Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

Gieka..kazkodel manau, kad cia NEPASISAKYS TOS, KURIOS IR SAIKINGAI NAUDODAMOS CHIULPTUKA, turejo su zindymu bedu..nes jos priezaschiu ieskos kituose dalykuose..

...nezinau, kas salia Jusu buna ...bet, kad sugebejom isgyventi be ciulptuko, ne mano vienos nuopelnas ..as ne viena rupinuosi vaiku nuo gimimo, salia yra vyras, kuris pagal savo galimybes padeda, lygiai taip pat pasiaukojamai, nors dar turi pareigas ir darbe..ir kantrybes, ir stiprybes, ir tikejimo tuo, kad elgiuosi teisingai as gaunu is vyro, zindziusiu draugiu, kurios taip pat nenaudojo chiulptuko, pediatres, kuri turi savo 4 vaikus ir zinde visus ir taip pat be ciulptuku..anytos, kuri ir tarybiniais laikais zinde 8 menesius abu vaikus...ir zinoma, kodel gi nepasidomejus is knygu ir internete - kas tai per procesas, tas vaiko auginimas...KA ISMOKSI ANT PECHIU NENESHIOSI...

O jums siulau..yra tokia vokiechiu pediatru knyga lietuviu kalba "Padekime augti'' - kodel gi nepaskaichius minchiu, kiek kitokiu, nei mes iprate gauti is savo aplinkos..

o del ciulptuko neigiamu padariniu...nesinori man ateityje svarstyti..ar del ciulptuko..bedos su burnos sakandziu, buteliuko eduonimi, virsvorio problemomis ar atvirkschiai nevalgumu..ir dar kruva tokiu dalyku, kaip pvz.. VIRTIMU FLEGMA..
musu gyvenime kiekviena smulkmena, kartais gali buti esmine..kam rizikuoti..

QUOTE(gieka @ 2010 09 10, 17:11)
vai vai, kokie mes teisūs ir teisingi. Ir viską geriau žinom už visus gydytojus. Ir netgi stebuklingų būdų, kaip palengvinti dieglius!  blink.gif  Gaila, kad tuo metu Jūsų nebuvo šalia...
Nesivelsiu į tuščius ginčus, tik pasakysiu iš savo (ir kelių ilgai savo vaikučius žindžiusių draugių) patirties, jog saikingas čiulptuko davimas neturi neigiamos įtakos žindymo trukmei ir kokybei.
Sveikinu tas, kurių vaikai ramūs, nedirglūs ar flegmos ar jūs turit kantrybės juos dažnai rėkdyti ir apsieinate be čiulptuko, bet jei jūsiškis ne toks, nekalkit savęs prie kryžiaus (tą padarys kitos teisuolės).

Atsakyti
Tos kurios agituoja pries ciulptuka pasakykite ar turite asmenines patirteis apie jo zala? Kaip jus galite cia taip putotis, kai net neturite jokiu sava patirtimi pagrystu irodymu? Abu savo vaikus su ciulptuku supazindinau jau pirmaja ju gyvenimo diena, jokie kliniku patarinetojai (beje as irgi ten gimdziau ir reakcijas i ciulptuka girdejau, bet graziai pasiulydavau tuom nesirupinti) man buvo nemotais, nes ne jiems reiks naktimis ikisus papa miegoti salia vaiko ir t.t.

Abi dukras maitinau MP- pirmaja iki 6 menesiu, nes toks buvo mano noras ir planas, o kita dukryte maitinu iki dabar ir kartu su ciulptuku draugaujam nuo pirmos dienos!!!. AS IS SAVO ASMENISKOS PATIRTIES SAKAU, KAD JOKIO RYSIO TARP MP IR CIULPTUKO AS NEMATAU, jie abu atlieka skirtingas funkcijas, vaikas puikiai atsirenka kada ko jam reik (maisto ar pazysti tik kazka), todel mano mielosios brangiosios ponios, neturedamos asmeniskos patirties apie ZALA, nerasykite cia isvedziojimu siaip is oro 4u.gif .Del to kad galima vaika isauginti be ciulptuko manau tuom niekas ne neabejoja, galima ir be sauskelniu, ir be MP, ir be motinos, ir.... dar daug kaip galima isauginti ta vaika ir cia joks ne stebuklas, bet viskokie teiginiai IS PAMASTYMU lygmenio, kas butu jeigu butu... arba kazkas kazkur parase koki straipsneli ar knygute...

Cia prasom dalintis savo patirtimi, o ne pasakoti kiek kas knygu kokiu perskaite, nes apie knygas yra kitos temos mirksiukas.gif
Atsakyti
Ingusia sorry, bet Jusu pasisakymai dvelkia tiesiog nesidomejimu..ir abejingumu..Jus cia pati gerai issireishkete ''JUMS NEMOTAIS''..tad ko Jus cia teisinates ir bandot apsiginti..Jei Jus taip pasirinkot..
o jusu gyvenimiska patirtis, nepykit, bet man nepriimtina..demagogijom as cia neketinu uzsiimineti, kas is tikro rimtai ir atsakingai ziuri i vaiko auginima, isivaizduoja seima, sukurta viena karta ir visam gyvenimui.., manau ras teisinga sprendima ir supras, kas svarbiau, ar tiesiog ramiai zindyti ir sugebeti ''PAPA LAIKU ISTRAUKTI IS BURNOS'', nes ten ji laikyti, sorry, niekas pastoviai nesiulo...
ar elgsis taip, kaip jus PAGAL SAVO PLANA..

o jei norit realiai pamatyti kokia ciulptuko zala, apsilankykite kudykiu namuose..ten
del ju niekas tokiu alternatyvu net nesvarsto..nes nera jokiu galimybiu elgtis kitaip...

o jus viso labo turit tik du vaikus...o jums, jau tai vos ne pasaulio pabaiga...
Kam jums bandyti kitaip, jei jus nesat tam pati pasiruoshusi..

su pagarba..Nik

P.S be to Ingusia man tai, jau praeitas etapas..tai imanoma, ir pasiekiama, apseiti be ciultuko..

QUOTE(Ingusia31 @ 2010 09 12, 09:33)
Tos kurios agituoja pries ciulptuka pasakykite ar turite asmenines patirteis apie jo zala? Kaip jus galite cia taip putotis, kai net neturite jokiu sava patirtimi pagrystu irodymu? Abu savo vaikus su ciulptuku supazindinau jau pirmaja ju gyvenimo diena, jokie kliniku patarinetojai (beje as irgi ten gimdziau ir reakcijas i ciulptuka girdejau, bet graziai pasiulydavau tuom nesirupinti) man buvo nemotais, nes ne jiems reiks naktimis ikisus papa miegoti salia vaiko ir t.t.

Abi dukras maitinau MP- pirmaja iki 6 menesiu, nes toks buvo mano noras ir planas, o kita dukryte maitinu iki dabar ir kartu su ciulptuku draugaujam nuo pirmos dienos!!!. AS IS SAVO ASMENISKOS PATIRTIES SAKAU, KAD JOKIO RYSIO TARP MP IR CIULPTUKO AS NEMATAU, jie abu atlieka skirtingas funkcijas, vaikas puikiai atsirenka kada ko jam reik (maisto ar pazysti tik kazka), todel mano mielosios brangiosios ponios, neturedamos asmeniskos patirties apie ZALA, nerasykite cia isvedziojimu siaip is oro  4u.gif .Del to kad galima vaika isauginti be ciulptuko manau tuom niekas ne neabejoja, galima ir be sauskelniu, ir be MP, ir be motinos, ir.... dar daug kaip galima isauginti ta vaika ir cia joks ne stebuklas, bet viskokie teiginiai IS PAMASTYMU lygmenio, kas butu jeigu butu... arba kazkas kazkur parase koki straipsneli ar knygute...

Cia prasom dalintis savo patirtimi, o ne pasakoti kiek kas knygu kokiu perskaite, nes apie knygas yra kitos temos  mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 12 rugsėjo 2010 - 13:25
QUOTE(Nikolia @ 2010 09 12, 14:21)
Ingusia sorry, bet Jusu pasisakymai dvelkia tiesiog nesidomejimu..ir abejingumu..Jus cia pati gerai issireishkete ''JUMS NEMOTAIS''..tad ko Jus cia teisinates ir bandot apsiginti..Jei Jus taip pasirinkot..
o jusu gyvenimiska patirtis, nepykit, bet man nepriimtina..demagogijom as cia neketinu uzsiimineti, kas is tikro rimtai ir atsakingai ziuri i vaiko auginima, isivaizduoja seima, sukurta viena karta ir visam gyvenimui.., manau ras teisinga sprendima ir supras, kas svarbiau, ar tiesiog ramiai zindyti ir sugebeti ''PAPA LAIKU ISTRAUKTI IS BURNOS'', nes ten ji laikyti, sorry, niekas pastoviai nesiulo...
ar elgsis taip, kaip jus PAGAL SAVO PLANA..

o jei norit realiai pamatyti kokia ciulptuko zala, apsilankykite kudykiu namuose..ten
del ju niekas tokiu alternatyvu net nesvarsto..nes nera jokiu galimybiu elgtis kitaip...

o jus viso labo turit tik du vaikus...o jums,  jau tai vos ne pasaulio pabaiga...
Kam jums bandyti kitaip, jei jus nesat tam pati pasiruoshusi..

su pagarba..Nik

P.S be to Ingusia man tai, jau praeitas etapas..tai imanoma, ir pasiekiama, apseiti be ciultuko..

Nu prajuokinot lotuliukas.gif beje as jums nesiulau savopatirti paversti jusiske, as tik sakau KALBETI APIE ZALA GALI TIK TIE KURIE TA ZALA PATYRE, o pastalai kaip zindukas itakoja seimos modeli lotuliukas.gif (cituoju"isivaizduoja seima, sukurta viena karta ir visam gyvenimui..") jau isvis juokingai skamba lotuliukas.gif
Kazi kaip tas zindukas itakoja musu su vyru santykius g.gif , reiks pas ji paklausti ar seimos zindukas nesugriaus lotuliukas.gif , gal tikrai tada iskart zinduka atimciau unsure.gif

O kas jums sake mielasirdingoji kad mes naudodami ciulptuka "neramiai zindom"? Is kur pas jus tokios zinios?

O tai kudikiu namuose ciulptukas tiek zalos pridares kad net baisu doh.gif , nu taip...

Kas cia per paistalai kad mano "viso labo" du vaikai "jau pasaulio pabaiga" blink.gif Cia jus kaip tuos faktus patikrinot? Gal vel kur radote knyguteje parasyta, kad va tokia ponia turi du vaikus ir jai gresia pasaulio pabaiga? lotuliukas.gif

Vienas ciulptukas ir man praeitas etapas beje ir tik tegul visi vaikai buna tokie protingi, komunikabilus ir zingeidus kaip manoji isauginta su ciulptuku, kuri snekejo jau metuku laiko, dvieju metu pazino raides, triju skaiciavo iki desimteis sudeties ir atimties veiksmus, o ketveriu galejo zurnalus skaityti thumbup.gif . Va kokia zala padare mums ciulptukelis lotuliukas.gif

Imanoma apseiti be daugelio dalyku as tuom net neabejoju thumbup.gif , todel nieko cia nenustebinot beje mirksiukas.gif ir jokio zygdarbio nenudirbote rolleyes.gif
Atsakyti
As stengiuosi duoti ji tada, kai pati negaliu prieiti, tarkim tualete ar vonioje ar vaziuojant troleibusu as negaliu zindyti. Arba kai matau, kad pucia pilva, kaip sakiau dviem mano berniukam tai buvo problema. Arba nakti tikrai nesu pasiruosusi zindyti kas valanda. Juolab, kad matau, jog zindymas nepasiteisina, del pilvo putimo. Del tokio kasvalandinio zindymo nakti kai daugiau kaip metai, vaikas didelis ir daugiau supranta tikrai veliau sunku atpratinti. O zindyti esu pasiruosusi ilgai, nes man taip patogiau. Nuo pirmos d. kaip Ingusia soskes nedaviau, su antru palikinet emiau nuo 3 men, o kaip priemone skausmui malsinti nuo 2 sav. Nera jis taip negerai, kaip naudoji su protu is suvoki fiziologija. Tai puikus daiktas demesiui nukreipti, kai nori nosi isvalyti ar pan. Ar kai matai, kad tuoj prabus, rikteli, nes pilva skauda, ikisi soske, nukreipi dem, tada miega toliau. Ir dar, kai pazindai, bandai padeti i lova, kruti istraukti, o jis vis pabunda ir pabunda. Tikrai nenoriu nakti nesioti ilgai po buta, nes mano issimiegojimas ir nuotaika lemia ir vaiku gera savijauta.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 09 12, 10:33)

Abi dukras maitinau MP- pirmaja iki 6 menesiu, nes toks buvo mano noras ir planas, o kita dukryte maitinu iki dabar ir kartu su ciulptuku draugaujam nuo pirmos dienos!!!. AS IS SAVO ASMENISKOS PATIRTIES SAKAU, KAD JOKIO RYSIO TARP MP IR CIULPTUKO AS NEMATAU, jie abu atlieka skirtingas funkcijas, vaikas puikiai atsirenka kada ko jam reik (maisto ar pazysti tik kazka), todel mano mielosios brangiosios ponios, neturedamos asmeniskos patirties apie ZALA, nerasykite cia isvedziojimu siaip is oro  4u.gif .Del to kad galima vaika isauginti be ciulptuko manau tuom niekas ne neabejoja, galima ir be sauskelniu, ir be MP, ir be motinos, ir.... dar daug kaip galima isauginti ta vaika ir cia joks ne stebuklas, bet viskokie teiginiai IS PAMASTYMU lygmenio, kas butu jeigu butu... arba kazkas kazkur parase koki straipsneli ar knygute...

Cia prasom dalintis savo patirtimi, o ne pasakoti kiek kas knygu kokiu perskaite, nes apie knygas yra kitos temos  mirksiukas.gif

Labai teisingi zodziai.
Kazkaip sioje temoje kaip ir tose, kur kalbama apie naturalu gimdyma truksta tolerancijos toms kurios daro kazka kitaip nei vadinamos "saunuoles is didziosios raides" Kurios ir gimdo tik naturaliai ir paskui netingi visoms akis draskyti, kad tik tai vaikai gimsta naturaliai ir ciulptuko neduoda ir uz tai nori buti garbinamos, ale to nesulake bando visuom kuom tik gali irodineti savo teisas, tik ar tikra tai vienintele TIESA? 4u.gif

As asmeniskai irgi pabandziau neduoti zinduko, ir ka, po dvieju savaiciu nusipirkom ir jokios cia tragedijos nematau 4u.gif
Atsakyti

wink.gif tiek daug kompeksu ir savigrauzos...nusiraminkit...

as gimdziau nenaturaliai su komplikacijomis, baigesi Cezariu..bet matyt, kaip kompensacija tos netekties..zindziau beveik kaip is vadovelio..ir as tikrai jauciuosi gerai, kad mano vaikas neeme ciulptuko, o as jo neprievartavau...
tiesiog as ziuriu i ateiti...mano tevai..to padaryti negalejo....jie net nezinojo...apie bloga sakandi...kamuojanchias virsvorio problemas, nesugebejima jausti saika valgant...intelekto ugdyma..charakterio formavima..ir tevu tolerancija ir pagarba auganchiam salia ju mazam zmogui...
Visa tai ugdo...ir tas ciulptukas ..mazytis tevu testas..rodantis ju gebejima truputi nusileisti iki vaiko...labiau ji girdeti...ir apseiti savo jegomis ji pradedant auginti..
nes mazos pastangos, gimdo ir didesnius gebejimus lavina pachius tevus, leidzia jiems patiems siek tiek patobuleti...

na tau ir kitoms i tai nusispjauti...tiek to...vis vien jau yra nemazai tokiu, kuriems nenusispjaut...

o kas iesko..asmenines patirties apie ciulptuko zala pasisakymu...blogai skaitot..kad nerandat...forume Nuo 0 iki 1 metu yra tokiu patirciu...blogas vaiko priglaudimas pachioj zindymo pradzioje..nes ciulptukas yra geris...nugriauzti speneliai netgi po triju zindymo menesiu...nes vaikas toks nesugebantis negriauzti ir geras draugas ciulptukas...nieko nepadarysi..nuo negalvojimo, neieskojimo - vaistu nera..yra tik gyvenimo pamokos...

QUOTE(shokoladas123 @ 2010 10 28, 19:55)
Labai teisingi zodziai.
Kazkaip sioje temoje kaip ir tose, kur kalbama apie naturalu gimdyma truksta tolerancijos toms kurios daro kazka kitaip nei vadinamos "saunuoles is didziosios raides" Kurios ir gimdo tik naturaliai ir paskui netingi visoms akis draskyti, kad tik tai vaikai gimsta naturaliai ir ciulptuko neduoda ir uz tai nori buti garbinamos, ale to nesulake bando visuom kuom tik gali irodineti savo teisas, tik ar tikra tai vienintele TIESA?  4u.gif

As asmeniskai irgi pabandziau neduoti zinduko, ir ka, po dvieju savaiciu nusipirkom ir jokios cia tragedijos nematau  4u.gif

Atsakyti
Sveikos mamytes,
mano dukryte atsisako imti buteliuka(nutrauktas pienukas), kuri jai bande pasiulyti tetis, kai as buvau keliom valandom isejusi. Pazystamos mamos sako, kad labai blogai, o kaip gi veliau, kai arbatytes reikes ar sulciu vaikui ir pan? ar galite man pasakyti kaip buvo jusu atveju? Dabar as zindau kudiki ir nematau dideles problemos, bet idomu kas bus kai vaikas nores gerti kazko kito? ar galima bus apsiriboti gertuve?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oracle: 24 sausio 2011 - 14:46
kodel gi ne ..laisvai..

na kazkur 8-9, kai pradejom ragauti mesa, ismokem naudotis uzdaru puodeliu su snapeliu..po to kelionems isigijom neissiliejanchia gertuve..
na savo atveju is vis pasielgiau kiek drasiai..speju jusu mamos- drauges is vis pasibaisetu..mano vaikas jau sulaukes dvieju..labiausiai uz viska megsta gerti paprasta vandeni...ir arbateliu ir sulchiu papraso itin retai...nebent is kompanijos..ar smalsumo..ir tai sultis tik savo spaudimo...arbatas labai silpnas..ir tik zalia arba juoda, ne vaikiskas..
o vanduo..jo visada visur yra..ir galima nusipirkti geresnes kokybes..ne problema prisipildyti gertuve..ne problema isigyti neissiliejanti puoduka..ir troskuti tai patenkina geriausiai..ir manychiau sveikiausia..

QUOTE(oracle @ 2011 01 24, 15:46)
Sveikos mamytes,
mano dukryte atsisako imti buteliuka(nutrauktas pienukas), kuri jai bande pasiulyti tetis, kai as buvau keliom valandom isejusi. Pazystamos mamos sako, kad labai blogai, o kaip gi veliau, kai arbatytes reikes ar sulciu vaikui ir pan? ar galite man pasakyti kaip buvo jusu atveju? Dabar as zindau kudiki ir nematau dideles problemos, bet idomu kas bus kai vaikas nores gerti kazko kito? ar galima bus apsiriboti gertuve?

Atsakyti
QUOTE(oracle @ 2011 01 24, 15:46)
Sveikos mamytes,

Žinoma, kad galėsi apsiriboti gertuve, ar net paprastu puodeliu ( dar geriau, mažiau mikrobų, juk gertuvėse su snapeliais kaupiasi nešvarumai, kuriuos sunku išvalyti).
Pati pirmą vaiką maitinau iki metų ir trijų mėnesių, antrą iki pusantrų metų. Mano patirtis tokia, kad kol žindžiau, jiems kito gėrimo ir nereikėjo ( neteko ilgam ir vaiko kam palikti, bet kartais, kai tekdavo, jei vaikas norėdavo, vyras sugirdydavo šiaip ne taip nutrauktą pieną). Pasiūlius vandens, nenorėdavo, daugiau nieko ir nekišdavau, nes mamos pieno jiems pilnai užtenka. O iš kart pradėjau mokinti iš puodelio, kaip ir mes geriame, turėjau neišsiliejantį buteliuką su snapeliu tik kelionėse, namie visada iš puodelio, kuo anksčiau mokini, tuo greičiau išmoksta. Metų būdamas įgudo gerti ir iš mineralinio buteliuko ( nusukus dangtelį ). Nutraukus žindymą, jokių mišinukų pirmas nenorėjo, o antram ir nesiūliau, vandenį paįvairinau arbatom, sultim, kefyru, jogurtu ( tiesa, pieno produktų gėrimus jau ragaudavo nesulaukę metų).
Beje abu vaikus auginau su čiulptukais, nes man lengviau taip būdavo ( esu savanaudė). Ir abejus kartus čiulptuko atsisakėm sulaukus pusantrų, nes odontologė pabrėždavo, kad formuojasi prastas sąkandis, tai buvo man stimulas, o tas sąkandis ar dėl to, ar dėl adenoidų man ne tiek svarbu. Manau, kad čiulptukai yra labiau pripratimas, žiūrėk, paverkė kelias dienas be jo ir pamiršo, bet kas liečia naujagimius, kūdikius ( gerbiu natūralistus labai ) , man tai buvo per sunku.
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 01 24, 18:15)
kodel gi ne ..laisvai..

na kazkur 8-9, kai pradejom ragauti mesa, ismokem naudotis uzdaru puodeliu su snapeliu..po to kelionems isigijom neissiliejanchia gertuve..
na savo atveju is vis pasielgiau kiek drasiai..speju jusu mamos- drauges is vis pasibaisetu..mano vaikas jau sulaukes dvieju..labiausiai uz viska megsta gerti paprasta vandeni...ir arbateliu ir sulchiu papraso itin retai...nebent is kompanijos..ar smalsumo..ir tai sultis tik savo spaudimo...arbatas labai silpnas..ir tik zalia arba juoda, ne vaikiskas..
o vanduo..jo visada visur yra..ir galima nusipirkti geresnes kokybes..ne problema prisipildyti gertuve..ne problema isigyti neissiliejanti puoduka..ir troskuti tai patenkina geriausiai..ir manychiau sveikiausia..

ir as bandysiu pasekti panasiu pavyzdziu i jusu smile.gif

QUOTE(belekur @ 2011 01 26, 15:51)
Žinoma, kad galėsi apsiriboti gertuve, ar net paprastu puodeliu ( dar geriau, mažiau mikrobų, juk gertuvėse su snapeliais kaupiasi nešvarumai, kuriuos sunku išvalyti).

Po jusu atsakymu tikrai nebandysiu tycia pratinti prie buteliuko smile.gif

Beje man mamos nuolatos kartodavo, kad turiu pratinti as savo maze prie ciulptuko, tai as jai ji ir kisdavau nuolatos, bet vistiek nepriprato, tai ir nenaudojam mes jo praktiskai doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oracle: 30 sausio 2011 - 13:42
QUOTE(belekur @ 2011 01 26, 14:51)
, man tai buvo per sunku.

Pritariu, kad sunku. Na gal dar nuo kūdikio priklauso, bet man buvo tikrai sunku. Tik skirtumas tas, kad mano mažutė čiulptuko neėmė, siūliau vienokį, kitokį, bet nereikėjo jai jokio. Ir su buteliuku tas pats. Žodžiu, dukrytei nereikia nieko, tik krūties. Tai atstoju aš jai viską.
Atsakyti