QUOTE(Milde @ 2005 04 25, 15:34)
O as toki pavarau ant greicio.Paprastas toks gaunasi ir skanus:)
1st betkokios uogienes
1st kefyro
1st miltu
0.5-1st cukraus (ziurint kokia uogiene)
1-2 saukstai sodos arba kepimo milteliu
2 saukstai aliejaus
Viska sukrest, sumaisyt ir kept 200 kol iskeps:)Labai paprasta.
ačiū, Milde už receptą. štai ką aš suimprovizavau pagal jį:
LENGVAS PYRAGAS SU OBUOLIENE
1 stiklinė obuolienės
1,5 stiklinės jogurto (ypač tinka persikinis arba bananinis)
1 stiklinė miltų
1 stiklinė sėlenų
0,5 stiklinės cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
nuluptų ir supjaustytų plonom skiltelėm obuolių (tiek, kad padengtų skardelės dugną)
cinamono
kardamono
beje, obuolienė buvo labai švelni ir gana nesaldi. jei kas kepsit su saldesne, tai dėkit mažiau cukraus, nebent jei labai saldžius pyragus mėgstat. miltus ėmiau pusiau su sėlenom, kad būtų sveikiau ir mažiau kalorijų
o jogurtu visuose pyraguose pakeičiu grietinę, nuo jo pyragai labai skanūs būna, tai čia pabandžiau juo kefyrą pakeist. dėjau bananinį "Labas rytas" jogurtą, labai tiko.
skardelės dugną išklojau kepimo popierium, o šonus patepiau sviestu. ant dugno išdėliojau obuolius. obuolienę sumaišiau su jogurtu, cukrum, prieskoniais. atskirai išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir sėlenom, tada įmaišiau į obuolienės masę. viską supyliau ant obuolių ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.
pyragiukas gavosi labai švelnus ir gaivus, sulaukė daug komplimentų
mano ūgis 166 cm, sveikai lieknėju nuo 2005.03.27