR TIK 4 SAV, O JEI GAUNA ŽINDUKĄ, TAI NELABAI PATS IŠSPJAUNA, PO GEROS VALANDOS TENKA PAČIAI KONFISKUOTI, LAIMEI JEI NESUPYKSTA IR NEPABUNDA
Bet jeigu vaikucio poreikis ciulpti yra didesnis, nei noras pasisotinti, tai kodel nori ta ciulptuka konfiskuoti
tai vat ir galvoju, kad teks duoti, iš visų blogybių, galvoju, kad nuo žinduko lengviau atpratinsiu, nei nuo piršto, bet kai ištysai vaikas vaikšto su žinduku burnoj ir vaizdelis ne koks
Tai as nekalbu apie vyresnius mazylius, kurie jau domisi zaisliukais, aplinka. Cia tai jau nuo mamyciu priklauso, jei vaikuciais neuzsiima tai ir duoda ciulptuka, kad nezirstu Man tai irgi kai vaikiukas sau ramiausiai zaidzia ir su soske burnytej.