QUOTE(KameHame @ 2013 10 04, 19:31)
Skaičiau, prisiškaičiau ir galva apsisuko

Nu niekaip neišsirenku, pagalvė - vilnos užpildu, grikių lukštais ar pūkai ir plunksnos? Antklodė - medvilnė ar avių vilna?

Sintetikos nenoriu, panelytė nėra alergiška.
Aš pirmąją pagalvę vaikui nupirkau, jau kai buvo vos ne metukai. Bet kiek čiupinėjau, labiausiai patiko pūkinės (gal apie 90 proc. pūkų ir 10 proc plunksnų - pirkau Merko gamybos) ir šilkinės. Pūkinė tik atrodo išsipūtus, bet padėjus galvytę jos beveik nesijaučia, tai manau pats tas mažiukam

Apie šilkines, deja, per mažai informacijos, pardavėjai patys nežino, kokios kokybės šilko užpildu prekiauja

Vilnonės ir grikinės - kietos pagalvės (draugė nupirko vilnonę pagalvę dvimetinukui ir atdavė vyrui miegot

ant grikinės pati esu miegojus minimum 5 m, buvo super, kol neišbandžai geros viskoelastinės, tai ir vaikui tokios neirkčiau

).
Dėl kaldrytės - labiausiai man pasiteisno merino vilnos pledukas (turiu Merkio "Tukas"): labai gerai apgaubia vaikutį, vasarai ji pats tas, o žiemą ant viršaus dedu kitą kaldrytę - šiuo metu turiu nupirkus Merkio vilnonę su 600 g vilnos užpildu (pati šilčiausia, nes namie šalta), tačiau ji kietoka, vaikutčio neišeina gerai užklostyt. Medvilninių nesu net čiupinėjus