Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

QUOTE(Margareta @ 2008 06 20, 07:37)

mano gimineites dukrele uzkietejus pirsto ciulpike - ciulptuko jai nedave, nes mane, kad neva tai nesveika, bet paskui pasigailejo nes visa diena pirstas burnoj  doh.gif ciuptuka ismoko ji ciuplti apie 10men. (kaip ir buteliuka))  tevai galvojo, gal pakeis juo pirsta, bet sunkai jiems ten sekasi su tuo pakeitimu  biggrin.gif dabar jai virs metu, tai diena pirsta mama jai uzbintuoja  doh.gif

Ne nu cia taip "briedas" kapitalinis. blink.gif
Visiskai neturi jokio rysio vaiko pirstu ciulpimui ar dave tevai ciulptuka, ar ne. schmoll.gif Visu pirma, bendrai pas vaikus yra didelis noras zysti (juolab jei tai mergaitei tik virs 1 metuku). Kudykis gali buti pilnai patenkines si poreiki zysdamas mamos kruti. Veliau, paauge vaikai atsirenka ka deda i burna - kas soske, kas pirstus, kas siaip pagaliukus, akmenukus prisirenka lauke ir krauna i burna. Tai visiskai normalu ir negalima teigti, jog jei butu ciulptukas - tai jau nieko kito burnoj ir nebutu. Na nebent tuo atveju, kad vaikas visa diena su "duda" sedetu ir net zodzio negaletu pasakyt ar ko kito i burna isisdet.
Mano berniukas nuo kokiu 6men ciulpe ciulptuka, o veliau viskas - (retai) soskyte, rankos, pirstai, pagaliai budavo burnoj. Ir nematau cia bedos, gi jiems taip turi but. Dabar jau ta ciulpimo amziu isauges, bet vis tiek kartais pirstus isideda.
Atsakyti
labas mamytes, pas mane tokia beda. gyvenu ne lietuvoje, ir cia motinystes atostogos tik 3 men, tai man uz 2 sav reks iseiti i darba. kol kas tik zindau, ir norejau savo pieneliu dukryte iki metu ismaitinti. nusitraukineju pientraukiu, bet mazyle neima buteliuko nors tu ka. jau 4 sav kaip bandau. isbandziau 5 skirtingus buteliukus. kai ji alkana, is viso neima buteliuko, dar labiau klykia. kai nealkana, tai kartais paima i burna, pora kartu pakramto ir spjauna viska lauk, nenuryja nei pieno. neima ir soskes.

kai kurios cia rase, kad maitina ir krutimi, ir buteliuku. kaip jums pasiseke? ka darete kad buteliuka imtu? mano mazei dabar 2 men 1 sav.
Atsakyti
mano zvirblis nuo pirmu dienu tik papuli ciulpia.. negaliu iduoti nieko kito, nei buteliuko, nei zinduko.. nuo zinduko toks jausmas budavo kad apsivems.. visokiu dydziu ir formu isbandem.. dabar nakti atlieku zinduko funkcija pati, kai tuo tarpu kitos mamos ikisa zinduka ir toliau miega.. as po 10 kartu esu pazadinama su poreikiu pazysti.. ir kuo toliau tuo reiklumas dideja. nezinau kaip nuo to papulio paskui atpratint reikes.. baisu ir pagalvot..
Atsakyti
ir mano mazius nepripazista nei tiutes, nei buteliuko, pradzioj bandziau pripratint, bet be tiutes budavo ramiau, nei su ja doh.gif lotuliukas.gif , tai kad daba net ir neduodu. dienos metu ciulpiam viska: ir kumstukus, ir pirstukus, ir zaisliukus ax.gif
na o vakare visada uzmiegam prie papuko, o diena luzta zaisdamas lovytej, arba pasiguldau salia, apkabinu ir vaidinu kad miegu, po kokiu 5-10 min ir mano mazius saldziai parpia, o tada tyliai perkeliu i lovyte thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
jo mamulės.... vargstu ir as su papuliu. mums jau 9 mėnesiukai, bet mes neimam nei soskytės nei buteliuko, kaip rašė ir dar viena mamytė nakti tenka atlikti žinduko fukcija.... jau truputi pavargau... išbandėme net keletą rūšių soskyčių, buteliukų, mišinikų niekas netinka spajuna ir tiek, kažkur skaičiau, kad nuo devynių mėnesių jei vaikas negauna kitokių žindukų atsiranda priklausomybė papuliui.... jaučiu kad mums jau ji seniai atsirado,... bandydavau savo piena pilti i buteliuka irgi neima.... net nežinau kaip reiks tolaiu būti...
Atsakyti
Sveikos mamytes,
problemos tos pacios ir pas mane....

Tik as jau toki atveji turejau pries 3 metus, todel paguosiu, kad kazkaip viskas issispres, nors pati jau nebezinau ka daryt su antruoju vaiku doh.gif

Taigi pirmas mano vaikas iki 6 men. neeme buteliuko visiskai. galvoju sakes bus, bet tada pradejau mokinti is karto gerti is Avent puodelio su snapeliu ir kazkaip per menesi ismoko... o nuo 8 men. jau gere tik is to puodelio ir tik misinukus - maitinima baigiau.

Su antraja atzala atrodo sudetingiau, nors jai kaip tik dabar 6 men., ir vel buteliuko neima (nors ji budama 2- 3 men. gerdavo mano pienuka is buteliuko, bet po to buvo pertrauka ir dabar ne uz ka neima). Bandau duoti ta puodeli. Taigi pastebejimas - kai ten buna pienas - neima, o kai pasiulau vandenuko, po truputuka atsigeria (duodu kai maitinu darzoviu kosyte).

Labai tikiuosi, kad taip pat pavyks ismokinti gerti is puodelio kaip ir su pirmuoju... tada ir naktys gal bus ramios, nes dabar kaip ir daugumai naktimis reikia keltis, maitinti po n kartu....

laikykimes 4u.gif
Atsakyti
Maniskis tai buvo atprates nuo kruties, tai nuo 1 men iki beveik 3 men maitindavau tik uz buteliuko doh.gif . Pakui per kancias vel prie kruties pripratinau, beveik menesi vargau doh.gif . Tai dabar labai bijau duoti buteliuka, kad vel nuo kruties neatprastu unsure.gif . Idomu nuo kokio amziaus galima duoti gert is buteliuko be rizikos, kad nebeims paskui kruties? g.gif .
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 11 17, 14:00)
Maniskis tai buvo atprates nuo kruties, tai nuo 1 men iki beveik 3 men maitindavau tik uz buteliuko doh.gif . Pakui per kancias vel prie kruties pripratinau, beveik menesi vargau  doh.gif . Tai dabar labai bijau duoti buteliuka, kad vel nuo kruties neatprastu unsure.gif . Idomu nuo kokio amziaus galima duoti gert is buteliuko be rizikos, kad nebeims paskui kruties?  g.gif .

O kam buteliukas? Gali pratinti iškart prie puodelio (kaip ir mamos rašė - to avent su snapeliu arba bet kurio kito, kad ir be vožtuvėlio), tada niekad nuo papuko neatpras, kol pati to nepanorėsi smile.gif Ir gerti duok ne pienuką, o šeip ką nors kito - sultis, vandeni, arbatą..
na, maniškė 7,5 mėn. irgi nelabai pripažįsta kitus skysčius apart pienuką iš papuko, bet aš nestresuoju dėl to, kai užsimanys daugiau ko gerti, išmoks. Karts nuo karto pasiūlau vandens iš puoduko su snapeliu, bet ji pila viską per žandą smile.gif Reiškia dar ne laikas kitiem gerimams smile.gif
Pirmoji dukrytė stebuklingai buvo išmokus viską gerti per šiaudelį - kažkaip kai jai buvo kokie 8 mėn kavinėj pasiūlėm mano sulčių per šiaudelį, o ji ėmė ir patraukė. Nuo to laiko viskas pasidarė labai paprasta, užteko vežiotis tik šiaudelių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 11 17, 14:00)
Idomu nuo kokio amziaus galima duoti gert is buteliuko be rizikos, kad nebeims paskui kruties?  g.gif .

Galima duoti bet kurio amžiaus, bet tik vieną maitinimą per dieną. Pas mus gydytojai praktiškai liepia nuo maždaug mėnesio duoti buteliuką bent kartą dienoj, kad vaikas išmoktų ne vien iš krūties gerti - tam kad pavyzdžiui mamai susirgus ir negalint maitinti, vaikas galėtų maitintis iš buteliuko, nes būna labai didelių problemų kai mama staiga negali maitinti MP, o vaikas nei buteliuko nei puodelio nepripažįsta.
Atsakyti
mano maziuke nepripazista ne buteliuko ne soskiu, kokiu tik neisbandziau, jai geriausias draugas papuis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 06 25, 16:33)
Ne nu cia taip "briedas" kapitalinis.  blink.gif
Visiskai neturi jokio rysio vaiko pirstu ciulpimui ar dave tevai ciulptuka, ar ne.  schmoll.gif Visu pirma, bendrai pas vaikus yra didelis noras zysti (juolab jei tai mergaitei tik virs 1 metuku). Kudykis gali buti pilnai patenkines si poreiki zysdamas mamos kruti. Veliau, paauge vaikai atsirenka ka deda i burna - kas soske, kas pirstus, kas siaip pagaliukus, akmenukus prisirenka lauke ir krauna i burna. Tai visiskai normalu ir negalima teigti, jog jei butu ciulptukas - tai jau nieko kito burnoj ir nebutu. Na nebent tuo atveju, kad vaikas visa diena su "duda" sedetu ir net zodzio negaletu pasakyt ar ko kito i burna isisdet.
Mano berniukas nuo kokiu 6men ciulpe ciulptuka, o veliau viskas - (retai) soskyte, rankos, pirstai, pagaliai budavo burnoj. Ir nematau cia bedos, gi jiems taip turi but. Dabar jau ta ciulpimo amziu isauges, bet vis tiek kartais pirstus isideda.

Ne velnio cia ne briedas schmoll.gif
visi vaikai ciulpia ne tik kad pavalgyt, bet kad irnusiraminti. gerai, kai dabar vaikus pagimdom ir prie krutines galim laikyti nuo pat pirmos akimirkos. tada galim ir prie papulio, ir galim patenkinti visus leliuko norus - ir valgyt, ir siaip soske pabut. Anksciau gi nieks neduodavo leliuku mamos. atnesdavo pamaitinti kas tris vakandas ir vel isnesdavo.
Mano seseriai maziukei seseles ciulptuka ateme ir idave labiau rekianciamleliukui, kuris jo neturejo. sesuo liko be ciulptuko. ir manau tik todel, kad mazylei reikejo patenkinti ciulpimo poreiki, ji pradejo ciulpti pirstukus. kai grizo namo is ligonines, maziukei pirstukai jau buvo labai reikalingi. ir juos ciulpdavo iki 2 klases doh.gif ka tik tevai nedare, ir bintavo, ir vaistinej kazkokio tepaliuko neskanaus gavo, tepdavo... niekas nepadedavo schmoll.gif kol pati nesusimaste, kad negrazu, kad vaikai juokias.... verysad.gif
o kad 6 men vaikas viska i bura kisa, tai cia ne tas pats. visi vaikai aplinka pirmiausia istiria su burnyte. o naujagimiai dar to nedaro. tai gi, jei jie tik pajaucia, kad pirstukas burnytej jiems teikia nusiraminima, labai lengvai jie prie to pripras.
mano nuomone, geriau jau ciulptukas, su kuriuo kazkada atsisveikinsit, nei pirkstukai.

Tokia va mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
Na ka - manishke taip pat visishkai i buteliuko puse pazhiuret negali, mergytei 3 men. sad.gif o taip reiketu, nes netrukus teks isheit dazhniau studijuot..
zodziu, jau ishbandziau triju rushiu buteliukus, bet klykia kai bandau maitint nutrauktu pieneliu.. doh.gif
Atsakyti