Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

Pas mus ir soskiukas nesilaiko sad.gif O kai iškrenat atai labai pyksta cry.gif Taiva mes išradom gerą būdą, kad tas soskiukas nekristu.Priremiu su merliuku ir thumbup.gif Būna ir taip iškrenta, bet žymiai rečiau.
Atsakyti
kai laukiausi, prisiskaiciau koks blogis yra ciulptukai ir buteliukai. tvirtai apsisprendziau ju vaikui neduoti, nors del visa ko nusipirkau ir viena, ir kita. grizus is ligonines namo, turejom bedu su pilvuku. mazyle buvo labai nerami, daug verke. mama su vyru ikalbinejo duoti soske, o as is paskutiniuju spyriausi ir nedaviau. po 2 savaiciu viena vakara apsiblioviau, kad nesuprantu, ko tas mano vaikas verkia ir daviau ciulptuka. nuo tada dukrele ramesne, geriau uzmiega. ne vien del ciulptuko, o ir todel, kad pilvas susitvarke. beje, antakalnio klinikose klausinejau vaiku gydytoju, ka jos mano apie situos dalykus. kaip susitarusios visos man atsake, kad neisivaizduoja vaiko be ciulptuko. manau, reikia pasiklaiuti ne vien protingomis knygomis, o ir savo intuicija, kuri zymiai tiksliau pasako, ko reikia tavo vaikui.
o buteliuku kol kas nenaudojam, nes maitinu pati ir tikiuosi dar ilgai ju nenaudoti ax.gif
Atsakyti
As buvau siek tiek pasipiktinus kai sesele ligoninej man atveze suneli pamaitinti su ciulptuku! Praktiskai jis visa laika ligoninej prie manes buvo, bet seseles kazhkaip vistiek nutaike proga ikist soske:) Ir jam labai patiko. Nuo tada ir draugaujam su soske:) Zinau, kad tai nera toks geras dalykas, bet vaikui reikia kazhko nusiramint. Jei ne soske, tai bus nykstys. O nuo nykscio atpratinti labai sunku... Taigi neaisku, kas blogiau. Jei mazylis linksmas ir pats uzsiima savim, tai neduodu soskes. Ji pas mus reikalinga uzmigt ir kai labai isirekiam:)
Atsakyti
Mes su čiulptukų nedraugaujam schmoll.gif Bandžiau mažylei įsiūlyti kelis skirtingų firmų, kad kartais turėtume nusiraminimo priemonę, bet ji pasipiktinusi juos išspjovė, na aš ir neverčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Na maniškis irgi išspjovė čiulptuką, tai ir neduodu, bet jis kai verkia tai kažko nori, o kai yra sausas ir pavalgęs tai jis sau ramiai maskatuoja rankytėm ir jokių pirštų nekiša į burnytę ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myma: 02 lapkričio 2006 - 20:58
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 11 01, 21:06)
As buvau siek tiek pasipiktinus kai sesele ligoninej man atveze suneli pamaitinti su ciulptuku! Praktiskai jis visa laika ligoninej prie manes buvo, bet seseles kazhkaip vistiek nutaike proga ikist soske:) Ir jam labai patiko. Nuo tada ir draugaujam su soske:) Zinau, kad tai nera toks geras dalykas, bet vaikui reikia kazhko nusiramint. Jei ne soske, tai bus nykstys. O nuo nykscio atpratinti labai sunku... Taigi neaisku, kas blogiau. Jei mazylis linksmas ir pats uzsiima savim, tai neduodu soskes. Ji pas mus reikalinga uzmigt ir kai labai isirekiam:)

Nu ir nesutinku.O kodel manai kad jei ne soske tai jau butinai nykstys bus burnytej? schmoll.gif pvz.mano zuikis pirstuka susiranda tik tada,kai nori valgyt,jis pas mane ne zirza ir moka zaist pats vienas su zaisliukais,jam nereik ciulpt pirsto kad nusiramintu.Ciauska jis,krykscia,kalba... burnyte neuzkista,tai ir skamba visi namai.Be reikalo neverkia.O tai tipo nuo soskes jau lengviau atpratint... Ne viena atveji maciau kaip sunku tai padaryt.
Atsakyti
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 11 01, 22:06)

Na gal man dar ir ankstoka isvadas daryti, taciau manau, kad ne visi vaikai ipranta ciulpti pirsta. Mano sunus nusiraminimui ciulpe nyksti gal koki menesi (pries uzmigdamas, nakti jei prabusdavo), paskui pirstukus buvo prisimines kai pirmieji dantukai dygo, bet ju neciulpdavo, o susikises kartais parakinedavo burnoje. Iki kitu dantuku dygimo 3 men. tarpas buvo, tai tuo metu jo burnoje pirstu nemaciau. Dabar kai dygo antrieji kelis kartus maciau vel rakinejanti po burna, bet ir vel praejo. Kazkaip net laiko nera jam kada tuos pirstus ciulpti, juk tiek daug vietu reikia apropineti, su tiek zaislu pazaisti bigsmile.gif Tikiuosi, kad taip ir toliau bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 11 04, 21:25)
Na gal man dar ir ankstoka isvadas daryti, taciau manau, kad ne visi vaikai ipranta ciulpti pirsta. Mano sunus nusiraminimui ciulpe nyksti gal koki menesi (pries uzmigdamas, nakti jei prabusdavo), paskui pirstukus buvo prisimines kai pirmieji dantukai dygo, bet ju neciulpdavo, o susikises kartais parakinedavo burnoje. Iki kitu dantuku dygimo 3 men. tarpas buvo, tai tuo metu jo burnoje pirstu nemaciau. Dabar kai dygo antrieji kelis kartus maciau vel rakinejanti po burna, bet ir vel praejo. Kazkaip net laiko nera jam kada tuos pirstus ciulpti, juk tiek daug vietu reikia apropineti, su tiek zaislu pazaisti  bigsmile.gif Tikiuosi, kad taip ir toliau bus smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Maniske ir neeme ciulptuko nuo pat gimimo,daviau porakart,bet spjove ir nebedaviau.O pirsta isikisdavo,kai pradejo dygt dantukai,ne sto zaislo-kramtuko ji nekramtydavo
Atsakyti
Manau skirtingi vaikučiai ir tiek, vieniem reikia, kitiem ne ax.gif

Tik patarimas - lengviausia atpratinti nuo čiulptuko maždaug 8 mėn. - 1,5 metukų vėliau jau sunkoka, vaikas turi atmintį neblogą 4u.gif
Aš gailiuosi kad vyresnėlės neatpratinau tuo pat metu, kai atpratinėjau nuo krūties (maitinau iki 1,5 metukų), nes 3 dienos ir viskas... nebuvo nė zzzz ax.gif

Tuo tarpu bandžiau 2 metukų, tai 2 sav. gedėjo, o po 3 sav. pasiėmė broliuko mažiulytę tiūtę unsure.gif

Dėl ko duodu? Abu vaikiukai turėjo stiprų čiulpimo refleksą, naujagimiai pavalgydavo per 5 min. ir spjaudavo, vėl imdavo, pykdavo kad bėga pienukas rolleyes.gif Tai gavo tiūtes nuo pirmų dienų abu ax.gif

Pienuko pakako, sunelis dar tik pienuku maitinasi ax.gif
Atsakyti
Mano mazyliui ''soskes''nieku gyvu neisiulysi,kazkaip issiverciam ir be jos.Kad nuo zinduko pieno ganyba suletetu-pirma karta girdziu .
Atsakyti
smile.gif+2005 12 07, 00:07-->
QUOTE(mergyte smile.gif @ 2005 12 07, 00:07)
Kad nuo žinduko pienuko sumažės čia tai jau nesąmonė schmoll.gif .Tos mamytės kurios kankinasi "maitindamos"  po valanda susigadins tik spenelius,atsiras žaizdelių g.gif Juk vaikelis pasisotina per 10-15 min., o jei čiulpimo refleksas labai didelis galima duoti čiulptuką, arba mažylis susigrūs pirštuką, ar kumštį.Tik va, kas yra didesnė blogybė čiulptukas ar pirštukas g.gif

Mano dukrytė kartais miegdavo ir valandą žįsti krūtį, bet jokių žaisdelių nei karto nebuvo. maitinau iki 2metų ir 10mėn. Tik reikia, kad teisingai paimtų krūtį ir jokių žaisdelių atsiradimas negrės.
Mes augom be soskės, nors močiūtė vis siūlė duot, bet nedaviau. Manau, kad dukrytė jos ir nebūtų ėmus. teigti, kad jei nebus čiulptuko, tai būtinai čiulps pirštuką irgi nesąmonė.
Atsakyti