esu rašiusi anksčiau apie placentos pirmeigą. man ji buvo nustatyta 16 savaitę, kai atvykau į ligoninę dėl kraujavimo (beje, kraujavimas prasidėjo po depiliacijos).
20 savaitės echoskopija taip pat patvirtino ta pati: placenta nugarinėje dalyje, dengia vidines kaklelio žiotis. režimas buvo toks pat, kaip jau ne viena čia rašė: atsargumas, jokių daiktų kilnojimų, sulėtinti judesiai, jokiu lyt.santykių, jokio sporto / baseino, jokių dviračių ir t.t. ir pan.
saugotis reikia todėl, kad placenta šioje padėtyje yra labai jautri - gali imti kraujuoti, atplyšti (atsidalinti) ir pan. tuomet reikės gultis į ligoninę, yra rizika prarasti vaikutį.
į darbą aš beje ėjau, auto vairavau. tačiau niekad nepraleidau progos ilsėtis. po darbo - į lovytę ir poilsis. beje, kankino ir pilvo skausmai, tempimai.
vėliau, apie 27-28sav. placenta pasislinko - augo gimda ir pasitempe pati placenta. režimas buvo "nuimtas". beje, pati irgi pradėjau daug geriau jaustis - sumažėjo skausmų ir tempimų.
dabar noriu paneigti keletą mitų, kuriuos čia kitos rašineja. savo paneigimą grindžiu kątik perskaityta informacija iš knygos "nėštumo biblija" ir savo gydytojo teiginiais:
antrąjį trimestrą beveik kas 5 nėštukei diagnozuoja placentą apačioje. daugeliu atveju ji paskui pasislenka ir tik 1% nėščiųjų lieka su placenta apačioje. tuomet daromas cezaris.
netiesa, kad jeigu placenta yra nugarinėje dalyje, ji jau niekada nepasislinks. tai visiskai nesusiję - man pvz pasislinko.
tikiuosi savo postu čia kiek pagelbėjau