Įdomu,kaip pasikeitė Amazing situacija šiandien,t.y. po dviejų metų ,juk vaikams ,kaip supratau ,8 ir 3 metai
Auginu du vaikučius, skirtumas-1m.8mėn.Pradžioj buvo labai sunku, nes niekas nepadėjo.O dabar palyginus pasaka- abu žaidžia, vienas iš kito daug ko išmoksta, pasimuša ir t.t.Vyresnioji buvo ir "sumažėjus"-valgydink, aprenk, nuprausk.Neišvengėm ir pavydo priepuolių.Dabar jau daugmaž viskas susinormalizavo, nors visko pasitaiko...
Na, paskaicius kazkaip daug kas labai jau baisiai atrodo. O juk buna visaip ir speji, ir nespeji. O kas kontroliuoja? Juk pati sau standartus uzsidedi, ka privalai padaryti. Tarp mano mergaiciu skirtumas 2metai ir 2 menesiai, be to gyvename viename name su brolio seima tai ten irgi du vaikai, tai daznai pasijunti daugiavaike seimynele ir smagumo kiek. Susigalvojame ka veikti piesti , klijuoti, karpyti ir t.t. Nors mano mazajai tik 6men. ji labai reikli, per diena miega tik po 15min. du kartus (matyt labai energijos daug), visa kita laika reikalauja demesio, nesiojimo, kartais vakare ranku nebejauti... na, bet labai jau reikejo ir per ta pusmeti sugebejome su vyru pasidaryti svetaines remonta (patys net parketa dejome), suremontavom mociutei viena kambari, visos kaledu-nauju metu sventes buvo pas mane su visais sveciu pasibuvimais ir sventimais pora dienu, ir be abejo pasiruosimas ir sutvarkymas buvo tik mano asmeninis reikalas. O po to isgyre, kad graziai papuosta ir padarytas viskas -ir kaip tu viska speji?-ogi daznai ir nespeji, bet tada nusispjauni, sedi suverstuose namuose, indai neplauti, skalbiniu kalnas na ir kas, pasidarau kavos ir zaidziu su vaikais, svarbu atskirti kas tuo metu svarbiausia labai isiminiau viena istorija: moteris viska viena dare, vaikus augino, dirbo, ruosdavosi sventem, gamindavo kalnus maisto, ruosdavo dovaneles, o per sventes sededavo pervargusi ir pikta, nes tai zmogiska.Jos vaikai uzaugo,ju paklause, kaip jus prisimenate sventes? Jie atsake:-Mama nuolatos budavo pervargus ir pikta. Jokiu prisiminimu apie maista, tavrka ar dar gausybe dalyku, kurie atima is musu laika ir energija, bet gal but ne visada yra tokie reiksmingi...
Tarp mano vaikų skirtumas 1m. ir 11mėn. Pradžioje buvo labai sunku. Vyresnis kėlė pavydo scenas, buvo ,,sumažėjęs,, na ir dabar dar jaučiasi. Dukrytei jau 1m/ ir 4 mėn. tai jau nieko susitvarkom. Jau žaidžia kartu, nu aiškų žaislų dar nelabai moka pasidalint. Na bent jau vyresnis jau nebeskriaudžia sesutės.
tarp maniskiu 1m. 2,5 men. skirtumas , bet vyresnioji laikosi labai sauniai nei pavydo nebuvo , nei leliuku buti nenorejo, o dabar tai vienu palikt negaliu nes tuoj karas kyla visada prireikia abiem to pacio daikto. Vargelio irgi pakanka man nes jos kazkaip nemegsta sutvarkyto kambario, butinai turi buti visur zaislai ismetiti, o tada jau zaisti nereikia, ben neduok dieve vel sutvarkau ir vel viskas is pradziu, idomu kaip kiti vaikai, negi visi jie tokie
Tarp mano vaiku 2 metai 4men skirtumas. Is pradziu buvo laaabai sunku. Tikrai nieko nespedavau. Dabar viska padarau per vaiku pietu miega. Ir valgyt, ir kambarius issiplaunu, ir prie kompo pasedziu
Tik viena beda, kad nelabai turiu laiko pazaisti su vyresneliu. Tad labai noriu nuo pavasario leist i darzeli, tiesiog kad vaikui butu idomiau. nes namie jau tos pacios sienos igrise.
I lauka mes iseinam tik kai tetis grizta. Ai, ir per daug nesigrauziu, juk negaliu visko padaryt.
O nervines krizes buna daznokai Nes ir pas mane vyras - 3 vaikas. Tad kartais visus apsokineti jegu neuztenka. Pasukalioju, parekauju ir vel sokineju apie visus, nes kitos iseities kaip ir nera kol kas, nes maziuke dar labai maza ir pati ja maitinu. Vat kai paaugs, tai zadu vyrui atrakcija padaryt. Palikt ji keliom dienom su vaikais. Paziuresim koks jis tada ramiu nervu bus
Papildyta:
Suo ir kariamas pripranta Tai ir mes taip. Su dviem sunkoka, bet su vienu kaukt norisi is nuobodulio
Tik viena beda, kad nelabai turiu laiko pazaisti su vyresneliu. Tad labai noriu nuo pavasario leist i darzeli, tiesiog kad vaikui butu idomiau. nes namie jau tos pacios sienos igrise.
I lauka mes iseinam tik kai tetis grizta. Ai, ir per daug nesigrauziu, juk negaliu visko padaryt.
O nervines krizes buna daznokai Nes ir pas mane vyras - 3 vaikas. Tad kartais visus apsokineti jegu neuztenka. Pasukalioju, parekauju ir vel sokineju apie visus, nes kitos iseities kaip ir nera kol kas, nes maziuke dar labai maza ir pati ja maitinu. Vat kai paaugs, tai zadu vyrui atrakcija padaryt. Palikt ji keliom dienom su vaikais. Paziuresim koks jis tada ramiu nervu bus
Papildyta:
QUOTE(epson @ 2006 01 31, 22:32)
Tiesą pasakius nežinočiau ką su vienu vaiku veikt Kai vieną kas nors pasiema, tai net nežinau ką čia dar nuveikus..
Suo ir kariamas pripranta Tai ir mes taip. Su dviem sunkoka, bet su vienu kaukt norisi is nuobodulio
QUOTE(epson @ 2006 01 31, 23:32)
Tiesą pasakius nežinočiau ką su vienu vaiku veikt Kai vieną kas nors pasiema, tai net nežinau ką čia dar nuveikus..
Saunuolės visos mamytės! Aš pritariu, kad su vienu vaiku nėra kas veikt. maniškių skirtumas 1,3mėn.3d.Kol kas dar abu maži. bet labai faina.
Pritariu toms mamytėms, kurios džiaugiasi auginant kelis vaikelius vienu metu. Dvynukai - yra . Aš labai laiminga, kad turiu du. Rūpesčių nemažai, bet tame ir yra visas įdomumas. Kitos mamos su vienu vaiku nesusitvarko, ir turi žymiai daugiau problemų. O man su mano berniukais pasisekė. Susitvarkau puikiai. Ir irgi dažnai pagalvoju, kad nežinočiau, ką veikti, jei turėčiau tik 1.
Kol laukiausi labai bijojau, kad tikrai nesusitvarkysiu. Bet kolkas viskas sekasi Ir labai labai labai dziaugiuosi, kad turiu dvi saulutes Tiesiog pati saves neuzkraunu darbais, tai laiko lieka abiems dukrytems
Nežinau kaip jus bet aš tai spėju be makijažo ne žingsnio susitvarkau ir valgyti padarau ir pailsėti dar suspėju ir i lauka su vaikais
Spėju ir net labai daug ką nuveikti spėju Na makiažo kasdien nesidarau ir ne todėl, kad nespėčiau, bet šiaip jį naudoju labai retai. Vis dar nejaučiu tam poreikio Pamenu kaip kartais sunkiai spėdavau su pirmjuoju vaikučiu ir kai pasibeldė antras maniau dabar tai bus. Tačiau atsiradę naujį įgūdžiai padarė savo. O dabar turbūt jau nėra skirtumo kiek vaikų auginti Aišku visuomet sunkiausia, kai vaikai serga. O šiaip svarbiausia visų darbų nereikia paversti pirmo būtinumo dalykais