Matote, sveikai maitintis, tai nereiškia laikytis dietos..Man sveikas maistas- iš kokybiškų, maistine verte vertingų produktų pagamintas ir be abejo namuose, o ne kokioje viešoje maitinimo įstaigoje suvalgytas
Savaitgalio meniu? mano ar vyro su dukrele?
Aš laikausi gavėnios pasninko, taigi 46 dienas nevalgau mėsos, dešrų, lašinių ir pan. taigi mano pasirinkimas ribotas - žuvis, vaisiai, daržovės, grūdų produktai ir pieno produktai..
Aš galiu pasakyti tarkim vieos dienos meniu (savo):
ryte: grūdėta varškė ir arbata, priešpiečiams - įv. vaisiai,
pietums - troškinta žuvis arba koks varškės/daržovių apkepas,
vakare - daržovių sriuba (sultinys pasninko metu netinka..) ir tarkim vėl žuvis, arba makaronai su daržovėmis/lazanja su sūriu ..kažkas pan.
pavakariams, kai mes darbe vadinam "plastai", tai tokie pūstų
ryžių paplotėliai, na gal žinote, matėte..
Sunku visus mitybos įpročius nusakyti, bet mano kultinis patiekalas yra daržovių apkepas..nusiperku pakelį šaldytų daržovių (morkos, briuselio kopūstai, žiediniai kopūstai, žalieji žirneliai), daržovių net neatšildau, užpilu su pienu išlaktais 2 kiaušiniais ir supilu į sviestu pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. 30 min ir karštas, labai sveikas patiekalas tinka vartojimui
Vyrui ir dukrai gaminu veršienos troškinius, balandėlius (vbet faršą ruošiu namie..), plovus, makaronų apkepus, maltos mėsos apkepus, paštetą tešlos apvalkale, įvairiausias trintas sriubas, daržovių sriubas, troškinius moliniuose puodeliuose, lietinius kepu...na viską, kas į galvą tuo momentu "šauna"