Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su/iš uogienės

QUOTE(uogute @ 2007 04 15, 17:01)
bandysiu kepti ir as... ziuresim kas gausis  ax.gif




na neblogas, daugiau toks kaip trupintas. tikrai galima kepti.


as labiausiai vistiek megstu ir viems rekomenduoju-pabandykit! garantuoju patiks! ir laaabai paprastas!
4u.gif

6 kiausiniai isplakti su 1 stikline cukraus, deti 10 saukstu miltu ir 6 saukstus aliejaus, viena sauksteli kepimo milteliu. ant virsaus as visad dedu pora pjaustytu griezineliais ir lanku vienas ant kito griezinelius dengiu 2 obuolius. Kepti 45 minutes. Jis labai graziai iskyla, as turiu tokia apvalia bleka tai grazumas gaunasi wub.gif
manajam sitas labiau patiko nei tas su uogiene - tiesa dejau melyniu gana skania uogiene...
pabandykit
thumb_yello.gif
Atsakyti
uogute, kiaušinius su cukrum plakant, trynių irgi reikia, ar užtenka tik baltymų? Ir kokioj temperatūroj maždaug kepti? O kepimo indą ar reikia kepimo popierium iškloti?

Labai daug klausimų, bet esu pradedančioji kepėjėlė, tad norisi viską gerai padaryti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo birdie: 15 balandžio 2007 - 20:49
Iškepiau vakar Vapsvos pyragą - išties skanu! thumbup.gif Tik jei naudojat saldžią uogienę (kaip aš, pvz, mėlynių), cukraus galima mažiau dėti.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(inuska @ 2005 03 08, 21:00)
As gaminu toki skenduoli. Anyta kazkaip kitaip daro. g.gif mirksiukas.gif

Skenduolis: blink.gif
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes

Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta. 
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.  essen.gif

man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus

IDOMU IDOMU.....tik pas mus cia mieles sausos...kas zinot ar su jom pavyktu?gal kas bandet?

Papildyta:
QUOTE(Heart @ 2006 02 06, 14:13)
Aš kartais, kada turiu laiko, gaminu tokius paprastučius "saldainiukus" - iš uogienės ir džiūvėsėlių užsiminkau "tešlą", formuoju rutuliukus ir dar juos apvolioju džiūvėsėliuose, kad neliptų vienas prie kito. Pagamintus reikia palaikyti šaldytuve, kad gerai sustingtų. Išmokau iš močiutės. Galite pabandyti, tikrai labai paprasta. biggrin.gif

o kiek reikia det diuveseliu ir kiek uogienes?
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2007 07 27, 09:18)
Iškepiau vakar Vapsvos pyragą - išties skanu!  thumbup.gif Tik jei naudojat saldžią uogienę (kaip aš, pvz, mėlynių), cukraus galima mažiau dėti.

atrodo graziai ir lengvai daromas, kaip tik ieskau ko nors paprasto savaitgaliui, tai gal reiks paabndyt. tik gaila, kad melyniu uogienes neturiu, cia pirktiniai visokie dzemai, 4 vaisiu turiu, braskes serbentai dar kazkas, niekas nevalgo per daug tai turetu tikti manau g.gif o jei dar koki obuoli uzpjaustyciau kazi kaip gal ir gerai butu, arba banana, nors tas gal isteztu arba slyvu g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 08 01, 11:16)
atrodo graziai ir lengvai daromas, kaip tik ieskau ko nors paprasto savaitgaliui, tai gal reiks paabndyt. tik gaila, kad melyniu uogienes neturiu, cia pirktiniai visokie dzemai, 4 vaisiu turiu, braskes serbentai dar kazkas, niekas nevalgo per daug tai turetu tikti manau  g.gif  o jei dar koki obuoli uzpjaustyciau kazi kaip gal ir gerai butu, arba banana, nors tas gal isteztu arba slyvu g.gif

manau, kad tiktų bet kokia uogienė. Galima būtų slyvų ar obuolių uždėti - nepagadintų. mirksiukas.gif
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2007 08 01, 11:30)
manau, kad tiktų bet kokia uogienė. Galima būtų slyvų ar obuolių uždėti - nepagadintų.  mirksiukas.gif
Skanaus!

dariau vakar ant greicio blush2.gif sita pyraga, bet biski man nekoks gavos... nes kai dariau pagal recepta kiek reikia, tai man tesla itartinai skysta pasirode... be sansu padaryti tinkleli ant virsaus. tai pridejau dar miltu, ir aisku tada jau buvo per daug tai gavos kietokas... na bet su arbata gerai. vis ne pirktiniai prikisti visokio s sausainiai, kuriu mb norejo rolleyes.gif

As dar dejau ananaso koncervuoto riekuciu, obuoliu uogienes ir tu 4 uogu. ir tiesa, maziau cukraus ir tai gavos saldu.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 20:07)
Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
          puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.                                     

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.

Skanaus!

Kepem si pyraga.Gavosi labai skanus!Dekui uz recepta
Atsakyti
kas megsta juoda duona tai sis skanestas turetu patikti:reikia puse kepalo juodos duonos sudziovinti ir sumalti mesmale.Gautus trupinius reikia sumaisyti su pasirinkta bet kokia uogiene,mase turetu gautis tokio tirstumo,kad dar pavyktu dubenyje suspausti i kamuoli ir palikti keletui valandu kad trupiniai isbringtu. bigsmile.gif
Atsakyti
aciu paprastojo recepto autorei 4u.gif

stai toks pyragiukas isejo:

user posted image

buvo skanu, niam niam essen.gif aciuks.gif
Atsakyti
Jei radote saldytuve uzrugusios uogienes,nepilkite lauk,o issikepkite GREITPYRAGI:
1 st.cukraus
3 kiausiniai
1 st.grietines
2 st.miltu
1 st.uogienes
2 sauksteliai sodos
Kiausinius isplakti,supilti is eiles cukru,grietine,uogiene,nugesinta soda ir pabaigoje miltus.pasigamina ir iskepa labai greitai.papuosti pagal sugebejimus.
Atsakyti
Ačiū Vapsvai už skanaus pyrago receptą thumbup.gif
Atsakyti