man nustate kad mano placenta pilnai dengia gimdos kakleli, kiek paskaiciau tai nera gerai , ir is jusu patirt ies matau kad reikia daug gulet, tikiuosi, tai nera labai blogai, ir mums viskas bus gerai
Man daktare irgi pasake, kad mano placenta yra zemai ir kazka paminejo, kad ji dar gali pakilti... Kaip matau tai nieko gero nezada
Gal yra jau pagimdziusiu, kurios turejo tokiu problemu ir galetu papasakoti daugiau...
Gal yra jau pagimdziusiu, kurios turejo tokiu problemu ir galetu papasakoti daugiau...
Gal yra informacijos kur galetu apie tai paskaitineti???
QUOTE(Garbanele @ 2006 05 10, 16:40)
Man daktare irgi pasake, kad mano placenta yra zemai ir kazka paminejo, kad ji dar gali pakilti... Kaip matau tai nieko gero nezada
man irgi iš pradžių placenta buvo žemai. Bet pakilo ir sėkmingai pagimdžiau. Nėra čia labai blogai, nesijaudink
Nesigąsdinkit be reikalo, kiek moterų, tiek unikalių atveju, kiekvienas gimdymas vis kitoks, jei vienai priekinė placentos padėtis apsunkino gimdymą, tai kita gali to nė nepajusti. Negerai, kai placenta dengia kaklelį, o visos kitos padėtys leis natūraliai pagimdyti. Gydytojo nuomone nugarinėje pusėje laikomas idealiausiu gimdymui, bet jei padėtis yra gera, o ne ideali, kas trukdo sėkmingai išnešioti ir pagimdyti?
O, ar kad placenta zemai ir placentos pirmeiga - tas pats 'reiskinys'?
QUOTE(Masako @ 2005 03 30, 11:14)
man gydytoja ziuredama echoskopu siaip pasake, kad placenta priekineje gimdos sieneleje, bet ne zodzio, ar cia gerai, ar blogai, skaitau cia, kad tipo nelabai gerai
man berods pasake kad ir priekineje sienoje ir apacioje bet dabar nepamenu, tiek visko susake, kad jau uzsimirsau, bet tikrai nieko neminejo, kad cia kazkas blogo
QUOTE(Garbanele @ 2006 05 10, 15:40)
Nesijaudink labai, kad placenta yra žemai tikrai nebūtinai yra labai blogas dalykas. Tiesiog gydytoja paminėjo tai kaip tavo nėštumo savybę, ir tiesa, kad augant gimdai placenta gali (ir labai dažnai taip atsitinka) pakilti į viršų, nes yra prisitvirtinusi vienoje vietoje, o tempiantis gimdai 'ta vieta' natūraliai kils (ar aiškiai parašiau , jei ne - klauskite, pabandysiu dar paaiškinti )
Man pačiai pradžioje visada po echo parašydavo, kad placenta yra priekinėje sienoje ir kraštas siekia gimdos žiotis. Tiesiog perspėdavo, kad dėl tokios prisitvirtinimo vietos gali pakraujuoti ir perspėjo saugotis nuo persitempimo.
Būtų buvę pavojinga, jei placenta tvirtintųsi ant gimdos žiočių ir iš dalies ar visiškai dengtų išėjimą gimstančiam kūdikiui.
Bet kažkur 27 sav ar vėliau gimda pradėjo stipriai temptis ir pakilo su visa placenta - sėkmingai pagimdžiau dvynes natūraliu būdu ir per kraujavimų ar tepliojimų nebuvo.
Sėkmės
QUOTE(rozinee @ 2007 03 20, 13:15)
O, ar kad placenta zemai ir placentos pirmeiga - tas pats 'reiskinys'?
Ne, ne tas pats - placenta žemai yra tiesiog rizikingesnė padėtis nei placenta aukštai, nes augant placentai ir gimdai gali keistis padėtis - jei placenta kils bus ,o vat jeigu netyčia uždengtų gimdos žiotis - tada jau tektų gimdyti Cezario pjūvio pagalba ir šiaip labai saugotis.
Mano placenta taip pat yra žemai, ir dėl to yra buvę kraujingų patepliojimų. Bet tikrai žinau tokių pat atvejų, ir išnešiojo mergaitės savo leliukus, ir pagimdė pačios. Tad reikia galvoti tik apie tai, jog viskas bus gerai
Mano placenta yra priekineje puseje, bet nezemai, taciau gydytoja sake kad viskas gerai, o dabar skaitau cia raso kad priekineje puseje yra blogai Bet as labai gerai pamenu, kaip gydytoja pasake kad placenta priekineje puseje - vadinasi viskas gerai Nu bet as pasitikiu pirmiausia savo gydytoja, o antra - per visa lig sioliny nestuma neturejau jokiu kraujingu iskyru ir jokiu problemu su kraujavimu, apskritai, manes nevargina visai iskyros, ju nedaugiau negu kad nesilaukiau.
QUOTE(laizanika @ 2007 03 24, 18:37)
Mano placenta yra priekineje puseje, bet nezemai, taciau gydytoja sake kad viskas gerai, o dabar skaitau cia raso kad priekineje puseje yra blogai Bet as labai gerai pamenu, kaip gydytoja pasake kad placenta priekineje puseje - vadinasi viskas gerai Nu bet as pasitikiu pirmiausia savo gydytoja, o antra - per visa lig sioliny nestuma neturejau jokiu kraujingu iskyru ir jokiu problemu su kraujavimu, apskritai, manes nevargina visai iskyros, ju nedaugiau negu kad nesilaukiau.
Mano placenta kiek atsimenu buvo priekinėje gimdos sienoje, bet nežemai. Niekas nieko blogo nesakė, o ir nebuvo Tik gydytoja minėjo, kad gimdymo metu galima kiek stipriau nukraujuot. Ir mano atveju, ji buvo teisi - gimdymo metu tikrai nukraujavau daugiau, nei laikoma įprasta. Bet nieko blogo man nuo to neatsitiko. Iš karto po gimdymo padarė kraujo tyrimą - Hg buvo normalus, ne per mažas, tai tuo viskas ir baigėsi