Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

Pasidalinsiu ir as savo patirtim.Auginu antra dukryte,kuri kaip ir pirmoji nenori zinduko schmoll.gif Zinoma,su jomis reikia daugiau kantrybes.Visaip bandziau duoti zinduka,buvau nupirkus ir vienos firmos,ir kitos,bet veltui...Pirmoji dukra buvo pradejusi ciulpt pirstuka,bet po poros menesiu praejo.O antroji ciulpdavo visa kumstuka.Na,ne visa laika,o tada,kai noredavo nusiraminti.Bet tas irgi truko visai neilgai.Nuo 3men."susidraugavo" su marliuku,tas einant miegot labai padeda thumbup.gif
Dabar antrai dukrytei 8,5men.maitinu dar savo pienuku,o sultis,arbatai ji geria jau is puoduko su snapeliu,nes is buteliuko gerti irgi nenorejo,nors isbandziau ne viena ciulptuka...
Gal ir geriau,kad nera zinduko,reikia tik truputi kantrybes dabar,o veliau nereiks galvoti,kaip atpratinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2006 02 03, 15:06)
Pasidalinsiu ir as savo patirtim.Auginu antra dukryte,kuri kaip ir pirmoji nenori zinduko schmoll.gif Zinoma,su jomis reikia daugiau kantrybes.Visaip bandziau duoti zinduka,buvau nupirkus ir vienos firmos,ir kitos,bet veltui...Pirmoji dukra buvo pradejusi ciulpt pirstuka,bet po poros menesiu praejo.O antroji ciulpdavo visa kumstuka.Na,ne visa laika,o tada,kai noredavo nusiraminti.Bet tas irgi truko visai neilgai.Nuo 3men."susidraugavo" su marliuku,tas einant miegot labai padeda thumbup.gif
Dabar antrai dukrytei 8,5men.maitinu dar savo pienuku,o sultis,arbatai ji geria jau is puoduko su snapeliu,nes is buteliuko gerti irgi nenorejo,nors isbandziau ne viena ciulptuka...
Gal ir geriau,kad nera zinduko,reikia tik truputi kantrybes dabar,o veliau nereiks galvoti,kaip atpratinti smile.gif

drinks_cheers.gif Ir mano abidvi tokios: nei zinduko, nei is buteliuko gerti neima. As tai nemanau kad tai yra problema - galima ir be ciulptuku vaika nuraminti smile.gif
Atsakyti
As stengiausi neduot to čiulptuko, bet jis labai dažnai norejo žyst ir tiesiog situacija privertė jam ta čiulptuka duot,bet džiaugiuos, kad jis prie jo nepripratęs, nes labai retai dabar tenka jam ji duot.
Atsakyti
Jeigu reiketu viska is naujo pradeti, tai tikrai savo dukrytei duociau kartais ir is buteliuko gerti. Kadangi visi sauke" neduok, negalima" tai ir nedaviau, ko pasekoje manoji is vis nepripazysta buteliuko ir soskes schmoll.gif . Kai man reikedavo vaziuot i paskaitas, budavo tikrai sunku lakstyt is paskaitu pirmyn atgal doh.gif . Taip ir augam be buteliuko ir soskutes, isbandziau viska, bet taip ir nepripratinau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramaska: 03 vasario 2006 - 22:45
mėnesį maitinau vien MP, antrą mėnesį jau pradėjau primaitinėt, nes neimdavo krūties, o nusitraukt man neišeidavo, tiesiog pienas nebėgo, dabar tenka ir MP ir mišinuku maitint, vargas doh.gif

dabar galvoju, jei nebūtų spaudimo iš aplinkinių(gydytojos, mamo, sesers ir t.t.), ir toliau maitinčiau vien MP ...
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Man iskilo tokia problemele- pienuko neuztenka, tai noriu primaitinti misiniu. Bet manoji panelyte suciaupia lupytes ir niekaip jai neikisi buteliuko. Matau kad vaikas alkanas, patarkit ka daryti?
Tiesa kiek minuciu jus maitinate is papuko? Nes manoji galetu pora valandu ji ciulpti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2006 02 05, 09:52)
Sveikos mamytes,
Man iskilo tokia problemele- pienuko neuztenka, tai noriu primaitinti misiniu. Bet manoji panelyte suciaupia lupytes ir niekaip jai neikisi buteliuko. Matau kad vaikas alkanas, patarkit ka daryti?
Tiesa kiek minuciu jus maitinate is papuko? Nes manoji galetu pora valandu ji ciulpti... blush2.gif

nebandei su šaukštuku duoti?
Atsakyti
Problema ir mums ta pati.diena geria is puodelio , oka daryti jei noriu atjunkyti ir duoti misini /ar karves piena? juk pries atjunkyma turi ismokti gert ne vien tik sultis ar arbata is puodelio? pvz nakti maitinu ir neisivaizduoju kaip su puodeliu as ji pagirdyciau.V blink.gif vien zo esu pasimetus.
Atsakyti
Mes taip pat devintas mėnuo, o valgom pagrinde MP. Kartaip visai neblogai pavyksta mano pagamintą tyrelę įsiūlyt, kartais nieko neįsiūlysi...Gerai, kad yra užtektinai MP. Nesijaučia žmogus alkanas ir svoris gerai auga. Stengiuosi nekelti panikos...Nors truputį neramu, nes kiti tokio amžiaus kerta košes, net pavydu klausyti doh.gif
Atsakyti
Regginuk, duok tą žinduką ir nesu sau galvos, rankos atsilaisvins..
Papildyta:
Regiginuk, duok tą žinduką ir nesu sau galvos, rankos atsilaisvins..
Atsakyti
Manau, kad vaikiukui reikia nusiraminimo. O kurgi labiau nusiraminsi, kaip ne ten kur yra silta ir kvepia mamytes pieneliu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(REGIGINUKAS @ 2005 12 06, 16:44)
sveiki. turiu problemėlę ir prašau patarimo kitų mamyčių. pati auginu antrą vaikelį, kuriam po trijų parų mėnuo, maitinu pati, pirmą maitinau iki metų ir klausimų dėl žinduko nekylo nes ji jo neėmė.Dabar neapsisprendžiu ar duoti ar ne, o esmė tokia, valgo jis dažnai, išlaukiu kol jis pats paleidžia krūtį, bet tik pakėlus atsirūgt, jis vėl pradeda ieškot krūties, kartais duodu kartais ne, nes persivalgęs pradeda atpylinėti, ir matosi kad jam noirisi tik žįsti.Ir kaip beužsiimtum su juo ar nešiotum ar kalbėtum jis vis ieško krūties.Bijau, kad pradėjus duoti žinduką nepradėtų mažėt pienuko, patarkit ką daryt.

Aš lygiai dėl to pačio vaiko noro žįsti ir pradėjau duoti žinduką, nes tikrai nenorėjau, kad papas visą parą būtų pas jį burnoje, nors kai laukėmės vaiko, tai su vyru galvojome, kad tikrai neduosime žinduko bigsmile.gif Galiu pasakyti, kad pieno tikrai neumažės, nes jis tikrai rėks, jei norės valgyti, tikrai nekentės alkį žįsdamas žinduką bigsmile.gif Bent jau maniškis nekenčia bigsmile.gif
Atsakyti