Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

QUOTE(ugnele_n @ 2009 09 14, 17:28)
Na ka - manishke taip pat visishkai i buteliuko puse pazhiuret negali, mergytei 3 men. sad.gif o taip reiketu, nes netrukus teks isheit dazhniau studijuot..
zodziu, jau ishbandziau triju rushiu buteliukus, bet klykia kai bandau maitint nutrauktu pieneliu.. doh.gif

o ar bandet tommee tippee buteliukus? raso jog soskes forma panasi i spenelio...

maniskis is buteliuko tik valgo, nes po gimdymo 3 para teko inkubatoriuj pagulet ir valgyt is buteliuko - taip ir sugadino mano vaika, nes nebemokejo kruties po to apsizioti doh.gif vargstam taip ir iki siol, nusitraukineju pienuka ir valgom is buteliuko
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2009 09 15, 19:50)
o ar bandet tommee tippee buteliukus? raso jog soskes forma panasi i spenelio...

maniskis is buteliuko tik valgo, nes po gimdymo 3 para teko inkubatoriuj pagulet ir valgyt is buteliuko - taip ir sugadino mano vaika, nes nebemokejo kruties po to apsizioti  doh.gif  vargstam taip ir iki siol, nusitraukineju pienuka ir valgom is buteliuko

Man irgi tokia problema mažoji nebegeria mano pieno iš buteliuko. o reikia kartais išeit palikt. iki trijų mėnesių gėrė puikiausiai, o po trijų atsirado didelė problema. Kaip jūs išsprendžiat tą problemą? Mano geriausiu atveju tai geria iš šaukščiuko.
Atsakyti
Kai zindziau,maniskis eme ir soske, ir buteliuka.
Atsakyti
Sveikos, aš irgi iš tų naujokių mamų, kuri nusipirko čiulptuką ir dabar kariauja su sąžine. Esmė tame, kad kartais, dažniausiai vakare, ima mano vaikis verkt (gal pilvukas?), ir jei duodu krūtį, godžiai čiumpa, bet vos nurijęs pieno - spjauna ir ima dar garsiau klykti (pieno bent kol kas - upeliais fontanais teka, norisi, kad taip kuo ilgiau būtų). Gavęs čiulptuką labai laimingas jį čiulpia, greit užmiega, o kai pabunda iš alkio - įsisiurbia į papuką be problemų. Būtų visai gerai taip ir gyventi, bet kai mums dar tik dvi savaitės, baisu skaityt visus straipsnius ir komentarus, kad per anksti daviau ir kad paskui vaikas gali nebemokėt žįsti...

Kas turit patirties, kad vaikas nuo tokio mažens draugautų ir su papuku, ir su čiulptuku?

O jei kam nors dėl čiulptuko atsisakė valgyti iš krūties, ar pavyko paskui perpratint atgal?
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 10 20, 18:50)
Sveikos, aš irgi iš tų naujokių mamų, kuri nusipirko čiulptuką ir dabar kariauja su sąžine. Esmė tame, kad kartais, dažniausiai vakare, ima mano vaikis verkt (gal pilvukas?), ir jei duodu krūtį, godžiai čiumpa, bet vos nurijęs pieno - spjauna ir ima dar garsiau klykti (pieno bent kol kas - upeliais fontanais teka, norisi, kad taip kuo ilgiau būtų). Gavęs čiulptuką labai laimingas jį čiulpia, greit užmiega, o kai pabunda iš alkio - įsisiurbia į papuką be problemų. Būtų visai gerai taip ir gyventi, bet kai mums dar tik dvi savaitės, baisu skaityt visus straipsnius ir komentarus, kad per anksti daviau ir kad paskui vaikas gali nebemokėt žįsti...

Kas turit patirties, kad vaikas nuo tokio mažens draugautų ir su papuku, ir su čiulptuku?

O jei kam nors dėl čiulptuko atsisakė valgyti iš krūties, ar pavyko paskui perpratint atgal?

Del ciulptuko neatsisako, atsisako del buteliuko, nes pienuks is buteliuko lengviau beg ir vaikui reikia maziau pastangu.

As ekstra atvejais vbandau raminti vaika supdama su ciulptuku burnoj, bet siaip jis nera megejas, neipratinom. Kazkaip ir pats neimdavo ir mes pamirsdavom pasiulyti. O tas pradejimas rekti vos nuryjus kelis gurksniu pienuko, mano manymu tikrai del pilvuko.
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 10 20, 18:50)
Sveikos, aš irgi iš tų naujokių mamų, kuri nusipirko čiulptuką ir dabar kariauja su sąžine. Esmė tame, kad kartais, dažniausiai vakare, ima mano vaikis verkt (gal pilvukas?), ir jei duodu krūtį, godžiai čiumpa, bet vos nurijęs pieno - spjauna ir ima dar garsiau klykti (pieno bent kol kas - upeliais fontanais teka, norisi, kad taip kuo ilgiau būtų). Gavęs čiulptuką labai laimingas jį čiulpia, greit užmiega, o kai pabunda iš alkio - įsisiurbia į papuką be problemų.

sveikutes, blush2.gif aš ir pirkau žinduką, blush2.gif lygiai taip pat kariauju su sąžine, pas mus ir tas pats, vakare užmiegant nakčiai mes labai vargstam, matyt pilvukas, papulis jam netinka, o žindukas, užmiega gavęs jį, šiaip diena jam jo visai nereikia. gal nieko tokio kad su žinduku? ax.gif blush2.gif mes per mėnesį priaugom 1,5kg.
Atsakyti
Dar klausimas - kaip suderinti, kad vaikas išmoktų ir iš buteliuko nutrauktą pienuką gerti, ir tuo pačiu - neatsisakytų krūties? Nuo kada pradėti pratinti, kokį modelį pasirinkti (turiu avent buteliuką nusipirkus), kokių klaidų vengti? Nes norisi po truputį išsiruošti į ilgesnes keliones po miestą, bet kai mes su žindymu žaidžiam ilgai ir visokiom pozom, tai lauke ar svečiuose taip neišeis, tai būtų parankiau turėti buteliuką... arba kai vaiką prireiks ilgiau tėčiui palikt.

Čiulptuką su krūtimi kol kas sėkmingai derinam, nesipykstam. Mums trys savaitės.
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 10 25, 12:38)
Dar klausimas - kaip suderinti, kad vaikas išmoktų ir iš buteliuko nutrauktą pienuką gerti, ir tuo pačiu - neatsisakytų krūties? Nuo kada pradėti pratinti, kokį modelį pasirinkti (turiu avent buteliuką nusipirkus), kokių klaidų vengti? Nes norisi po truputį išsiruošti į ilgesnes keliones po miestą, bet kai mes su žindymu žaidžiam ilgai ir visokiom pozom, tai lauke ar svečiuose taip neišeis, tai būtų parankiau turėti buteliuką... arba kai vaiką prireiks ilgiau tėčiui palikt.

Čiulptuką su krūtimi kol kas sėkmingai derinam, nesipykstam. Mums trys savaitės.

Maniskis mazas be problemu mano piena is buteliuko gere, o va misinuko ne ( cia buvo isbandyta 7 men, nes reikejo iseit, o pienuko as nebenusitraukinejau gal kokius 4,5 men), tiesiog duokite ir matysit, man teko gult i ligonine ( maziui buvo 3 sav) tai as nutraukiau pienuka ir kuo puikiausiai mociute sugirde, o grizus toliau maitinau pati, kol gydziau viena speneli ir vienakart pienuka nutraukdavau ir sugirdydavau is burteliuko, o kita kart maitindavau pati sveika krutimi, ir tai darau sekmingai iki siol, mums jau vienuoliktas menesis, naudojau avent butent produkcija, ciulptuka gavo nuo pirmu dienu, tai ir netrukde mums maitintis MP.
Atsakyti
Maniskis gavo ciulptuka ir misinukus 2 sav, kai turejau gultis i logonine. Kai grizau - nebenokejo zisti kruties. Daviau su antspeniais, nes buvo nugrauzes. Vargom, kol vel ismokom. Pastebejau, kad su antspeniais jam buvo lengviau (panasiau i buteliuka). per pora sav viskas susitvarke pilnai. Is buteliuko daugiau nedaviau ir nemanau, kad negalima niekur iseiti - pamaitint galima masinoj, siaip nuosalioj vietoj prisidengus. geriau buteliuku nereikia.
O be ciulptuko jau nebeapsieinam. Nezinau, kaip atprasim...
Atsakyti
vajetau skaitau su pavydu kaip jusu vaikuciai zinduka ima,ir is buteliuko geria... unsure.gif o pas mus sunkiau maitinu dar pati jau neuzilgo 7 men.ir beje jokio buteliuko ir zinduko jai neistumsi.turim jau tris dantukus apacioj,virsutiniu dar nera...tai keliasi nakti po 4,5 kartus.beje uzmiega tik su mamos papu ciulpdama...arbatele ir ta duodu is saukstuko...ir taip nuo gimimo... ir kaip atpratint reiks neisivaizduoju.gal ira kam tokia pati situacija,buciau dekinga jei sususiektumet su manim per az 4u.gif
Atsakyti
Mano mažoji čiulptuko neėmė, o iš buteliuko mišinuko paragavo 3,5 mėnesių. Krūties neatsisakė, vis dar žindau intensyviai (dukrytei 10 mėnesių). O didžioji čiulptuką ėmė, iš buteliuko buvo maitinama dar ligoninėje, kurioje praleidom dvi savaites, namie dar bandžiau žindyti, bet sulaukus mėnesio visiškai neėmė krūties, pieną, kiek jo turėjau, nusitraukinėjau ir girdžiau iš buteliuko, tai truko 6 mėnesius. Mano išvada - rizikinga su buteliuku pažindinti visai mažiuliuką, o didesnis dėl buteliuko krūties nemes.
Atsakyti
Noreciau neduot ciulptuko - lai butu ramus ir taip - nieko neskaudetu tongue.gif , bet su abiem vaikais sitas daiktas veikia kaip skausmo malsinimo priemone kai pucia pilva...Mazajam dar 2 savaiciu nera, o jau raitosi...Po truputi pradedu duoti soske. Ka daryt...Zindymui netrukdo. Kruti ima puikiausiai. Be ciulptuko, kai skauda, zindau kas pusvalandi, 15 min, arba valanda. Paskui atsirugsta, arba ne, ir vel verkia, nes pucia pilva. Aisku, buna 4 val pertrauku. Bet kas pusvalandi ar valanda, manau jau perdaug. Ir ratas uzsisuka is naujo. doh.gif Prisigeria, riaugeja, zagsi, puksi. Nemanau, kad turetu buti istisinis zindymas, kai mama dar pavargusi, ir jokiu budu neduoda vaikui ciulptuko, nes tai negerai. Svarbiausia, nenaudoti jo kaip demesio pakaitalo. Kai vaikas nori valgyti, jis soskes neima. Beto, ar tikrai taip negerai pediatru ir psichologu nuomone labai skiriasi.

Ciulptukui yra daugiau nei 500 metu.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 01 18, 22:44)
pasitikek gydytoja, ji zino, ka sako. ir as verciau kruti duociau, matydama, kad vaikelis jau ciulpti iesko wub.gif  o is to gumos gabalo jokios naudos - nei maisto, nei silumos, nei pazinimo dziaugsmo.

netiesa
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 02 07, 21:10)
mesciau as is namu buteli , zinduka ir ciulptuka, ir butu paciai ramiau  4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 15 kovo 2010 - 14:31