Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

QUOTE(oliushka @ 2006 11 07, 12:07)
Mano dukrytė kartais miegdavo ir valandą žįsti krūtį, bet jokių žaisdelių nei karto nebuvo. maitinau iki 2metų ir 10mėn. Tik reikia, kad teisingai paimtų krūtį ir jokių žaisdelių atsiradimas negrės. 
Mes augom be soskės, nors močiūtė vis siūlė duot, bet nedaviau. Manau, kad dukrytė jos ir nebūtų ėmus. teigti, kad  jei nebus čiulptuko, tai būtinai čiulps pirštuką irgi nesąmonė.

g.gif Mes irgi kartai po valandą užsižaidžiam, bet jokių žaizdelių niekada nebuvo, nes teisingai apžioja krutį. O man tai ne kankinimas, o malonus procesas mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu maziukas iki 3men tai nei soskes nei buteliuko neime. Visa laika pirie mano kruties praguledavo! doh.gif .Taip sunku buvo uzmigdavo prie kruties nesu i lovele atsikelia, verkia tada vel prie kruties ... Bet va po 3men , pabandziau kai verke ikiskti soske ir pradejo imti, jau cia mano kalte, galima sakyti as pati "priverciau" ciulti zinduka.Man is karto lengvau pasidare, ir vaikas nusiramindavo.Bet kad labai priprates prie soskes tai nepasakyciau, nes tikmiegui, o siaip tai visai jos nereikia...
Atsakyti
Nedaviau nei vienam vaikui: o kam, kai mama visą laiką kartu.
Atsakyti
Nedaviau nei vienam vaikui: o kam, kai mama visą laiką kartu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mes irgi puikiai be ciulptuko ir buteliuku apsieinam. Zinda sau dukriukas papuli kada tik uzsinori, o is buteliuko nieko negeriam bigsmile.gif tik is puoduko 4u.gif
Atsakyti
Mano pirma ir trecias vaikas neeme zinduko. Pirma pradejo iskart is puoduko gerti, o vat treciam nuo 11 men isiulem buteliuka, nes jau buvau nestuke.gif is puoduko nelabai daug atsigerdavo- o gerti skysciu jis privalejo nemazai. Tai vargo buvo kol prie buteliuko pripratinom biggrin.gif
O stai antram ir ketvirtai nuo pat mazens duodam zindukus, jie ima ir nezinau kaip apseitumem be tiutes.
Taigi mano nuomone, kad cia priklauso grynai nuo vaiko ar nuo jo refleksu ciulpimo. Turi tiute burnoj ir jam ramu.
Beje visus keturis maitinau ir maitinu savo pienuku- ciulpia kiek lenda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaubute: 05 gruodžio 2006 - 09:40
as irgi kartais nutraukdavau pienuka , kad galeciau i paskaitas pabegti. nuo kokio 1,5men dukryte pradejo muistytis ir rekti iki paraudonavimo , kai "valgydavo" is kruties (patraukdavo kelis kartus) , taciau vis bandziau ja maitinti pati. mazute daresi vis irzlesne , dazniau zyzdavo, verkdavo . suejus 2men , apsilankem pas gyd , pasvere - priaugus 650g (pasak gyd - mazoka) . pradejau primaitinti misiniu, pienuka nusitraukineju - situacija pagerejo : dukryte pasidare linksmesne , ilgiau miega.
o apie nutraukta pieneli , tai noreciau jusu paklausti : mano pienelis - melsvas , o kai pastovi keleta valandu susidaro tik plonas sluoksnelis riebesnio , o visa kita beveik vanduo - persasi isvada, kad jis labai liesas , tai gal todel mano mazoji ir verkia? gal jai nesotu? nes ir kai sugirdau nutraukta pieneli (80-100ml) , po pusvalandzio ji pradeda verkti ir dar isvalgo 60ml misinio g.gif
Atsakyti
pati maitinau savo lelių 2 savaites, vėliau dėl komplikacijų teko gultis į ligoninę 2 savaitėm, tad vaiką močiutės maitino iš buteliuko verysad.gif .
Grįžus bandžiau maitint iš krūties - nei į burną doh.gif . Bandžiau ir badu pamarint, ir krūtį dažniau duot - į krūties pusę nei nežiūrėjo. Bandžiau maitint iš AVENT buteliuko ir duot krūtį - vistiek rinkosi buteliuką. Po to bandžiau dėt antspenį ir su juo maitint - muistydavosi, klykdavo nesavu balsu, nemiegojo tol, kol neduodi buteliuko doh.gif
Tad taip nuo 2 savaičių iki 8 mėnesių pieną nutraukinėjau ir maitinau iš buteliuko. Vargas, bet ko nepadarysi dėl savo vaiko ax.gif
Atsakyti
"o apie nutraukta pieneli , tai noreciau jusu paklausti : mano pienelis - melsvas , o kai pastovi keleta valandu susidaro tik plonas sluoksnelis riebesnio , o visa kita beveik vanduo - persasi isvada, kad jis labai liesas , tai gal todel mano mazoji ir verkia? gal jai nesotu?"
Subrendęs pienas (tai pienas, kuris atsiranda 10-14 dienų po gimdymo) ir turi būti melsvai baltas, nors jo sudėtis truputį skiriasi priklausomai nuo paros laiko, mamos mitybos, kūdikio amžiaus(nuo 3 mėnesių pienas tampa dar liesesnis). Gal mažylei jo šiuo momentu ir nepakanka, bet tikrai jis nėra per liesas.
O dėl buteliuko - kiek mamų, tiek nuomonių, ir tikriausiai daugelis jų teisingos, juk visi vaikučiai ir mamos kitokie... Tik mane stebina, kodėl kai kurios mamos nori 6 ar 8 mėnesių kūdikius išmokyt gerti iš butelio? Juk tokio amžiaus vaikutis puikiausiai gali gerti iš šaukštelio ir iš puodelio. Kol jis mažučiukas, aišku, gali būt problema, jei visiškai net MP nevalgo iš butelio - tada jau beveik nėra kaip jį palikti nors kelioms valandoms (pati šitą problemą turėjau, tai anksti pradėjom girdyt iš puodelio ir nuo 4 mėnesių jau neblogai tvarkėsi). Bet vyresniems pradėt siūlyt butelį, manyčiau, verta tik tuo atveju, jei jums labai gražu, kai kokių trijų metų vaikas vis dar geria iš butelio...
Ir dėl papildomo krūtimi maitinamo kūdikio girdymo - mažyliai tikrai kartais ištrokšta, ypač šiltu oru, judėdami, ir kartais nenori valgyti, tik gerti. Aš saviesiems pasiūlydavau virinto vandens (iš šaukštelio, vėliau puodelio) - kartais ir nemažai išgerdavo, ir noriau negu mano pieną. O praėjusią karštą vasarą kažkur teko skaityt gydytojos patarimą, kad kūdikiams būtinai reikia duoti gerti.
Atsakyti
Sveikos mamytės

Turiu problemą ir prašau pagalbos. Gal kuri iš savo patirties žinos ką daryti mano atveju.
Mano mažylei dabar 2 mėn. Keletą kartų buvau palikusi ją tėčiui. Jis dukrytę pamaitindavo mano paliktu pienu. Tačiau prieš kletą dienų vėl palikau mažylę, nes reikėjo išlėkti į universitetą. Bet, deja, ukrytė neimė buteliuko. Prasikankino vyras 2 val, bet niekaip neįstengė pamaitint. Alkana mažylė laukė mamos papuko. Išalkusi ji pradėjo verkti, o pribėgus pieno į burnytę ji pradeda springt.
Prieš tai maitinome iš buteliuko priš 2 sav. Dienom mano pupa valgo dažnai ir ne po daug, naktim išmiega po 5-6 val. Gal ji jau pasidarė daug protingesnė ir pradėjo atskirti krūtį nuo buteliuko? Gal ji per daug priprato prie krūtinės, nes dienom dažnai valgo?
Nežinau, ką daryt, tai mano pirmas kūdikėlis. O neužilgo vėl reiks ją palikt ir važiuot į egzaminus.
Jei galite, padėkite patarimais.
Atsakyti
QUOTE(Deimante Mazute @ 2007 03 05, 11:33)
Sveikos mamytės

Turiu problemą ir prašau pagalbos. Gal kuri iš savo patirties žinos ką daryti mano atveju.
Mano mažylei dabar 2 mėn. Keletą kartų buvau palikusi ją tėčiui. Jis dukrytę pamaitindavo mano paliktu pienu. Tačiau prieš kletą dienų vėl palikau mažylę, nes reikėjo išlėkti į universitetą. Bet, deja, ukrytė neimė buteliuko. Prasikankino vyras 2 val, bet niekaip neįstengė pamaitint. Alkana mažylė laukė mamos papuko. Išalkusi ji pradėjo verkti, o pribėgus pieno į burnytę ji pradeda springt.
Prieš tai maitinome iš buteliuko priš 2 sav. Dienom mano pupa valgo dažnai ir ne po daug, naktim išmiega po 5-6 val. Gal ji jau pasidarė daug protingesnė ir pradėjo atskirti krūtį nuo buteliuko? Gal ji per daug priprato prie krūtinės, nes dienom dažnai valgo?
Nežinau, ką daryt, tai mano pirmas kūdikėlis. O neužilgo vėl reiks ją palikt ir važiuot į egzaminus.
Jei galite, padėkite patarimais.

aš manau, kad pastovėjęs MP pakeitė skonį, dėl to mergytė ir negėrė.su mano mažąja tas pats buvo.palikau tėveliui kai 4mėn jai buvo.palikau nutraukto pienelio, bet mergina negėrė jo, laukė manęs ir tik tada pavalgė.

matink pati, o jei neima buteliuko, čia nėra bėda, kaip tik gal ir gerai, kad nereikės atpratinti paskui.pabandyk duoti šaukšteliu, švirkštuku (be adatos žinoma), iš puodelio, iš mažo stikliuko (čerkutės), atrasit tik jum dviem tinkamą variantą.
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2006 12 17, 00:18)
pati maitinau savo lelių 2 savaites, vėliau dėl komplikacijų teko gultis į ligoninę 2 savaitėm, tad vaiką močiutės maitino iš buteliuko verysad.gif .
Grįžus bandžiau maitint iš krūties - nei į burną doh.gif . Bandžiau ir badu pamarint, ir krūtį dažniau duot - į krūties pusę nei nežiūrėjo. Bandžiau maitint iš AVENT buteliuko ir duot krūtį - vistiek rinkosi buteliuką. Po to bandžiau dėt antspenį ir su juo maitint - muistydavosi, klykdavo nesavu balsu, nemiegojo tol, kol neduodi buteliuko doh.gif
Tad taip nuo 2 savaičių iki 8 mėnesių pieną nutraukinėjau ir maitinau iš buteliuko. Vargas, bet ko nepadarysi dėl savo vaiko ax.gif

o tu nebandei duoti buteliuko kartu su krutimi g.gif aisku sunku iksti taip bet imanoma ax.gif pridek pirmiausia prie kruties ir salia turek buteliuka, taip per keleta dienu gal pavyks pripratint ptrie kruties, as taip bandziau tik atvirkstini varianta, nes buvo metas kai pieno buvo maziau o buteliuko nenorejo, reikejo kazka galvoti tai va mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, pienas būna vakarykštis, tai neturėtų būti pasnęs. be to, bandžiau ir ką tik nutraukto. Ir prieš porą sav dar valgė iš buteliuko.
Dabar jau net nebematau prasmės nutraukti pieno ir kaupt astargas. Jei dukrytė neima iš buteliuko šviežio pieno, tai tuo labiau neims dviejų mėnesių senumo sad.gif
Bandžiau duoi su šaukšteliu, bet ji tik verkia ir pradeda springt. Gal pabandysiu daryt pertrauką. Reikia tikėtis, kad po kurio laiko vėl valgys. Jei ne universitetas, nematyčiau labai didelės bėdos, bet dabar širdį skaudės, kai reiks lėkt į egzaminus sad.gif
Gal bandyt arbatėlės duot iš buteliuko? Gal taip esant reikalui pavalgys?
Atsakyti