Prisikaupe labai jau daug ivairiu uogieniu.
Gal galite patarti kokiu nors skanumynu, kuirems reiketu panaudoti bent kazkiek uogienes?
As naudoju skenduoliui pertepti, dar vaflius kartais pertepu. O ka daugiau, gal yra kokiu pyragu, i kuriu vidu deti uogiene?
Pasidalinkite savo patirtimi
Mano anyta kepa pyragus,mieline tesla-viduje uogiene.
as trupiniuoti kepu (pertepimui uogiene naudoju), dar yra toks pyragas, kur is karto 0,5 litro sueina uogienes. namie pakrapstysiu recepta. skonis i meduoliuo panasus.
QUOTE(inuska @ 2005 03 06, 22:37)
Prisikaupe labai jau daug ivairiu uogieniu.
Gal galite patarti kokiu nors skanumynu, kuirems reiketu panaudoti bent kazkiek uogienes?
As naudoju skenduoliui pertepti, dar vaflius kartais pertepu. O ka daugiau, gal yra kokiu pyragu, i kuriu vidu deti uogiene?
Pasidalinkite savo patirtimi
Gal galite patarti kokiu nors skanumynu, kuirems reiketu panaudoti bent kazkiek uogienes?
As naudoju skenduoliui pertepti, dar vaflius kartais pertepu. O ka daugiau, gal yra kokiu pyragu, i kuriu vidu deti uogiene?
Pasidalinkite savo patirtimi
Greitas pyragas
1 ST.GRIETINĖS, 2 ŠAUKŠTELIAI SODOS, 1 ST.UOGIENĖS, 2 KIAUŠINIAI, 1 ST.CUKRAUS, 12 ŠAUKŠTŲ MILTŲ.
Viską išmaišyti ir kepti 180-200 C temp. 30 min.
P.S.dar nebandžiau kept,bet tuoj eisiu.
QUOTE(hobo @ 2005 03 07, 11:19)
o kas yra skenduolis??????
Mielines teslos kamuoli imeti i vandeni ir lauki kol iskils.
Jei noresi recepto galesiu parasyti
QUOTE(inuska @ 2005 03 07, 20:10)
Mielines teslos kamuoli imeti i vandeni ir lauki kol iskils.
Jei noresi recepto galesiu parasyti
Jei noresi recepto galesiu parasyti
Noriu, noriu to skenduolio recepto.
Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.
Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.
Skanaus!
puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.
Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.
Skanaus!
As gaminu toki skenduoli. Anyta kazkaip kitaip daro.
Skenduolis:
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes
Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta.
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.
man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus
Skenduolis:
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes
Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta.
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.
man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus
QUOTE
Greitas pyragas
Tiksliai, labai geras ir pigus receptukas - mano teta vaikystėje kaime turėdavo po kelis reisus kepti. Gaunasi kaip minkštas ir skanus meduolis. Tik aš vietoje greitinės kefyrą dedu - man jis ne toks reibus daugiau patinka.
Siūlau pabandyti visoms. Aš šį pyragą dar vadinu tinginio pyragu, nes jei nori ko nors saldaus ir greito - pats tas.
QUOTE(inuska @ 2005 03 08, 22:01)
As gaminu toki skenduoli. Anyta kazkaip kitaip daro.
Skenduolis:
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes
Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta.
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.
man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus
Skenduolis:
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes
Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta.
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.
man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus
mano ne toks receptas
jis didesnis, su daug daug cinamono... liabai kenkia figurai. .. bet liabai skanus
galesiu idet, bet veliau
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 19:08)
Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.
Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.
Skanaus!
puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.
Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.
Skanaus!
Na,tuoj bandysiu. Apsidžiaugiau,kad sviesto turiu.