vis paskaitau sia temute, paskutiniu metu tai jau nesamone cia susidaro ispudis kad kai kurios tiesiog pykdamos reiskiasi, nes pacios ko gero taip negali..
QUOTE(nep @ 2010 04 30, 21:39)
Reiktu bet kokiu atveju pazindyt, nuramint, jei valgyt nenori,vistiek prisiglaust prie kruties...
pastebejot tendencija kad tos kurios nebando soskes cia skanduoja su plakatais pries jas ir puola apsiputojusios su baisiausiais kaltinimais remdamosis vien knygomis ir beveik neturedamos savo patirties tuo klausimu, o tos kurios naudoja remiasi savo patirtimi ir sako kad nu nieko baisaus tas ciulptukas, vaikai ir toliau zinda. Ir jei pirmosios liepia buti "mamomis soskemis" visoms, tai antrosios tikrai neliepia ciulptuku pramone gelbeti. Gaunas kaip vienos puolancios o kitos ginasi kazkodel
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 05 01, 18:15)
pastebejot tendencija kad tos kurios nebando soskes cia skanduoja su plakatais pries jas ir puola apsiputojusios su baisiausiais kaltinimais remdamosis vien knygomis ir beveik neturedamos savo patirties tuo klausimu, o tos kurios naudoja remiasi savo patirtimi ir sako kad nu nieko baisaus tas ciulptukas, vaikai ir toliau zinda. Ir jei pirmosios liepia buti "mamomis soskemis" visoms, tai antrosios tikrai neliepia ciulptuku pramone gelbeti. Gaunas kaip vienos puolancios o kitos ginasi kazkodel
Visada soske naudojau kaip galedama isradingiau. Niekada su ja nelaikau visa laika. Galima sakyti sis velnio ismislas man ir magistrantura baigti padejo. Galiu jam del to dekinga but. Vaikelis pazindytas diena apie 4-5 h miegodavo balkone. Ipac megdavo salti. As i paskaitas nueinu, padarau ka reikia, nu fantastika. Dabar biski stebiuosi kaip taip buvo. Jei nespedavau grizti, prabusdavo, muistosi, pilvuka sopa - vyras ikisdavo ta velnio gumos gabala kudikeliui i burnyte, palaikydavo, kol nusiramindavo ir vel istraukdavo. Gal niekdarys ir papiktnaudziaudavo kol manes nebudavo, gal ir istisa valanda neistraukdavo, as nezinau. Bet vaikelis vel ramus sau miega. Buteliuko tik neduodavom.Toks budavo vaiko rezimas. Grizdavau ir pamaitindavau. Ir zindziau labai jau ilgai. Nu nebesigirsiu.
Dar visa laika dziaugiausi, kad kudikelis jeigu klykteldavo kur viesajame transporte, man nereikedavo ten vietoj iskart kruties traukt, ir maitint kaip Nulia bei Nikolia "pagal poreiki". Va Nulia suskaiciavo, kad soske yra naudojus jau keturis kartus. Mes gal kokius tik 400 kartu, taip grubiai paemus, su pirmu vaiku, nu o su antru gal jau bus kokis 36. As tai dar galvoju, kad cia skanduoja gal ir tos, kuriu vaikai tos soskes nepaeme. Siule taip ir anaip, visokiu rusiu ir vistiek nepaeme. Arba gal ir laiko paslepe kur po sijonu ekstriniam atvejui. Bet pamirsta per motinystes rupescius.
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 05 01, 18:15)
Tris vaikus užauginau be žindukų ir nieko jiems nenutiko. Suprantu, kai mama augina dvynukus ar trynukus. Bet jei tik vieną, tai mama turi pakankamai laiko savo kūdikiui skirti visą savo dėmesį.
Zinai Nep..kartais buna komentarai..kardinaliai priesingos nuomones..bet juos perskaichius..viduj lieka smagus jausmas..ir pagarba ji parashiusiam..
tai skatina mane pachia mastyti, galbut pasinaudoti jei tai teisinga ir savo gyvenime..
Tokio lygio samprotavimai kaip Tavo, Inguses ir dar kazkiek..jie nieko nepalieka..
po ju tushcia..ir zadas kazkur prapuola...gal geriau butu i tai jau tiesiog parasyti..ai dzin..Tokia musu diskusija veda i nieka..
o man gyvenimas - procesas..tad
No comments...
quote=nep,2010 05 01, 19:19]
Visada soske naudojau kaip galedama isradingiau. Niekada su ja nelaikau visa laika. Galima sakyti sis velnio ismislas man ir magistrantura baigti padejo. Galiu jam del to dekinga but. Vaikelis pazindytas diena apie 4-5 h miegodavo balkone. Ipac megdavo salti. As i paskaitas nueinu, padarau ka reikia, nu fantastika. Dabar biski stebiuosi kaip taip buvo. Jei nespedavau grizti, prabusdavo, muistosi, pilvuka sopa - vyras ikisdavo ta velnio gumos gabala kudikeliui i burnyte, palaikydavo, kol nusiramindavo ir vel istraukdavo. Gal niekdarys ir papiktnaudziaudavo kol manes nebudavo, gal ir istisa valanda neistraukdavo, as nezinau. Bet vaikelis vel ramus sau miega. Buteliuko tik neduodavom.Toks budavo vaiko rezimas. Grizdavau ir pamaitindavau. Ir zindziau labai jau ilgai. Nu nebesigirsiu.
Dar visa laika dziaugiausi, kad kudikelis jeigu klykteldavo kur viesajame transporte, man nereikedavo ten vietoj iskart kruties traukt, ir maitint kaip Nulia bei Nikolia "pagal poreiki". Va Nulia suskaiciavo, kad soske yra naudojus jau keturis kartus. Mes gal kokius 400 kartu, taip grubiai paemus, su pirmu vaiku, nu o su antru gal jau bus kokis 36. As tai dar galvoju, kad cia skanduoja gal ir tos, kuriu vaikai tos soskes nepaeme. Siule taip ir anaip, visokiu rusiu ir vistiek nepaeme. Arba gal ir laiko paslepe kur po sijonu ekstriniam atvejui. Bet pamirsta per motinystes rupescius.
[/quote]
tai skatina mane pachia mastyti, galbut pasinaudoti jei tai teisinga ir savo gyvenime..
Tokio lygio samprotavimai kaip Tavo, Inguses ir dar kazkiek..jie nieko nepalieka..
po ju tushcia..ir zadas kazkur prapuola...gal geriau butu i tai jau tiesiog parasyti..ai dzin..Tokia musu diskusija veda i nieka..
o man gyvenimas - procesas..tad
No comments...
quote=nep,2010 05 01, 19:19]
Dar visa laika dziaugiausi, kad kudikelis jeigu klykteldavo kur viesajame transporte, man nereikedavo ten vietoj iskart kruties traukt, ir maitint kaip Nulia bei Nikolia "pagal poreiki". Va Nulia suskaiciavo, kad soske yra naudojus jau keturis kartus. Mes gal kokius 400 kartu, taip grubiai paemus, su pirmu vaiku, nu o su antru gal jau bus kokis 36. As tai dar galvoju, kad cia skanduoja gal ir tos, kuriu vaikai tos soskes nepaeme. Siule taip ir anaip, visokiu rusiu ir vistiek nepaeme. Arba gal ir laiko paslepe kur po sijonu ekstriniam atvejui. Bet pamirsta per motinystes rupescius.
[/quote]
QUOTE(Nikolia @ 2010 05 01, 21:06)
Zinai Nep..kartais buna komentarai..kardinaliai priesingos nuomones..bet juos perskaichius..viduj lieka smagus jausmas..ir pagarba ji parashiusiam..
Siuo atveju susikerta ne priesingos nuomones, o vieno zmogaus nuomone ir kito zmogaus patirtis, kaip tu gali uzgincyti kito zmogaus patirti? Mes cia bandom pasakyti savo patirtimi, kad musu vaikai gauna soskiuka, bet yra sekmingai maitinami krutimi ir auga sveiki ir laimingi (ta prasme nenukencia nuo tos soskes), o remiantis kazkokiomis knygomis kurias raso sekmingai zindantys vyrai niekaip negalite irodyti priesingai. Patirtis kuria vertinciau butu mamos, kuri pradejusi duoti soske nebegalejo maitinti krutimi, kazkaip kitaip pakenke kudikiui ciulptuku ir t.t. Bet jus kalbate vien tik paistalais ir nieko nepasakete konkreciai ka blogo padaro ta soske remianis jusu asmenine patirtimi.
Kalbant kitais kriterijais galbut diskusija gali peraugti i nuomoniu lygi (vienos mano kad laika visa gali aukoti vien tik vaikui, kitos galvoja ir apie ktus seimos narius ir t.t.), bet cia jau asmenine nuomone, prioritetai, atsakomybe ir seimos supratimo klausimai. Pvz as nesutinku visa savo laika aukoti vienam vaikui, nes mano demesio reikia ne tik jam.
Nzn kur žiuri moderatorės
Mergynos, prašom neneškit senų įžeidinėjimų į temą. Galima juk diskutuoti taikiai ir protingai - juk nieks neatbėgs dabar neikiš soskiuką jūsų vaikams ir atvirkščiai virtualiai neatims
Mergynos, prašom neneškit senų įžeidinėjimų į temą. Galima juk diskutuoti taikiai ir protingai - juk nieks neatbėgs dabar neikiš soskiuką jūsų vaikams ir atvirkščiai virtualiai neatims
! | Forume draudžiami įžeidinėjimai kaip ir provokacijos, nesvarbu kokiu būdu jie parašyti: ar puolant, ar ginantis. Būkim tolerantiškos kitokiai nuomonei, diskutuoti galima ir be įžeidinėjimų. |
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 01, 20:52)
Tris vaikus užauginau be žindukų ir nieko jiems nenutiko. Suprantu, kai mama augina dvynukus ar trynukus. Bet jei tik vieną, tai mama turi pakankamai laiko savo kūdikiui skirti visą savo dėmesį.
na jau na jau, imanoma ir dvynius uzauginti be soskiu
kaip ir rasiau - maniskiams jau du metukai, soske voliojasi tarp zaislu ir kartais megsta ja pagrauzti - zaidzia mazus leliukus. Dar buvo labai gerai kai dantys dygo - grauzdavo tada ja, tasydavo visaip. Bet ciulpti taip ir neismoko. Ta savo neramuji jau buvau ismokinus, nepamenu kiek jam to laiko buvo, keli menesiai gal. Ciulpe jis soske viena diena - kai miegojo vaziuodamas masina ir vakare pries miega. Jau galvojau taika ir ramybe atejo i musu namus. Kita diena KATEGORISKAI atsisake to velnio ismislo ir reke visa gerkle vos pametes mano ketinius pakeisti naturalu reikala silokono gabalu. Tada supratau kad naturalistas tas mano vaikis is prigimties. Apsisarvavau kantrybe, kurios tiesa sakant pas mane jau ir nebuvo like na ir uzaugom kazkaip.....Kitam vaikiuku itai net nesiuliau. Jis neturejo tokios mados kabet ant papo - pavalgo ir miega arba ziuri sau.
Zodziu mamos - visu vaikai skirtingi, net dvyniai skirtingi, todel tikrai yra vaiku kuriuos be galo be galo sunku auginti be soskes. Man galiu pasakyt buvo labai labai sunku 24 val per para tasyti ta vaika ant ranku ir dazniausiai prie kruties. Budavo jau ir stogas vaziavo, norejosi pabegt nuo visu ir pasislepti kur toli toli, kad tik niekas prie tu mano vargsu papuku nebelistu Be to dar jauciausi nuolat kalta kad kitam mazai demesio skiriu Pabandykit isivaizduoti, kai net praustis ar i tualeta reikia eiti su vaiku prie kruties kitaip jis rekia visa gerkle....jei soskiukas butu padejes - tikrai mielai buciau davusi. Zimona, nepirkau 15 skirtingu rusiu, nekisau as jam tos soskes is 20 skirtingu pozu, bet tikrai bandziau....ir nematau tame nieko labai blogo....Gal tiesiog pabandykit nesipykti o paziureti i situacija kito akimis...
Manau kiekviena daro taip kaip jai geriau, kiekviena susideda prioritetus . As zinduku , bonkuciu nedaviau nei vienam vaikui, net nemeginau. Kai dantukai kaldavosi duodavau spec zaisliuku kramtuku juos pagrauzti, taip pat mediniu saukstu ir gintaro karoliu Su pirmu situacija labai panasi buvo kaip pas AusraR nuolat zindo, visur buvom kartu ir zindo taip ik metu panasiai, aisku vis po maziau kazkiek . Su antru labai gelbejo vaikjuoste
Kodel nedaviau? pirmiausia labai norejau maitinti, o krutine nebuvo pati geriausia, idube sp tai bijojau,kad gal atsiras kokiu papildomu kliuciu maitinimui. Galvojau,kad jei vaikelis tiek zinda vadinasi jam reikia, gal reikejo to fizinio artumo (gaila nezinojau dar apie vaikjuostes )
Be to ciulpdams zinduka, vaikelis per daug ir ilgam atsijungia nuo aplinkos , taip nelieka laiko ja tyrineti, taip per daug slopinama smegenu veikla, vaikelis vystosi daug leciau nei galetu apie tai snekejo nesciuju kursuose, taip pat galit rasti gyd.Vingaro knygutej.
Todel visoms draugems rekomenduoju vaikjuostes dabar vaikelis ten sedi sau , tvarkaisi , ziuri, viskas idomu, ramus, viska speji ir juo, ir kitu vaikeliu pasirupinti ir uzmiega benesiojamas
Kodel nedaviau? pirmiausia labai norejau maitinti, o krutine nebuvo pati geriausia, idube sp tai bijojau,kad gal atsiras kokiu papildomu kliuciu maitinimui. Galvojau,kad jei vaikelis tiek zinda vadinasi jam reikia, gal reikejo to fizinio artumo (gaila nezinojau dar apie vaikjuostes )
Be to ciulpdams zinduka, vaikelis per daug ir ilgam atsijungia nuo aplinkos , taip nelieka laiko ja tyrineti, taip per daug slopinama smegenu veikla, vaikelis vystosi daug leciau nei galetu apie tai snekejo nesciuju kursuose, taip pat galit rasti gyd.Vingaro knygutej.
Todel visoms draugems rekomenduoju vaikjuostes dabar vaikelis ten sedi sau , tvarkaisi , ziuri, viskas idomu, ramus, viska speji ir juo, ir kitu vaikeliu pasirupinti ir uzmiega benesiojamas