Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su/iš uogienės

Aš kartais, kada turiu laiko, gaminu tokius paprastučius "saldainiukus" - iš uogienės ir džiūvėsėlių užsiminkau "tešlą", formuoju rutuliukus ir dar juos apvolioju džiūvėsėliuose, kad neliptų vienas prie kito. Pagamintus reikia palaikyti šaldytuve, kad gerai sustingtų. Išmokau iš močiutės. Galite pabandyti, tikrai labai paprasta. biggrin.gif
Atsakyti
reiks pabandyt bigsmile.gif
Atsakyti
pas mane tik melyniu uogiene nežinau ką su ja kepti ar gausis pyragas g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2006 09 08, 16:30)
pas mane tik melyniu uogiene nežinau ką su ja kepti ar gausis pyragas g.gif ?

tiks bet kuri (tik turbut jau suvalgei hihihi.gif )
kepu dabar pyraga su uogiene kefyru ir miltais, kol kas atrodo graziai, gaila, kad recepta radau ne sioje temoje ir nepaskaiciau rekomendacijos del jogurto ir selenu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(inuska @ 2005 03 08, 22:00)
As gaminu toki skenduoli. Anyta kazkaip kitaip daro. g.gif mirksiukas.gif

Skenduolis: blink.gif
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes

Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta. 
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.  essen.gif

man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus

Aciu uz receptuka-skanus buvo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Inguole @ 2005 04 07, 08:16)
Tai cia tas trupiniuostis, kur zadejau kazkada  blush2.gif
2-3 kaiušinių tryniai (išsukti su cukrum)
250 g. margarino (tarkuoju)
3 st. miltu
2-3 š-eliai majonezo
2 š. grietines
1 nubrauktas š-elis sodos/kepimo milteliu
2/3 st. cukraus
Is viso to susimaiso tesla, kurios dali iskloju i skarda
tada ant jos dedu uogiene (labai skanu juodu serbentu). Likusia teslos dali sutrupinu ant virsaus ir kepu. Kol kepa isplaku kiausinio baltymus. Bebaigiant kepti sudedu tuos baltymus ant virsaus ir da truputi pakepu mazesnei temperaturoje. Po to isjungiu ir dar palaikau (kad truputi apstingtu - apkeptu).
kepimo laikas - orentuojuosi "is akies"

Liuks!Tik as dali cukraus pasilikau ir isplakiau su baltymais.Pjaustesi graziau,kol buvo siltas,o skanesnis kita diena. thumbup.gif
Atsakyti
pas mane 15 nereikalingu slojiku uguonies, labai aciu visoms, zinosiu kur juos utilizuoti thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
O pas mane uogienė neužsilaiko lotuliukas.gif
Atsakyti
o mes tai valgom uogiene su vaniliniais ledais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutuks @ 2007 02 18, 22:50)
o mes tai valgom uogiene su vaniliniais ledais  bigsmile.gif

Mes irgi. Dar galima tą uogienę pašildyti šiek tiek, ir ant ledų užpilti- skonis liuks- šalti ledai+šilta uogienė, tai jie kiek patirpsta, tai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 02 14, 15:57)
pas mane 15 nereikalingu slojiku uguonies, labai aciu visoms, zinosiu kur juos utilizuoti  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  4u.gif

Pas mane irgi panasi situacija.

MEDUOLIS BE MEDAUS

1 stikline grietines ar kefyro
1 stikline cukraus
1 stikline uogienes (gali buti ir obuoliene) (tinka ir truputi parugus smile.gif)
2 kiausiniai
2sauksteliai kepimo milteliu ar sodos (nugesinti)
truputis riebalu (aliejaus)
Miltu kad butu tirsta ( mazdaug grietines tirstumo)

Kepti apie 30 min.

Skanaus
Atsakyti
QUOTE(Ramutuke @ 2007 02 22, 14:57)
Pas mane irgi panasi situacija.

MEDUOLIS BE MEDAUS

1 stikline grietines ar kefyro
1 stikline cukraus
1 stikline uogienes (gali buti ir obuoliene) (tinka ir truputi parugus smile.gif)
2 kiausiniai
2sauksteliai kepimo milteliu ar sodos (nugesinti)
truputis riebalu (aliejaus)
Miltu kad butu tirsta ( mazdaug grietines tirstumo)

Kepti apie 30 min.
Skanaus

OI doh.gif paskaiciau ankstesnius puslapius ziuriu gi kad tas past pyragas jau yra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 18:07)
Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
          puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.                                     

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.

Skanaus!

bandysiu kepti ir as... ziuresim kas gausis ax.gif
Atsakyti