QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 31, 13:41)
Pritariu, kad sunku. Na gal dar nuo kūdikio priklauso, bet man buvo tikrai sunku. Tik skirtumas tas, kad mano mažutė čiulptuko neėmė, siūliau vienokį, kitokį, bet nereikėjo jai jokio. Ir su buteliuku tas pats. Žodžiu, dukrytei nereikia nieko, tik krūties. Tai atstoju aš jai viską.
Iš tikrųjų, manau, kad ir nuo kūdikio priklauso ( kad ir nuo tėvų, tai faktas, nes jie sprendžia duoti čiulptuką ar ne), nes kodėl vieniems ir labai norint neįkiši, o kiti ima kaip mokėdami nuo gimimo ? Taip nutiko mūsų antrajam sūnui, kai pravirko po pirmų maudynių, tai neištvėrėm ir įkišom ir ką - čiulpė, kaip didelis , su pirmu buvo kitaip, kankinausi, kol išmoko - dvi savaites - pats net su rankyte spaudė, nes kitaip krisdavo lauk.
Nesakau, kad čiulptukas gerai, bet man tai buvo lengviausias būdas nuraminti verkiantį kūdikį ( kaip ir sakiau - esu savanaudė ir taip galėjau daugiau darbų nuveikti, kai tuo tarpu draugė ramindavo tik ant rankų ( ji, kad ir norėjo pripratint savąją, mažoji neėmė).
Yra tekę girdėti, kad mamos, nusprendusios auginti be čiulptuko, pasikankina kokius tris mėnesius ( na, kol mažiukai dar vis prie krūties ir prie krūties), o tada jau poreikio tam čiulptukui ir nebelieka ).