Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

QUOTE(nelli @ 2006 09 07, 09:40)
Nezinau ar gerai darau, bet soskes neduodu, nors jau atsibodo pastoviai klausyti, kad kankinu vaika. Mano mazius labai neramus, sunkiai uzmiega - tik prie papo, bet as dar labiau usispyrus ir soskes net nebandau duoti - ir cia ir daug kur skaiciau apie soskes nenauda, todel bandau atrasti kitu nuraminimo budu. Juk kai neuzkimsta burnyte, tai vaikas ir pabendrauja ir paciulpia kumstuka, taip susipazindamas su pasauliu.
drinks_cheers.gif as ir neduodu. Bet mano vaikiukas tikrai nera is neramiuju.Jis palyginus ramus,nors gal kiek irpamego buvima ant ranku.. taciau musu soske graziai uzpakuota guli stalciuj.Ne reksniukas jis,parekia tik po maudyniu arba kai rengiames i lauka.Bet as pakeliu ji stacia,prisiglaudziu prie saves ir ramu- matyt mamytes siluma ji nuramina.Ir as skaiciau daug kur apie soskes nenauda,todel tikrai ne nebandau duot soskes,nors tikrai knisa kai uosviai sako - duok tu jam soske.Nu bet blyn o kuriu galu,jei vaikui jos nereikia! doh.gif Plius c ia tai tikrai,bendravimas tai per krastus liejas,tik ir kalbina mane kai tik pamato,o mato istisai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(REGIGINUKAS @ 2005 12 06, 22:30)
Aš irgi už tai, kad kuo mažiau duoti žinduką, nes su pirma irgi išgulėdavom po porą valandų žindydamos,bet baugu darosi kai po to pradeda vaikas atpylinėti ir žagsėti, o be to jau dabar ne visada turiu tam laiko, nes turiu pakankamai laiko ir vyresnėlei skirti, ten kitos problemos, už tai ir nepasirenku, kaip elgtis.Į sūnelį kartais kai pasižiuri, tai jam tik žįsti tik ir norisi verysad.gif

esmė ne tik atpylinėjimai ,bet ir speneliai : ilgai išmirkyti burnoje parausta ir suskilinėja, o tada jau visos sąlygos mastitui doh.gif
pirmas vaikas išaugo be žinduko, bet jaučiausi kaip čigonė vaiką prie papo pasirišus
antrajai nuo 1 mėn duodu žinduką (sako kad iki 1 mėn negalima duoti nes tada vaikutis nejaučia alkio ir neprašo valgyti, o vėliau tai susireguliuoja)
labai dažnai kai pavalgo atsijungia nusisuka ir vėl čiumpa bet netraukia pieno o tiesiog tampo mano spenelį, tai tada ir gauna čiulptuką burnon. ir nežiūrin to būdama 6 mėn sugebėjo nugraužti abu spenelius kad ir kaip saugojau juos nuo buvimo soske
Atsakyti
As tai niekaip negaleciau issiversti be zinduko, nes mano mazoji papo nori tik tada, kai alkana doh.gif Man keista skaityti patarimus zurnaluose. pvz. jei vaikas neramus, kuo dazniau jam duokite kruti g.gif Tas patarimas mums niekaip netiko. Jei alkana - taip, zinda kruti patenkinta, o jei zirzia siaip sau, tai prikisus prie kruties prasideda toooks klykimas! Atseit, as visai ne papo ieskau, ko tu ji man kisi, as gi nealkana biggrin.gif doh.gif Tada dar reikia raminti, kad nurimtu susierzinimas papa pamacius. Vat tada ir pravercia soske - ikisu i burna ir patenkinta ciulpia. Tai pasiziuriu i vaika ir galvoju: "Negi tau tik tiek reikejo?" O as mat kankinau vaika, kisau papa smile.gif
Bet jau kai dukryte buna alkana, soske neuzkimsi. Paciulpia paciulpia, supranta, kad pienas nebega, spjauna lauk. Vat tada ir papukas jai mielas. Taip kad, kiekvienas vaikas yra individualus. Vienas nesupras soskes paskirties ir spjaus lauk, neciulps, o kitam ji puikiai tinka thumbup.gif Ir vaiko apetitas nuo to ne kiek nemazeja (kaip teigiama) - jei vaikas alkanas, spjaudys soske tol, kol gaus kruti ir pasisotins.
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2006 09 08, 10:46)
As tai niekaip negaleciau issiversti be zinduko, nes mano mazoji papo nori tik tada, kai alkana doh.gif Man keista skaityti patarimus zurnaluose. pvz. jei vaikas neramus, kuo dazniau jam duokite kruti g.gif Tas patarimas mums niekaip netiko. Jei alkana - taip, zinda kruti patenkinta, o jei zirzia siaip sau, tai prikisus prie kruties prasideda toooks klykimas!

O gal vaikas ne siaip sau zirze, pvz. norejo bendrauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 09 08, 17:06)
O gal vaikas ne siaip sau zirze, pvz. norejo bendrauti g.gif

Bendraujam mes, ir nemazai. Tokiais atvejais ji greiciausiai pavargsta nuo bendravimo, miegas eina, o uzmigti neiseina doh.gif Tada duodu soske, kuria ji su pasimegavimu ciulpia, kartais panesioju, kartais paguldau i lovyte, ir uzmiega. O be soskes, jauciu, ilgai vaikas kankintusi ir zirzaliotu, kol pati nuluztu....
Atsakyti
Mum ir soske draugas.Gal būčiau ir nedavusi, bet mano mama pamačius kad taip ilgai laikau prie kruties.Paėmė soske ir įkišo smile.gif Nu ir visai nieko.Jei ne soske burnoj, tai visą kumštį gatavas susikišt.O kažkur ir skaičiau, akd jeigu pasireiškia noras žysti, tai ir reikia duoti tą čiulptuką.Na tas noras pas mus labai didelis.Net miegodamas čiulpia.Va tik bus bėda kai reiks atprast.
Na mes ir taip labai dažnai valgom.Tai be soskes, visai nuo papo nenuliptų blink.gif
Atsakyti
Mums tik savaitele, bet mes kartais padraugaujam su soske... ax.gif Pirmas dienas kai grizome namo, tai as galvojau isprotesiu, nuo kruties mano vaikas nenulipdavo... doh.gif Noras zisti buvo milziniskas... Tai kiek galejau kentejau, bet po keliu dienu mano speneliai pabrinko,paraudonavi ir pan. Net su lemenuku negalejau vaiksioti. Ir matesi kad kai vaikas alkanas jis pavalgo ir miega, bet kai uzeina noras paciulpti tai jau laikykis... doh.gif Tada vyra ir nuvariau i vaistine zinduko. Ir dabar labai patenkinta. Valgome pagal "laikrodi", kas 3 val, nakti gerai miegam.Ismiega 6 val spakainiai... thumbup.gif Ir viskas jai paciai taip susireguliavo. O kai pasidaro nerami dazniausiai uzmiegant tai duodu soske, paciulpia, uzmiega ir isspjauna. Toliau miega kaip priklauso. Atsikelia ir pavalgo gerai ir taip toliau... thumbup.gif

Nera ta soske toks jau blogas dalykas. Bet as manau, kad kiekviena mama turi jausti ko nori jos vaikas ir viskas bus super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir nereikia krastutinumu...
Atsakyti
o mano mazyle tos soskes net neisruosia imti ir buteliuko irgi neima,nors jame ir mano pienas,tad tupiu namie ir zindau ir nei zingsnio kur kitus,bet uztai augam kaip ant mieliu drinks_cheers.gif
aisku mazyle nerami,daug kas sake pratint prie soskutes,bet kol maitinu to daryt net nesiruosiu schmoll.gif ,nors ir tenka su krutim migdyti ,ir neisbuna ji 3 valandu iki kito maitinimo,valgo daznai ir daug doh.gif ,taciau jug neilgai ta kudikyste te trunka,tad tegu dziaugiasi kol gali krutimi ir valgo tiek kiek nori ir kada nori,jug tai vaikas,jam reikia duoti viska 4u.gif
teko pamirsti,manikiurus,kirpyklas ir visas grozio salonu teikiamas proceduras nes mazyle be manes nelieka blush2.gif ,na bet dziaugios savo zvirbliuku rolleyes.gif
Atsakyti
Nors sakoma, kad zindukas ne itin gerai dantu vystymuisi, po to atpratinimo problemos ir pan., bet mes davem. Mums labai padejo - baigesi bereikalingi verkimai smile.gif ir turejo ka ciulpt, o ne tai kad kruti nuolat isikandes butu, kas nera gerai ir mamai, ir vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Oxi @ 2006 10 10, 13:09)
Mums tik savaitele, bet mes kartais padraugaujam su soske... ax.gif Pirmas dienas kai grizome namo, tai as galvojau isprotesiu, nuo kruties mano vaikas nenulipdavo... doh.gif Noras zisti buvo milziniskas... Tai kiek galejau kentejau, bet po keliu dienu mano speneliai pabrinko,paraudonavi ir pan. Net su lemenuku negalejau vaiksioti. Ir matesi kad kai vaikas alkanas jis pavalgo ir miega, bet kai uzeina noras paciulpti tai jau laikykis... doh.gif Tada vyra ir nuvariau i vaistine zinduko. Ir dabar labai patenkinta. Valgome pagal "laikrodi", kas 3 val, nakti gerai miegam.Ismiega 6 val spakainiai... thumbup.gif Ir viskas jai paciai taip susireguliavo. O kai pasidaro nerami dazniausiai uzmiegant tai duodu soske, paciulpia, uzmiega ir isspjauna. Toliau miega kaip priklauso. Atsikelia ir pavalgo gerai ir taip toliau... thumbup.gif

Nera ta soske toks jau blogas dalykas. Bet as manau, kad kiekviena mama turi jausti ko nori jos vaikas ir viskas bus super thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  ir nereikia krastutinumu...
Tai džiugu kad jums tinka ta soskė.. Nors aš esu prieš soskes ir pan.kai yra maitinama krūtimi.PILNAI.vienintelį soskės pliusą matau tik tai,kad JEIGU vaikas neramus,tai soskė jį nuramina.Na,o mano mažylis ramus ir gumos aš jam neduodu.Jam nereik.Pažaidžia su žaisliuku,pakramto kramtuką,mat dantukai kalas.. Tik nakčiai užmiega prie krūties bevalgydamas,dienos metu nulūžta pats.Turim ir soskę ir buteliuką... ale nei vieno nenaudojam.Nors jau ir pradėjom gerti obuolių sultis,geriam daugiau nei mėnesį,bet labai tvarkingai tai darom vaikiško šaukštelio pagalba.Ir jam labai patinka. rolleyes.gif
Ereeka,Pritariu tau.Reikia vaikui duoti viską,kas tik įmanoma geriausio.Aš tai ne taip kadpamiršau pramogas,man tiesiog jų nereikia.Man dabar didžiausia pramoga ir užsiėmimas yra mano brangenybė mažytis.Bet mes namie netupim ax.gif Važiuojam visur kartu.
Atsakyti
Mes tai augam be žinduko ax.gif
Pirmąjam sūnui mėginau duoti, bet jis spjovė lauk ir neėmė, nes maitinau pati iki 1m. ir 2mėn., na po to dar gėrėm pienuką nakčiai iš buteliuko kokius metus po to viską metėm biggrin.gif O dabar antrąjam dar net nedaviau čiulptuko ir neduosiu, nes tai pat maitinu pati, na nebent jau kas nors ne taip būtų g.gif
Atsakyti
Musiske gavo zinduka kokius 4 kartus, blogai, kad ji dar jo nemoka paimti tai as jai padejau viena naktele tokia nerami buvo tai kol zmigo tiko zindukas o poto pati isspjove.
Atsakyti