Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su/iš uogienės

QUOTE(Milde @ 2005 04 25, 12:34)
O as toki pavarau ant greicio.Paprastas toks gaunasi ir skanus:)

1st betkokios uogienes
1st kefyro
1st miltu
0.5-1st cukraus (ziurint kokia uogiene)
1-2 saukstai sodos arba kepimo milteliu
2 saukstai aliejaus

Viska sukrest, sumaisyt ir kept 200 kol iskeps:)Labai paprasta.



Noreciau pasitikslinti, kiek gi tos sodos deti???? Ar tikrai net du SAUKSTUS??? Tai gal juos reikia "nubraukti", t.y. ne su kaupu...


Atsakyti
QUOTE(dorado @ 2005 05 12, 16:30)
Noreciau pasitikslinti, kiek gi tos sodos deti???? Ar tikrai net  du SAUKSTUS???  Tai gal juos reikia "nubraukti", t.y. ne su kaupu...

Aham, ne sukaupu:)
Atsakyti
o aš tai kepiau su uogienę nu ir ką aš žinau labai jau šlapias gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2005 04 25, 15:34)
O as toki pavarau ant greicio.Paprastas toks gaunasi ir skanus:)

1st betkokios uogienes
1st kefyro
1st miltu
0.5-1st cukraus (ziurint kokia uogiene)
1-2 saukstai sodos arba kepimo milteliu
2 saukstai aliejaus

Viska sukrest, sumaisyt ir kept 200 kol iskeps:)Labai paprasta.


ačiū, Milde už receptą. štai ką aš suimprovizavau pagal jį:

LENGVAS PYRAGAS SU OBUOLIENE
1 stiklinė obuolienės
1,5 stiklinės jogurto (ypač tinka persikinis arba bananinis)
1 stiklinė miltų
1 stiklinė sėlenų
0,5 stiklinės cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
nuluptų ir supjaustytų plonom skiltelėm obuolių (tiek, kad padengtų skardelės dugną)
cinamono
kardamono

beje, obuolienė buvo labai švelni ir gana nesaldi. jei kas kepsit su saldesne, tai dėkit mažiau cukraus, nebent jei labai saldžius pyragus mėgstat. miltus ėmiau pusiau su sėlenom, kad būtų sveikiau ir mažiau kalorijų smile.gif o jogurtu visuose pyraguose pakeičiu grietinę, nuo jo pyragai labai skanūs būna, tai čia pabandžiau juo kefyrą pakeist. dėjau bananinį "Labas rytas" jogurtą, labai tiko.

skardelės dugną išklojau kepimo popierium, o šonus patepiau sviestu. ant dugno išdėliojau obuolius. obuolienę sumaišiau su jogurtu, cukrum, prieskoniais. atskirai išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir sėlenom, tada įmaišiau į obuolienės masę. viską supyliau ant obuolių ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.

pyragiukas gavosi labai švelnus ir gaivus, sulaukė daug komplimentų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 20:07)
Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
          puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.                                     

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.

Skanaus!



Norėčiau nuoširdžiai padėkoti už šį genialiai paprastą ir skanų pyrago receptą. Paruošiamas ant smūgio, pigiai atsieina. O visiems ragavusiems taip patinka, kad net smagu. Ir uogienė, ir bananai neužsilaiko. Tai vienas iš mano mėgstamiausių receptų. AČIŪ

Ai, pamiršau, aš dar dedu vanilinio cukraus į tešlą, o paties cukraus dedu biškį mažiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rucikas: 03 vasario 2006 - 14:15
QUOTE(olé @ 2005 11 12, 23:56)
ačiū, Milde už receptą. štai ką aš suimprovizavau pagal jį:

LENGVAS PYRAGAS SU OBUOLIENE
1 stiklinė obuolienės
1,5 stiklinės jogurto (ypač tinka persikinis arba bananinis)
1 stiklinė miltų
1 stiklinė sėlenų
0,5 stiklinės cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
nuluptų ir supjaustytų plonom skiltelėm obuolių (tiek, kad padengtų skardelės dugną)
cinamono
kardamono

beje, obuolienė buvo labai švelni ir gana nesaldi. jei kas kepsit su saldesne, tai dėkit mažiau cukraus, nebent jei labai saldžius pyragus mėgstat. miltus ėmiau pusiau su sėlenom, kad būtų sveikiau ir mažiau kalorijų  smile.gif o jogurtu visuose pyraguose pakeičiu grietinę, nuo jo pyragai labai skanūs būna, tai čia pabandžiau juo kefyrą pakeist. dėjau bananinį "Labas rytas" jogurtą, labai tiko.

skardelės dugną išklojau kepimo popierium, o šonus patepiau sviestu. ant dugno išdėliojau obuolius. obuolienę sumaišiau su jogurtu, cukrum, prieskoniais. atskirai išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir sėlenom, tada įmaišiau į obuolienės masę. viską supyliau ant obuolių ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.

pyragiukas gavosi labai švelnus ir gaivus, sulaukė daug komplimentų ax.gif



Kepiau. teisingiau bandžiau. Iš viso nieko nesigavo, nors nesu aš visai nepatyrusi kepėja. Kažkaip paskui keista buvo, kad čia nei kiaušinių, nei kokio margarino nereikia dėti. Žodžiu pyrago vieta buvo šiukšlinėje - pirmą kartą per mano kepimo istoriją. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 19:07)
Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
          puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.                                     

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.

Skanaus!


O daug uogienės dėti?
Atsakyti
QUOTE(Rucikas @ 2006 02 03, 14:40)
Kepiau. teisingiau bandžiau. Iš viso nieko nesigavo, nors nesu aš visai nepatyrusi kepėja. Kažkaip paskui keista buvo, kad čia nei kiaušinių, nei kokio margarino nereikia dėti. Žodžiu pyrago vieta buvo šiukšlinėje - pirmą kartą per mano kepimo istoriją.


kas konkrečiai nepavyko - trūko saldumo? nemėgsti sėlenų? mano visi pyragai yra šiek tiek kitokie, subalansuoti labiau mėgstantiems sveiką maistą, riebalus naudoju tik skardelei patepti. gal nepatiko skonis, nes esi pripratus prie labai saldžių ir riebesnių desertų? nors ką vaišinau, iki šiol dar visiems patikdavo
tikrai gaila, kad tau neišėjo
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 11 12, 23:56)
ačiū, Milde už receptą. štai ką aš suimprovizavau pagal jį:

LENGVAS PYRAGAS SU OBUOLIENE
1 stiklinė obuolienės
1,5 stiklinės jogurto (ypač tinka persikinis arba bananinis)
1 stiklinė miltų
1 stiklinė sėlenų
0,5 stiklinės cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
nuluptų ir supjaustytų plonom skiltelėm obuolių (tiek, kad padengtų skardelės dugną)
cinamono
kardamono

beje, obuolienė buvo labai švelni ir gana nesaldi. jei kas kepsit su saldesne, tai dėkit mažiau cukraus, nebent jei labai saldžius pyragus mėgstat. miltus ėmiau pusiau su sėlenom, kad būtų sveikiau ir mažiau kalorijų  smile.gif o jogurtu visuose pyraguose pakeičiu grietinę, nuo jo pyragai labai skanūs būna, tai čia pabandžiau juo kefyrą pakeist. dėjau bananinį "Labas rytas" jogurtą, labai tiko.

skardelės dugną išklojau kepimo popierium, o šonus patepiau sviestu. ant dugno išdėliojau obuolius. obuolienę sumaišiau su jogurtu, cukrum, prieskoniais. atskirai išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir sėlenom, tada įmaišiau į obuolienės masę. viską supyliau ant obuolių ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.

pyragiukas gavosi labai švelnus ir gaivus, sulaukė daug komplimentų ax.gif


O tikrai, negi nereikia nei vieno kiausinio?
O kaip manau - gal ir mikrobangej iseitu issikept, ar butina metalines skardelej?
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2006 02 03, 16:25)
O tikrai, negi nereikia nei vieno kiausinio?
O kaip manau - gal ir mikrobangej iseitu issikept, ar butina metalines skardelej?


yra nemažai receptų, pagal kuriuo į pyragų tešlą dedama tik riebesnė grietinė (ir, aišku, soda ar kepimo milteliai). aš kartą į vieną pyragą vietoj grietinės pabandžiau dėti jogurto ir man patiko, nes taip sveikiau ir skaniau, tai nuo to laiko taip ir kepu. taigi, čia kiaušinių dėti tikrai nereikia smile.gif
o dėl mikrobangės, aaagnex, tai tikrai nežinau, aš neturiu jos, tai neišmanau, kaip ten jose kepama
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 02 03, 16:45)
O daug uogienės dėti?



Uogienės aš dedu tiek, kad tešlos nesimato.
Ant viršaus, jeigu uogienės mažiau, dedu papjaustytų bananų, juos cinamonu pabarstau. Ypač mėgstu su obuoliene atba bruknėmis.
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2006 02 03, 17:10)
kas konkrečiai nepavyko - trūko saldumo? nemėgsti sėlenų? mano visi pyragai yra šiek tiek kitokie, subalansuoti labiau mėgstantiems sveiką maistą, riebalus naudoju tik skardelei patepti. gal nepatiko skonis, nes esi pripratus prie labai saldžių ir riebesnių desertų? nors ką vaišinau, iki šiol dar visiems patikdavo
tikrai gaila, kad tau neišėjo



Visada būna pirmas kartais taip sakant bigsmile.gif
O nemėgstu aš nei saldžiai, nei riebiai. Ir sėlenas su jogurtu valgau. Tiesiog kažkaip ir išvaizda nepatiko, ir skonis nesužavėjo.
Atsakyti