QUOTE(Margareta @ 2008 06 20, 07:37)
mano gimineites dukrele uzkietejus pirsto ciulpike - ciulptuko jai nedave, nes mane, kad neva tai nesveika, bet paskui pasigailejo nes visa diena pirstas burnoj ciuptuka ismoko ji ciuplti apie 10men. (kaip ir buteliuka)) tevai galvojo, gal pakeis juo pirsta, bet sunkai jiems ten sekasi su tuo pakeitimu dabar jai virs metu, tai diena pirsta mama jai uzbintuoja
Ne nu cia taip "briedas" kapitalinis.
Visiskai neturi jokio rysio vaiko pirstu ciulpimui ar dave tevai ciulptuka, ar ne. Visu pirma, bendrai pas vaikus yra didelis noras zysti (juolab jei tai mergaitei tik virs 1 metuku). Kudykis gali buti pilnai patenkines si poreiki zysdamas mamos kruti. Veliau, paauge vaikai atsirenka ka deda i burna - kas soske, kas pirstus, kas siaip pagaliukus, akmenukus prisirenka lauke ir krauna i burna. Tai visiskai normalu ir negalima teigti, jog jei butu ciulptukas - tai jau nieko kito burnoj ir nebutu. Na nebent tuo atveju, kad vaikas visa diena su "duda" sedetu ir net zodzio negaletu pasakyt ar ko kito i burna isisdet.
Mano berniukas nuo kokiu 6men ciulpe ciulptuka, o veliau viskas - (retai) soskyte, rankos, pirstai, pagaliai budavo burnoj. Ir nematau cia bedos, gi jiems taip turi but. Dabar jau ta ciulpimo amziu isauges, bet vis tiek kartais pirstus isideda.