Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

Nep tau problemos su informacijos isisavinimu..jau net nejuokinga..
tu girdi ka tau sakau..
pilvo putimas ir diegliai - ar bent sugebi atskirti..
kai as rashiau - siuos dalykus atskyriau..viena kaip galimai issprendziama zindymu..esme daznai zindant, sugebeti susireguliuoti maitinima is krutu, kad vaikas gautu dazniau riebesnio pieno- kaip tu tai padarysi..tavo sugebejimo ir mastymo reikalas..ir knyga..ji tik patvirtina, kad tai veikia..
o diegliai..paskaityk dar syki mano posta..as ten ir rashiau, kad tai tiesiog isgyvenamas laikotarpis..
Vitkauskas tavo ziniai turi keturis vaikus..ir jie visi buvo zindyti ...pirmas dar sovietmechiu..augo..ir butent del savo vaiku...ir del to, kad zindymas Lietuvoje - didzioje daugumoje moteru- suvokiamas taip kreivai..tik "soskes" lygiu- del to tikrai reikia bent paskaityti..kad tureti bent sioki toki supratima..

QUOTE(nep @ 2010 04 29, 19:03)
Kas yra daznai? As zindau kas 1,5 valandos  smile.gif Knygos lieka knygomis  smile.gif Vaikas turi problemu su diegliais. Diegliai, manoma, priklauso nuo daugelio priezasciu. Ne tik zindymo. Nuo mamos nervu sistemos, nuo mamos ir vaiko virskinimo ipatumu, nuo to, ar vaikas zysdamas prisizindzia oro...Ir vistik net tai yra teorijos....Nes nuo ko kyla diegliai dar tiksliai nera istirta. Paprastai kudikiai kas jiems yra negali papasakoti lotuliukas.gif , kai gydytojai nezino, kas kudikiui yra - konstatuoja - diegliai....Kolik - diegliai (kolikai) yra kile nuo graik. zodziu "as nezinau". (Nezinau kodel kudikis verkia)
Ta, kada liesesnis kada riebesnis pienas issiskiria, as zinau.
Vitkauskui del objektyviu priezasciu labai truksta praktikos...

Atsakyti
Tikrai, tikrai – super aiškiai ten viskas apie tai išdėstyta – ir kodėl kūdikiams pilvukus pučia, ir kaip dieglius raminti. Ir aš čia visko nesukiščiau į kelis žodžius. g.gif Tiesiog labiau vertėtų ją pačią paskaityti. Vadinasi „Kūdikio žindymas: Nepakeičiamas kaip motinos meilė“ Mačiau, dar yra knygynuose... mirksiukas.gif
Atsakyti
[

nuliax: be to, jei vaikas sotus, jis neverkia, o jei neverkia kam tada ciulptukas???
o jei verkia galima pasiulyti kruti ne tik pavalgyti bet ir nusiraminti.

Tikrai galima bet tada mama turi pasiryzti tapti didele "soske" ir tada bus kaip tuo atveju kai kudikis neramus, 6 menesiu per nakti kas valanda nori nusiraminti mamuku-soskiuku

nuliax: jei kudikis 6 men nakti keliasi kas valanda, tai jam kazkas yra nera "sveikas" dantukai pvz kamuoja., tai praeis, as pasiryzusi iki metuku maitinti pagal poreiki, jei vaikui reikia, neturiu teises neduoti, vat nuo metuku pradesiu galvoti kitaip ir bus ivestas rezimas.

nu ir kas is ti citavimo? as savo zodziu neatsisakau ir kartociau ta pati. mano problema tapo eijimas i lauka, arba sedim namie arba bandom eiti i lauka su soske,(nes negali uzmigti, rekia iki isterikos)pabandziau su ciulptuku taip - pabandziau ir pavyko bet dabar sugalvojau gudriau: ant ranku prie kruties uzmiega ir nesu i lauka, pavaikstau ir dedu i vezima, ir vel pavyko, Taigi man tai pamoka, jog vaikui viskas isaugoma, ir tai kad kelias dienas miegojo su ciulptuku, dabar ziuresiu kaip toliau seksis. Namuose sunku atsikratyti miegojimo ant ranku, dedu i lovyte ir prabunda, nu bet nakti suviniuoju i antklode i r pavyksta. Reiks ir diena pabandyti, Tai vat ir darau isvada kad soskes davimas yra mamos silpnybe, o ne vaikui - butinybe, todel prisipazistu kad pasidaviau silpnumui, ir apie tai parasiau. Bet po jusu repliku, kaip tik pasikroviau ir toliau ieskoti budu vaikui nuraminti be ciulptuko. Aciu jums.

Jums buvo labai juokinga kai ivesiu rezima? Taigi atsakau - pavalges vaikas koses ir atsigeria pienelio, darau isvada kad pasisotino, ir jei zirzia tai galima su juo paziasti, isnesti i kiema trumpam, turime supuokles lauke ir pan. Praeis 2-3 valandos, kai nores miegucio, tai ir gaus mp ir mamos.
drinks_cheers.gif

siek tiek priesistorijos: iki 5.5 menesiu maitinau dukryte kas valanda, nes gime tik 2.5 kg, o dabar sveria virs 8 kg, man maitinimas kas val. uztikrino puiku augima, ir anksciai gimusi jau seniai pasivijo kitus vaikus, o buciau kisusi soske,, tikrai butu letesnis augimas, jau dabar pasiilgstu to maziuko, ka tik gimusio.. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuliaX: 30 balandžio 2010 - 07:20
maitinu dvynus, dabar jiems beveik du metukai.
Galiu pasakyti kad auginti vaikuti be soskes - sunku, ypac jei jis neramus. O dar jeigu du doh.gif bet maniskiai soskes neeme ne pro kur. Labai nekisau per prievarta, tiesiog kelis akrtus pabandziau...nes ypac vienas mano vaikutis iki kokiu 6 men kabejo ant kruties ISTISAI. Na budavo pertraukeles kelios per diena....kartais ateidavo sveciu tai gaudavo supuot...tada pailsedavau koki pusvalandi....sunku buvo ziauriai, soske tikrai butu pagelbejus...bet kaip matot kol kas gyva, sveika ir lyg ir nuo0 proto nenusokus smile.gif
taigi vadinasi imanoma..bet lenkiu zemai galvas pries mamas, kurios augina neramius kudikius be soskiu.
o del buteliuko - maniskiai gavo buteliuko ligoninej. Galiu pasakyti tik tiek - jei dar kada gimdysiu - niekada jokiu buteliuku neduosiu ir grieztai liepsiu seselems neduoti. Pasekmes kenciu iki siol...Vaikutis ismoko netaisyklingai zysti....Kitas tiesa, nieko, gerai viska daro...taip kad cia ne taisykle, bet jeigu jau taip atsitiks, tai labai sunku kazka pataisyti...nemoku paaiskinti kaip jis ten zinda, bet man visada buvo nemalonu. Dabar kai pilna burna dantu tai ne tas zodis kaip nemalonu. O dar kai jis ir yra tas, kuriam tos kruties daugiau reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 04 30, 07:16)

Namuose sunku  atsikratyti miegojimo ant ranku, dedu i lovyte ir prabunda, nu bet nakti suviniuoju i antklode i r pavyksta. Reiks ir diena pabandyti, Tai vat ir darau isvada kad soskes davimas yra mamos silpnybe, o ne vaikui - butinybe, todel prisipazistu kad pasidaviau silpnumui, ir apie tai parasiau.  Bet po jusu repliku, kaip tik pasikroviau ir toliau ieskoti budu vaikui nuraminti be ciulptuko. Aciu jums.

nuliaX, man atrodo butent tavo atveju kai vaikiukas miega tik ant ranku ir nenori guleti vezyme, nesiokle butu issigelbejimas - jeigu eini tiesiog pasivaiksciuoti, priekyje prisirisi, vaikelis uzmiega ir eini kur nori biggrin.gif svoris su vaikjuoste nesijaucia beveik ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2010 04 29, 22:44)
Nep tau problemos su informacijos isisavinimu..jau net nejuokinga..
tu girdi ka tau sakau..
pilvo putimas ir diegliai - ar bent sugebi atskirti..
kai as rashiau - siuos dalykus atskyriau..viena kaip galimai issprendziama zindymu..esme daznai zindant, sugebeti susireguliuoti maitinima is krutu, kad vaikas gautu dazniau riebesnio pieno- kaip tu tai padarysi..tavo sugebejimo ir mastymo reikalas..ir knyga..ji tik patvirtina, kad tai veikia..
o diegliai..paskaityk dar syki mano posta..as ten ir rashiau, kad tai tiesiog isgyvenamas laikotarpis..
Vitkauskas tavo ziniai turi keturis vaikus..ir jie visi buvo zindyti ...pirmas dar sovietmechiu..augo..ir butent del savo vaiku...ir del to, kad zindymas Lietuvoje - didzioje daugumoje moteru- suvokiamas taip kreivai..tik "soskes" lygiu- del to tikrai reikia bent paskaityti..kad tureti bent sioki toki supratima..

Tau problemos, su supratimu, ne man su isisavinimu, o paciai su skaitymu. Nugi pati parasei, kad tavo vaikas yra ramus. Kad augini visai be soskes. Tai ka tu gali pasakyti sia tema? Nu nebent tai, kad siuo atveju pasiseke labiau uz mane ir tau nereikia ieskoti jogos, soskes, visokiu zoleliu, vaistu ar kitu nuraminimo budu tongue.gif Nu tai as tau sakau, kad diegliai dar nenustatyta nuo ko. Taigi pati nesugebi atskirti. Diegliai ir pilvo putimas yra labai glaudziai susije, nors yra ne vienas ir tas pats doh.gif Diegliai kyla del pilvo putimo, bet, jei pilva pucia nebutinai kyla diegliai. Vienu zodziu, vaikas garsiai bezda ir patenkintas, arba vaikas bezda ir labai smarkiai rekia. Visa diena. Ir dar padaro zalia kakuti. Nuo to, man padeda tik krapu arbata ir soske. Nu tai ka pati gali prasyt, jei bedu del pilvelio jums nebuvo, net paryskinai tai raudonai. O knygos lieka knygomis. Lai Vitkauskas pats ir zindo, bet kur bet kada ir kas pusvalandi, masinoje, laiptineje, parduotuveje. Tiek diegliai, tiek putimas yra ZARNYNO bedos. Anot taves, kai vaikas zindomas daznai, jis "paprastai neturi bedu su zarnynu" , nagi, nagi . rolleyes.gif schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(nuliaX @ 2010 04 30, 07:16)

Kaip cia dabar, nuliaX, as maniau kad auginate visai be soskes..."Vargu ar pienuko nep iki 3 men uzteks" man sakete, Nu siaubas blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Nikolia @ 2010 04 29, 18:17)
as neturejau pernelyg problemu su diegliais ir pilvo skausmais, nors nedaviau soskes...ir labai daznai zindziau...galvoju kodel..ir visai nesenai atradau atsakyma ..Vitkausko knygoje..pasakysiu savais zodziais, kam bus idomu susiras..
kai vaikas zindo daznai ir gauna ta riebesni piena beganti po liesesnio..jis paprastai neturi problemu su zarnyno bedomis- berots pirmas liesesnis pienas kiek salstelejes ir jame kazkas issiskiria, kas sukelia pilvo putima..tad jei jus tarp zindymo darote ilgesnes pertraukas, pienas jusu krutineje vel sulieseje..tame ir pointas ..
o diegliai..vaiko nervu sistemos vystimosi pradzioje buna..tai procesas..ji galima tik truputi palengvinti-mes su vyru ji supdavom ir issupdavom..
Tarpuose tarp zindymu as nedrausdavau vaikui pachiulpti savo nykscio..ir kodel gi jam tai drausti daryti..jis ji chiulpe isciose..paciulpe ir net nepastebejau kada nustojo..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 30 balandžio 2010 - 10:13
nu bet karingai nusiteikusios doh.gif , esate labai piktos ir turite gera atminti lotuliukas.gif lotuliukas.gif

gerai jau , juokauju, ..
Atsakyti
Nep..apie savo vaika rashiau, kad neprisimenu pernelyg problemu su diegliais.. vel kazka ne taip eilini syki perskaitei:)
Soske mano nuomone nereikalingas isradimas.. yra kruva budu, kuo ja pakeisti...bet dabar kazkaip ateina mintis, kad "ne katrai" mamai nusiraminimui nepakenktu ja savo burnoj patureti:)
Rasai , cituoju "tau nereikia ieskoti jogos, soskes, visokiu zoleliu, vaistu ar kitu nuraminimo budu" o
Zinai, koks papraschiausiais nusiraminimo budas...Viskas kazkada baigiasi..ankschiau ar veliau...ir man baigesi tie pirmi metai ir sitie antri dar greichiau bega..ir ka...- tos kancios pradzioj - pasimirsho..ir todel galiu sau leisti spjauti..i tai ir vadinti dabar "nedidelem problemom"..
Moterys is principo tokie gajus padarai..O tu juk truputi "joge" susitelk ..ir pasigilink kada atsiranda zalias kakutis...

QUOTE(nep @ 2010 04 30, 10:14)
Tau problemos, su supratimu, ne man su isisavinimu, o paciai su skaitymu. Nugi pati parasei, kad tavo vaikas yra ramus. Kad augini visai be soskes. Tai ka tu gali pasakyti sia tema? Nu nebent tai, kad siuo atveju pasiseke labiau uz mane ir tau nereikia ieskoti jogos, soskes, visokiu zoleliu, vaistu ar kitu nuraminimo budu  tongue.gif Nu tai as tau sakau, kad diegliai dar nenustatyta nuo ko. Taigi pati nesugebi atskirti. Diegliai ir pilvo putimas yra labai glaudziai susije, nors yra ne vienas ir tas pats  doh.gif Diegliai kyla del pilvo putimo, bet, jei pilva pucia nebutinai kyla diegliai. Vienu zodziu, vaikas garsiai bezda ir patenkintas, arba vaikas bezda ir labai smarkiai rekia. Visa diena.  Ir dar padaro zalia kakuti. Nuo to, man padeda tik krapu arbata ir soske. Nu tai ka pati gali prasyt, jei bedu del pilvelio jums nebuvo, net paryskinai tai raudonai. O knygos lieka knygomis. Lai Vitkauskas pats ir zindo, bet kur bet kada ir kas pusvalandi, masinoje, laiptineje, parduotuveje. Tiek diegliai, tiek putimas yra ZARNYNO bedos. Anot taves, kai vaikas zindomas daznai, jis "paprastai neturi bedu su zarnynu" , nagi, nagi .  rolleyes.gif  schmoll.gif
Papildyta:

Kaip cia dabar, nuliaX, as maniau kad auginate visai be soskes..."Vargu ar pienuko nep iki 3 men uzteks" man sakete, Nu siaubas  blink.gif
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 30 balandžio 2010 - 14:45
QUOTE(Nikolia @ 2010 04 30, 14:44)
Nep..apie savo vaika rashiau, kad neprisimenu pernelyg problemu su diegliais.. vel kazka ne taip eilini syki perskaitei:)
Soske mano nuomone nereikalingas isradimas.. yra kruva budu, kuo ja pakeisti...bet dabar kazkaip ateina mintis, kad "ne katrai" mamai nusiraminimui nepakenktu ja savo burnoj patureti:)
Rasai , cituoju "tau nereikia ieskoti jogos, soskes, visokiu zoleliu, vaistu ar kitu nuraminimo budu"  o
Zinai, koks papraschiausiais nusiraminimo budas...Viskas kazkada baigiasi..ankschiau ar veliau...ir man baigesi tie pirmi metai ir sitie antri dar greichiau bega..ir ka...- tos kancios pradzioj -  pasimirsho..ir todel galiu sau leisti spjauti..i tai ir vadinti dabar "nedidelem problemom"..
Moterys is principo tokie gajus padarai..O tu juk truputi "joge" susitelk ..ir pasigilink kada atsiranda zalias kakutis...

cituoju tau, specialiai isknygos. Nes matau, gerokai jau MP uzpyle galva. Jei vis dar sakai, kad soske bet kokiu atveju nereikalingas isradimas lotuliukas.gif , juk yra kruva tu budu kaip vaikeli greitai ir efektyviai nuraminti bigsmile.gif Knygas reikia moketi skaityti bigsmile.gif arba teisingai atsiminti Kaip matau, vaikelis tavo pirmas, neatsimeni pernelyg problemu su diegliais, taigi paciai, reiketu labiau pasidometi, kada yra dieglai, kada zalias kakutis, o kada siaip, tik pilvuka pucia, ir kaip skiriasi kudikelio verkimas, jeigu gali sitaip rasyti. Gal kada turesi dar viena vaikeli, tai tau sitos informacijos prireiks. Ir apie soske, kuria praverstu kai kam burnoj patureti... mirksiukas.gif Nesvarbu, kad viskas kazkada baigiasi. Visos kancios kazkada baigiasi. Maitinkim vos prasidejus diegliniam klykimui, tsakant "pagal poreiki" lotuliukas.gif Pagalvojau, o kodel mes arkliais nebejodinejam, masinos nelabai reikalingas isradimas...Juk tikrai g.gif

"Daznai kudikiams nuo antros ar trecios savaites iki penkiu - sesiu menesiu, o kartais ir ilgiau,(mano pirmam vaikeliuii iki vieneriu metu) po valgio ar praejus 30 - 40 min. pradeda pusti ir skaudeti pilvuka. Kudikis istisai verkia, muistosi.Toks negalavimas vadinamas diegliais. Jis praeina per simta dienu. Kol kas nera efektyviu priemoniu kaip juos pasalinti"

Papildyta:
QUOTE(nuliaX @ 2010 04 30, 10:36)
nu bet karingai nusiteikusios doh.gif , esate labai piktos ir turite gera atminti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
gerai jau , juokauju, ..

lotuliukas.gif
Nu ka tu, ka tu, tiesiog kai auklejai prie kompo nono.gif gal buvai pamirsus, kad siaip jau naudojate ir jus kartais soske, juk vaikelis jau gana didelis, tai pienukas dingti neturetu. Nors siaip vienoje knygoje raso, kad negalima apskritai jokiu soskiu. Meskite lauk tuos silikono gabalus, reiktu vistik pasisaugoti, jei iki metu zadate maitinti pagal poreiki...

Gerai, gerai, juokauju... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 30 balandžio 2010 - 20:38
[pirmam vaikeliuii Nu ka tu, ka tu, tiesiog kai auklejai prie kompo nono.gif gal buvai pamirsus, kad siaip jau naudojate ir jus kartais soske, juk vaikelis jau gana didelis, tai pienukas dingti neturetu. Nors siaip vienoje knygoje raso, kad negalima apskritai jokiu soskiu. Meskite lauk tuos silikono gabalus, reiktu vistik pasisaugoti, jei iki metu zadate maitinti pagal poreiki...

Gerai, gerai, juokauju... mirksiukas.gif

naudojau kokius 4 kartus, cia gavosi i diena 1 karta, kai ejau i miska su vezimu, ten bent nieks negirdi kaip vaikas verkia lotuliukas.gif
[/quote]
Atsakyti
Nu ka tu, Nulia, nesiteisink mirksiukas.gif Ar nepagalvojai, kad gali vaikeliui soske pakenkti? Kita karta busi atsargesne mirksiukas.gif Tik kaip ji pas tave namie atsidure blush2.gif Beto net miske einant negalima vaikeliui leisti verkti...Reiktu bet kokiu atveju pazindyt, nuramint, jei valgyt nenori,vistiek prisiglaust prie kruties... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 30 balandžio 2010 - 20:46
QUOTE(nep @ 2010 04 30, 21:39)
Nu ka tu, Nulia, nesiteisink  mirksiukas.gif Ar nepagalvojai, kad gali vaikeliui soske pakenkti? Kita karta busi atsargesne  mirksiukas.gif Tik kaip ji pas tave namie atsidure  blush2.gif Beto net miske einant negalima vaikeliui leisti verkti...Reiktu bet kokiu atveju pazindyt, nuramint, jei valgyt nenori,vistiek prisiglaust prie kruties... 4u.gif

vistiek nori tyciotis ar ne? beja,, miske turiu suoliuka jeigu ka smartass.gif
Atsakyti