Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su/iš uogienės

QUOTE(inuska @ 2005 03 08, 23:00)
As gaminu toki skenduoli. Anyta kazkaip kitaip daro. g.gif mirksiukas.gif

Skenduolis: blink.gif
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes

Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta. 
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.  essen.gif

man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus



merginos pagelbekit smile.gif kiek laiko tas skenduolis turi kilti i vandens pavirsiu? as ji idejau pries geras 2val.
Atsakyti
QUOTE(smeizike @ 2009 01 14, 13:58)
merginos pagelbekit  smile.gif    kiek laiko tas skenduolis turi kilti i vandens pavirsiu?  as ji idejau pries geras 2val.


Jis vadinasi " Paskenduolis " , mano močiutė ji kepdavo , tai jis ten visą dienelę pluduriuodavo ( o gal ir dar ilgiau g.gif ) .
Atsakyti
Aš tai kepu tokį netikrą meduolį:
1stiklinė uogienės (geriausiai slyvienė ar kokia kita rūgšti)
4kiaušiniai
2stiklinės miltų
0,5stiklinės aliejaus
0,5arbatinio šaukštelio sodos
4-6 šaukštai grietinės ar kefyro(sodai užgesinti).
Viską sumaišyti. Skardą patepti riebalais,pabarstyti miltais ar džiūvėsėliais,ar dribsniais. Pilti 2/3 formos. Kepti 180 0C,kol bambukinis smeigtukas bus sausas. Neišsigąskit jis gerokai apskrunda.
Atsakyti
dekui cipciukas man jis i pavirsiu isplauke po keturiu valandu. Gavosi tikrai skanu, tik as nemokejau jo dorai uzvynioti, bekepant uogienes skystimas istekejo lauk, gavosi biski sausokas, bet nenusivyliau, kepsiu dar ir dar, labai jau skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smeizike @ 2009 01 15, 16:28)
dekui cipciukas  man jis i pavirsiu isplauke po keturiu valandu. Gavosi tikrai skanu, tik as nemokejau jo dorai uzvynioti, bekepant uogienes skystimas istekejo lauk, gavosi biski sausokas, bet nenusivyliau, kepsiu dar ir dar, labai jau skanu  biggrin.gif


O tai reikia tiesiog panardinti tesla i vandeni ir laukti kol iskils? Ji neprisigeria vandens? O poto nelimpa prie ranku? Nereikia miltu daugiau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 15 sausio 2009 - 17:46
QUOTE(pliuskute @ 2009 01 14, 20:07)
Aš tai kepu tokį netikrą meduolį:
            1stiklinė uogienės (geriausiai slyvienė ar kokia kita rūgšti)
            4kiaušiniai
            2stiklinės miltų
            0,5stiklinės aliejaus
            0,5arbatinio šaukštelio sodos
            4-6 šaukštai grietinės ar kefyro(sodai užgesinti).
Viską sumaišyti. Skardą patepti riebalais,pabarstyti miltais ar džiūvėsėliais,ar dribsniais. Pilti 2/3 formos. Kepti 180 0C,kol bambukinis smeigtukas bus sausas. Neišsigąskit jis gerokai apskrunda.


Kepiau, MB ir dukrai patiko, kepsiu vakare dar essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramutuke @ 2007 02 22, 12:57)
Pas mane irgi panasi situacija.

MEDUOLIS BE MEDAUS

1 stikline grietines ar kefyro
1 stikline cukraus
1 stikline uogienes (gali buti ir obuoliene) (tinka ir truputi parugus smile.gif)
2 kiausiniai
2sauksteliai kepimo milteliu ar sodos (nugesinti)
truputis riebalu (aliejaus)
Miltu kad butu tirsta ( mazdaug grietines tirstumo)

Kepti apie 30 min.
Skanaus


Turiu kelis stiklainius "pabuvusios" uogienės, tai išbandžiau šį receptą.
Deja g.gif nelabai gavosi, nors kepiau valandą laiko. Vidus taip ir liko pusiau "žalias". Aš dėjau kepimo miltelius ir juos nugesinau kefyre. Įtariu, kad čia ir buvo nesekmės priežastis. verysad.gif Niekada jų negesindavau ir viskas pavykdavo.


Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2009 05 18, 16:40)
Aš dėjau kepimo miltelius ir juos nugesinau kefyre. Įtariu, kad čia ir buvo nesekmės priežastis. verysad.gif  Niekada jų negesindavau ir viskas pavykdavo.

o kam gesinti kepimo miltelius??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 18, 15:55)
o kam gesinti kepimo miltelius??? g.gif


Pagal recepto surašymą taip supratau ax.gif
O koks tas uogieninis pyragas jums gaunasi? Purus kaip keksas?
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2009 05 18, 17:26)
Pagal recepto surašymą taip supratau  ax.gif
O koks tas uogieninis pyragas jums gaunasi? Purus kaip keksas?

as sito niekad nekepus,bet kiek zinau,nieks ir niekada kepimo milteliu negesina g.gif gal tiesiog receptas netinkamai parasytas cool.gif
Atsakyti
Jaučiu, kad šitą mesiu lauk ir bandysiu kept naują su trapia tešla, kurį visos giria.

Ir svarbiausia,kad ne pirmą kart man tie kefyriniai uogienių pyragai nesigauna verysad.gif Jau buvau prisiekus, kad daugiau jokių eksperimentų, bet .. ax.gif

Atsakyti
Kiek as suprantu, tai naudojami arba kepimo milteliai, arba nugesinta soda siame recepte smile.gif
Atsakyti