Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su/iš uogienės

QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 20:07)
Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
          puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.                                     

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.

Skanaus!

thumbup.gif skanus pyragas, tik reikia dviguba norma daryt, nes labai plonas gaunasi. Dariau is oboliu uogienes ir dar supjoviau banana ant virsaus tai thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuki @ 2005 03 07, 15:52)
Greitas pyragas
1 ST.GRIETINĖS, 2 ŠAUKŠTELIAI SODOS, 1 ST.UOGIENĖS, 2 KIAUŠINIAI, 1 ST.CUKRAUS, 12 ŠAUKŠTŲ MILTŲ.
Viską išmaišyti ir kepti 180-200 C temp. 30 min.
P.S.dar nebandžiau kept,bet tuoj eisiu. smile.gif

as daznai kepu sy pyraga ir jis labai skanus, tik reikia det tirsta uogiene, o jei skystense tai reiks daugiau miltu.
viena karta pabandziau pertepti girtine likusia nuo torto pertepimo ir gavosi skanus tortas thumbup.gif uogiene buvo trintu juoduju serbentu tai kas ragavo tai galvojo kad biskvitas su razinom biggrin.gif verta pabandyt thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki
Aš taip pat turiu receptą tongue.gif

Mano dukra labai mėgsta jį kepti čia jos firminis biggrin.gif ax.gif 4u.gif

Uoguolis[COLOR=red]

2 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 šaukštelis sodos
1 st. tirštos uogienės essen.gif
2 st. miltų
1 st. grietinės

Eiga:
Sodą nugesinti su grietine, kiaušinius ištrinti su cukrumi po to supilti visą tai į vieną indą ir supilti uogiene ir miltus. Kuo ilgiau ir kruopščiau išmaišysit tuo skanesnis uoguolis thumbup.gif Kepti 160 - 170 C temperatūroje 1 val.

SKANAUS gathering.gif sunglasses2.gif victory.gif hi.gif
Atsakyti
QUOTE(inuska @ 2005 03 08, 21:00)
As gaminu toki skenduoli. Anyta kazkaip kitaip daro. g.gif mirksiukas.gif

Skenduolis: blink.gif
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes

Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta. 
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.  essen.gif

man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus

labai aciu uz receptuka, seniai taikiausi i ji. Pries tai dariau pagal knygos nurodymus, bet taip neaiskiai ir lakoniskai parasyta, kad pasimetusi buvau ir kai iskepiau nusprendziau daugiau nevargti. Bet patiko, kad pyragas ilgai sviezias ant stalo...tai dabar padariau pagal jusu recepta ir atrodo ,kad pavyko.Labai aciu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramutuke @ 2007 02 22, 11:57)
Pas mane irgi panasi situacija.

MEDUOLIS BE MEDAUS

1 stikline grietines ar kefyro
1 stikline cukraus
1 stikline uogienes (gali buti ir obuoliene) (tinka ir truputi parugus smile.gif)
2 kiausiniai
2sauksteliai kepimo milteliu ar sodos (nugesinti)
truputis riebalu (aliejaus)
Miltu kad butu tirsta ( mazdaug grietines tirstumo)

Kepti apie 30 min.
Skanaus

Kepiau siandien sita meduoli ir gavosi didelis snipstas verysad.gif ,kepiau vos ne 2 val,nes po 30 min meduolelis atrode visiskai zalias,nors kepiau 200 temp,ir netgi po tiek laikas pyragas visiskai zalias viduj,su saukstu galima valgyti biggrin.gif Uzmaisyta tesla buvo grietines konsistencijos kaip ir nurodyta recepte taigi kazkas netvarkoj su siuo receptu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Gintute @ 2009 05 18, 14:40)
Turiu kelis stiklainius "pabuvusios" uogienės, tai išbandžiau šį receptą.
Deja  g.gif nelabai gavosi, nors kepiau valandą laiko. Vidus taip ir liko pusiau "žalias". Aš dėjau kepimo miltelius ir juos nugesinau kefyre. Įtariu, kad čia ir buvo nesekmės priežastis. verysad.gif  Niekada jų negesindavau ir viskas pavykdavo.

Gaila,kad nepaskaiciau jusu komentaro pries kepdama pyraga- man gavosi lygiai tokia pati nesekme.Kepimo miltelius taip pat nugesinau kefyre,bet manau kad tai nera nesekmes priezastis,nes juos galima nugesinti su kefyru arba actu taigi klaidos cia nepadarem.As linkusi kaltinti recepta...na tiek to,nurasysim i nuostolius smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gintute @ 2009 05 19, 17:37)
Smalsumo vedama ir tikėdamasi, kad kitas kartas bus labiau pavykęs, šiandien vėl kepiau "Meduolį be medaus".
Nu ką aš žinau. Kepiau beveik dvi valandas (nes pagaliukas vis buvo aplipęs tešla) 190-200 laipsniu orkaitej ir rezultatas labai panašus į vakar.
Vaizdelis va toks gavosi:
user posted image

Ar ir jums panašus gaunas?

Mano nelaimelis pyragas identiskas jusiskiui biggrin.gif Bet as antra karta laimes nebandysiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 16 vasario 2011 - 21:58
Kazka jus ne taip darot su tuo meduoliu... Nu nezinau,as ji labai daznai kepu, ir visda gaunasi labai purus, didelis meduolis g.gif tik as tai darau ne su kefyro, o su stikline pieno, ir 100 gr margarino iriebalu dedu. Ir viskas gaunasi super. Nelabai suprantu kam jus nugesinat kepimo miltelius, juk ne soda g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2011 02 17, 10:00)
Kazka jus  ne taip darot su tuo meduoliu... Nu nezinau,as ji labai daznai kepu, ir visda gaunasi labai purus, didelis meduolis  g.gif  tik as tai darau ne su kefyro, o su stikline pieno, ir 100 gr margarino iriebalu dedu. Ir viskas gaunasi super. Nelabai suprantu kam jus nugesinat kepimo miltelius, juk ne soda  g.gif

Na as specialiai negesinau tu milteliu, tiesiog idejau juos i tesla su kitais produktais tarp kuriu buvo ir kefyras tai jie ir nusigesino (as taip isivaizduoju),kad cia net neimanoma isvengti tu milteliu salycio su kefyru,nes viskas juk dedasi i viena inda unsure.gif as kazkada seniai kepdavau panasu meduoli ir jis budavo puikus tik receptas kazkur Lt pasilikes,kai grisiu atostogu butinai susirasiu senus receptu sasiuvinius ir issiaiskinsiu kaip kepti sita nesekminga meduoli.Gal tikrai reikia naudoti piena vietoj kefyro ir viskas bus ok? g.gif
Atsakyti